Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Czy wiesz że..... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=106349)

Euthoria 17-04-2007 15:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erytreja (Post 1132856)
Fajny poradnik, nie wiedziałem że jakieś NPC kradnie. xD A tu mały błąd "* Wszystkie różdżki są ustawione pionowo , a różdżki są pochylone na prawo o 45 stopni ". Popraw i będzie 10/10

Nie rozdzki tylko "LASKI" dla mnie jest 100/10 http://img220.imageshack.us/img220/8...oneczekqb6.gif

Cor Tibiarz 18-05-2007 22:14

mozna by napisac ze dragony poszczaja ogniste bąki jak uciekaja (puszczaja f-wave z dupy) :D

Euthoria 31-05-2007 16:20

Dobre bardzo dobre a jak Ci many brak na czar to pierdzisz 8o8o:D:p

Tibian-Killer 10-06-2007 14:29

Gothic

Jestem fanem Gothica to to zauważylem...
W Thais jest sprzedawca ekwipunku(liny itd.)o imieniu Gorn!(to taki wojownik z "Nowego Obozu"-Gothic 1)...
Ciekawe dlaczego Cipy tak to zciągają z innych produkcji...
Może brak pomysłów?:confused:
Jeszcze popatrze na nazwy potworków,NPC'ów qestów itd. Może jeszcze coś znajde.
Jest...
Skoro Rotworm gdy chodzi wystawia samą głowe nad ziemie i ,,tnie" ją to czemu gdy zluruje sie go(np. w Carlin)na kamienny chodnik dalej kopie tylko ziemie :P
Ciało(talia)Stone Golema(podobnie jak pare innych mobków) podczas chodzenia nie porusza sie wcale(rusza tylko nogami i rękami)
Juggernaut przypomina mi wyglądem takiego dinozaura z pewnej gry RTS(nie pamietam dokladnie nazwy ale prucz tego jeszcze tam sa rasy Ludzi,Owadów, coś nazwa podobna do battle of planets czy coś takiego)
@tego ,,lania" pod siebie
Może najpierw trzeba zdjąć legi? :)
Spradziliście to już z legami? Bo ja zbytnio czasu nie mam :P.
Na jednym z grobowców pisze You see a grave(bla bla bla).
Here(zapomnialem jak spoczywa sie mówi ;/ )Billy G.
He<wypadl>from the Window.
Billy G. to chyba znana osobowość heh... pomyślcie...
NPC w Venore ma imie Velvet :P .
Następny nagrobek koło thais(jak poprzedni)
You see a grave
You read: Here lies Mr. James B. He lost the license to live.
Tłumaczenie- Widzisz grób. Leży tutaj Pan James B.(Bond). Stracił licencje do życia.

binius 03-07-2007 17:08

Jedną z ciekawych rzeczy jest też to, że tibia została zainspirowana grą Ultima 6. Itemki w pierwszych wersjach Tibii wyglądały nawet identycznie jak w Ultimie :].

Veko 19-07-2007 20:55

Pamiętam kiedy jeszcze była tibia 7.6 i krążyły legendy ze osoba posiadająca Sof Boots może chodzić po wodzie, mógłbys ując to również w swoim poradniku :)

Rubeus_Venon 20-07-2007 16:36

Podoba mi się!

Bardzo fajne i ciekawe. Nie wiedziałem ze w Tibi można sikać. :D

kijcu 06-08-2007 14:18

Dsl

Widzialem goscia na Titani ktory pokazal Dragon Scale Legi (15 palek)

Termik 07-08-2007 15:42

PORADNIK 8/10 kilka bledow i malo ciekawostek dodasz kilka bedzie cool!!!:p:p

pokers39 22-08-2007 14:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez adrius (Post 1144460)
dsl lecial chyba z dl...

Niestety nie lecial inaczej istnialby jeszcze? Great Shield lecial i na starych servach istnieja.

Next ciekawostka:

Jedyne golden bootsy znajduja sie na serverze nova ! Posiada je Sir Baxter kupil je od jakiegos zioma ktory znalazl debuga wielkiego sellnal mu je za 4kk, wiecej w poradniku o RARE

igoman 23-08-2007 09:57

Cytuj:

*Pies jako jedyny z potworów które nie zadają żadnych obrażeń nie ucieka od gracze, ale wręcz przeciwnie podąż
ciągle za za daną osobą.
Taka literówka(tłustym) a poradnik niezły, nawet powiem więcej, bardzo fajny

Ten_typ 25-08-2007 18:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maciek_92 (Post 1132813)
*Potwory mogą trenować swoje skille tak samo jak ludzie, przykład takiego treningu jest pokazany na screenie

Może już ktoś o tym wspomniał, ale nie chce mi się czytać kilku stron w poszukiwaniu tej informacji. Nie wszystkie potwory mogą trenować swoje skile. Jedynie te, które posiadają zieloną krew, czyli bugi, spidery, slimy itp.

Rybzor 25-08-2007 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ten_typ (Post 1622085)
Może już ktoś o tym wspomniał, ale nie chce mi się czytać kilku stron w poszukiwaniu tej informacji. Nie wszystkie potwory mogą trenować swoje skile. Jedynie te, które posiadają zieloną krew, czyli bugi, spidery, slimy itp.

A skąd ta pewność?

blaz2-92 31-08-2007 21:35

Mc'Tibiald

ile osób wie że w tibii istnieje mcdonald? co prawda jest nieotwarty, ale zawsze coś...8o
znajduje się przy (właściwie na) drodze z dvarvern bridge(koło kazo) a venore. wiszą tam tablice z nazwami dań(kazardonburger :pitp) a na jednej tablicy jest napisane ,, we are mowing in!!!":D(dla niekumatych-wprowadzamy się).
8ochętnie zobaczyłbym opisany z screenem budynek w tym poradniku:evul:
PS. może dodadzą go w zimowym updacie???B)

Ten_typ 02-09-2007 15:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ten_typ (Post 1622085)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 1622348)
A skąd ta pewność?

Stąd, że jest to powszechnie znana i potwierdzona informacja. Zresztą zgadza się z moimi doświadczeniami.

Czesiu-kisiu 13-09-2007 22:47

ok

całkiem ok

PODOBA MISIE (misie są w lesie)

LordAndreOnVineraKnight10 14-09-2007 18:52

A jezeli witch cie zaatakuje i zamieni w zabe to na jak dlugo???
10/10 poradnik

Rumianek 07-10-2007 17:37

To jest po prostu super :) 10.5/10 8o
A zauważyliście kiedyś, że kwiat na kapeluszu Amber to Moon Flower? (by Rumianek :D)

KrEmAs KAc 07-10-2007 18:42

Rewelacja :D
Jakby wszystkie poradniki były tak cudowne :confused:

TepmleroniX 12-10-2007 19:00

Extra

Extra ale moim zdaniem to nie pasuje do miejsca z poradnikami:P 10/10 i jakbys mogl dodawaj caly czas nowe ciekawostki!!8o:cup:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:02.