Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Tardax 21-01-2011 11:13

idz na cyclopy :D:D:D:D:D:D:D

Senders 21-01-2011 12:01

Dla expa Cyclopy na PoH'u a dla loota Mino Tower Kazordoon albo Kopalnie Dwarfów Kazordoon

--- Senders dodał 2 minut i 59 sekund później ---

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kubulek9 (Post 2798024)
Teraz ja poproszę doświadczonych o rady ;)
EQ: B. robe, Demon Shield, Magma Boots, Crusader Helmet.
Level 42, mlv. 41 Sorcerer
Konto FACC(chociaż zamierzam zakupić niedługo premium dlatego też poproszę o porady gdzie expić na PACC'u) Dodam ,że mój net laguje czasem więc raczej chodziłoby mi o "bardziej bezpieczny exp" ;) Waste może być, bo raczej bardziej zalezy mi na expie niż na kasie ;) Więc poproszę o rady gdzie w takiej sytuacji expić na FACCu i analogicznie na PACCu ,bo jak wspomniałem zamierzam w niego zainwestować.
Z góry dzięki i pozdrawiam ;)

Nie ma bezpiecznego expa z waste -.-. jeśli masz tylko lagi to Facc mały resp Dragon Lair a Pacc Tomby. Jeśli duże nie wybieraj się na nic lepszego niż cyclop'y a jeśli dochodzą do tego kicki nigdzie nie wychodź...

Pacyn 21-01-2011 12:32

@up
a wiesz może ile wyciągne na tych cycach ?
a i czy bedę miał waste
i w co warto sie wyposażyć na tego expa ;]

Sardox 21-01-2011 14:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kubulek9 (Post 2798024)
Teraz ja poproszę doświadczonych o rady ;)
EQ: B. robe, Demon Shield, Magma Boots, Crusader Helmet.
Level 42, mlv. 41 Sorcerer
Konto FACC(chociaż zamierzam zakupić niedługo premium dlatego też poproszę o porady gdzie expić na PACC'u) Dodam ,że mój net laguje czasem więc raczej chodziłoby mi o "bardziej bezpieczny exp" ;) Waste może być, bo raczej bardziej zalezy mi na expie niż na kasie ;) Więc poproszę o rady gdzie w takiej sytuacji expić na FACCu i analogicznie na PACCu ,bo jak wspomniałem zamierzam w niego zainwestować.
Z góry dzięki i pozdrawiam ;)

Moje propozycje:

-Necro (Yalahar)
-Dragi

Cytuj:

@up
a wiesz może ile wyciągne na tych cycach ?
a i czy bedę miał waste
i w co warto sie wyposażyć na tego expa ;]
To ile wyciągniesz musisz sprawdzić sam. O waste nie ma mowy, a eq które posiadasz jest odpowiednie.

Pacyn 21-01-2011 15:21

Gdzie mam expić takim charem :
http://zapodaj.net/9c140af5366d.jpg.html
Prosze o szybkie odpowiedzi może to być hardkor exp !!!

Helixaw 22-01-2011 13:27

Paladyn 63lvl facc
83/67
15ml

gdzie mogę szybko poexpić na facc? na poh/guardy+gs wchodzi w porywach 35k/h expa, chciałbym coś więcej, bo jednak powolutko to leci :(
jakieś propozycje? hellgate chyba odpada? DLi nie lubię...

miki23gd 23-01-2011 14:03

Witam,
Moja postać to 25 lvl EK PACC
skille 50/50 Dobre Eq
Szukam expowiska gdzie będzie szybki exp, może być waste
Pozdrawiam

Sculler 23-01-2011 14:04

Gdzie expić 16 druidem?? Jak wbije lvl 20 zamierzam kupić pacca. Gdzie mam expić 20 druidem z pacciem? Prosze o napisanie gdzie expić od 20 lvla druidem z pacciem.

miki23gd 23-01-2011 14:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sculler (Post 2798603)
Gdzie expić 16 druidem?? Jak wbije lvl 20 zamierzam kupić pacca. Gdzie mam expić 20 druidem z pacciem? Prosze o napisanie gdzie expić od 20 lvla druidem z pacciem.

Mino tower albo Minotaury w yalahar.
Robiąc lootbagi można się dorobić

Sculler 23-01-2011 15:39

Dziękuje :D

Domgens 23-01-2011 16:02

Cześć, po update przestałem grać Master Sorcererem i zatrzymałem się na 75 poziomie - przedtem przyzwyczaiłem się do wciskania szybko kilku hotów - energy wave i smp :D takim właśnie sposobem zdobyłem 75 poziom. Ponieważ myślę że warto kontynuować grę tą postacią nasuwa się pytanie - na czym teraz zdobywać doświadczenie? Ekwipunek na tą postać mogę mieć każdy, nie ma problemu z tym - posiadam elemental sety jak i softy. Poziom magiczny postaci to 53, zrobiony jest dostęp do całego Yalahar, Banutę i wyspy Goromy. Myślę że Zao byłoby dobrym pomysłem jednak nie zacząłem nawet robić questa. Od razu mówię że taski na WE są już przeze mnie znienawidzone :D

rajkos 23-01-2011 17:35

mam 12 knight eq
K armor
K legs
Dragon shield
Crown Helmet
Dwarven axe
gdzie iść?
dam radę soldierom dwarfom?

voice 23-01-2011 18:08

Czy dam radę na fibuli z początkowym eq knight 9lvl skille 20/19 na roty?
Czy ew. są gdzieś indziej roty, gdzie nie będę musiał kupywać klucza?
Jestem w Thais

Helixaw 23-01-2011 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rajkos (Post 2798634)
mam 12 knight eq
K armor
K legs
Dragon shield
Crown Helmet
Dwarven axe
gdzie iść?
dam radę soldierom dwarfom?

Kopalnie będą ok, w zależności od skilli możesz dać sobie radę na soldierach, a jeśli wejdziesz i zobaczysz, że jednak nie opłaca Ci się jeszcze to bij lvl na zwykłych dwarfach i rotach, powinno szybciutko lecieć.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez voice (Post 2798638)
Czy dam radę na fibuli z początkowym eq knight 9lvl skille 20/19 na roty?
Czy ew. są gdzieś indziej roty, gdzie nie będę musiał kupywać klucza?
Jestem w Thais

Dasz radę na rotach, bez problemu. Proponuję jednak zabrać ze sobą dagger/knife i trochę na tych rotach poskillować, uwierz, niewiele czasu Ci to zajmie, a potem expić będzie się o wiele przyjemniej (carrion wormy nie będą tak uciążliwe).

Ponawiam swoje pytanie:

Paladyn 63lvl facc
83/67
15ml

gdzie mogę szybko poexpić na facc? na poh/guardy+gs wchodzi w porywach 35k/h expa, chciałbym coś więcej, bo jednak powolutko to leci
jakieś propozycje? hellgate chyba odpada? DLi nie lubię...

LookamZzaRogu 24-01-2011 00:16

moze nie wielka roznica pomiedzy panem @up, ale tez zadam pytanie bo wrocilem do gry po baaaaardzo dlugiej przerwie i hacku i zastanawiam sie gdzie expic:

pal 74 facc
86/66
16mlvl

eq:
crown helm, knight armor, blue legs, vampire shield, boh, royal speary (czy moze zmienic na cos innego?), mam obsidian knife. ew. jakie eq dokupic? mam 70k

Pacyn 24-01-2011 11:05

Kup sobie Inną zbroję niż k armor.
I ja ponawiam pytanie :
17 druid 15 mlvl
Eq : Spirit Cloack , P legs , Dragon shield , Horseman Helmet (czy coś w tym stylu ^^)
Moge mieć waste .
Bylebym wyciągnoł około 10k na 1h
;]

zakx 24-01-2011 16:57

26 Knight Serwer non-pvp
Skille 55/53
Eq-Crusader helmet, K-armor i legs, Boh, wampire shield, Dragon hammer/SS,Platinum Amulet :)
Proszę o dobre expowisko nie musi lecieć dużo kasy :) :wasabi:

Rassiek 24-01-2011 18:50

Witam.
Gdzie expić?
Palladyn, 35 lvl, facc, eq - c helmet, b robe, dragon shield, p legi, royalki i zwykle bootsy (i pare k w depot, ale to na potki :P ).
Błagam was, podajcie inne propozycje prócz:
Ofa, i dwarfów.
Slyszalem tez, ze na dragach moge expic pojedynczych, a wiec gdzie znajde takie miejsce gdzie jest w miare malo osob, z dragami (ilosc? trudno powiedziec, zebym ogarnal i zeby nie wychodzily dwa naraz, bo bym musial zmarnowac potiony).
Serwer non pvp.

Procz dragów prosilbym o inne propozycje.
Z gory dzieki!

@up
Stary, narazie wyskilluj chociaz 60/60 bo takie sobie masz skille.
Moze dc? trudno powiedziec
btw. nie powiedziales czy masz pacca.

@down
Raczej -1, bo masz slabe skille, ja na lepszym na tym lvlu kiedys expilem swoich knightem, i nie bylo tak zle.
-2, na lepszych skillach, ale bedziesz mial na 80 % waste.

zakx 24-01-2011 23:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rassiek (Post 2798817)
Moze dc? trudno powiedziec
btw. nie powiedziales czy masz pacca.

Facc? A jak DC to który poziom ?

lordux 26-01-2011 03:38

mam master sorcerera 39 lvl
eq: plate legs,leather boots,dragon shield,spirit cloak,hat of mad
mlvl 34 z eq
na earth elemntalach padelem 2 maja za dobre combo gdzie moge expic bez ryzyka

Pacyn 27-01-2011 13:37

Gdzie expić druidem ?
19 lvl 18 m lvl
Eq : Hat of the mad , Spirit Cloack , Dragon shield , Plate legs , Necrotic Rod
Narazie wyciągam na fibuli 8k/1,5k gold na h
Więc mnie to niezadowala mam narazie tylko 1,2k na poty
Prosze o jak najszybszą odpowiedź

Apticer 27-01-2011 15:11

@up
rozumiem, że facc?
Na tym lvl za dużego wyboru nie masz, ale:
-kopalnie -2/-3 - krasnale sa wrazliwe na smierc, wiec necro rod sie nada idealnie
-cyclopy - MS, te ma dole od Thais, na PoHu z wcześniejszym zapoznaniem się z mapą respawnu

lordux 27-01-2011 18:30

mam master sorcerera 40 lvl
eq: plate legs,leather boots,dragon shield,spirit cloak,hat of mad
mlvl 34 z eq
na earth elemntalach padelem 2 maja za dobre combo gdzie moge expic bez ryzyka probowalem cycloplis 40k/h z premium stamina le waste mozze macie jeszce cos

Apticer 27-01-2011 20:47

@Up
- stare dobre guardy,
- pojedyńcze dragi (możliwy waste)
- taski (może WE, tarantule)
- no i oczywiście tomby

lordux 28-01-2011 14:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Apticer (Post 2799287)
@Up
- stare dobre guardy,
- pojedyńcze dragi (możliwy waste)
- taski (może WE, tarantule)
- no i oczywiście tomby

jakie tomby ktory pozieom -2 czy -3 oraz guardy na FACCU?

Wannok 28-01-2011 17:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rassiek (Post 2798817)
Witam.
Gdzie expić?
Palladyn, 35 lvl, facc, eq - c helmet, b robe, dragon shield, p legi, royalki i zwykle bootsy (i pare k w depot, ale to na potki :P ).
Błagam was, podajcie inne propozycje prócz:
Ofa, i dwarfów.
Slyszalem tez, ze na dragach moge expic pojedynczych, a wiec gdzie znajde takie miejsce gdzie jest w miare malo osob, z dragami (ilosc? trudno powiedziec, zebym ogarnal i zeby nie wychodzily dwa naraz, bo bym musial zmarnowac potiony).
Serwer non pvp.

ja na twoim lvlu moim palladynem expilem gsy poh i mialem profit. jeszcze jak nie bylo potow laczonych. ale koniecznie musisz miec bohy i time ringa jak na 35 lvlu :p potem juz bez time ringa. Ja zakladalem tylko time ringi jak gs dostawal haste. wtedy mniejsze waste bylo i niezly profit jak silki leciely.; D

Pacyn 28-01-2011 21:02

Gdzie expować knight 14 lvl skille 50/49
Kasa :
Exp : _(Może być waste)_
Eq : Soldier Helmet (niewiem ile warty crown) , p armor , p legs, dragon shield ORCISH AXE :_]
Niemówicie żebym poskillował.

Apticer 29-01-2011 15:15

Rotwormy, dwarfy, swamp trolle kolo Veno
Z takim eq i skillami nic więcej nie da rady

Rassiek 29-01-2011 15:23

Dzieki za pomoc, ale jeszcze raz musze sie zwrocic o pomoc, bo sytuacja sie zmienila.
Kupilem pacc, i mam pytanko.
Gdzie expic (z profitem) na paccu 40 rp?
Mam dostep do Yalahar, eq - Crown Helmet, Dragon Shield, P legs, Blue Robe i Bohy.

Prosilbym o pare propozycji, zeby bylo w czym wybierac jak jedna bedzie zajeta czy cus. :P

Btw. gram na non-pvp

Pacyn 29-01-2011 15:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Apticer (Post 2799481)
Rotwormy, dwarfy, swamp trolle kolo Veno
Z takim eq i skillami nic więcej nie da rady

Nic nieda rady ? Powiem troszkę HAHA!
Przed Chwilą siedziałem na wieży magicianów 11,5k /h exp + 1,5k gp
Ghule Też na luzie tłuke
__________________________________________________ _________________
Teraz ostatnio siedziałem na elf fortess 30 minut 9k exp na 1h | 1k gold | 0 waste
I co niemoge expić takim charem nigdzie: > ?
Prosze o nowe porady.
Lvl 17 Skille 50/49
Eq : Warior Helmet , Knight Armor , Plate Legs , Dragon shield , Barbarian Axe

Bobak69 29-01-2011 22:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rassiek (Post 2799484)
Dzieki za pomoc, ale jeszcze raz musze sie zwrocic o pomoc, bo sytuacja sie zmienila.
Kupilem pacc, i mam pytanko.
Gdzie expic (z profitem) na paccu 40 rp?
Mam dostep do Yalahar, eq - Crown Helmet, Dragon Shield, P legs, Blue Robe i Bohy.

Prosilbym o pare propozycji, zeby bylo w czym wybierac jak jedna bedzie zajeta czy cus. :P

Btw. gram na non-pvp

Jeśli chodzi o Yalahara to masz do dyspozycji mutated humany, piratów, necro (ale ostrożnie), zombi ponadto polecam Helheim, wszelkie dragi, możesz tasak ładnie robić na tarantulach jeszcze no i też pokręcić się po tombach możesz.

Gdzie expić z profitem 65rp (eq i skille dobre w tym softy)??? Chciałbym wyciągać exp w 70k/h+

oOoMiKooOo 30-01-2011 01:53

Druid, FACC, mlvl 35, lvl 28
EQ: Crown Helmet, Dragon Shield, Blue Robe, Blue Legs, wszystkie różdżki, według upodobania.

Amnestic 30-01-2011 13:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez oOoMiKooOo (Post 2799538)
Druid, FACC, mlvl 35, lvl 28
EQ: Crown Helmet, Dragon Shield, Blue Robe, Blue Legs, wszystkie różdżki, według upodobania.

Cyklopy, Guardy, Facc Tomb (Dużo botów lata.)

Pacyn 30-01-2011 15:46

Gdzie expić knightem 19 lvl ? Skille : 51/49
Eq : Dwarfen axe , Warior Helmet , Knight Armor , Dragon Shield , Plate Legs
Konto : Facc
Chce wyciągnąć więcej niż na elf fortess czyli 18k+h/2k gold więcej niż tutaj napisane ponieważ tyle na elf fortess wyciągam :P
__________________________________________________ ________________________
Dwarfy solidiery ? :D

Jeżeli skillować to do ilu ?

Stanley1910 03-02-2011 03:24

To ja ponowię swoje pytanie ;d

Cytuj:

Witam,
długo nie grałem w Tibię więc nie ogarniam troszkę nowych terenów jak wyspy z Liberty Bay, Yalaharu, Zao, lodowych wysp.
Gram knight'em, cały czas skillowałem, obecnie mam 25 lvl i dochodzę do skilli 90/90, mam już 6 m lvl, a eq to: k axe, w helmet, knight armor, blue legs, c shield, p ammy.
Po osiągnięciu tych skilli mam zamiar kupić PACC, zrobić postmana itd.
W związku z tym chciałbym się poradzić gdzie zacząć mogę zacząć expić?
Chodzi mi zarówno o szybkość expienia, jak i o to, żeby był z nich dobry zarobek.
Z góry dziękuję za pomoc :-)
Już 90 jest ;d

greg007 03-02-2011 13:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacyn (Post 2799565)
Gdzie expić knightem 19 lvl ? Skille : 51/49
Eq : Dwarfen axe , Warior Helmet , Knight Armor , Dragon Shield , Plate Legs
Konto : Facc
Chce wyciągnąć więcej niż na elf fortess czyli 18k+h/2k gold więcej niż tutaj napisane ponieważ tyle na elf fortess wyciągam :P

kopalnie dwarfów na solierach;lub ghostland na gohulach z uważaniem na dsy na facc niema za dużo expowisk....

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stanley1910 (Post 2799940)
To ja ponowię swoje pytanie ;d
Cytuj:

Witam,
długo nie grałem w Tibię więc nie ogarniam troszkę nowych terenów jak wyspy z Liberty Bay, Yalaharu, Zao, lodowych wysp.
Gram knight'em, cały czas skillowałem, obecnie mam 25 lvl i dochodzę do skilli 90/90, mam już 6 m lvl, a eq to: k axe, w helmet, knight armor, blue legs, c shield, p ammy.
Po osiągnięciu tych skilli mam zamiar kupić PACC, zrobić postmana itd.
W związku z tym chciałbym się poradzić gdzie zacząć mogę zacząć expić?
Chodzi mi zarówno o szybkość expienia, jak i o to, żeby był z nich dobry zarobek.
Z góry dziękuję za pomoc :-)

Już 90 jest ;d

na 25lvlu to radze robić taski na tarantule w port hope na tibiawiki masz mapki wpisz tylko tarantula i linkami sie kieruj dość szybki exp a z hidena można nieźle zarobić a pkt taska sie przydają. Przy takich skilach praktycznie 0 waste będzie...

Zipp1992 03-02-2011 17:09

Witam..
Gdzie mam expic na Facu ??

Profesja : Knight
LVL : 51
Skile : 80/79
Mlvl : 5
EQ : Royal Helmet, DSM, MMS, BOH, (Noble Axe lecz moge kupic Ornamented Axe lub Vile Axe)

Wiec pomozecie :D ?

Apticer 03-02-2011 17:57

OF, Guardy, DC

Gothanor 04-02-2011 01:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LookamZzaRogu (Post 2798688)
moze nie wielka roznica pomiedzy panem @up, ale tez zadam pytanie bo wrocilem do gry po baaaaardzo dlugiej przerwie i hacku i zastanawiam sie gdzie expic:

pal 74 facc
86/66
16mlvl

eq:
crown helm, knight armor, blue legs, vampire shield, boh, royal speary (czy moze zmienic na cos innego?), mam obsidian knife. ew. jakie eq dokupic? mam 70k

Nie wiem, czy ten pan tu jeszcze zaglądnie, ale w razie czego...
Facc- Gsy na Pohu, co pewnie pamiętasz bo były tam najprawdopodobniej jeszcze przed początkiem tibii, Thais D lair, Dle na Fibuli b fajnie się bije onyxami i compositem, wiecznie oblegane VDL, gdyby upy były zajęte to od biedy można pobić GS w kopach guardów. Wszystkie te expy są już w ch** długo w obiegu, więc pewnie znasz. Cóż, na faccu nie wiele się zmienia.
Co do eq, zmień k arm na paladin armor(20~k), hełm możesz na rh, ale średnio jest to konieczne.
Gdybyś pacc kupił- wyrmy na daramie z onyxami, d lairy wszelkiego rodzaju od darashii po yalahar, arena i undeady, górki na arenie<bez hydr>, lizardy na zao za tym takim śmiesznym teleportem na górce<trzeba pare misji frontiera zrobić>. I całkiem sporo innych, ale tylko te pamiętam.

Vooletz 04-02-2011 18:41

Tylko Facc
Lvl: 24 Druid
M lvl : 25
Eq : Dosyc dobre jak na ten lvl
Gdzie moge expic by lvl szedl szybko (nawet z malym waste)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:17.