Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Grafiki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=37)
-   -   Rysunki i nie tylko. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=127602)

Slythia 10-03-2008 00:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blacko (Post 1944576)
Zawsze można spróbować, wymagania z rysunku są odpowiednio mniejsze niż na grafikę czy malarstwo, najbardziej liczy się kierunkowa część egzaminów. Znacznie łatwiej jest się też dostać na studia wieczorowe. Wg. mnie warto próbować, zwłaszcza że egzaminy na ASP sa znacznie wcześniej niż na innych uczelniach (w Poznaniu zazwyczaj na początku czerwca)

Znam osobe, ktora probowala sie dostac na asp do poznania, wlasnie na architekture wnetrz. Uczyla sie rysunku wraz ze mna, i szczerze mowiac, nie ma nawet co porownywac :). Zostaje tutaj, czyli we wroclawiu... I bede probowala dostac sie na dzienne. Jak nie, to mam te 3200 na wieczorowe ;). Podobalo mi sie tutaj...

Blacko 10-03-2008 00:50

Cóż, nie namawiam w takim razie :) Ja zdawałem 3 razy, co prawda na grafike ale zawsze. Niewiele osób dostaje się "z biegu", spory handikap mają ludzie po liceum plastycznym (niezależnie od tego co sie mówi o faworyzowaniu ludzi "świeżych", to bzdura). W przypadku kierunkow architektonicznych rysunek pełni mniejszą rolę, najwięcej punktów jest za egzamin kierunkowy, być może na tym właśnie odpadł twój znajomy :)
Przeniósłbym dyskusje na PM ale chyba masz zatkaną skrzynkę :P

Slythia 10-03-2008 01:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blacko (Post 1944603)
Cóż, nie namawiam w takim razie :) Ja zdawałem 3 razy, co prawda na grafike ale zawsze. Niewiele osób dostaje się "z biegu", spory handikap mają ludzie po liceum plastycznym (niezależnie od tego co sie mówi o faworyzowaniu ludzi "świeżych", to bzdura). W przypadku kierunkow architektonicznych rysunek pełni mniejszą rolę, najwięcej punktów jest za egzamin kierunkowy, być może na tym właśnie odpadł twój znajomy :)
Przeniósłbym dyskusje na PM ale chyba masz zatkaną skrzynkę :P

Nie chyba, ale na pewno ;D. 294 wiadomosci...

Moment, chyba czegos nie zrozumialam... TY zdawales 3 razy?? No to nie mam najmniejszych szans :D.
Notabene.. Ja juz bylam na arch wieczorowej, od wrzesnia (wroc) ;). I o cos takiego mi chodzilo.. Tylko, niestety...

Tana 10-03-2008 18:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blacko (Post 1944603)
W przypadku kierunkow architektonicznych rysunek pełni mniejszą rolę, najwięcej punktów jest za egzamin kierunkowy, być może na tym właśnie odpadł twój znajomy :)

Uhm... nie. Do tej pory na polibudzie warszawskiej (od tego roku zmienily sie zasady) obowiązywały 3 egzaminy - z rysunku, z teorii i z modelarstwa. Za każdą część można bylo dostać 100 punktów. Rysunek liczył sie i to nawet bardzo, bo czesc teoretyczna obejmowała wiedze powszechna, historie sztuki, architektury, muzyki, matematyke i bogowie wiedza co jeszcze. Od tego roku do tego wszystkiego dochodzi jeszcze punktacja z matury.

Żeby jeszcze tylko przetrwać na tych studiach... :p

Slythia 10-03-2008 19:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tana (Post 1945432)
Żeby jeszcze tylko przetrwać na tych studiach... :p

To jest mozliwe ;P. Tylko... Nie mozna wierzyc, ze wszystko jakos samo sie ulozy :D

Blacko 10-03-2008 19:37

Tana, pisałem o ASP :) (swoja drogą kopę lat, dawno Cię nie widziałem na tym forum)

Tana 10-03-2008 20:53

A bo właśnie architekturą jestem zajęta ;)

Brak czasu na moderowanie, a co dopierona bycie na czasie z tym cholernym, tibijskim pożeraczem czasu.

Knorek 24-04-2008 00:04

Oo gz. Bardzo ładne rysunki. Szczegulnie podoba mi się trzeci rysunek "martwa naturka" :D. . .
Hmm. . . narysuj jakiś portret, ale lepiej jakimś grubszym ołówkiem.

PzDr. Knorek.

Kashek 26-04-2008 18:43

Ależ to jest.. Zajebiste!

Disseny__ 03-05-2008 20:43

Kontury ładne, kształtne.
Ale wydaje mi się, że powinnaś bardziej cieniować.
Jakiego używasz ołówka?
Kreska powinna być teżbardziej zanaczona.
Ale poza tym jest git. ;p

Slythia 03-05-2008 21:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Disseny__ (Post 2037131)
Kontury ładne, kształtne.
Ale wydaje mi się, że powinnaś bardziej cieniować.
Jakiego używasz ołówka?
Kreska powinna być teżbardziej zanaczona.
Ale poza tym jest git. ;p

Olowki.. Posiadam od h5 do b5, czasem uda mi sie znalezc bardziej miekki..

Musze znow zaczac rysowac...

RieL 17-07-2008 22:47

I co nigdzie się nie dostałaś? Wiec robisz sobie rok przerwy? Bo wiedz, ze takie przerwy czesto powodują mniejszą motywacje i czlowiek sie tylko obija przez rok. Ja mam jeszcze rok (plastyk 4 lata) I teraz matury, dyplom, egzaminy. Mysle o multimediach na asp poznan(Oboje rodzice tam studiowali malarstwo;))

Slythia 17-07-2008 22:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RieL (Post 2185387)
I co nigdzie się nie dostałaś? Wiec robisz sobie rok przerwy? Bo wiedz, ze takie przerwy czesto powodują mniejszą motywacje i czlowiek sie tylko obija przez rok. Ja mam jeszcze rok (plastyk 4 lata) I teraz matury, dyplom, egzaminy. Mysle o multimediach na asp poznan(Oboje rodzice tam studiowali malarstwo;))

No.. byłam na wieczorowych i pójdę tam znów ; ). Czyli nie tak źle... Politechnika wrocławska ;d.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:15.