Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Wydarzenia z Candi (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=103163)

Bolo888 12-01-2007 21:47

Sam sobie gram od niedawna na candii i jak narazie nie spotkałem się z jakimś wielkim noobostwem wśród graczy.Trzeba poprostu zachować cierpliwość i grać swoje a nie przejmować się "noobkami".Play for fun pozdro

motylanoga 12-01-2007 22:43

Szuka może ktoś Shootera??? ;) Bo ja szukam blokera :D

Makaveli of Chaos 12-01-2007 23:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez XIII (Post 1192864)
Wiadomo, ze Makaveli szybciej wbija lvl na non pvp, w dodatku sorciem.
Tym swoim knightcikiem na Pandorii co chwila padal, a to od innych graczy, a to od potworkow.
Tak w ogole to ile on przed Tibia siedzi.
W sierpniu byl online 312 godzin - to wiecej niz 1/3 miesiaca przy kompie. get a life.

@Makaveli
Myslalem, ze nie ma juz na swiecie ludzi, co Explorera uzywaja.
Ciekawe, kiedy znowu pojdziesz do kafejki grac i ktos ci postac opierdoli z itemkow.

Nie zawsze szybciej expi sie na non-pvp, niz na pvp... to po pierwsze.
Pozatym tutaj tez dosc czesto padam w 90% wina netu, nawet czesciej padam na Candii niz na Pandorii, na Pandorii mam 118 lvl a ostatniego deada "by human" mialem na lvlu 80 ktoryms tam , pozatym nic mi nie grozilo, wiadomo teraz jest war, ale ogolnie lajt, wiec z nowu jestes w bledzie, pozatym gram ile chce i prowadze normalne zycie, widac nawet ze interesujace , bo wieszile godzin bylem przed kompem w sierpniu, co nawet ja nie wiedzialem, bo mnie to nie interesuje:], pozatym przed kompem spedzam, ok 12h dziennie, wiec, to jest wiecej niz 1/3.
Ty spedzasz 6-9h w szkole, a ja 12 w pracy, tak sie akurat sklada, ze ja w pracy gram w Tibie, bo pracuje w kafejce :]
Myslales ze nie ma ludzi co uzywaja explorera, widzisz a jednak sa, mysle ze wiele rzeczy jeszcze nie wiesz, albo zle myslisz...
Dzieki za zainteresowanie :]

Xairax_pl 15-01-2007 19:27

Czy dziala tu jakis blacklist? Nie mialem okazji zobaczyc jeszcze forum na tibii.com, bo nie dziala i nie wiem. Bo to na tibii.pl, jak widze, nie funkcjonuje tak jak powinno.
Wg mnie przydalo by sie, nie po to zeby dodawac jakies noobchary czy cos, tylko zeby jakis noob na troche wyzszym lvlu (60+) nie cieszyl sie powazaniem wsrod innych graczy podczas gdy nie szanuje innych osob.

Gaucho10 18-01-2007 22:21

Witam. Chciałem się waz zapytać jakim Candia jest serwem ? Czy jest duże PA no i czy można w spokoju wbić sobie lvl, a nie sobie będę exp i przybiegnie jakiś hlvl i mnie zacznie bić bez powodu. Chciałbym się też dowiedzieć jakie są ceny na Candii. Wcześniej grałem na Arcanii i zrobiłem tam nawet niezły lvl no ale teraz chciałem sobie zmienić serwa i szukam jakiegoś fajnego do gry. Z góry dzięki i pozdrawiam.

PS. Sorry za offtopa

Mozo 18-01-2007 23:00

@up
Candia to non-pvp !....
<ironia> Tak PA jest tu bardzo duże, h-lvle atakują za nic, płacisz bohy alb leżysz, odradza, tu gry, mozna dostac hunta za nic....<ironia dla inteligientnych>

MasterofSelena 19-01-2007 00:32

Sam dopiero zaczynam grać na Candi, ale odniosłem wrażenie że ludzie są bardziej uprzejmi - do tej pory grałem na refugi i wciąż mi zabijali potwory, a tu bez problemu skiluje.

http://Uploadextra.com/img1/345800sig.tif

Xairax_pl 21-01-2007 20:48

Przed chwila widzialem kogos w shaman outficie, czyli w koncu zrobiliscie banute. W tyle osob co tam byliscie to nie potrzebowaliscie zadnej taktyki...
Ale i tak gratz.

Trumgod 21-01-2007 21:47

Nie wiem skąd Makaveli u ciebie taka niechęc do neostrady! Ja tez mam neo i mi smiga aż miło kiedyś miałem radiówke i to był koszmar, bo byly takie anteny ktore psuly sie po deszczu nie wspomne o mrozach:p Ale skoro masz lagi to naprawde podziwiam twoją zaciętośc we wbijaniu lvli i umiejętnośc gry.
Jak słucham tych noobow, którzy wrzeszczą, że na non-pvp wystarczy wpatrywac się 16h/d w monitor, a na pvp trzeba umiec coś więcej to mnie mdli. Hail Candia. Hail all non-pvp.

Tzuful 21-01-2007 22:22

Makaveli jesli nie chcesz miec kickow zainwestuj w dobry router z modemem ADSL a na pewnie kickow nie bedzie. Na takim routerze skonfigurujesz sobie zajebiscie neo

Xairax_pl 06-02-2007 23:22

BUMP

Ludzie ogarnijcie sie, tylu polakow tu gra i nikt nic nie pisze.

Aktualne wydarzenia z Candii:
Yqe wbil 40 lv, a Yqa wbije 100lv w weekend
jeszcze cos? pisac!

HoSe 14-02-2007 18:36

Witam wszystkich.Wczorajszy dzien okazal sie dla mnie bardzo nieszczesliwy, gdyż Elder Mastah który był moim sio makerem i zdobył moje zaufanie.Poprosił mnie o Sova i Mpa poniewaz chcial zabic cyclopa z sova.Dałem mu to ponieważ mu ufalem lecz ten okazał się złodziejem i skradł mi te rzeczy.Obawiam sie ze to juz jest moj koniec na Candia.

Na new pvp juz nie nikomu nie zaufam. Cya all

Dzięki Yanek za all

Kil'jaden 18-03-2007 18:02

Witam wszystkich pierwszy raz pisze tu posta i chciałbym jakoś uczestniczyć w tworzeniu tego forum. Wcześniej grałem na galanie.Teraz tez znowu gram knightem nie wiem mam jakiś sentyment do tej profesji :] Jak narazie jest tak jak myślałem ludzie zabijają sobie potworki nawzajem głównie niskie lvle ale wystarczy być cierpliwym i da sie grac :) Nie jest tak żle jak wcześniej mi się zdawało....Pozdro

Morgaroth 21-03-2007 21:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Makaveli of Chaos (Post 1193198)
Nie zawsze szybciej expi sie na non-pvp, niz na pvp... to po pierwsze.
Pozatym tutaj tez dosc czesto padam w 90% wina netu, nawet czesciej padam na Candii niz na Pandorii, na Pandorii mam 118 lvl a ostatniego deada "by human" mialem na lvlu 80 ktoryms tam , pozatym nic mi nie grozilo, wiadomo teraz jest war, ale ogolnie lajt, wiec z nowu jestes w bledzie, pozatym gram ile chce i prowadze normalne zycie, widac nawet ze interesujace , bo wieszile godzin bylem przed kompem w sierpniu, co nawet ja nie wiedzialem, bo mnie to nie interesuje:], pozatym przed kompem spedzam, ok 12h dziennie, wiec, to jest wiecej niz 1/3.
Ty spedzasz 6-9h w szkole, a ja 12 w pracy, tak sie akurat sklada, ze ja w pracy gram w Tibie, bo pracuje w kafejce :]
Myslales ze nie ma ludzi co uzywaja explorera, widzisz a jednak sa, mysle ze wiele rzeczy jeszcze nie wiesz, albo zle myslisz...
Dzieki za zainteresowanie :]

"[...]człowiek z osiedla, który w Tibię nigdy nie grał". Dla mnie zawsze będziesz mistrzem. Odpisz mi kiedyś, bo czuję się minimalnie ignorowany. Pozdrawiam :D

Testament 24-03-2007 13:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HoSe (Post 1267741)
Witam wszystkich.Wczorajszy dzien okazal sie dla mnie bardzo nieszczesliwy, gdyż Elder Mastah który był moim sio makerem i zdobył moje zaufanie.Poprosił mnie o Sova i Mpa poniewaz chcial zabic cyclopa z sova.Dałem mu to ponieważ mu ufalem lecz ten okazał się złodziejem i skradł mi te rzeczy.Obawiam sie ze to juz jest moj koniec na Candia.

Na new pvp juz nie nikomu nie zaufam. Cya all

Dzięki Yanek za all

Nie znam Ciebie ani osobiście ani z serwera. Ale po dwóch miesiącach widze że jesteś online. Baa... Poziom Ci wciąż rośnie. Intersuje mnie - jak sobie poradziles bez SoV? Bo nie sądze żeby kolega tak naglie Ci go zwrócił...

Dudinx 24-03-2007 21:57

Ja słyszałem, że dzisiaj na banuta quest uciekali, gdzie tylko mozna było i quest zakończył się totalnym niepowodzeniem xD.

Prawda?

Attian 22-04-2007 11:52

2x UP

Pomogli mu koledzy uzbierać na sova.

dartra111 24-04-2007 19:05

Dziś jak grałem raty napadały na thains :D

RollerPL 06-05-2007 13:15

Lista cen itemów

Oto lista cen itemów na candii:

~Armors:
-Plate:400gp
-Noble:1.5k-2k
-Blue Robe:15k-16k
-Knight:5k
-Crown:12k
-Golden:32k-35k
-Dragon Scale Mail:60k-65k

~Legs:
-Plate:400gp-500gp
-Knight:15k
-Crown:28k
-Golden:130k

~Helmets:
-Hat of the Mad:3-4k
-Crown:2k-2.5k
-Warrior:5k
-Crusader:6k-7k
-Royal:33k-35k
-Demon:125k-135k

~Shields:
-Tortoise:300gp
-Beholder:1.2k
-Guardian:2k
-Dragon:3k-4k
-Crown:8k
-Tower:8k
-Medusa:9k
-Vampire:15k
-Demon:45k-50k
-Mastermind:125k-130k

~Boots:
-Crocodile:1k
-Pirate:17k-18k
-Steel:32k-37k
-Boots of haste:39k-45k
-Soft: około 700k

~Swords:
-Spike:
-Serpent:
-Fire:
-Bright:
-Pharaoh
-Giant:
-Magic:
-Warlord:
-Magic Longsword:
-Ice rapier:

~Axe:
-Knight:2k
-Fire:8k-9k
-Dragon Lance:11k-13k
-Stonecutter:1.4kk

~Clubs:
-Skull Staff:
-War Hammer:
-Golden Mace:
-Hammer of Wrath:
-Thunder Hammer:
-Arcane Staff:

~Runy:
-Bp Explo:3.5k
-Bp Sd:5k
-Bp Hmm:1.2k-1.5k
-Bp Ih:800gp-1k
-Bp Uh:2.2k-2.5k
-Bp Gfb:2.5k

Jeśli znasz cenę tych przedmiotów, w których nie podałem ceny to proszę o pisanie postów poniżej lub podawanie ich na gadu-gadu.

Za pomoc dziękuje:
~Khatrus'owi

Attian 06-05-2007 19:02

Ceny są podobne jak na securze w 2006 roku w grudniu

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:03.