![]() |
Cytuj:
|
Wieszok masz racje, że to jest w pewnym sensie hartowanie. Ale zahartować może nieszkodliwa fala, ciągłe dreczenie, bicie czy inne fiki miki to co innego. Hart hartem ;p ale takie coś jest raczej niedopuszczalne. Ktoś bardziej wrażliwy może się załamać, ale żeby odrazu wieszać... Jak jakiegoś pospolitego wieszaka ;p
|
@up all
chlopak sie powiesil bo napewno dreczono go kazdego dnia ( moze nie zawsze mu wpier....... ale napewno ktos go przezywał itd.) i moze na poczatku wytrzymywal to ale z czasem to juz sie robilo dla niego meczace ( hmmm... moze zlego slowa uzylem) no i jest tez duze prawdopodobienstwo ze to sie ciagnelo zanim czy to na dworze czy gdzie indziej.... i takie cos moze poprostu dobic ( sam wiem) i wtedy pojawiają sie mysli samobojcze i jedni poprostu nie maja odwagi do tego albo to wytrzymuja ale on tego nie wytrzymal ;/ i nalezy cos z tym zrobic bo takich przypadkow jest bardzo duzo i niektóre osoby z tych "lepszych" wciagaja taka slaba osobe do swojej bandy i karza mu krasc itd. ( no bo taki mysly ze gdy bedzie taki jak oni to bedzie kims ;/) |
Cytuj:
Na pewno chodzisz do szkoły? @Topic Miał gdzie uciec, teraz może mieć tych dręczycieli głęboko w dupie. Ot "pozytywny akcent"... Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ja naprawdę nie rozumiem fenonemu ostatnich miesięcy. Jak to się dzieje że nagle gimnazjaliści zaczeli się zabijać? A może tylko nagle zaczeło się o tym mówić?
Woda na młyn dla pajaców takich Giertych. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Zwalczanie przemocy swoją drogą, ale druga sprawa to wpojenie tym niedoszłym dyndalcom, że po kiegoś kija psycholog szkolny istnieje... a jak on ciebie olewa, to robisz tak jak jakiś dzieciak niedawno, sam lecisz ze sprawą do dzielnicowego i tyle... |
Omg co w tej Polsce cie dzieje?Gimnazjaliści się wieszają,wczoraj w radiu usłyszałem że jacyś chłopcy zgwałcili dziewczyny i parę molestowali.Od czasów panowania Kaczyńskiego różne katastrofy się dzieją ;<
|
Moim zdaniem tych samobójstw było więcej tylko dopiero teraz TV się tym zajęła... Jak byłem w gimnazjum, to codziennie widziałem jak innych ludzi dręczyli jacyś debile. I tymi debilami zawsze byli dresiarze słuchający hip-hopu;p Choć mi nie dokuczano, to i tak źle się czułem jak np. moim kolegów bito. Myślicie, że nauczyciele reagowali? Często bójka mogła dziać się obok nauczycieli, a oni w tym czasie gadali jakie perfumy używają:p Bynajmniej ja znalazłem rozwiązanie by nigdy więcej nie spotykać tego niewychowanego marginesu społecznego:) Cały czas dobrze się uczyłem, a kiedy skończył się gim poszedłem do dobrego liceum:D Dresiarze z powodu swojej głupoty znaleźli się w najgorszych liceach i niech tam sobie żyją, a ja mam święty spokój i w liceum jeszcze ani razu nie widziałem by ktoś komuś dokuczał, bil, przezywał. Dlatego trzeba zrozumieć, że gim to najgorszy okres, bo w jednym budunku spotykają się różne charaktery. Tak naprawdę nie znajdziemy tam pomocy... Można jedynie to przetrwać i mieć nadzieje na jak najlepsze liceum;)
|
Cytuj:
Właśnie raczej za panowania Kaczyńskiego wszystkie afery, które do tej pory były pomijane wychodzą na jaw:) I chwała temu, że wreszcie się tym TV zajeło! A ten kto wymyślil gimnazjum, to popełnił wielki błąd... I mam nadzieje, że już takich decyzji nie będzie podejmować |
U nas taki jeden do szkoly nie zdazy wejsc i dostaje z 3 kopy ;p
I jakos zyje, choc go drecza 8o |
Cytuj:
|
@up
Raczej logiczne że sobie nie poradzi skoro juz nie będzie żył. |
To zjawisko już nie jest niczym dziwnym. Tylko ekstremalne przypadki są nagłaśniane przez media. W moim mieście w jednej ze szkół w tym roku szkolnym powiesiły się 2-3 osoby :(
|
Cytuj:
0.0 Przeczytaj post wieszoka jeszcze raz, i jeszcze, i jeszcze, i nie odpowiadaj jak dziecko człowieku! Wiesz przynajmniej o co chodziła dla wieszka? No własnie |
Im wiecej tak siedzię i czytam, tym bardziej nabieram przekonania że tylko cudem przeżyłem te 17 lat...
|
Cytuj:
Cytuj:
@down Ja to odebrałem tak, że jeżeli ktoś nie ma sił radzić sobie z problemami, tylko idzie na łatwiznę i się zabija, to sobie w życiu nie poradzi. No bo "szuka skakanki" to mi się pomyślało, że do zabicia się. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:16. |