Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Antica (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=187)
-   -   Antica - Server Wiecznej Wojny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=123749)

BOtter 08-05-2007 04:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sesef (Post 1387246)
Trochę zła nazwa tematu :)

Aurea to serwer wiecznej wojny wojna na aurea trwa tak od 3-4 miesiąca istnienia serwera.

3-4 miesiace?Co to jest na Antice?

Gdzie najdluzsza wojna trwała prawie rok, to jest chyba mała rożnica :]

Do tego podczas tej długiej wojny skasowało sie pare osób (Zu,Lyth,Proxy,Knight Fang,Debo)

Santaks 08-05-2007 15:32

Sesef uwaza ze jego aurea to swiat jakis legendarnych wojen.. prawda jest taka ze takie wojny jakie sa na aurea to na antice nie mozna nazwac mala potyczka

Chati 08-05-2007 17:14

Zgadzam się z "botterem", ale Sesef napisał tam od 3-4 miesiąca istnienia servera, czyli jak wyszedl serv to po 3 miechach zaczęła sie wojna i trwa do dzisiaj, jego zdaniem. Mimo to na antice było duzo wiecej wojen i dłużej trwały :)

Milan ognia 20-05-2007 17:24

Nie można też zapominać, że na Antice toczyły się również wojny na Rooku. :p

Radasek 21-05-2007 14:24

na thorii tez jest wojna ale jakos nikt o tym nie pisze;(
ja gram na thorii i wiem jak tam jest:)

mam tam 7lvl red skulla

pephy 22-05-2007 11:09

Wszędzie są wojny,na moim servie (Obsidia) były jakieś małe potyczki, teraz trwa pierwsza poważniejsza wojna(którą właśnie wygrywam:cup: ). Co do serva wiecznych wojen zdecydowanie Antica i Danubia przodują (może z racji ze to jedne z najstarszych serverów).

IridiaCarlinPk 24-05-2007 13:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pephy (Post 1444135)
Wszędzie są wojny,na moim servie (Obsidia) były jakieś małe potyczki, teraz trwa pierwsza poważniejsza wojna(którą właśnie wygrywam:cup: ). Co do serva wiecznych wojen zdecydowanie Antica i Danubia przodują (może z racji ze to jedne z najstarszych serverów).

na obsidi gra moj rl friend master thor~ ma nick
a co do wiecznych wojen przoduje Nova a nie zadna Antica czy Danubia
Na nowej skaczyla sie wojna ,która trwala okolo rok a zmienialy sie tlyko nazwy gildi;] skaczyla sie wlasnie ostatnia czesc wojny(fragi 215-210~)

Santaks 24-05-2007 15:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez IridiaCarlinPk (Post 1447224)
Na nowej skaczyla sie wojna ,która trwala okolo rok a zmienialy sie tlyko nazwy gildi;] skaczyla sie wlasnie ostatnia czesc wojny(fragi 215-210~)

Mam du*ie to co sie dzieje na danubi albo novej, ale jezeli sie sugerujesz tylko czasem ile istnieja wojny to na Antice chyba jeszcze nie bylo wojny ktura by twala mniej niz rok, szlyszalem ze byla wojna ktura trwala prawie 3 lata :)

Res'tes 01-06-2007 18:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Santaks (Post 1447331)
Mam du*ie to co sie dzieje na danubi albo novej, ale jezeli sie sugerujesz tylko czasem ile istnieja wojny to na Antice chyba jeszcze nie bylo wojny ktura by twala mniej niz rok, szlyszalem ze byla wojna ktura trwala prawie 3 lata :)

A na furorze jest wojna, która trwa od roku, i nigdy się nie skończy...

W tej wojnie stosowane są wszystkie metody, Pingi, 24h na Ventrilo, hamstwo,Hacki,Thiefowanie Itd....

Tam wyjdziesz z PZ, po 30 sekundach ktoś przyleci po Ciebie ;-)
To dopiero jest wojna :D

Onkad 02-06-2007 01:53

Tyle że na Antice nastąpił przełom i jako pierwsi inicjatywę do zawarcia pokoju wyrazili członkowie LL. Miejmy nadzieje że nie będzie takiej drugiej wojnny.:)

Santaks 02-06-2007 10:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Onkad (Post 1461018)
Tyle że na Antice nastąpił przełom i jako pierwsi inicjatywę do zawarcia pokoju wyrazili członkowie LL. Miejmy nadzieje że nie będzie takiej drugiej wojnny.:)

Od paru dni jest pokuj na serwerze :) oby tak zostalo

Phoelerius 05-06-2007 01:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Res'tes (Post 1460311)
A na furorze jest wojna, która trwa od roku, i nigdy się nie skończy...

W tej wojnie stosowane są wszystkie metody, Pingi, 24h na Ventrilo, hamstwo,Hacki,Thiefowanie Itd....

Tam wyjdziesz z PZ, po 30 sekundach ktoś przyleci po Ciebie ;-)
To dopiero jest wojna :D

Liczac druga wojne Ally vs DS, potem sie to przeksztalcilo tak jakby w RH/Chaotika vs BD, a na koncu w LL vs SaT, to to trwalo lacznie kolo 1,5 roku, moze i wiecej.

Co do walki, to na Antice bylo to samo lacznie z kupowaniem postaci walczacych po drugiej stronie. :P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez IridiaCarlinPk (Post 1447224)

No na Antice mamy podobnie, tylko ze to trwalo dluzej.

Deemer 06-06-2007 13:26

Siemka wszystkim. Czy jest jakiś sens grać na Antice? Obecnie szukam świata na którym można sobie spokojnie pograć. Możecie powiedzieć czy jest tu duże PA, dużo PK i od którego lvla mogę się spodziewać hunta za free (zbyt szybkie expienie).

Santaks 07-06-2007 08:29

dreemer watpie zebys zalapal hunta na antice za zbyt szybkie expienie pamietaj ze norma jest na tym swiecie 150lvl...
A ogulnie to naj lepszy swiat jaki moze byc :) ma swoja historie

BOtter 08-06-2007 15:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Santaks (Post 1469422)
dreemer watpie zebys zalapal hunta na antice za zbyt szybkie expienie pamietaj ze norma jest na tym swiecie 150lvl...
A ogulnie to naj lepszy swiat jaki moze byc :) ma swoja historie

W to wątpie :p
Nadeszła moda na zabijanie 80+ leveli ze względu na kase.

Santaks 11-06-2007 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BOtter (Post 1472101)
W to wątpie :p
Nadeszła moda na zabijanie 80+ leveli ze względu na kase.

Nie wątp, widac że jesteś z „Antici” i nie wiesz jak jest na innych światach. Przybliżę ci trochę sytuacje gram na antice ponad 2 lata i bardzo rzadko słyszałem o zabijaniu bezpodstawnym innych graczy chyba ze w grę wchodzi pkowanie swoimi lowlvl postaciami dla przyjemności (ale to już na każdym świecie jest). Grałem także na świecie Aurea i tam ekipy do pk są robione po kilka razy dziennie, to samo jest na światach typu furora.
I wg mnie Antica jest spokojnym światem w porównaniu do innych na jakich grałem.

Onkad 11-06-2007 21:07

Nie gram na Antice ale chyba Hesperides wrócił tyle że ma chyba hunta http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=1689501

BOtter 17-06-2007 02:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Santaks (Post 1479398)
Nie wątp, widac że jesteś z „Antici” i nie wiesz jak jest na innych światach. Przybliżę ci trochę sytuacje gram na antice ponad 2 lata i bardzo rzadko słyszałem o zabijaniu bezpodstawnym innych graczy chyba ze w grę wchodzi pkowanie swoimi lowlvl postaciami dla przyjemności (ale to już na każdym świecie jest). Grałem także na świecie Aurea i tam ekipy do pk są robione po kilka razy dziennie, to samo jest na światach typu furora.
I wg mnie Antica jest spokojnym światem w porównaniu do innych na jakich grałem.

Nic mi nie musisz przybliżać, ponieważ uczestniczę w grze na Antice. Antica spokojnym światem? Jakby był non-pvp, to pewnie. Wbij swoim "czarodziejkiem" 80+ level to zobaczysz zmiany...:confused:

Santaks 17-06-2007 18:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BOtter (Post 1490721)
Wbij swoim "czarodziejkiem" 80+ level to zobaczysz zmiany...:confused:

moze i masz racje ale santaks nigdy nie bedzie mial 80lvla ;d chyba ze nie bedzie tak jak na TS

BingooCola 09-09-2007 19:17

xD

http://img164.imageshack.us/img164/3590/beztytuula3.jpg

xD

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:01.