Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Uwaga na strone Pskonejotta! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=115583)

ZwirekM 06-02-2007 09:25

Klawiatura Ekranowa Rox

A kto sie loguje normalnie :D najlepiej przez klawiature Ekranowa [XP] jakis haker malo kapujacy gowno zrobi ale sa tacy co potrafia i to przelamac coz :) Logujcie sie przez klawiature ekranowa :P

kamosblue 06-02-2007 09:28

Wreszcie Hunted docenione.

Pavel321 06-02-2007 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez paior (Post 1248731)
ja uzywam avanta browser i nie mam klopotow

Tez uzywan tej przegladarki wraz z fire foxem ... jak mam jakas nieznana strone to avant browsera wlacze zablokuje all zeczy i nic mi nie grozi xD

Longerlick 06-02-2007 11:13

Niepokojace jest ze coraz lepsi hakerzy zajmuja sie kradzieza kont i uzywaj coraz bardziej wyrafinowanych sposobów (shakowanie calej strony to nie lada wyczyn, pamietam jeszcze czasy gdy wystarczylo napisac maila ze swoimi passami do GM'a by dostac Magic Sworda :p ) jak tak dalej pujdzie to nie bedzie można wejsc na tibia.pl i inne strony z obawy o zlapanie jakiegos badziewia:(

OgniemiMieczem 06-02-2007 12:03

kurna przez te wasze porypane 10 minutowe przerwy w serwerach zginela mi postac!!!!:( :(

Astral55 06-02-2007 12:20

ciekawe co by bylo jakby tak tibia.pl shakowali

XIII 06-02-2007 14:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Astral55 (Post 1249500)
ciekawe co by bylo jakby tak tibia.pl shakowali

Dopiero by bylo.

krzint 06-02-2007 14:58

DObra rada jest miec firewalla. Najlepszy moim zdaniem jest Zonelab alarm. Jesli na waszym kompie znajdzie sie keyloger z tej stronki to net fw zapyta was o zgode o umozliwnie polaczenie sie tego programu z netem. Po drugie lepiej nie trzymac tibii w domyslnym katalogu tylko gdzies inndziej (czasami moze to pomoc)i to na tyle.

Bakuo 06-02-2007 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZwirekM (Post 1249329)
A kto sie loguje normalnie :D najlepiej przez klawiature Ekranowa [XP] jakis haker malo kapujacy gowno zrobi ale sa tacy co potrafia i to przelamac coz :) Logujcie sie przez klawiature ekranowa :P

Rotfl, to Ci nic nie pomoze.

Shosti 06-02-2007 15:51

Witam, ponieważ w tym temacie jest lekki nie ład i panika proszę aby kto¶ poinformowany odpowiedział na te kilka pytań, kótre pomog± nie tylko mi:

1. Jak sprawdzić czy mamy tego "wirusa" ??
2. Jeżeli mamy jak go usun±ć ??
3. Jeżeli kopiujemy passy jeste¶my zagrożeni hackiem ??
4. Jeżeli mam mozille to na 100% nie mam "wirusa" ??
5. Jakie mog± być skutki jego działania ??

Astral55 06-02-2007 17:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shosti (Post 1249899)
Witam, ponieważ w tym temacie jest lekki nie ład i panika proszę aby kto¶ poinformowany odpowiedział na te kilka pytań, kótre pomog± nie tylko mi:

1. Jak sprawdzić czy mamy tego "wirusa" ??
2. Jeżeli mamy jak go usun±ć ??
3. Jeżeli kopiujemy passy jeste¶my zagrożeni hackiem ??
4. Jeżeli mam mozille to na 100% nie mam "wirusa" ??
5. Jakie mog± być skutki jego działania ??

1 Programem antyvirusowym najlepiej ad-aware, sprawdz tez dysk skanerem online, będzie on w temacie "jak niedać się shakować" czy co¶ podobnego
2 Bedziesz mial opcje w antyvirze "usuń plik" czy có¶ :D
3 Musiałe¶ je kiedy¶ napisać w komputerze, więc to nie ważne że je kopiujesz
4 Tego na pewno nie
5 Opisane na pocz±tku, wirus nie usuwa już plików z c/system32/ ale jest możliwo¶ć shakowania twojego konta

Xizibi 06-02-2007 17:24

¦mieszne

Nie wiem kto jeszcze uzywa IE.
Toć to ¶miech na sali.

Maj nejm is Bont, Dżejms Bont

Shosti 06-02-2007 19:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Astral55 (Post 1250117)
3 Musiałe¶ je kiedy¶ napisać w komputerze, więc to nie ważne że je kopiujesz

Ale jeżeli wpisałem je przed formatem dysku to też się liczy ?? Użyłem troche Ľle słowa liczy. Chodzi mi o to czy ten wirus jest keyloggerem czy to jaki¶ trojan. Ja np. passy na kompie mam tak zabezpieczone, że na 100% nikt tam nie wejdzie jest to szyfrowane itp...itd... i je poprostu kopjuje i po formacie który miałem ok 2 tyg temu ich nie wspisywałem, zatem czy moge być zhackowany??

krzint 06-02-2007 19:24

A ja mam prosbe. Kilka postow temu ktos napisal ze ktos na foorum tibia.com napisal :D ze exploit dziala takze na Opere. Moglby ten ktos dac jakis link do tematu i powiedzial na ktorej stronie to jest. Podziekuja za wszelka pomoc

GraczzAmery 07-02-2007 00:22

A "miło" by było jakby tibia.com hakli :P

UnderEagle 07-02-2007 00:55

Kilka dni temu zastałem firefox'a "czystego". Jednak po przeskanowaniu komputera Kaspersky nic nie wykrył... Zmieniłem passy na drugim komputerze, jednak narazie wole nie wchodzić na konto. Wiadomo jaki program antywirusowy wykrywa tego keyloggera?

XIII 07-02-2007 02:41

Na forum Xadam sie zapytal, jaki rodzaj exploita zostal uzyty i na razie cisza.
W sumie to sam jestem ciekawy.

filobossek2 07-02-2007 09:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GraczzAmery (Post 1251555)
A "miło" by było jakby tibia.com hakli :P

Taa, miodzio :cygaro:

Rovieth 07-02-2007 10:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gacek Knight (Post 1247952)
@up
nie jakies tam bugi maja na www cipsoft ... teraz wogole niemozna wyswietlic gracza jak klikniesz na online

To nie jest żaden bug. CipSoft naprawia błędy na stronie. Jak się dowiedziałem - żeby naprawić jakie¶ inne błędy na stronie, CipSoft musi wył±czyć Characters. Innego wyj¶cia nie ma ;/ Zobaczymy tylko jak długo to będ± wyłańczali... Denerwuje mnie to, bo już nie ma moich statystyk na erig.net z 5 dni, a tyle expa zrobiłem... :P

Laila Polka 07-02-2007 16:18

Ie

A ja kożystam z IE i jako¶ nie miałam hacka nigdy. teraz mam 7.0 i jeszcze lepiej. krzystam z Avasta i mi wszystko wykrywa bo już od kilku lat nic sie nie działo. 8o A o tej shakowanej stronie nawet nie słyszałam wcz¶niej. Bo whodze tlyko na Tibia.pl i .com

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:25.