Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Przestroga dla dzieci neo i script kiddie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=114362)

Rothes 31-01-2007 11:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mroku (Post 1236101)
To tutaj jest 2 adminow o.o

Trzech: MatKus, bosal, Dr. Omader

emilok 31-01-2007 11:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Draggy_Slayer (Post 1235856)
zreszta nie od dzis wiadomo ze pan Bill placi policji (o usa wim na 80% co do polskich akcji to nie mam informacji) za skrupulatne sprawdzanie doniesien o nielegalnych systemach

To by był strzał we własną stopę. Bill ma wyraźny interes w tym, aby wielu młodych ludzi korzystało z nielegalnego oprogramowania. Powód jest prosty, młody się nauczy windowsa, offica + innych bzdetów od MS/adobe etc, na studiach pogłębi swoją wiedzę z w/w produktów. Wejdzie w dorosłe życie z umiejętnością biegłej obsługi tych programów.
A reszty możesz się samemu domyślić, że firma która takich ludzi zatrudni, będzie miała oprogramowanie od kogo?

Elvarus 31-01-2007 12:07

A dla mnie to bardzo dobry pomysł sam przez Hackera straciłem eq. Mam prawie 14 lat i wiem że jak by za hackerstwo miał płacić karę to na bank dostał by szlaban i nauczkę. I by se nie pochakował.

Cloy 31-01-2007 12:24

Pomysl jest dobry, ale pewnie wiekszosc ivól hakieruf tego nie zobaczy.

XIII 31-01-2007 13:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cloy (Post 1236264)
Pomysl jest dobry, ale pewnie wiekszosc ivól hakieruf tego nie zobaczy.

jakby sie dalo jakiegos newsa ostrzegajace script kiddie na strone glowna, to zareczam Ci, ze tematow z keyami powstawaloby o wiele mniej.

Etoric 31-01-2007 14:55

ahah to do uzytkownika mroku
nie rozrozniasz rasizmu od nie lubienia niemcow!;] a i btw. to ty mnie nazywales bambusem;d ahah rasisto! MHROOOOOCK

bartii10 31-01-2007 17:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta (Post 1234059)
Najzabawniejsze sa dzieciaczki zakladajace exploity w interii, ktorym po 5minutach blokuja konta, bo limit polaczen zostal przekroczony :D

ja wlasnei kliknalem na taki link. po chwili otworzyla sie strona z czerwonym napisem 'error costam'. tzn ze sie nie sciagnal keylogg?

@topic
bardzo bym chcial zeby ten plan zostal wcielony w zycie. sam stracilem cale eq i kase ;/. przestalem miec zaufanie do tej strony ;/. nie sciagam filmikow i nie otwieram rzadnych linkow. coraz rzaadziej zagladam. wszystko przez 'hkerkow' ;(

Mroku 31-01-2007 17:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Etoric (Post 1236528)
ahah to do uzytkownika mroku
nie rozrozniasz rasizmu od nie lubienia niemcow!;] a i btw. to ty mnie nazywales bambusem;d ahah rasisto! MHROOOOOCK

Cytuj:

1322411 (30-01-2007 19:22)
pierdole ciebie i calą twoją "ojczyzne"
Cytuj:

1322411 (30-01-2007 15:35)
:/ wspolczuje ci niemieckiego:/

1322411 (30-01-2007 15:37)
mhroku to chyba oswiecim dla twoich dziadkow wyrzadzil taka krzywde, a ty to odziedziczyles:/

I inne....przeczytaj sobie w historii w momencie ,gdy pisalem o twoich upodobaniach wrecz pasjacych do mlodziezy wszechpolskiej,ze nie lubisz <jak to okreslilerm w twoim jezyku> "bambusow"....przyjebales sie bez powodu i plakales..tyle...

XIII 31-01-2007 17:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bartii10 (Post 1236967)
ja wlasnei kliknalem na taki link. po chwili otworzyla sie strona z czerwonym napisem 'error costam'. tzn ze sie nie sciagnal keylogg?

@topic
bardzo bym chcial zeby ten plan zostal wcielony w zycie. sam stracilem cale eq i kase ;/. przestalem miec zaufanie do tej strony ;/. nie sciagam filmikow i nie otwieram rzadnych linkow. coraz rzaadziej zagladam. wszystko przez 'hkerkow' ;(

EJjjj, jak avascik Ci zablokowal polaczenie, to nie masz sie czego obawiac, nikt nie skradnie Twojego brass seta. Gorzej, jesli po kliknieciu w link antywir nic nie zrobil. Radze przeskanowac komputer ad-aware i zaopatrzyc sie w soft nod32, zone alarm pro, process explorer, h this, rootkit revealer ( tzn nie wiem, czy w tym linku byl rootkit, bo go nie widzialem ). A ogolnie to na rootkity polecam format.
A Tobie polecam pouczyc sie polskiego, bo strasznie kaleczysz swoj jezyk ojczysty.

bartii10 31-01-2007 17:57

no wlasnie skanowalem nodem i nic nie wykryl. 0 wirusow.

a co do polskiego to sie ucze przez caly czas ;p. i chyba bede sie uczyc przez cale zycie tego naszego wspanialego jezyka ojczystego.

a powiedzcie mi, czy to prawda ze keylogger zapisuje tylko to cosie pisze na klaw i jak sie ktos loguje uzywajac kopiuj/wklej to nie ma szans na hacka??
prawd czy falsz?

@down
no wlasnei nie skanowalem. jak sie nazywa ten program ?? sciagne i przeskanuje.

edit
rootkit znalazl cos takiego:
c:\windows\prefetch\cmd*****-087b4001.pf
data dzisiejsza, godzina 17:18
o co chodzi??

XIII 31-01-2007 18:00

@up
Mozna to miedzy bajki wlozyc.
A rootkit revealerem skanowales?

edit

RootkitRevealer

edit

no i teraz wykasuj te wpisy, ktore Ci sie pokazaly -.-

Bakuo 31-01-2007 18:06

Cytuj:

a powiedzcie mi, czy to prawda ze keylogger zapisuje tylko to cosie pisze na klaw i jak sie ktos loguje uzywajac kopiuj/wklej to nie ma szans na hacka??
prawd czy falsz?
Zalezy, te lepsze keylogi sprawdzaja kazdy twoj ruch, a te gorsze chyba tylko to co piszesz. (Moge sie mylic)

Artekk 31-01-2007 19:39

Bla bla bla ...
Jak ktos jedzie przez program do zmieniania proxy to se możecie -,-

Łączenie się za pośrednictwem proxy jest przydatne sczególnie dla osób mających stałe łącze ze stałym IP, jak również dla osób w sieci lokalnej DHCP.
Główną zaletą jest to, że jesteśmy ukryci w sieci ,ściągamy pod innym IP niż nasze rzeczywiste.

bartii10 31-01-2007 20:50

@up
czyli wniosek jestt prosty. sformatowac dysk, nie wchodzic na tibia.pl, nie korzystac z tego forum wogole??? a powiedzcie mi co z tegomacie ze ukradniecie komus konto??

edit
http://blog.konieczny.be/2005/07/25/wywiad-z-hakerem/

czytajcie od posrtu nr 18 w dol.

Bakuo 31-01-2007 21:07

Moze nie co ja z tego mam ale wiem, ze tacy h4xi0rzy maja satyfakcje. I na tym im glownie zalezy, itemy to drugorzedna sprawa.

Artekk 31-01-2007 23:17

Łączenie się za pośrednictwem proxy jest przydatne sczególnie dla osób mających stałe łącze ze stałym IP, jak również dla osób w sieci lokalnej DHCP.
Główną zaletą jest to, że jesteśmy ukryci w sieci ,ściągamy pod innym IP niż nasze rzeczywiste.

i jakim cudem namierzycie evul h4xxior4???
jakiś tam tutorial dla newb h4xxxorów
1....
2....
3. Zawsze używaj proxy...
Nawet newby jadą na proxy
baj baj

wrogonastawiony 01-02-2007 11:46

Uzupełniajac post Gremlina dodam, ze userzy neoski mysla ze zawsze sa anonimowi. Nic bardziej mylnego;) Kazdy uzytkownik neostrady ma przypisany swoj numer ID, to ze macie zmienne IP nie kryje was.. wystarczy ip oraz data połączenia i ciach, MAMY CIE ;]

dinrakit 01-02-2007 11:54

Wczoraj mnie zaatakowaly naraz 2 exploity. Dobrze ze mialem antywira bo bym stracil postac... O ile mozna byc na tyle madrym i nie sciagac keyloggerow, to na exploity nie ma zadnej metody bo ktos umiesci na zwyklej stronie a ja nie wiem ze on tam jest i nie moge sie domyslec :(

@topic
Bardzo dobrze, popieram. Najlepiej ich w poprawczaku na kilka lat zamykac. :D

Teleri 01-02-2007 17:11

mam nadzieje ze wszystkie te lamusy wejda w ten link i przemysla to co robia...

XIII 02-02-2007 00:20

Jezeli nie chcecie stracic swoich plate setow, zainstalujcie sobie latke na exploit wmf ( win xp )
http://www.microsoft.com/downloads/t...w.win-os.pl%2f
Pobieranie powinno nastapic automatycznie.
Wlasciwie to ta latka wyszla ponad rok temu, ale co tam.

A tu taka ciekawostka:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez http://www.megapliki.pl/news-495-to-rosjanie-sprzedali-exploita-do-.wmf.html
Moskiewska firma antywirusowa, Kaspersky Labs, twierdzi, że exploit na lukę w systemie Windows dot. plików .wmf został sprzedany przez rosyjską grupę cyberprzestępców za kwotę 4 tys. USD. Kaspersky ujawnia, że dwie lub trzy rywalizujące ze sobą grupy rosyjskich crackerów próbowały sprzedać kod exploita. Wg specjalistów z laboratoriów Kaspersky, zadziwiające jest to, że grupy do końca nie rozumiały zasady działania exploita...

Namierzono również jednego z kupców kodu, którym okazał się człowiek zamieszany tworzenie oprogramowania typu spyware. Przypuszcza się, że właśnie on upowszechnił w sieci oprogramowanie bazujące na exploicie. W świetle raportu Kasperky Lab, kłamstwo można zarzucić wcześniejszym doniesieniom, iż dziurę w plikach .wmf odkryli specjaliści od bezpieczeństwa, niezwłocznie informując o tym Microsoft.

Nie brakuje również teorii spiskowych. Niektórzy postrzegają lukę w plikach .wmf jako celowe posunięcie Microsoftu, służące jako backdoor do każdego systemu z rodziny Windows. Wg doniesień, dziura była obecna już od 1990 roku w produkcie Windows 3.0. Microsoft załatał ją po 16 latach, 6 stycznia bieżącego roku. ( 2006r: dop. XIII )

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:21.