![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Za Uszkodzenie nasady kości piszczelowej i trwałe osłabienie ścięgna dostałem około 6k złotych. ;]
Wszystko dlatego, że lekarz napisał w swym raporcie "uszkodzenie uniemożliwiające wykonywanie większości prac fizycznych" - nie wiem czy to bł anioł czy Bóg. xD |
Do wszystkich co sie pytaja: "czemu on dostal duzo kasy a tamten malo". Odpowiedz jest prosta, a mianowicie zalezy od ubezpieczenia jakie macie. Takie szkolne ubezpieczenie jest od 50 do 90 zl za 1% uszczerbku na zdrowiu. W firmie ubezpieczeniowej placisz skladke zalozmy na 50 000. Latwo policzyc, ze za 1% dostaje sie 500zl. Zeby nie bylo nieporozumien, nie placi sie skladki w wysokosci 50k tylko okreslona kwote (nie chce klamac czy rocznie czy miesiecznie).
Pewnie janek@ jest ubezpieczony w firmie ubezpieczeniowej dlatego 6k zgarnal. Ja za uszkodzenie wiazadel krzyzowych w kolanie dostalem 5k. Oczywiscie skonczylo sie operacja. @Cziban Takie zwichniecie to dosc powazna sprawa, mysle ze odszkodowanie dojdzie do 5%, a ile kasy dostaniesz zalezy od tego jakie masz ubezpieczenie. @Lasooch O odszkodowanie mozna ubiegac sie dopiero 3 miesiace od wypadku, czyli prawnie mozesz zglosic sie na komisje dopiero od wrzesnia, czyli spokojnie mozesz :) Ja swoj uraz zrobilem w sierpniu 2007, atroskopie(kamerka w kolanie) mialem w lutym 2008, operacje 31 maja 2008 a na komisje zlozylem papiery dopiero 12 wrzesnia 2008 po wpisie o zakonczonym leczeniu. Jesli noga Cie boli to powiedz to lekarzowi, jak jest spoko gosc to do karty leczenia dopisze, ze Cie dalej boli noga to moze sie zwiekszy odszkodowanie :D powodzenia :) |
Cytuj:
No ale chociaż na winko było:) |
Ja mam do tego krzywo zrośniętą kość, bo jak możnabyło przerwać mecz z powodu bólu ręki? ^^ Trzy godziny z tym biegałem, myślałem, że przejdzie xD Później cała ręka była sina (niemalże czarna). Po zdjęciu gipsu skóra sama odpadała od ręki całymi płatami ;[ Myślałem, że żygne (bo trochę się tam gotowała, a że ręka to nie noga, jeszcze bardziej się pociła - wakacje+piłka+nowe boisko szkolne).
|
Cytuj:
Nie wiem, wysokość odszkodowania zależy od dnia osoby jej nadającej. P.S. Tyle że nie mam tego "szkolnego" a zwykłe jak np. Jan Kowalski. |
Cytuj:
|
@janek@
To znaczy, ze masz odszkodowanie jakie napisalem. PZU to tez firma ubezpieczeniowa jak kazda inna. Ile % dostales za ten uraz? Poza tym lekarz orzecznik ma taka ksiazeczke, gdzie kazdy uraz jest powiedzmy "oprocentowany" ;p a u Ciebie doszedl jeszcze staly uszczerbek na zdrowiu i dlatego procenty urosly :) no ale masz racje w pewnej mierze, jak lekarz jest spoko to cos tam dopisze zeby troche tych % dolozyc ;p |
Złamałem ręke 1,5 miesiące reką w gipsie odszkodowanie 170 zl , to se pacca kupilem xDDDD
|
@Up
Omg xDD Ja kiedyś miałem pękniętego palca, napisałem im, że przez to nie mogłem brać udziału w regatach i straciłem szanse na jakieś tam mistrzostwo i dostałem 100+ xD Ps. Złamanie dolnego paliczka u nogi, czy coś takiego ;] |
Pamiętam jak miałem złamaną rękę i wybity obojczyk... 600 zł odszkodowania, ale nie wiem czy miesięczny pobyt w szpitalu był warty tego całego zachodu... ;|
(i to na wyciągu...) |
Za peknieta kosc promieniowa przy nadgarstku dostalem 160zl :O
Gips mialem od 6 grudnia prawie do swiat Przez caly dzien w szkole z ta reka chodzilem, nie wiedzac co mi jest. Lol |
285 zł za...
złamana kosc promieniowa + kosc lokciowa peknieta z przesunieciem rower powah <3 |
Ostre skręcenie kostki + naderwanie tam czegoś = 160 zł.
|
nie jestem łajza zeby sie rozwalic = 0 zl.
|
Przeczytanie posta @up = bezcenne.
|
Podzielam myśl Frappera. Robie to na co mam ochotę, a jakoś raz miałem drobny uszczerbek w podstawówce. Do teraz dosłownie nic. A jestem wysoki i chudy więc aż prosi się, żebym coś złamał. A tu dupa ;d
Ukryty tekst:
|
-
Wszystko jest uzależnione od hojności winowajcy :baby:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:40. |