Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Kontrole komputerów (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=101372)

Drzamich 13-11-2006 17:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany (Post 1069223)
Czyli jak, poprawki w prawie? Jeszcze rok temu policjant bez nakazu nie miał prawa wtargnąć do mieszkania, a za użycie siły lądował w dyscyplinarce, nawet przy znalezieniu dowodów...

Rok temu była jeszcze III RP, teraz jest IV :p
Btw. tak naprawdę to zamiast łapać jakichś dilerów narkotyków to czyhają na uczciwych ludzi, którzy tylko chcieli sobie w coś pograć nie wyrządzając szkody innym

Karrith 13-11-2006 18:01

kichakichakicha

Pirus 13-11-2006 18:26

niech się pałują pały :D <rotfl>
tak serio serio to nie mam nic na sumieniu...wcale...:evul: :evul: :evul:

Vanhelsen 13-11-2006 18:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karrith (Post 1077458)
tak, rzeczywiscie bo taki diler, ktore sprzedaje paru osobom troche trawy jest strasznym przestepca, w porownaniu do goscia ktory prawie zamorduje za komorke albo za pare zl.

Ani jeden ani drugi nie jest lepszy więc wiesz...

@Explorer of Hell: dużo gada, mało zrobi gdy przyjdzie co do czego?...

Karrith 13-11-2006 19:31

kichakichakicha

Hemp Gru 14-11-2006 22:16

Nie Ma Rzadnych Kontroli Prywatnych KomputerÓw Jezzzzzzzzzzzu

Vanhelsen 14-11-2006 22:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karrith (Post 1077746)
@up
oj, jest.
diler nie kaze ci palic na sile trawy, albo wciagac fety-to ty decydujesz co zrobisz ze swoim zyciem, a w drugim przypadku tak nie jest.

jeden łamie prawo handlując, drugi łamie prawo kradnąc... o to mi chodziło... czy twoim zdaniem jedno łamanie prawa jest mniej złe od innego?! W tej kwesti trzeba sprawę stawiać jasno, albo łamiesz prawo albo nie, a nie na zasadzi "ale on łamie je bardziej!!!1 buuuu ;("...

Adner 15-11-2006 07:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1080093)
jeden łamie prawo handlując, drugi łamie prawo kradnąc... o to mi chodziło... czy twoim zdaniem jedno łamanie prawa jest mniej złe od innego?! W tej kwesti trzeba sprawę stawiać jasno, albo łamiesz prawo albo nie, a nie na zasadzi "ale on łamie je bardziej!!!1 buuuu ;("...

Oczywiście, że jest różnica, na przykład pomiędzy chodzeniem po złej stronie drogi, a zabójstwem, a obie czynności są łamaniem prawa;)

ripper 15-11-2006 08:40

Wieszokowi chodziło chyba o to, że jeśli łamiesz prawo to je łamiesz i już. Nie ma znaczenia jak. Oczywiście jest różna szkodliwość społeczna czynu, niezaprzeczalnie i bezapelacyjnie.

Walekifa 28-11-2006 13:44

Taka ciekawostka: Wzięli się za pirackie serwery do L2. Dla przykładu :

www.l2extreme.com Czy kara nie jest oby na pewno za wysoka? O.o

Shanhaevel 28-11-2006 16:08

@up
O_o To mają przewalone...

Czytałem, że sam NCSoft nie chce zwalczać serwerów L2, traktuje je jako reklamę... Ciekawe.

emilok 28-11-2006 16:27

Zawsze lepsze to od tego.
vide linage2 i FBI

slawekmag 28-11-2006 16:37

OMG. O mało z krzesła nie spadłem

Walekifa 28-11-2006 18:13

Kurwa.. i jak tu nie mówić H.W.D.P? Za morderstwo ludzie dostają po 12-20 lat a za głupie płyty koleś dostał dożywocie........

Vanhelsen 28-11-2006 18:18

@up: nie mieszaj wyroków z polski z tymi z Chin... Tam skazano kolesia za kradzież ropy na stryczek... To są dwa różne systemy karne więc wiesz...

PiXik 29-11-2006 11:42

http://wiadomosci.onet.pl/1441519,18,item.html
polecam artykuł dla niedowiarków,oczywiście to że skontrolują Twój komputer jest mało prawdopodobne, ale jednak istnieje

Angel of Death 29-11-2006 13:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 1102633)
Kurwa.. i jak tu nie mówić H.W.D.P? Za morderstwo ludzie dostają po 12-20 lat a za głupie płyty koleś dostał dożywocie........

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1102651)
@up: nie mieszaj wyroków z polski z tymi z Chin... Tam skazano kolesia za kradzież ropy na stryczek... To są dwa różne systemy karne więc wiesz...

Dodając do tego co Wieszok napisał ..

Przeciez k***a policja nie wydaje wyroków tylko sąd, na podstawie prawa jakie obowiązuje w państwie więc zastanów się co mówisz.

Squaess'me 29-11-2006 14:02

mysle, ze wykrzykujac HWDP chodzi ogolnie o organy rzadowe ;)
tj. m.in. prokuratura, sady, policja. tylko, ze policja, jako jest, ze sie tak wyraze jednostka pierwszego kontaktu - to na niej skupia sie ta cala, zreszta bezsensowna, propaganda jesli mozna to tak nazwac.

Walekifa 29-11-2006 15:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Angel of Death (Post 1103585)
Dodając do tego co Wieszok napisał ..

Przeciez k***a policja nie wydaje wyroków tylko sąd, na podstawie prawa jakie obowiązuje w państwie więc zastanów się co mówisz.

Hmm .Myślisz sobie że chodzi tutaj o drogówkę?.. Nie! :O Chodzi o cały system...

"Ukradniesz dwie gruszki,i wyłapiesz więcej.Niesprawiedliwość aż opadają ręce"

@ DOWN

Nie nie nie.tylko nie bierz mnie za różowego gangsta dzieciaka.. Ja tak wcale nie myślę.

Vanhelsen 29-11-2006 17:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 1103678)
Hmm .Myślisz sobie że chodzi tutaj o drogówkę?.. Nie! :O Chodzi o cały system...

"Ukradniesz dwie gruszki,i wyłapiesz więcej.Niesprawiedliwość aż opadają ręce"

14'ście lat - wiek olewania systemu... peace & love my friend.... -.-''
Jaki system?! ke? Ok, w polsce z organami prawnymi nie jest idealnie, ale co było by lepsze?
Free for all?! Róbta co chceta.... Po to jest prawo, by je przestrzegać, i nic do tego, co za jest złamanie dostaniesz. Najlepszym wyjściem było by wprowadzenie prawa jakie było w państwach skandynawskich n'lat temu. Kradzież? Utniemy ci łapę... Przegięcie? Nie! Teraz tam możesz zostawić samochód z kluczykami w stacyjce i na chodzie w środku miasta a nikt go nie ukradnie... chyba, że jakiś turysta... W polskich korzeniach jest taka typowa sarmacka postawa, niech będzie sobie prawo, ale ja i tak jestem ponad nim -.-''
czepiasz się, że za kradzież dostałeś więcej niż za morderstwo?! Trzeba było nie kraść...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:32.