Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Multimedia, problemy? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=153230)

demoninator 27-01-2009 21:08

Czy wam też avast wariuje z tym relakksem? Że niby jakiś atak czy coś? ;|

Panicz 27-01-2009 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szyszkati (Post 2437368)
Cze mam świeże info na temat naszego problemu 100% pewne jak mi mówiła osoba z Multi.
Otóz lagi są ponieważ jakis głowny punkt nie wiem czego ale chyba danych jest zbyt przeciązony w Warszawie dlatego jak mowia jeszcze ze 2 tyg w godzinach 13-23 bedą lagi. Usterka bedzie usunieta jak najszybciej. Facet mi mówil konkretnie i zgadza się w tych godzinach mam najwieksze lagi. Pozostaje nam czekać...

klamia bezczelnie swinie jedne,zeby tylko cie zbyc,zeby zyskac te 2 tygodnie spokoju...

a grales w nocy ? myslisz ze jest lepiej ? jak odpale elfa to widze ze mam pingi momentami po 1k

mi kiedys powiedzilei ze ich jakis kooperant z niemiec ma techniczne problemy i jutro juz to naprawia....

technik byl ,powiedzial ze jest wszystko ok bo strony www chodza ,ale ON wie ze sie gracze skarza na lagi ,ale i tak z ich strony jest OK

1 * * * Upłynął limit czasu żądania.
2 8 ms * * 89.228.6.81
3 13 ms 15 ms 33 ms 89.228.2.5
4 39 ms 39 ms 45 ms decix1.terratransit.net [80.81.192.
5 * * * Upłynął limit czasu żądania.
6 * * * Upłynął limit czasu żądania.
7 * * * Upłynął limit czasu żądania.
8 * * * Upłynął limit czasu żądania.
9 * * * Upłynął limit czasu żądania.
10 * * * Upłynął limit czasu żądania.
11 * * * Upłynął limit czasu żądania.
12 * * * Upłynął limit czasu żądania.
13 * * * Upłynął limit czasu żądania.

a to moj boski tracert....olsztyn /jaroty !!!!

Zego 28-01-2009 13:12

@up

Z kad wiesz moze wkoncu naprawiaja bo umnie znaczna poprawa.

Szyszkati 28-01-2009 13:49

Hmm ja nie mam różnicy jak nawet łączę sie przez ten Relakks. No cóż moja cierpliwość się powoli kończy do Multi..

Down@
Mi to już chyba nic nie pomoże xD Nawet gdy nie powino być lagów, to i tak będą ;]

MordercaCienia 28-01-2009 14:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szyszkati (Post 2439634)
Hmm ja nie mam różnicy jak nawet łączę sie przez ten Relakks. No cóż moja cierpliwość się powoli kończy do Multi..

O.o

u mnie to dziala i nie ma lagow wtedy.

zreszta teraz bez tez nie ma i co najdziwniejsze tracert sie poprawil, nie gubi juz sygnalu. wczesniej tak nigdy nie bylo.

Vavi 28-01-2009 14:45

A ja powiem, że dziś przedłużyłem ofertę z multimedią. Nie będę mógł grać, to w ogólnym rozrachunku będzie dla mnie lepiej. Znajdę wreszcie czas na jakąś książkę bo dawno nie czytałem ;). Od 4 dni zero lagów.
Faktem jest, że multimedia jest jednym z najstabilniejszych dostawców internetu. Nie pamiętam kiedy ostatnio net mi padł.

Litin_Kaire 28-01-2009 14:54

A to Ci dobre xDDDDDDD Mi net pada średnio co 3h.. :D na 5-10 minut średnio.
Dzwoniłem do tych plebsów, dalej mam czekac na odpowiedz od administratora, ciekawe kiedy odpowie, bo czekam juz jakies 3 tygodnie o,O

Szyszkati 28-01-2009 14:56

Litin zbieg okoliczności bo ja też już czekam ponad 3 tygodnie i wmawiają mi że administrator na pewno odpowie ale nie wiadomo kiedy... xD

demoninator 28-01-2009 15:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litin_Kaire (Post 2439718)
Dzwoniłem do tych plebsów, dalej mam czekac na odpowiedz od administratora, ciekawe kiedy odpowie, bo czekam juz jakies 3 tygodnie o,O

Mi jakoś internet też nigdy nie padł bo fakt faktem moge robić wszystko z wyjątkiem grania ;p ale przecież granie to nie wszystko ;)).

Vavi 28-01-2009 15:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litin_Kaire (Post 2439718)

Większoćć moich kumpli i rodziny ma multimedię i naprawdę się nie skarży na internet. Komputer mam odpalony 10 godzin dziennie od kilku lat. Ostatni raz nie miałem neta może gdzieś koło 2007/2008. Przez 10 minut. I szczerze mówiąc wolę skończyć z tą grą niż mieć problemy z witrynami czy ściągnięciem filmów.

Krzemyk 28-01-2009 16:04

Ja teraz zwiększyłem prędkość neta z 256(ahaha wiem net sprzed 6 lat<3) na 1 mb i zobaczymy jak to będzie ,a jak nie zobaczę poprawy to zacznie się dzwonić...

Zego 28-01-2009 16:37

Racja multimedia to dobry dostawca ale cos ma zjebane z grami internetowymi.

sueroski 28-01-2009 16:41

mi net pada raz na miesiąc na około 3 godziny ;p

Zego 29-01-2009 14:37

Szyszkati

kiedy oni ci gadali ze naprawia za 2 tygodnie?

demoninator 29-01-2009 14:42

Ponawiam moje pytanie. Czy macie jakieś ataki na komputer przy włączonym Relakksie? Bo mi avast co jakiś czas ostrzega że atak DOC exploit czy coś takiego i numer ip.

Zego 29-01-2009 15:56

avast to najgorsze scierwo jakie jest wszedzie znajduje virusy

Szyszkati 29-01-2009 16:20

Demoninator@

Tak pokazuje że sa jakieś ataki ale jak to avast wszędzie szuka wirusów ;)

demoninator 29-01-2009 16:41

Ok dzięki ;p tak wiem avast to kupa ale nie moge zainstalować kasperskiego bo jakiś błąd mi wyskakuje i musze robić formata a mi się nie chce xd

matiiss 29-01-2009 19:23

Ja juz trace cierpliwosc mam te lagi & freezy od konca wrzesnia .... ; \

@Edit :
Po kolejnym telefonie kazali mi zostawic modem wlaczony "beda go monitorowac" po raz 10 chyba xDDD
Na pytanie czy nie ma awarii koles sie troche oburzyl :P

Zego 29-01-2009 20:24

Nie tylko ty... czasem lagi czasem nie jak niema lagow i tak nie expie bo sram ze padne....

@@@@@@@@@@@@
Chodzi ktos do Gym 4 ? w Gdyni

budzik1325 29-01-2009 21:50

Wiecie panowie i panie ja nie miałem lagów około 3 tygodni i tak nagle wróciły ;/ a chciałem już chwalic multimedie .... Pozdrawiam wszystkich walczących z oszukiwaniem abonentów ;]!:):)

retsef 30-01-2009 00:06

Jak tam Multimedia?

Witam,

zaciekawiony artykułem na stronie Wykop.pl zacząłem szukać informacji na temat problemów w sieci Multimedia. Obecnie mam internet 1MB w Dialogu Solo i płacę 69zł miesięcznie. Zero problemów, wszystko śmiga. Myślę jednak patrząc na cennik mm przejść gdzie miałbym 2MB w tej samej cenie - a mam kablówkę. Powstrzymuje mnie jednak troche to co piszecie.

Mieszkam w m. Łodzi, dwa lata temu miałem internet w mm i pamiętam problemy ze skype. Wszystko śmigało, a skype jakoś się przycinało, czasami ogólnie internet, szczególnie w piątki i weekendy też się przycinał skąd smialem sie ze ludzie siedza w domu.

Stąd moje pytanie, jak to wygląda teraz? Ktoś może napisać jakieś podsumowanie? Gram w różnego rodzaju gry sieciowe, włączając w to Tibie i zastanawiam się czy przechodzić do mm?

Czy mak toś 2MB w mm?

Banczo 30-01-2009 00:11

Niepolecam Ci MM w kazdym mozliwym Calu jezeli masz 1 MB to sie ciesz ze jest to 1MB ale stabilne i pewne ja mam 2mb w MM a czasami czuje sie jak bym mial 512 albo nizej wiec nie daj sie nabrac na te sztuczke z predkoscia bo oni daja predkosci a nie maja do tego przystosowanego sprzetu Stanowcze NIE dla MM i odradzaj to wszystkim niech MM upadnie ;)

exero 30-01-2009 09:59

ZIomek

Ziomek nigdy w życiu nie bierz mm bo to są ciule i decybele jeb*ne i h*j im w dupe. Dzwonilem do nich z 10 razy pisalem 2x w siedzibie bylem 3x technik byl 2x i dupa dupa gowno cycki!!!!!!!!!!! Ciagle mowia co innego. Wkoncu powiedzieli mi nowa historyjke, że porty są poblokowane ale dlaczego? Nie odpowiadaja pierd*loni oszusci. Powiedzieli ze mam wyslac pismo oficjalne jesli mam jakies zazalenie a oni w olsztynie huja wiedzą konretnie nic. i w dupie to mają tylko jak ktos ma internet zalozyc to potrafią sie zaangazowac. ****uchy

@Banczo
Ty jestes jagenu? ja jestem devilek-master lunara l;]

sueroski 30-01-2009 10:11

myślałem że nie ma lagów
nie było 5 miesięcy
aż nagle takie lagi że dead

Furiat 30-01-2009 14:41

relakks dziala ale kto ma cracka do niego i wytlumaczy jak zcrackowac etc.? taki jakby poradnik z linkiem do sciagniecia poda?

matiiss 30-01-2009 15:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez retsef (Post 2441814)
Witam,

zaciekawiony artykułem na stronie Wykop.pl zacząłem szukać informacji na temat problemów w sieci Multimedia. Obecnie mam internet 1MB w Dialogu Solo i płacę 69zł miesięcznie. Zero problemów, wszystko śmiga. Myślę jednak patrząc na cennik mm przejść gdzie miałbym 2MB w tej samej cenie - a mam kablówkę. Powstrzymuje mnie jednak troche to co piszecie.

Mieszkam w m. Łodzi, dwa lata temu miałem internet w mm i pamiętam problemy ze skype. Wszystko śmigało, a skype jakoś się przycinało, czasami ogólnie internet, szczególnie w piątki i weekendy też się przycinał skąd smialem sie ze ludzie siedza w domu.

Stąd moje pytanie, jak to wygląda teraz? Ktoś może napisać jakieś podsumowanie? Gram w różnego rodzaju gry sieciowe, włączając w to Tibie i zastanawiam się czy przechodzić do mm?

Czy mak toś 2MB w mm?

Jesli grasz w gry internetowe nie mysl u multimedi ^^

@up
Wlasnie wie ktos jak tego relakksa "cracknac" ?

@down
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez demoninator (Post 2443008)
Ej macie jakiś problem z relakksem? Bo mi błąd wyskakuje że nie może się połączyć. Miał ktoś coś podobnego? Prosze kogoś kto się na tym zna o pomoc.

Relakks jest wersja trialowa 3 dniowa i po 3 dniach mi tez nie laczyl ; )
Proponuje utworzyc nowe konto na ich stronie .

@Szyszkati
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szyszkati (Post 2443432)
Relakks może zmniejszył lagi ale dalej są, bo dochodzi jeszcze do tego, że gram na amerykańskim serverze, więc dalej mam kosmiczne lagi. Dalej nie dostałem odpowiedzi od multi w sprawie ich problemów. Dzwonię tam i dzwonię, a oni obiecując że oddzwonią, nie oddzwaniają te pojeb*. Oni wymyślają jakieś historyjki, żeby tylko zyskać na czasie, ale ja tym popaprańcom nie odpuszczę i ich qrwa będę gnębić, bo inaczej sie nie da.

Mi ani razu nie oddzwonili ; |
Np. dzisiaj mieli oddzwonic po "24godzinnej obserwacji" ...
I nie spodziewam sie raczej telefonu xD Pewnie bedzie jak z mailem ;] nigdy nie odpisza ;\

demoninator 30-01-2009 17:26

Ej macie jakiś problem z relakksem? Bo mi błąd wyskakuje że nie może się połączyć. Miał ktoś coś podobnego? Prosze kogoś kto się na tym zna o pomoc.

dawid__993 30-01-2009 17:33

mi tez nie łączy

Furiat 30-01-2009 19:30

bo trzeba utworzyc skrot -.- relakksa na pulpicie
i tam jedynie mozna wlaczyc

Szyszkati 30-01-2009 19:35

Relakks może zmniejszył lagi ale dalej są, bo dochodzi jeszcze do tego, że gram na amerykańskim serverze, więc dalej mam kosmiczne lagi. Dalej nie dostałem odpowiedzi od multi w sprawie ich problemów. Dzwonię tam i dzwonię, a oni obiecując że oddzwonią, nie oddzwaniają te pojeb*. Oni wymyślają jakieś historyjki, żeby tylko zyskać na czasie, ale ja tym popaprańcom nie odpuszczę i ich qrwa będę gnębić, bo inaczej sie nie da.

MordercaCienia 30-01-2009 20:10

Ja na relakksie mam takie lagi, jak normalnie byly kiedys na amerykanskim serverze. czyli takie, ze da rade stairhoppowac nawet.

demoninator 30-01-2009 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Furiat (Post 2443416)
bo trzeba utworzyc skrot -.- relakksa na pulpicie
i tam jedynie mozna wlaczyc

Mam skrót na pulpicie i wcześniej mi działało, a teraz jest błąd podczas łączenia ;/

Litin_Kaire 30-01-2009 21:47

Z powodu bana w tibii, multimedia ma ode mnie miesiąc spokoju xD

matiiss 30-01-2009 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez demoninator (Post 2443682)
Mam skrót na pulpicie i wcześniej mi działało, a teraz jest błąd podczas łączenia ;/

Przeczytaj moj post troche wyzej /\ bedziesz wiedzial jak rozwiazac ten problem... :o

demoninator 31-01-2009 10:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matiiss (Post 2443817)
Przeczytaj moj post troche wyzej /\ bedziesz wiedzial jak rozwiazac ten problem... :o

Ahh dzieki nie zauważyłem tego, bo troche tam dużo pisze :D. A wiecie jak zrobić żeby na jednym koncie można było dłużej siedziec?

Litin_Kaire 31-01-2009 20:13

Co jest panowie? Lagi mineły? ;d

RineQ 31-01-2009 20:33

-.- teraz to mam prędkość neta o połowę mniejszą najs ! GJ Multimedia.

matiiss 31-01-2009 21:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litin_Kaire (Post 2445545)
Co jest panowie? Lagi mineły? ;d

Marzenia ^^

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RineQ (Post 2445577)
-.- teraz to mam prędkość neta o połowę mniejszą najs ! GJ Multimedia.

Zdarza sie ;\
Tez tak czasami miewam ;p

@down
Ja bym jej powiedzial zeby sobie mozg zresetowala -.-

Poter2 01-02-2009 10:33

hhahahaha wczoraj dzwonie do multimedi mowie problem i tlumacze ze juz z 5 raz dzwonie wiecie jaka typiary rada byla?

Cytuj:

Proszę odinstalować wszystkie antywirusy i programy typu gadu gadu i zresetować komputer
Pozdro multimedia....X(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:53.