Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Capality 24-03-2007 13:58

Noo to Adaś wygrał, czyżby 4 Kryształowa Kula będzie na 100%??

H.Lyoud 24-03-2007 14:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Capality (Post 1331596)
Noo to Adaś wygrał, czyżby 4 Kryształowa Kula będzie na 100%??

Jak skoczy swoje to będzie

Bastash 25-03-2007 18:17

Małysz wygrał, Polska wygrała ale ja poruszę inny temat.
W drugiej lidze padają bardzo ciekawe wyniki. Na początku sezonu Gazeta Wyborcza przeprowadziła wśród trenerów 2-ligowych ekip sondę, jakie drużyny będą w pierwszej 3 na zakończenie sezonu. W 17 (!) na 18 przypadkach w pierwszej trójce wymieniane były Ruch Chorzów i Jagiellonia Białystok. Tymczasem Ruch przegrał 2 z kolei mecz (0:2 z Polonią W. i 0:1 z Odrą Opole) a Jaga w 3 meczach zanotowała w porażki i remis (1:2 z KSZO, 0:1 z Lechią i 1:1 z Piastem). Co ciekawe, jedyne bramki dla Jagiellonii strzelił pozyskany w przerwie zimowej Vuk Sotirović...
Idziemy dalej...ŁKS Łomża, która wyrasta na 2-ligową potęgę wygrała już 6 spotkanie z rzędu! I to nie z byle kim! Zaczęło się od Górnika Polkowice (1:0), potem Polonia Warszawa (1:0), Odra Opole (2:1), Polonia Bytom (3:2), Śląsk Wrocław (2:1) i dzisiaj Zagłębie Sosnowiec (2:1). Na tym Łomżanie na pewno nie zakończą swojego marszu, tym bardziej, że wszystkie spotkania poprzedniej rundy grali na wyjeździe albo na boisku Warmii Grajewo, przez modernizację stadionu.

Trochę to wyszło jak serwis informacyjny.. W każdym razie, tabela na koniec sezonu do góry nogami?

H.Lyoud 25-03-2007 18:28

Otylia Jędrzejczak wicemistrzynią świata

Maggic 25-03-2007 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bastash (Post 1333872)
Małysz wygrał, Polska wygrała ale ja poruszę inny temat.
W drugiej lidze padają bardzo ciekawe wyniki. Na początku sezonu Gazeta Wyborcza przeprowadziła wśród trenerów 2-ligowych ekip sondę, jakie drużyny będą w pierwszej 3 na zakończenie sezonu. W 17 (!) na 18 przypadkach w pierwszej trójce wymieniane były Ruch Chorzów i Jagiellonia Białystok. Tymczasem Ruch przegrał 2 z kolei mecz (0:2 z Polonią W. i 0:1 z Odrą Opole) a Jaga w 3 meczach zanotowała w porażki i remis (1:2 z KSZO, 0:1 z Lechią i 1:1 z Piastem). Co ciekawe, jedyne bramki dla Jagiellonii strzelił pozyskany w przerwie zimowej Vuk Sotirović...
Idziemy dalej...ŁKS Łomża, która wyrasta na 2-ligową potęgę wygrała już 6 spotkanie z rzędu! I to nie z byle kim! Zaczęło się od Górnika Polkowice (1:0), potem Polonia Warszawa (1:0), Odra Opole (2:1), Polonia Bytom (3:2), Śląsk Wrocław (2:1) i dzisiaj Zagłębie Sosnowiec (2:1). Na tym Łomżanie na pewno nie zakończą swojego marszu, tym bardziej, że wszystkie spotkania poprzedniej rundy grali na wyjeździe albo na boisku Warmii Grajewo, przez modernizację stadionu.

Trochę to wyszło jak serwis informacyjny.. W każdym razie, tabela na koniec sezonu do góry nogami?

Ja myślę że te 2 porażki Ruchu nic nie znaczą, mały kryzys. Ale i tak uważam że "Niebiescy" awansują. Niejestem jakimś fanem Ruchu ale licze że awansują.

Czarna_Mamba 25-03-2007 21:45

Poprawka, miałam na myśli inny mecz. Co do Ruchu i tak nie mamy szans. Niepoprawni optymiści, ale do nich należę. ;) Jeszcze Słońce w pełnym blasku przyjdzie ze Wschodu.

Co do Adama Małysza, klasa i tyle. Mistrz.

BafiAndDracon 25-03-2007 22:08

Adam rulezzzzzzzzzz:cup:

Bastash 25-03-2007 22:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarna_Mamba (Post 1334243)
Ruch Chorzów a 1 miejscu w II lidze, jak dobrze pamiętam, w jednym spotkaniu strzelili nam pierwszego gola w '16 sekundzie, a my mamy nadzieję ma I ligę. Niepoprawni optymiści, ale do nich należę. ;) Jeszcze Słońce w pełnym blasku przyjdzie ze Wschodu.

Co do Adama Małysza, klasa i tyle. Mistrz.

Jeśli mówisz o meczu w Chorzowie z poprzedniej rundy to pudło :D Jaga wygrała, mimo niewiarygodnej przewagi Ruchu 1:0 : )

Maggic 26-03-2007 20:26

Mściwa bestia xD.

Była żona Romana Abramowicza chce wykorzystać pieniądze, które otrzymała od męża po rozwodzie na kupno.. klubu sportowego (tj. pokaźnej ilości jego akcji) Arsenal Londyn.

Irina Abramowicz, której sprawa rozwodowa z właścicielem Chelsea zakończyła się nie dalej niż tydzień temu, otrzymała z jego szacowanego na 18,7 biliona dolarów majątku - 300 milionów w tej samej walucie.

Cóż przysłowia o piekle i mściwych kobietach zapewne każdy z nas słyszał (jeśli jest inaczej, drogie Panie - prosimy dementować), najwidoczniej Pani Irina nie będzie wyjątkiem.

Jedna z "10 najbardziej wpływowych blondynek świata" chce wspomóc (jeśli nie wprost - wejść w posiadanie) największego londyńskiego rywala The Blues.

Autor tej wiadomości, dodatkowo, powołując się na Siberian Express cytuje także byłą drugą połowę Abramowicza:

,,Spędziłam z Romanem wiele nudnych godzin, w sypialni i na Stamford Bridge. Teraz kiedy jesteśmy rozwiedzeni chcę by moje życie stało się bardziej ekscytujące."

Czemu nie, Emirates Stadium brzmi rzeczywiście bardziej ekscytująco :) poza tym mina ex-męża gdy się o tym dowie - bez wątpienia, bezcenne :) .

Ale dobrze, koniec żartów. Chociaż sami przyznajcie, wyjątkowa sytuacja. Jeśli założymy, że te doniesienia byłyby prawdą.
__________________________________________________ ______________
Co o tym sądzicie???

Czarna_Mamba 27-03-2007 14:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bastash (Post 1334360)
Jeśli mówisz o meczu w Chorzowie z poprzedniej rundy to pudło :D Jaga wygrała, mimo niewiarygodnej przewagi Ruchu 1:0 : )

Nah, pomyliłam mecze. O tym, który miałam na myśli wbili nam bramkę w 17 minucie. Stary mecz, ale po nim uświadomiłam sobie, że narazie nie mamy szans. Po prostu. Te, Bastash, jak obstawiasz, kiedy awansujemy do I ligi?

Andrealfus 30-03-2007 19:55

Małysz rox, Mecz z Azerbejdżanem rox, z Armenia kipa, nuda, Otylia ma kolejny medalik :)

Bastash 31-03-2007 10:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarna_Mamba (Post 1336577)
Te, Bastash, jak obstawiasz, kiedy awansujemy do I ligi?

To taki żart? : p
Tak na serio to w tym sezonie wierzę w pierwszą trójkę, jeśli się nie uda awansować to w przyszłym już nie widzę szans.

Bastash 01-04-2007 14:22

Odświeżam, bo działo się! Sawrymowicz mistrzem świata na 1500m stylem dowolnym! I to nie jest prima - aprilis : p

Calen Futh 04-04-2007 20:06

Co sądzicie o wczorajszych meczach LM ?

Myśle, że Milan powinien na luzie wygrać z Bayernem - Gdyby nie Reising (czy jakoś tak - mam na myśli bramkarza druzyny z Niemiec) byłoby z 4:2. W każdym razie nie podobało mi się sędziowanie arbitra z Rosji. Popełnił kilka ważnych pomyłek co miało duzy wpływ na przebieg meczu. Anyway myślę, że Bayern wyrobił sobie całkiem przyzwoitą zaliczkę na rewanż w Monachium. Te dwie bramki strzelone Milanowi na wyjeździe mogą mieć duze znaczenie w meczu za dwa tygodnie.

Co do Liverpool'u - tutaj nie mam tak wiele do komentowania. Anglicy zagrali w swoim stylu, dużo im wychodziło. PSV, które ma okres słabej formy + brak 3ech podstawowych zawodników nie miało nic do powiedzenia.

Co do dzisiejszych spotkań myślę, że będziemy świadkami wysokiej wygranej drużyny z Londynu i trudnego meczu we Włoszech. Manchester jeszcze nigdy nie grał z podbudowaną zwycięstwem z Lyon'em Romą - dlatego trudno jest jednoznacznie ocenić faworytów tego spotkania. Nie ma co ukrywać- oba zespoły są na fali. Jednak wynik tego spotkania przewiduję, z lekkim wskazaniem na drużynę Czerwonych Diabłów. Głównym atutem Romy może być własne boisko, wsparcie dużego grona kibiców i dobra forma Tottiego (za którym nie zbytnio przepadam). Z kolei Manchester ma Ronaldo, który przezywa okres szczytowej formy oraz całą resztę bardzo dobrych zawodników.

Dobra- koniec mojego wyczerpującego posta/postu. Czekam na wasze opinie dotyczące tej fazy LM ;)

Capality 04-04-2007 21:36

A ja narzucę inny wątek:

Otóż dzisiaj w play offach grały J.W Construction AZS Politechnika Warszawska vs. BOT Skra Bełchatów, mecz zakończył sie zwycięstwem BOTU 3:1(kibicowałem AZS)

Thoder 04-04-2007 21:57

I kogo to obchodzi?

Maggic 04-04-2007 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 1351042)
Co sądzicie o wczorajszych meczach LM ?

Myśle, że Milan powinien na luzie wygrać z Bayernem - Gdyby nie Reising (czy jakoś tak - mam na myśli bramkarza druzyny z Niemiec) byłoby z 4:2. W każdym razie nie podobało mi się sędziowanie arbitra z Rosji. Popełnił kilka ważnych pomyłek co miało duzy wpływ na przebieg meczu. Anyway myślę, że Bayern wyrobił sobie całkiem przyzwoitą zaliczkę na rewanż w Monachium. Te dwie bramki strzelone Milanowi na wyjeździe mogą mieć duze znaczenie w meczu za dwa tygodnie.

Co do Liverpool'u - tutaj nie mam tak wiele do komentowania. Anglicy zagrali w swoim stylu, dużo im wychodziło. PSV, które ma okres słabej formy + brak 3ech podstawowych zawodników nie miało nic do powiedzenia.

Co do dzisiejszych spotkań myślę, że będziemy świadkami wysokiej wygranej drużyny z Londynu i trudnego meczu we Włoszech. Manchester jeszcze nigdy nie grał z podbudowaną zwycięstwem z Lyon'em Romą - dlatego trudno jest jednoznacznie ocenić faworytów tego spotkania. Nie ma co ukrywać- oba zespoły są na fali. Jednak wynik tego spotkania przewiduję, z lekkim wskazaniem na drużynę Czerwonych Diabłów. Głównym atutem Romy może być własne boisko, wsparcie dużego grona kibiców i dobra forma Tottiego (za którym nie zbytnio przepadam). Z kolei Manchester ma Ronaldo, który przezywa okres szczytowej formy oraz całą resztę bardzo dobrych zawodników.

Dobra- koniec mojego wyczerpującego posta/postu. Czekam na wasze opinie dotyczące tej fazy LM ;)

Przerwa:

Roma 1-0 Manchester
Chelsea 0-1 Valencia (--Najciekawsze jest to że Chelsea ciśnie Valencie niesamowicie a to Valencia prowadzi xD--)

Thoder 04-04-2007 23:09

@Up
Już remisy. Zobaczymy jak się to dalej potoczy :p

Piotrek~ 04-04-2007 23:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thoder (Post 1351283)
I kogo to obchodzi?

mnie......

Dark Sven 04-04-2007 23:18

Milan 2 vs 2 Bayern ;(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:13.