Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Polacy w FINALE!! PILKA RECZNA! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=114951)

Ghost Nieudany 03-02-2007 14:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta (Post 1242393)
@Ghost : zabawne jest to, ze Niemcy traktuja ten mecz jako odwet za przegrana wojne i zajecie Berlina przez Sowietow i Polakow...narod "cacy'', ale jak przyjdzie co do czego, to wychodzi szydlo z wora :D

Zakompleksiony naród, ergo ma prawo - nie ma tylu psychiatrów, żeby się zająć tymi osiemdziesięcioma milionami . ;]

PiXik 03-02-2007 15:13

mam nadzieje,że wygramy w finale z Niemcami, i że zapłacą za ociulanie Francjii,Hiszpanii .Najlepiej gdybyśmy ich upokorzyli. Niemcy chyba na zawsze zostaną synonimem chamstwa . I dobrze

Marixon 03-02-2007 17:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PiXik (Post 1242633)
mam nadzieje,że wygramy w finale z Niemcami, i że zapłacą za ociulanie Francjii,Hiszpanii .Najlepiej gdybyśmy ich upokorzyli. Niemcy chyba na zawsze zostaną synonimem chamstwa . I dobrze

Jeśli sędziowie będą chcieli za wszelką cenę dać Niemcom zwycięstwo, to im się to uda. Wystarczy gwizdnąć kilka razy faul w drugą stronę, nie uznać nam prawidłowo zdobytej bramki, wysłać kilku naszych na ławkę, "nie zauważyć" brutalnego zagrania ze strony Niemca... Trochę tego jest. A to wszystko składa się na wynik końcowy.

Pozostaje nam tylko mieć nadzieję, że arbitrzy będą uczciwi, co jest raczej niemożliwe, lub, że nasi zagrają o dwie klasy lepiej, jednak to też nic jeszcze nie gwarantuje, bo jak mówię - sędziowie będą mogli zrobić praktycznie wszystko, żeby tylko pomóc gospodarzom.

Ghost Nieudany 03-02-2007 17:58

Marixon, kolejna teoria spiskowa dziejów? Pomijam już to, że sędziują Francuzi, a nie Norwegowie.

Marixon 03-02-2007 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany (Post 1243035)
Marixon, kolejna teoria spiskowa dziejów? Pomijam już to, że sędziują Francuzi, a nie Norwegowie.

Skoro to wiesz, to zapewne wiesz również, że Niemcy na Norwegów się po prostu nie zgodzili. Jest jeszcze pytanie, czy francuscy arbitrzy nie będą chcieli się na gospodarzach po prostu odegrać za porażkę ich reprezentacji. Ja sądzę, że nie, bo czego, jak czego, ale głupoty, to Niemcom raczej zarzucić nie można. Sędziowie pewnie są przekupieni (albo inaczej przekonani) i będą gwizdać ewidentnie na korzyść naszych przeciwników. To, że w grupie nam się udało, to jeszcze niewiele znaczy. Stawka tego meczu jest zdecydowanie większa.

Przy założeniu, że mecz byłby w pełni uczciwy, oceniłbym nasze szanse na jakieś 70%, ale ponieważ uczciwy - z niemal całą pewnością - nie będzie, to oceniam je na jakieś 30%. Jednak mam wielką nadzieję, że pokażemy wszystkim, że jesteśmy lepsi.

Slay 03-02-2007 19:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marixon (Post 1243238)
Skoro to wiesz, to zapewne wiesz również, że Niemcy na Norwegów się po prostu nie zgodzili. Jest jeszcze pytanie, czy francuscy arbitrzy nie będą chcieli się na gospodarzach po prostu odegrać za porażkę ich reprezentacji. Ja sądzę, że nie, bo czego, jak czego, ale głupoty, to Niemcom raczej zarzucić nie można. Sędziowie pewnie są przekupieni (albo inaczej przekonani) i będą gwizdać ewidentnie na korzyść naszych przeciwników. To, że w grupie nam się udało, to jeszcze niewiele znaczy. Stawka tego meczu jest zdecydowanie większa.

Przy założeniu, że mecz byłby w pełni uczciwy, oceniłbym nasze szanse na jakieś 70%, ale ponieważ uczciwy - z niemal całą pewnością - nie będzie, to oceniam je na jakieś 30%. Jednak mam wielką nadzieję, że pokażemy wszystkim, że jesteśmy lepsi.

Czytajac posty takich idiotow nachodzi mnie jedno pytanie: to jaki byl sens rozgrywania MS z Niemcami? Powinno im sie przyznac zloty medal z miejsca, na ich miejsce dac Kenie albo Palestyne i rozgrywac turniej tylko o srebro i braz.
Wychodzi kolejna cecha Polakow - mecz sie jeszcze nie zaczal, ale juz trzeba sobie wymyslic 1001 powodow, dla ktorych przegralismy. A to sedziowie, a to parkiet zbyt sliski, a to pilka za mocno napompowana... get a, kvrwa, lajf.

edit:
Cytuj:

@Ghost : zabawne jest to, ze Niemcy traktuja ten mecz jako odwet za przegrana wojne i zajecie Berlina przez Sowietow i Polakow...narod "cacy'', ale jak przyjdzie co do czego, to wychodzi szydlo z wora
A jak my traktujemy wszelkie mecze z Rosjanami?

Ghost Nieudany 03-02-2007 20:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay
A jak my traktujemy wszelkie mecze z Rosjanami?

Z Ruskimi rywalizacja jest IMO znacznie głębsza, PRL to tylko czubek góry lodowej, a z każdym dniem nasi wschodni przyjaciele dokładają do pieca.

Korektor 03-02-2007 21:00

@Slay,
Tak, masz rację. Uwielbiam (tutaj jakurat w piłce nożnej) Szpakowskiego, który każdą przegraną Naszej reprezentacji na wilgotność powietrza i na podejżanie dziwnie uszyte piłki.

Tutaj też wychodzi stała cecha Niemców. Zarozumiałość i nieodparta chęć zgnojenia przeciwnika przed rywalizacją. Po prostu mają kompleksy nagromadzone przez całą ich historię.

Marixon 04-02-2007 01:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 1243306)
Czytajac posty takich idiotow nachodzi mnie jedno pytanie: to jaki byl sens rozgrywania MS z Niemcami? Powinno im sie przyznac zloty medal z miejsca, na ich miejsce dac Kenie albo Palestyne i rozgrywac turniej tylko o srebro i braz.
Wychodzi kolejna cecha Polakow - mecz sie jeszcze nie zaczal, ale juz trzeba sobie wymyslic 1001 powodow, dla ktorych przegralismy. A to sedziowie, a to parkiet zbyt sliski, a to pilka za mocno napompowana... get a, kvrwa, lajf.

Wielmożny Panie Slay! Nie życzę sobie, żeby nazywał mnie Pan idiotą. Trochę kultury i szacunku dla rozmówcy się należy, w szczególności jeśli on się tej zasady również trzyma. A ja się trzymam.

Przechodząc do tematu, radziłbym obejrzeć sobie mecz półfinałowy Niemiec z Francją oraz mecz ćwierćfinałowy z Hiszpanią i wyciągnąć wnioski z pracy arbitrów, a w przypadku nieznajomości przepisów oprzeć się na komentarzach osób, które się na piłce ręcznej znają. Przyznanie złotego medalu "z miejsca" jest zwyczajnie w świecie niezgodne z jakimś-tam prawem, no nie? Dlatego droga Niemców po mistrzostwo jest nieco trudniejsza. Uciekają się oni do wyjątkowo chamskich metod, począwszy od korzystania z pomocy sędziów, aż po niewpuszczanie kibiców przeciwnika na mecz finałowy.

I jeśli chodzi o mnie, to nie lubię się usprawiedliwiać z błahych powodów, ale zobacz, że wszystko od początku jest przeciwko nam, a mimo wszystko gramy w finale. Poza tym, kto by się przed mistrzostwami spodziewał, że zajdziemy aż tak daleko? I nie napisałem, że już przegraliśmy. Oceniłem tylko nasze szanse. Więc nie wciskaj mi w usta słów których nie wypowiedziałem.

Michalinho 04-02-2007 16:19

Jak usłyszałem to co Niemcy mówią to się wkurzyem niech polacy ich upokorzą w finale 10 biletów dla nas pomyślcie!! A jak znam niemców to będą przy naszym hymnie gwizdać. Oby sędzia był sprawiedliwy ale za bardzo bym na to nie liczył
ale i tak wygramy bo nie jesteśmy hamami i Bóg nam pomoże ;) Ale się rozpisałem :cup: dla Polski

Irons 04-02-2007 18:55

Niestety przegralismy, ale i tak dziekuje za 2 miejsce :).

mariomenek 04-02-2007 19:01

Wlasnie.
2 Miejsce nie jest złe.
: )

Dark Sven 04-02-2007 19:04

Do dupy z takim biznesem. Tyle ile my marnowaliśmy piłek -.-. Mogliśmy wygrać z palcem w dupie. 21:22 A te debile nie rzucają.

Ale chociaż srebro.

Następny sukces za 20 pare lat -.-''

NervGal 04-02-2007 19:07

Ups, nie pomogły Wasze nędzne głosowania ;)

Adrian! 04-02-2007 19:09

@up:
Do dupy z Tobą, co z tego że nie wygraliśmy i tak mamy się z czego cieszyć, nigdy nasza reprezentacja nie zagrała tak dobrze na mistrzostwach.

DarTra 04-02-2007 19:09

lol przegraliśmy ;/
Ale i tak lubie polske :*

Lord'Micu 04-02-2007 19:29

Cieszę się z 2 miejsca ale mnie wku***a jedno. Widzieliście ile razy sędzia nie gdwizdną fauli niemców?? Według mnie niemcy przekupili sędziów ewidentnie było to widać w pierwszej połowie.

P.S. Gdyby mistrzostwa nie były w Niemczech to niemcy by nie wyszi z grupy. Nie lubilem niemców ale teraz to już niech mi się żaden niemiec na oczy nie pokazuje bo nie wiem co mu zrobie. Trener POLSKIw wywiadzie dobrze mówił, że niesłusznie zszedło w drugiej połowie zeszło 2 zawodników naszych naraz.

Herhor 04-02-2007 19:38

Nasi byli od Niemców lepsi, ale przegrali ze sobą... szkoda bo naprawdę była okazja. Ale i tak ja się ze srebra cieszę.

Raul 04-02-2007 19:39

O ironio po zejściu dwóch naszych Polacy mieli najlepszy okres gry podczas całego meczu i prawie dogonili Niemców.

DratrisDxx 04-02-2007 20:22

co mnie to

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:45.