Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Pomysl Zanim Cos Powiesz (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=119141)

Piotrek Marycha 01-03-2007 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1294634)
Ano jest i tego nie neguje - dlatego gram knightem ;] Mimo wszystko kolega BaxCrow twierdzi, że 50 knight ze skillami 80/80 mocno nie odstaje od 50 lvl sorca pod względem hitów, co jest imho totalną bzdurą.

Na 50 lvl nie odstaje, ale za 50 lvli juz bedzie odstawal

Kanaretto 04-03-2007 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1296171)
Moj rycerz (obecnie 76 lvl i 83 sworda), bije czasami 200+, czesto sie to nie zdaza, ale raz na 1-2h bicia skarabow wpadnie, przy smokach troche czesciej, max hit to 232, pierwszy cios 200+ z GSa wpadl mi chyba przy skillu 77 (ale to juz dawno bylo wiec nie powiem na 100%).

Tylko wiesz kalkulatory im nie pokazuja sportu jaki jest zeby trafic uciekajacego potwora z vis wiec wogole tego nie biora pod uwage, bijac smoki to nie tylko dobicie go jak ucieka, ale rowniez jego przesowanie sie w czasie jak go bijemy, mimo ze zdazylo mi sie juz kiedys zabic smoka uzywajac 4 visow to zwykle idzie 5-10 (5 jak mam go zablokowanego).

Jak ktos uwaza to czesto trafia z Visa juz bez przesady

sat 05-03-2007 06:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kanaretto (Post 1301188)
Jak ktos uwaza to czesto trafia z Visa juz bez przesady

trzeba tylko przekonac potwora, zeby stal w miejscu, ewentualnie poruszal sie w linii prostej. jak juz mowilem, niektore potwory maja tedencje do krecenia sie jak "gowno w przerebli"

Gwi@zd@ 15-03-2007 16:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sat (Post 1301578)
trzeba tylko przekonac potwora, zeby stal w miejscu, ewentualnie poruszal sie w linii prostej. jak juz mowilem, niektore potwory maja tedencje do krecenia sie jak "gowno w przerebli"

Ja czesto trafialem z visa i nie bylo tak ze trafialem np 5 na 10 tylko 8-9 na 10

Gwi@zd@ 15-03-2007 17:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Desew (Post 1317256)
Koszty:

100 lvl sorc żeby zabić smoka potrzebuje: 6 visów (11 gp za vis * 6 = 66 gp wydaje na atak) + 3 exura grany (22 gp za gran * 3 = 66 gp) co daje łącznie 132 gp na draga.

100 lvl druid żeby zabić smoka potrzebuje: 6 visów (11 gp za vis * 6 = 66 gp wydaje na atak) + 1 exura sio (która kosztuje 38,5 gp) co daje łącznie 104,5 gp na draga.

100 lvl pal żeby zabić smoka potrzebuje: 10 boltów (3 gp za bolt * 10 = 30 gp wydaje na atak) + 1 exura vita (która kosztuje 88 gp) co daje łącznie 118 gp na draga.

100 lvl knight żeby zabić smoka potrzebuje: 12 uderzeń z broni (które są darmowe) + 1 UH (który kosztuje 175 gp) co daje łącznie 175 gp na draga.

Szybkość zabijania potworów: (która przekłada się na szybkość expienia tylko pod warunkiem, że potwory respią się szybciej niż gracz je zabija)
Sorc - 6 sekund
Druid - 6 sekund
Pal - 20 sekund
Knight - 24 sekundy.

Co to ma wogole do tematu
@Edit
Knight Na 100 Lvl juz moze sie luzem exurowac na 1 dragu

Fagaro 15-03-2007 18:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Desew (Post 1317256)
Koszty:

100 lvl sorc żeby zabić smoka potrzebuje: 6 visów (11 gp za vis * 6 = 66 gp wydaje na atak) + 3 exura grany (22 gp za gran * 3 = 66 gp) co daje łącznie 132 gp na draga.

100 lvl druid żeby zabić smoka potrzebuje: 6 visów (11 gp za vis * 6 = 66 gp wydaje na atak) + 1 exura sio (która kosztuje 38,5 gp) co daje łącznie 104,5 gp na draga.

100 lvl pal żeby zabić smoka potrzebuje: 10 boltów (3 gp za bolt * 10 = 30 gp wydaje na atak) + 1 exura vita (która kosztuje 88 gp) co daje łącznie 118 gp na draga.

100 lvl knight żeby zabić smoka potrzebuje: 12 uderzeń z broni (które są darmowe) + 1 UH (który kosztuje 175 gp) co daje łącznie 175 gp na draga.

Szybkość zabijania potworów: (która przekłada się na szybkość expienia tylko pod warunkiem, że potwory respią się szybciej niż gracz je zabija)
Sorc - 6 sekund
Druid - 6 sekund
Pal - 20 sekund
Knight - 24 sekundy.

Coz za piekna teoria panie goburu, tak sie sklada ze znam 130+ ed ktory sharuje z 130+ ek i obaj twierdza ze najlepsza kase jaka moga zarobic jest polowanie KNIGHTEM w orc fortes.

Jeszcze Ci wytlumacze czym sie rozni teoria od praktyki.

teoria jest wtedy gdy wszysko wiesz a nic nie dziala.
Praktyka jest wtedy gdy dziala wszysko ale nikt nie wie dlaczego.

Ty na forum laczysz teorie z praktyka, zadne twoje teorie nie dzialaja i nie wiesz dlaczego.

Tawer Redeye 15-03-2007 18:42

Ta... Sorc który atakuje z warhammera lub sca... Hahahaha!!!! Wyobraża ktoś sobie takiego chuderlaka któy biega z mieczem giganta? Albo ciężki wojennym mieczem? Ja nie chociaż, tak było(sorc i 50 lvl to był hiper mega pro pg). Dlatego jestem za pozostawieniem różdżek i wandów(bo wkońcu to broń magiczna), także nie za osłabianiem ich damage ale za wprowadzeniem pudłowania(na full defie największego) i zbroji specjalnie dla sorcera(do defa b-robe) oraz dla ulepszenia obrony zbroji typu k-arm, mpa bo śmiesznie mało dają przy okazji dodać obronę przeciw magiczną do mpc(w końcu to magiczna zbroja!) i zmniejszyc pradowpodobienśtwo missa

Carchii 16-03-2007 00:11

Taki mały offtopik, ale...

Jeśli chodzi o zużycie UH'ów to ja tracę średnio 1 UH na 3 dragi z avengera na full atak, a mam skille 98/94.

sat 16-03-2007 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Carchii (Post 1318055)
Taki mały offtopik, ale...

Jeśli chodzi o zużycie UH'ów to ja tracę średnio 1 UH na 3 dragi z avengera na full atak, a mam skille 98/94.

skile + level + eq = sukces i mala konsumpcja uhow.

Grabadia 19-03-2007 20:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BaxCrow (Post 1291942)
@Ponury
Masz rację.

Co do tematu.
Temat dobrze ujęty, mag za mocny, a knight wcale nie słaby tylko chodzi właśnie o to, że mag jest za dobry teraz i tyle.

Jeśli chodzi o sposób w jaki to można zniwelować to nie podoba mi się usunięcie różdżek, które bardzo pomogły w expie Drutom i Sorcom.
Jeśli już mówimy o tego typu pomocy to myśle, że po prostu najt powinien dostać jeszcze jedną runę atakującą np. od 6 M LVL, w raz z Explo jakaś runa, która zadaje 2x większe obrażenia niż GFB, więc będzie o ok. 1/3 siły większa niż explo. Powinna być dostępna dla druida i knighta, ponieważ Druid i tak mało ma run do ataku, więc powinien mieć jakąś swoją.
Myślę, że powinny być także jakieś mocniejsze bronie np. 60atk i 45 def.
Ale tylko bardzo rzadkie i dostępne z questa na 150 lvl.

Moim zdaniem to powinno troszkę zniwelować straty najta w PvP, który z sorkiem nie ma rzadnych szans, jedyne co może naprawdę zrobić to uciekać.

Sword o wiele lepszy od avengera zrobiłby z knighta o wieeeele lepszą prof. od innych
Dobry knight nie da się zabić przez sorca nawet, jeśli tamten ma 20lvl więcej :)

NiePrzecietny 19-03-2007 23:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grabadia (Post 1323966)
Sword o wiele lepszy od avengera zrobiłby z knighta o wieeeele lepszą prof. od innych
Dobry knight nie da się zabić przez sorca nawet, jeśli tamten ma 20lvl więcej :)

NIe udzielaj sie jak nie wiesz

P.s Dla mnie powinien byc czar Np Exori Fight Zabierajacy 10 mana bijacy tyle ile ma twoja bron to by troche wyrownalo postacie w expie(czar zawsze zabiera hp)

juran_se_spychowa 19-04-2007 00:17

Nie Podoba Ci Sie Knight? To Zrob se sorca druta or pala :]
a tak wogole to tibia jest dojebywana z karzdym up datem wiec wole grac w www.knights.pl ;p
PS tam masz tylko knight'ow ;p

Salarigoth 26-04-2007 23:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez juran_se_spychowa (Post 1376520)
Nie Podoba Ci Sie Knight? To Zrob se sorca druta or pala :]
a tak wogole to tibia jest dojebywana z karzdym up datem wiec wole grac w www.knights.pl ;p
PS tam masz tylko knight'ow ;p

Jakby byla totalnie dojebana tibia to by 50k+ graczy nie siadzalo online

ripper 27-04-2007 11:28

Porównaj te 50k z innymi, _dobrymi_, grami MMORPG.

Salarigoth 27-04-2007 14:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1391217)

No ale ja gram w tibie i inne gry mnie zabardzo nie obchodza...

Piotrek Marycha 27-04-2007 18:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1391217)

Porównując z innymi "amatorskimi" darmowymi grami to wynik zajebisty....

@topic - zmniejszyc dmg z exori vis, zwiekszyc z exori (lub zmniejszysc mane wymagana), zwiekszyc dmg broni lub tepo wzrostu skilla

I tyle, knight nigdy nie bedzie killerem na pvp, ale jak by bil po 150+ na pvp przy skillu ~95 to by juz bylo dobrze

Salarigoth 27-04-2007 23:07

@Topic
Dla mnie knight powinien miec 2 jakby to powiedziec "Style walki" ktore mozna ustawiac np Styl Expienia i Styl Skilowania jak ustawiasz styl expienia minimalny twoj hit to ilosc twojego skilla . Odrazu mowie zeby nie bylo spamu "ALE KNIGHTOWI TO NIE DA BO JAK BEDZIE MIEC 4000000 LVL TO BEDZIE DALEJ WALIL PO 100 KNIGHT SUXXXXXXXXXx. Albo "ALE SREDNIA Z AVANGEORA (specjalny blad) Z SKILEM 98 TO 102 UUUUUUU KNIGHT SUX"Nie kazdy ma 100 + ek zrozumcie.).Tylko by to bardzo pomoglo na zdobycie dobrego lvl bo przez ten czas co kngiht wyskiluje skile 80 to sorc ma 200h na expienie to naprawde duzo... i chodzi mi o to w tym stylu ze twoj minimalny hit to np 80 i twoj best byl np 310 w wrl to teraz ma szanse nawet wejsc 390 z 80 axe/sword/club.A styl skilowania to systematyczne slabe ataki. i jak ktos tam napisal ten czar exori fight czy jakos tak to tez by byl dobry pomysl. Co np 3 sek walic po 50 za 10 mana .

kinaj 28-04-2007 00:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salarigoth (Post 1392268)
@Topic
Dla mnie knight powinien miec 2 jakby to powiedziec "Style walki" ktore mozna ustawiac np Styl Expienia i Styl Skilowania jak ustawiasz styl expienia minimalny twoj hit to ilosc twojego skilla . Odrazu mowie zeby nie bylo spamu "ALE KNIGHTOWI TO NIE DA BO JAK BEDZIE MIEC 4000000 LVL TO BEDZIE DALEJ WALIL PO 100 KNIGHT SUXXXXXXXXXx. Albo "ALE SREDNIA Z AVANGEORA (specjalny blad) Z SKILEM 98 TO 102 UUUUUUU KNIGHT SUX"Nie kazdy ma 100 + ek zrozumcie.).Tylko by to bardzo pomoglo na zdobycie dobrego lvl bo przez ten czas co kngiht wyskiluje skile 80 to sorc ma 200h na expienie to naprawde duzo... i chodzi mi o to w tym stylu ze twoj minimalny hit to np 80 i twoj best byl np 310 w wrl to teraz ma szanse nawet wejsc 390 z 80 axe/sword/club.A styl skilowania to systematyczne slabe ataki. i jak ktos tam napisal ten czar exori fight czy jakos tak to tez by byl dobry pomysl. Co np 3 sek walic po 50 za 10 mana .

A po za tym, wszyscy zdrowi...?
Pogjełło waż wrzystgih! Daż knajtofi super czoper mega veapona super sova 34645646 atackó i 908098908098 deva! to jezt mega una bomba ajdija!

Nie no ludzie.... Fajnie że chcecie zmienić dmg, ale bez przesady... Knight ma walic w zwarciu za 300~? Lol. Wydaje mi się że cipsoft miał inne zamiary co do profesji knighta, tworząc ją.

sat 28-04-2007 04:01

balansacja, balansacja i jeszcze raz balansacja. sorc wali mocno za drogo. knight wali slabo za darmo. jesli nagle by zaczely wchodzic hity po te 80+ przy skilu 80 to by sorc z knightem zamienili sie miejscami. to sorc by teraz dostawal po tylku. w pewnym momencie obroncy sorcow by stwierdzili, ze sorcowie za slabo wala i cipsoft by ich "musial" wzmocnic. doszlo by do takiej sytuacji, ze sorc z visa by na 20 levie walil po 500, a low level by sie konczyl na 250 levie. zobaczcie sobie ile 200 levelowych graczy bylo przed poltora rokiem, zanim to zostaly wprowadzone manasy za 50 gp i aimbot. teraz wszystkie profesje na levelach duzo nizszych moga expic w miejscach, w ktorych przed tymi updatami mogli expic w zasadzie tylko 100+ levelowcy.

kinaj 28-04-2007 13:14

No właśnie. I cipsoftowi poronuję odnieśc się do nazy tematu. Tyle że Pomyśl zanim coś ZROBISZ

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:27.