Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Walentynki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=115812)

Czarna_Mamba 08-02-2007 16:51

Nie lubię walentynek, bo muszę roznosić pocztę walentynkową, a przez to bliżej mi do Halloween niż do święta zakochanych. Sama walentynek nie uznaję, może i dlatego, że jestem jeszcze za młoda. Co do prezentów, najlepiej mnie cieszy tabliczka porządnej, mlecznej i tuczącej czekolady. Serduszka można sobie odpuścić.

Kenixia 08-02-2007 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 1254584)
Co jest chyba równoznaczne z "śmierdzi ci z pyska"

oglądając tą reklame też tak pomyslalam xD

Aleee przeciez tam jest "gadżjet" xD
Serduszko (które sie odkleja, wiem bo ssiostra sobie sama kupila xD)

Dr. Omader 08-02-2007 21:33

Hmmm...

To tak z tych waszych "pomyslow" wynika, ze wszystkie moje dziewczyny maja prawie codziennie walentynki ;)

Wychodzenie do kina? Na kolacje? W romantyczne miejsce? Po prostu bycie razem? Tak powinno byc codziennie, a nie tylko raz w roku ;)

Nie potrzebuje jakiegos specjalnego swieta zeby kupic dziewczynie kwiaty, w walentynki wrecz ich nie kupuje, bo to ich nie zaskakuje. Za to kupione bez okazji to dopiero cos :)

Bastash 08-02-2007 21:50

>Dr. Omader
Założę się, że większości dajesz Pacc'a na 11 m-cy : D

A co do dziwnych prezentów...stryj kupił rok temu swojej żonie kule do bilarda o.O

janek@ 08-02-2007 22:29

A czy nie lepiej zbierac forse na waletynki i dopiero kupic jej cos extra?
Kwiaty w dzien w dzien moga sie znudzic. Jednak nie upieram sie, ze o swojej kolezance powinno sie pamietac zawsze.

Korektor 08-02-2007 22:43

@up,
Pomimo tego, że nie mam praktycznie zadnego doświadczenia w tych sprawach, mogę się postawić w roli jednego z partnerów. Ja osobiście na miejscu koleżanki wolałbym być w pełbni pewny miłości ze strony partnera niż żeby sobie przypominał o moim istnieniu raz do roku.

PS. Wyprzedzam pytania; nie, nie jestem transwestytą i nie stołuję się w barze "Błękitna Ostryga".

spider-bialystok 08-02-2007 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez janek@
A czy nie lepiej zbierac forse na waletynki i dopiero kupic jej cos extra?

A dlaczego akurat na walentynki? Bo wszyscy inni tak robia i nie chcesz byc odmienny? ;]
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor
Pomimo tego, że nie mam praktycznie zadnego doświadczenia w tych sprawach

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor

To na co tracisz czas?8o

Gromnjir 08-02-2007 23:18

Pierwsze walentynki, ktore obchodzilem, pamietam do dzisiaj ;) Kupilem swej sympatii zolwika za 2,50 i okolicznosciowa kartke, na ktorej napisalem wlasny wiersz. To bylo przezycie... zwlaszcza, ze mialem 10 lat. Przynajmniej jest co wspominac.

Swieto jak kazde inne okolicznosciowe, niech sobie bedzie. W koncu to tylko jeden dzien w roku.

Korektor 09-02-2007 15:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1255565)
To na co tracisz czas?8o

Wiesz, może czekam na odpowiedni moment, może się dobrze nie rozglądam, ale dla mnie najgorsze co może być to szukanie dziewczyny na siłę. Byćmoże to naiwne podejście ale jednak przy nim pozostanę.

Zamor1 09-02-2007 15:32

@up
Zgadzam sie z toba w 100%

@down
Nie

Mad-Sin 09-02-2007 17:12

A ja sobie kupie miłość, której jestem całym ciałem oddany.

Browarka, który pomoże mi przeżyć ten jebnęty na musk dzień.

Jerkov Thundersword 09-02-2007 17:48

Kiedy się kogoś kocha, walentynki są codziennie, i codziennie należy zaskakiwać swoją partnerkę... =]

Oxygane 09-02-2007 17:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mad-Sin (Post 1256700)
A ja sobie kupie miłość, której jestem całym ciałem oddany.

Browarka, który pomoże mi przeżyć ten jebnęty na musk dzień.

Man, get a life.

Arka_Sath_Wielki 10-02-2007 15:23

ja nikomu nie dam i od nikogo jak zwykle nie dostane walentynki i tez sie dobrze czuje 8). A tak wogole to bravo.pl xD

Drzamich 10-02-2007 19:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 1250715)
Precz z Amerykanizacją.
Walentynki to siłą zaadaptowane święto z USA, po upadku komuny, jak Halloween. Polska ma już od stuleci swój odpowiednik tego święta, który został zepchnięty na drugi plan - Noc Świętojańska, zwaną czasami inaczej, która ma miejsce w dzień przesilenia letniego.

PS: Najszczersze życzenia dla wszystkich chorych psychicznie.

:flaga_pl: Dobrze gada! Piwa mu! :flaga_pl:

A w ogóle to nie wiem czy wiecie, że św. Walenty, który jest niby patronem zakochanych, choć w walentynki mało kto o nim pamięta, jest pochowany w :flaga_pl: Polsce :flaga_pl:

Dark Sven 10-02-2007 19:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drzamich (Post 1259429)
:flaga_pl: Dobrze gada! Piwa mu! :flaga_pl:

A w ogóle to nie wiem czy wiecie, że św. Walenty, który jest niby patronem zakochanych, choć w walentynki mało kto o nim pamięta, jest pochowany w :flaga_pl: Polsce :flaga_pl:

Cytuj:

1 stycznia (na pamiątkę bł. Walentego Paquay 1828-1905),
7 stycznia (na pamiątkę św. Walentego, opata +470),
14 lutego (na pamiątkę św. Walentego z Rzymu +269),
16 marca (na pamiątkę św. Walentego, biskupa Terraciny)
Popatrz, nie wiedziałem, że wtedy polska była...

Korektor 10-02-2007 21:25

@up,
A może był pochowany na terenie dzisiejszej Polski? Albo przenieśli jego zwłoki (ew. same szczątki) do Nas?

@Drzmiach,
A ja znam tą wersję:
"Dobrze gada, w górę dziada, wódki mu dać" :-P

Rater 10-02-2007 21:39

@up
Jakoś nie rozumiem sensu pochowania świętego, w miejscu gdzie wtedy żyły niecywilizowane ludy i gdzie ogólnie była wiocha xP

Bastash 10-02-2007 21:45

>up
A przede wszystkim świętego nie chowaliby na terenie pogan.

>Korektor
Jestem ciekawe jak..w pojemnikach na przyprawy?

>down
I po co te wulgaryzmy? Teraz Korek zjedzie Cię sugerując, że jesteś cham i prostak ; )

Nikast Shynix 12-02-2007 21:39

Wierszyk jej napiszę... Ale nie na środę, tylko na czwartek, żeby udowodnić, że walentynki to tylko komercja, a żeby powiedzieć dziewczynie, że ją kocham/że mi się podoba nie potrzebuję walentynek, bo mogę zrobić to kiedy będę chciał. Nawet 30 lutego...

@down: Zgadzam się! Ale nie każdy kto pisze na tym forum jest pryszczatym maniakiem Tibii...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:14.