Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Pytanko do Paladynów (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121236)

kukot 06-04-2007 23:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lifter (Post 1320871)
Mam palka z PACCem. Expi nie najgorzej, ale z kasą pożal się Boże :(
Jedyne co mnie utrzymuje przy Palku to to, że może Cipsoft coś z nim latem zrobi ;]

Jeżeli uważasz ze niemasz kasy to albo dobij 25 lvl a jak masz ro Hmm... rob człowieku ludzie masowo je kupuja -.-"
8o

Kreda 07-04-2007 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kukot (Post 1355378)
Jeżeli uważasz ze niemasz kasy to albo dobij 25 lvl a jak masz ro Hmm... rob człowieku ludzie masowo je kupuja -.-"
8o

wez idz na dwarfy zlotuj Mushrooma to do mozgu podobne i se wloz do glowy bo chociarz cos podobnego do mozgu ci sie przyda

Freddd 08-04-2007 01:06

ehh co niektóre posty sa smieszne. Mam palka 70 lvl i bardzo rzadko mam waste i palem gra mi sie bardzo dobrze wedlóg mnie jest to dobra profesja (lepsza od knighta i druida). Eq palek tez nie potrzebuje dobrago ja do dzis mam na sobie boszki i p set i pewnie jeszcze przez dlugi okres czasu nie bede eq zmieniac :) :) fakt na train troche kaski poszlo ale to jedyny minus pala .

Archerith 08-04-2007 14:12

Żałuję że zamiast palka nie zrobiłem knighta tylko ze względu na mój net z lagami ... bo poza tym to palek rox !

danielski2 11-04-2007 11:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oltun (Post 1320843)
jesli szkoda ci funduszu to paladyna sobie odpusc, niezly z niego money waster

Moim druidem mialem o wiele wieksze wydatki niz pallkiem...to klepanie run na dachac...ehh...druidem na DL huncie mialem 28k waste a moj kolega pall tylko 4k

Diddy 11-04-2007 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Freddd (Post 1357535)
ale to jedyny minus pala .

ciekawe ile wydałeś ja wydałem około 400 gp na spiry i miałem 80 dyst na 55 lvlu co w zupełności wystarczy.Palem nie opłaca się trenować.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez danielski2 (Post 1364036)
Moim druidem mialem o wiele wieksze wydatki niz pallkiem...to klepanie run na dachac...ehh...druidem na DL huncie mialem 28k waste a moj kolega pall tylko 4k

Przypuszczam, że zrobiłes 2 razy więcej expa od pala.

Smoly 12-04-2007 21:18

Zgłupiałeś?Paladyn to najlepsza profesja,jaka mogłaby mi się przytrafić! Nigdy bym go nie zamienił na jakiegoś sorca czy knighta.

Ja nie wiem ludzie,co wy macie do tego treningu pallem?Czy to filozofia iść z jakimś W hammerem,czy innym clubem/axem/swordem na trolle i pozbierać włócznie?Później nazbieraj 20 i idź je wystrzelać i później znowu idź po włócznie i idź strzelać.Ot cała filozofia treningu ;|.

Paladyn jest dla mnie najlepszą profesją,ponieważ jest najlepszy w PvP(moim zdaniem),w PvM także nie odbiega od innych profesji,jest nawet lepsza niż Knight.W PvP roxuje,dlatego że może strzelać na odległość+ ma możliwość używania wszelkich run do ofensywy i defensywy (SD,Magic Wall itp).Ma więcej życia niż sorcerer,lecz mniej niż Knight,co sprawia,że także potrafi wytrzymać nie jedno combo,ma więcej many niż knight,lecz mniej niż sorc/drut,co sprawia,że może dużo razy użyć vit'y/gran'y/hur'a/m.shielda itp.Z potworami radzi sobie dobrze,a pall z dobrym shieldem okaże się lepszym blokerem niż knight,ponieważ on się raczej vitkuje,a nie uha,więc trzeba będzie kupić mu manasy,a nie uhy,co wychodzi,że za 2 bp manasów zapłaci mniej niż 1 bp uhów,a zużyje więcej vitek,niż te 20 uhów w bp.Kolejnym plusem dla palków jest to,że w update ma być wybalansowanie profesji,więc już nie będzie tak ciężko,jak to sobie niektórzy myślą (o ile wogóle jest ciężko).Sam mam palka na dość dużym levelu,na kase nie narzekam i nigdy nie narzekałem,być może w czasach kiedy miałem 30 lev,był mały niedobór pieniędzy,ale to wszystko napewno się ustatkuje i wyjdzie na +.

PogromcaDwarfGuardow 12-04-2007 21:26

Ja gram i nie żaluje,z kuszy rozwalam dwa belhondery:) ,jedyną wadą jest ciągły brak boltów.

Vil 12-04-2007 22:53

Nie czepiajac sie PvE bo to kwestia w miare subiektywna, palek w PvP ssie.

Cytuj:

może strzelać na odległość+ ma możliwość używania wszelkich run do ofensywy i defensywy (SD,Magic Wall itp)
obrazenia z bolcow mozna leczyc exura gran, SD - 1 uhem raz na kilka strzalow przeciwnika.

Cytuj:

Ma więcej życia niż sorcerer,lecz mniej niż Knight,co sprawia,że także potrafi wytrzymać nie jedno combo
Combo robi sie tak, zeby przeciwnik nie przezyl. Jesli jest szansa ze przezyje - zalatwia sie wiecej ludzi zamiast strzelac bezmyslnie z sd marnujac kase.

@down:

a co ma knight do tematu ?

Raditz Saiya-jin 12-04-2007 23:11

Jezeli mowisz ze palek ssie w PVP to co dopiero knight?

Frapper 12-04-2007 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin (Post 1366670)
Jezeli mowisz ze palek ssie w PVP to co dopiero knight?

daje dupy?

Piotrek Marycha 14-04-2007 13:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kukot (Post 1355378)
masz ro Hmm... rob człowieku ludzie masowo je kupuja -.-"
8o

pff kto dzisiaj uzywa hmmow?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diddy (Post 1364727)
Przypuszczam, że zrobiłes 2 razy więcej expa od pala.

A przy tym zmarnowal 6 razy wiecej kasy, przy czym paladyn mogl bic z hmm (jezeli tego nie robil) lub z explo (jezeli bil z hmm) w ten sposob nadal zmarnowalby ~2 mniej kasy a wbil podobny exp.......
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1366631)
palek w PvP ssie.
obrazenia z bolcow mozna leczyc exura gran, SD - 1 uhem raz na kilka strzalow przeciwnika.

Ale ty sie czepaisz, a co, sorc az tak duzo lepszy?

Cytuj:

Combo robi sie tak, zeby przeciwnik nie przezyl. Jesli jest szansa ze przezyje - zalatwia sie wiecej ludzi zamiast strzelac bezmyslnie z sd marnujac kase.
Ale pala sie nie zabija na combo 4-5 osob...

karate:] 14-04-2007 14:45

Cytuj:

Nie on sie nie czepia. Po prostu PvP w Tibii nie istnieje.
Jak zabijesz kogos 1vs1 (osobe na porównywalnym lv) to albo ten co padł jest idiotą i nie używa run (bo ich np nie ma..:x) albo dostał kicka badz ma lagi.
No chyba że ofiara ma dużo mniejszy lv, a to zmienia postać rzeczy..

Vil 14-04-2007 15:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1368693)

to bierze sie 6-7 albo 8-9.

kasa 14-04-2007 15:07

Hehe..

Mialem juz wszystkie profesje i nie tylko na pvp rowniez na non-pvp ale i tak wrocilem do mojego palka.Moim zdaniem na poczatku jest zle czyli np.10-20lvl w zaleznosci od skili ja mialem 73 skile na 16 lvl to bylo super:D:D . ale dlugo trzeba skilowac wiadomo...Troszke kasy trzeba stracic ale za to pozniej szybko tak do 50 lvl spoko mozna ciąć moim zdaniem paladyn jest dobry gdyby nie te bolty i skile ;/ ;] jestem za PALKIEM

Cadonis 14-04-2007 15:40

Cytuj:

Dla porównania:
- sorc ma breakera i to mocnego (UE), pall nie
- pall ma na tyle mało hp że w praktyce nie trzeba angażować całego teamu żeby go zdjąć, a do tego nie ma gran hura, więc nawet masowe blokowanie staje się zbędne
- pall robi mniej z boltów niż sorc z burstów

Cytuj:

Czterech sorców lvl 100 wystarczy do zabicia palka lvl 100, w sprzyjających okolicznościach nawet 20 lvli więcej palla go nie uratuje. :)

danielski2 14-04-2007 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tomcio Pall (Post 1332855)
To mnie rozbiło. Kto mądry skilluje palekiem do 70 dist? Od 30 na gsy? Hahaha pójdź i nagraj filmik. Założę się że jak będziesz cały czas uciekał to na pierwszym może drugim padasz.

65lvl i 90 dista oraz 20mlvl? Mój kumpel palek na 100lvl ma 20mlvl i 93 dista.

Rozbawiłeś mnie.

A ty rozbawiles mnie nopku 8o Moj najlepszy kolega zaczal expic na GSach na pohu na 33 lvlu.Bohy + time ring i jedziesz...niestaty z time ringiem najczesciej masz waste dopoki nie poleci cos lepszego.Na tych gsach osobiscie mu pomagalem druidem z burst arrowow.
W przerwach na czekanie na resp idziesz na poludnie zabic vampira...

Nagiler 14-04-2007 17:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lifter (Post 1320871)
Mam palka z PACCem. Expi nie najgorzej, ale z kasą pożal się Boże :(
Jedyne co mnie utrzymuje przy Palku to to, że może Cipsoft coś z nim latem zrobi ;]

Wiesz Zależy Jak Grasz Ja od Niedawan Gram Palem i Mam Ponad 5 k Z 11 lvl !

sat 15-04-2007 02:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cadonis (Post 1368927)
Dla porównania:
- sorc ma breakera i to mocnego (UE), pall nie

sorc nie uzywa tak czesto ue. powod jest prozaiczny -> mana. sorc nie ma jej w nieograniczonej ilosci

Cytuj:

- pall ma na tyle mało hp że w praktyce nie trzeba angażować całego teamu żeby go zdjąć, a do tego nie ma gran hura, więc nawet masowe blokowanie staje się zbędne

szczegolnie jesli wezmiemy pod uwage ten drobny fakt, ze ten palek bedzie ruchomym celem.
Cytuj:

- pall robi mniej z boltów niż sorc z burstów

za to 10 razy taniej. nie sadze, zeby sorc walil 10 razy mocniej z bursta
Cytuj:

Czterech sorców lvl 100 wystarczy do zabicia palka lvl 100, w sprzyjających okolicznościach nawet 20 lvli więcej palla go nie uratuje. :)

4 knightow na 100 lvl wystarczy, zeby ubic 100 lvl sorca. 4 palkow na 100 lvl wystarczy, zeby ubic 100 lvl knighta, 4 druidow na 100 lvl wystarczy zeby ubic 100 lvl palka, sorca i knighta. pod warunkiem ze sie wali pojedynczo

edit: i wojownik dupa, kiedy wrogow kupa. dzisiaj ty pojedziesz kogos kto ma 100 lvl z kumplami, jutro on z kolegami pojedzie ciebie.

Sozemego 15-04-2007 02:37

Cytuj:

4 knightow na 100 lvl wystarczy, zeby ubic 100 lvl sorca. 4 palkow na 100 lvl wystarczy, zeby ubic 100 lvl knighta, 4 druidow na 100 lvl wystarczy zeby ubic 100 lvl palka, sorca i knighta. pod warunkiem ze sie wali pojedynczo
odpowiednio, nie wystarczy, nie wystarczy, wystarczy na palka i sorca(o ile ten bedzie bez ms i ssa). Mowa oczywiscie o ruchomych celach, bez trapa. Z odpowiednim trapem to prawie kazdy prawie kazdego zabije.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:40.