Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wasze Fobie! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=113590)

Astral55 27-01-2007 18:14

ja mam lęk wysokości jak patrze u kolegi z balkonu na 9.5 pietrze to mnie takiego stracha bierze że nie moge sie poruszac

MiodUs 27-01-2007 20:01

Ogień.

Jestem piromanem.

Kiedyś PRZYPADKIEM podpaliłem las. W nocy. Nie chcielibyście tam być- w kilka sekund wszystko się zajęło i zamiast ciemności nocy zostało poprostu piekło. Cudem uciekliśmy (z kumplem) doznając tylko lekkich poparzeń i zadzwoniliśmy na straż pożarną. Od tej chwili nie bawię się ogniem....

... w lesie. ;)

Edier Master 27-01-2007 21:56

Pajaki zniose, przedtem nawet sie z nimi bawilem xD Krew zniose, flaki tez... Ale po oglądnięciu Egzorcyzmów Emily rose jak uslysze w nocy ze zegar u mojego dziadka pietro nize zaczyna bic zatykam uszy zeby nie slyszec ile razy walnie a juz bron boze nie trzy! Kto ogladal filmik zrozumie mnie a kto nie radze ogladnąc ale ostzregam moze potem nie byc kolorowo ja ogladalem ten film pol roku temu a do dzisiaj w nocy za Skur!#$na nie popatzre na zegarek xD

..::QRAS::.. 27-01-2007 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zupka_Chinska (Post 1225928)
Tak jak większość wypowiadających się tutaj, boję się pająków. Kiedy widzę sytuacje podobne, do tych które są w filmach "Piła II" czy "Piła III". Przykładowo, oderwanie sobie łańcuchów przytwierdzonych do kości w dłoni itp. to zaczynam się wzdrygać. Jeżeli komuś coś dzieje się, np. z ręką, to odrazu jakby "czuję intensywniej swoją rękę". Po prostu takie dziwne coś, ale i tak to lubię :p.

Pila to nic! Obejrzyj film HOSTEL to jest dopiero cos! ;]

spider-bialystok 27-01-2007 22:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Edier Master (Post 1227562)
Pajaki zniose, przedtem nawet sie z nimi bawilem xD Krew zniose, flaki tez... Ale po oglądnięciu Egzorcyzmów Emily rose jak uslysze w nocy ze zegar u mojego dziadka pietro nize zaczyna bic zatykam uszy zeby nie slyszec ile razy walnie a juz bron boze nie trzy! Kto ogladal filmik zrozumie mnie a kto nie radze ogladnąc ale ostzregam moze potem nie byc kolorowo ja ogladalem ten film pol roku temu a do dzisiaj w nocy za Skur!#$na nie popatzre na zegarek xD

Kilka lat temu mialem cos podobnego po obejrzeniu The Ring. W nocy balem sie telewizora ;o
A tak ogolnie to pajakow sie nie boje, widoku krwi nie, wysokosci tez nie.
W sumie to brzydze sie duzych robali, ale nie mdleje na ich widok. Ot poprostu czegos takiego do reki bym nie wzial ;p

De'sH 27-01-2007 22:44

heh... a ja sie boje smierci : ] fakt faktem nie mojej, tylko najblizszych bo ja sobie rade dam...

Korektor 27-01-2007 22:50

Ja się boję: pająków, unieruchomienia (szczególnie głowy), śmierci bliskich i przez jakiś czas bałem się bycia samemu w domu. Moja chata trochę przypomina ten hotel z filmu "Lśnienie". Obejżałem go parę lat temu i ciągle widziałem sceny z filmu idąc np. korytarzem itd. Przeszło mi jakieś 2-3 lata temu.

Ghand 27-01-2007 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 1227717)
Pila to nic! Obejrzyj film HOSTEL to jest dopiero cos! ;]

Coś więcej ?? ;p
O czym jest hostel ??

Delete 27-01-2007 22:58

A teraz mi się przypomiało:
Raz jak mieliśmy lekcje o układzie pokarmowym, to pani nam zapodała kasetę, co wjeżdżali tą małą kamerką (zapomniałem jak to się nazywa) do żołądka, jelit itp. Jedna dziewczyna prawie wymiotowała ^^

Bastash 27-01-2007 22:58

>Ghand
Gdybym Ci to powiedział musiałbym Cię zabić. Obejrzyj. Warto. Chyba, że dalej chcesz wieść życie nudnego zdrowego psychicznie człowieka.

Voit 27-01-2007 23:10

Mam dziwne fobie...
- przed psami (od dzieciństwa; boje się psa KAŻDEJ rasy, nawet jeśli jest nieagresywny)
- przed wywiadówkami (od początku szóstej klasy; skręca mnie, gdy słyszę o zebraniu).

Emily Firehair 27-01-2007 23:48

Bałam sie przez 2-3 lata zgaszonego tv. Przeszło mi z czasem.
Uraz po zobaczeniu zdjęcia. Nie wazne jakiego :S

Shanhaevel 27-01-2007 23:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bastash (Post 1227798)
>Ghand
Gdybym Ci to powiedział musiałbym Cię zabić. Obejrzyj. Warto. Chyba, że dalej chcesz wieść życie nudnego zdrowego psychicznie człowieka.

Hmmm, o ile pamiętam, to ten film był w "10 najgorszych filmów wszechczasów" na wp.pl... :P

Ghost Nieudany 28-01-2007 00:44

Jeszcze niedawno byłem arsonofobikiem (lęk przed ogniem), ale powoli się na to uodparniam. Ale do teraz jestem nykto- (lęk przed nocą) i algofobikiem (lęk przed bólem), obydwie traumatyczne (ale walczę).

Chai Renn 28-01-2007 01:00

Boje sie wywiadówek , że chakną moją postać , pająków , dziwny stracz pzred wysokością tak jak już ktoś up napisał moge stać na krawędzie 10 piętra i nic a stane na 2 piętrze i popatrze do gury to zaraz mi sie kręci w głowie i czuje jak bym tracił równowage

Faer 28-01-2007 01:30

Ja sie boje pajakow (dobrze ze w Polsce sa tylko male) i wezy (tych w Polsce w zasadzie nie ma). Kiedys myslalem ze mam niewielki lek wysokosci ale jak na wakacjach wszedlem na Rysy i popatrzylem w dol na Morskie Oko to sie okazalo ze nie mam.

Vevi 28-01-2007 02:50

Ja sie od dzis boje Mando Lowe ktoremu musialem dzis "PAY" eq o wartosci 25 k :(
... ale do rzeczy :P
- Klaustrofobia... czy jak to sie pisze^^... lek przed malymi pomieszczeniami
- Tez chyba przed cierpieniem. ale nie wlasnym, tylko kogos z mojej rodziny, przyjaciol...
W/g mnie wiekszosc Fobii my sami wpajamy se do lba :P...
... ale coz... taki ludzki organizm ^^

De'sH 28-01-2007 09:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chai Renn (Post 1228103)
że chakną moją postać

jak ty z tym zyjesz? - .-

Draggy_Slayer 28-01-2007 21:07

lek wysokosci i wlasciwie tyle...
a i nie wiem jak to nazwac, miaelm 4 razy zlamana reke i jak tlyko slysze w filmie ten dzwiek lamanych kosci to az mnie skreca, ale zadna fobia to to nie jest

Vil 28-01-2007 21:26

Panicznie boje sie koniecznosci rozpoczecia zycia na wlasny koszt.

Chlip ....

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:23.