![]() |
Wszystko pięknie, ale ten temat został stworzony do tego aby dowiedzieć się jak sie dostać do tego roomu co jest raczej nie możliwe więc raczej nie pomoże to że, ghoul to jest jakiś tam człowiek a 2 szkielety to 2 innych co wam to da??
Co ma do żeczy że poszli w trójke na polowanie i naprzykład 2 sie z nim biło a 1 murował co wam to da?? @topic uważam że do ghoul room nieda sie dostać a jeśli da sie dostać, to jedynie tak można rozwalić ten mur jak sie go stworzyło, czyli cipsoft edit mapy i deleted muru |
Właśnie tak pomyślałem...Było parę teorii o rozwalaniu muru. To by musiało oznaczać, że ten mur to jakaś "Specjalna odmiana", bo (Przynajmniej dotychczas) niema itemu/muru/potwora/czegoś innego (poza dźwigniami i teleportami) co miało by inne działanie niż wszystkie inne tego typu rzeczy.
Jak również (przynajmniej niektórzy) wiemy, OTSowcy otrzymują listę itemów w tibii poprzez odpowiednie rozpakowanie pliku tibia.dat. Sprawdziłem więc w ME. Niema ŻADNEGO muru który nie-byłby-tym-zwykłym. Więc-Teoria o rozbiciu muru do paczuszki, i jazda do Chińczyków! PS. WIEM, WIEM! Nie mówić, nie popierać, nie wspominać nawet słowem, bo OTS jest be i fuj! Jednakże, tutaj jest to tylko niewielka wzmianka o tym że sprawdziłem w ME. |
Cytuj:
Nie musi być to oddzielny murek, wystarczy skrypt. Jeśli <ktoś użyje "coś" na czymś> zmień mur na: <podłoga bez muru> To może być cokolwiek, wiec równie dobrze ktoś może wpaść na to przez przypadek. |
@up
Nooo... http://img484.imageshack.us/img484/813/metttfa4.png Specialne TicTacToe Tokens do Dream Callange http://img523.imageshack.us/img523/9581/metitnt9.png Głowa demona i Tapestry w Jednej misji PoI http://img480.imageshack.us/img480/6093/metwitmyu1.png Mur energii w wieży Ferumbrassa oraz pod Goromą, i mapa która "gada" To są te, i TYLKO TE itemy. Wg. Twojej teorii Na tapestry można by ustawić <Przesuń się po użyciu>, na mapie <Powiedz X przy użyciu> itd. Jednak tak nie jest... |
Cytuj:
|
hmh...Mur (hmh?! Jaki qs? Ja kojarzę tylko jeden, ten koło trade room) to jest czynność dźwigni (Dźwignie właściwie "Władają wszystkim" można ustawić na wszystko) a dźwignie, działają na zasadzie zmiany mapy. Itemy o których wspomniałem to jest "Samozmiana" czyli jak użyjesz na nich, lub użyjesz ich (Lub same coś ze sobą robią :P). A SS to jest już kwestia przełączników (Przycisków na ziemi, nie wspomniałem o nich w poprzednim poście) które tak jak dźwignia mają funkcję zmiany mapy.
Oczywiście, jest możliwość że mur się rozpadnie po pociągnięciu dźwigni lub stanięciu gdzieś, ale to już nie jest rozbijanie go. Edit: Ssry, kojarzę jeszcze w training room :P Edit 2 @Down To mi qrde powiedz czemu dali TTT Tokens, Mur piorunów, Tapestry, mapę i głowę jako nowe itemy a nie przeprogramowanie tamtych?! Poza tym, jak dla mnie, łatwiej (a przynajmniej szybciej) jest doprogramować nowy itemek występujący tylko w jednym miejscu, niż edytować inny, występujący w milionach miejsc żeby ten jeden konkretny miał inne działanie. |
Cytuj:
Prościej jest zrobić gotowy itemek ze skryptem niż pisać skrypty do przedmiotu, ale teoretycznie się da ;) |
Ja mysle ze trzeba wymienic wolf na cos. Potem rata i potem wyminialmy 1 rzecz na key a 2 moze na zielona ksiege u npc sprzedajaca anitdote rune (oczywiscie chodzi mi o to ze rat i wolf wala mniej niz norm..)Tom nas wpuszcza za ksiege do pokoju cigniemy za dzwignie i idzmey do ghula.
PS Nie spike sword znika tylko ktos go znika jak ja z kumplem powstal temat jak to zrobic |
Cytuj:
Co do tej dzwigni to jaki ona ma niby mieć związek z ghoulem? Tom jest nekromanta czy co? To nie może mieć związku ani z mino magiem ani ghoulem bo pasuje do tych miejsc jak pieść do nosa. Ona ewentualnie może otwierać drzwi do tego składzika -co jest chyba nawet oczywiste. |
< deleted >
|
Jeśli mur od Ghoula ma zastosowanie takie jak w Akedemi to otwiera sie przez dźwignie w takim razie jest kwiestia tego jaka dźwignia otwiera ten mur
możliwe że ta słynna dźwignia u Toma ale każdy wie że nasze domysły to jest 30% realizmu |
Cytuj:
|
Cytuj:
@Edit Moje domysły... http://img457.imageshack.us/img457/1...mentarzgf7.png |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
To jeśli ten Knight'mare czy jak on sie zwie mówił ze rozwiązanie mamy pod nosem czyli może chodzi o CipFrienda?? wkońcu jego 1 mamy pod nosem albo chodzi o prosty dialog do odpowiedniego npc w odpowiedniej kolejności niemam pojęcia tylko trzeba pomyśleć w jakim sensie chodziło mu o słowo "pod nosem"
a tak przy okazji głupie pytanie kto to jest ten knight'mare :P?? |
Cytuj:
P.S. Knightmare to twórca map w Tibii. |
Cytuj:
cały czas myśle w jakim sensie knightmare mówił nam że zagadke mam "pod nosem" |
@up
Hmh...Podejrzewasz jakąś dwuznaczność? Po przeczytaniu twojego posta pomyślałem: "Czy ryby mają nos"? |
< deleted >
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:03. |