Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Najlepszy hip-hopowy polski kawałek. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=134501)

Maximus89 19-06-2007 23:39

O.S.T.R-"Brat, nikt mi nie zabroni..." ,a z tych starszych utworów to "Witaj w 2003" i A.B.C

Snicckers 20-06-2007 00:09

Wymienię po raz któryś tutaj Pfk - chwile uloltne...
ogólnie uwielbiam bity noona , są dla mnie idealnym podkreśleniem tekstu
Melancholijna Eternia Eldo , głębokie teksty połączone z bardzo dobrze dobraną muzyką. Pezeta płyty "muzyka poważna" i "muzyka klasyczna" - są gorsze i lepsze wałki na tych cd ale ogólnie bomba.
O.S.T.R nie bardzo zawsze słuchałem ale jak byłem ostatnio na koncercie to byłem pod ogromnym wrażeniem , świetne free i różnorodność bujania publiki (grał nawet na skrzypcach!).
Grammatik dobrze nagrywa , Łoną nie pogardze , mało znany skład BLA BLA jest bardzo dobry, Eis , Małolat , Płomień 81 ( onar, pezet ) , Pwrd ( projekt wszystkie rymy dozwolone).
Wracając do tematu najlepsze polskie dla mnie to między innymi :
Pezet - Nie jestem dawno
Pezet - dziś
Eldo - Plaża
Eldo - Chodź ze mną
Eldo - Zza szyby
Pfk - Chwile ulotne
Pfk - Gdyby
Pfk - Ja to ja
Płomień 81 - Mój dom
KK 44 - + i -
KK - Do boju zakon Mari

~mua

Luka$ek 20-06-2007 13:54

Chyba nikt tutaj nie słucha Tedego :>

Gemeras 20-06-2007 14:59

N-a-S

:kat::kat::kat::kat:

Najlepsze

Nagły Atak Spawacza- Ławka

Miodojad 20-06-2007 16:25

Cóż, z doborem piosenki będzie problem... Więc może spróbujemy wyłonić najlepszy zespól hip-hopowy? Bo widzę, że raczej piosenki wybrać nam się nie uda. Poczekamy jeszcze trochę, jak będą jakieś konkretne piosenki wyłaniane, sonda będzie taka jaka była zaplanowana. Tutaj mój typ, jeśli młodze pokolenie nie słyszało. http://teledyski.onet.pl/10176,857236,teledyski.html

kamosblue 20-06-2007 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maximus89 (Post 1496848)
O.S.T.R-"Brat, nikt mi nie zabroni..." ,a z tych starszych utworów to "Witaj w 2003" i A.B.C

ze zyc chce z Holandii, by szukac swej wolnosci jak nad urwiskiem bungee;*

Tovob Lard 20-06-2007 16:45

molesta Ewenement
S-k-a-n-d-a-l

H.L 20-06-2007 17:07

Kalwi i remi

Thero 20-06-2007 17:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bordo (Post 1496055)
Niekoniecznie. Każdy ma swoje gusta, a o gustach się nie dyskutuje.

Forum właśnie od tego jest, żeby o gustach dyskutować.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bordo (Post 1496055)
Tak jak napisałem. Tamci z czołówki mieli więcej szczęścia lub faktycznie są lepsi.

Nie wiem jak trv są ci ludzie, ale pisanie "mieli mniej szczęścia" sprawia wrażenie picu na wodę. Może ich muzyka jest dla specyficznych osób i w okolicznościach "undergroundu" może być odbierana jako "ten prawdziwy rap", ale tylko przez grupkę ludzi. Natomiast szerzej za "prawdziwy rap" uznaje się zespoły, które już nie istnieją. Pozostali lovają Donia.
Hmm... to w czym końcu jest "ten prawdziwy polski hh"? Co jak co, ale o muzyce niezwykle ciężko się dyskutuje z kimś komu podoba się coś zupełnie innego niż tobie. Tak czy inaczej: wygląda na to, że undergroundowy rap jest wypierany przez klaunów - i to jest właśnie demokracja.

ciemne dropsy 20-06-2007 17:57

Pono - osaczony , albo WWO & Soundkail - nie boj sie zmiany na lepsze.

A co do tego, ze sie z tekstow mozna posmiac, ja mam za to beke z tekstow zespolow grajacych death i black ;p

Zooombek 20-06-2007 20:27

ja proponuje Tibian B)B)B)

http://www.uploader.pl/file/160/Tibian-1--2-.mp3.html

Kwadratowe Koło 20-06-2007 21:13

@2up

No racja. [gra na gitarze]ASRJAJOASDJOFSADOJASAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ROOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAARRRRRRR RR R R !!! 1 SATAAAAAAAAAAANNNN ISSSSSS MYYYYYY KIIIIIIIINNGGGGGGGGGG !!11 ROARRRRRRAAAAAARROOOORRAAAA!!! 666!!!!!!!11 AVEEEEE!! SATAAAAANNNNN!!!! RUUUUU!!!AAA!!RR!!AAAAAAAAAAAA![/skonczyl grac na elektryku, bo glosnik wybuchl]

Szczególnie jazda jest z tego 'satan is my king'

Psychotata 20-06-2007 21:49

Paktofonika ew. Magik - Nowiny

Widze, ze duzo ludzi PFK i K44 slucha =] Widac ze stary polski hh nie zszedl jeszcze na dno (jak to inni mowia) i jest dalej sluchany przez mase ludzi. ;]

Heidar 20-06-2007 21:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ciemne dropsy (Post 1498301)
Pono - osaczony , albo WWO & Soundkail - nie boj sie zmiany na lepsze.

A co do tego, ze sie z tekstow mozna posmiac, ja mam za to beke z tekstow zespolow grajacych death i black ;p

Braaaagh! Szmatan walił mnie w dupę! Graaaaaaoooogh! Jestem różowym ****em!

Rychulec 21-06-2007 00:13

Pfk- Chwile ulotne
K44-Baku Baku skład
Molesta-Wszystko co najlepsze

Trudno wybrać tą najlepsza :p mam 2k Mp3
A szczególnie spośród pfk i k44

@offtop
Ciekawe kto będzie gra na koncercie Wu-Tanga w polsce??

Leefoo 21-06-2007 00:29

Fenomen - Nieidealny Świat

Poza tym:
WWO - Nienawiść obróć w siłę
WWO - Mogę wszystko
WWO - Nie bój się zmiany na lepsze

Sokół jest po prostu świetny, nie mógłbym go tak po prostu pominąć ;p

Walekifa 21-06-2007 00:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leefoo (Post 1499444)

Sokół jest po prostu świetny, nie mógłbym go tak po prostu pominąć ;p

Za całokształt jest,ale to co ostatnio nagrywa,nie nadaje się do słuchania.

Tovob Lard 21-06-2007 08:52

Co do sokoła, to mnie rozśmieszył ten wywiad http://www.youtube.com/watch?v=RP_Mmlfi470
[zip skład na zawsze]
A i kawałek WWO - każdy ponad każdym, jest dość dobry ;-)

Ashlon 21-06-2007 10:01

Wg mnie najlepsze kawalki hh :
k44 - Psychodela
k44 - wiecej szmalu 2
k44 - miedzymiastowa
k44 - normalnie o tej porze
Paktofonika - jestem bogiem i Pfk - ja to ja
Pokahontaz - rownowaga.

Korektor 21-06-2007 10:13

Sorki za offtopa, ale mam pytanie. Do jakiego gatunku muzycznego można zaliczyć twórczość Kazika? Rap? Hip-hop? (to raczej nie)

Ale jeśli coś z tym związanego, to śmiało można powiedzieć, że najlepszą polską muzykę tego typu, wg mnie oczywiście, tworzy Kazik. no może Kaliber 44, Paktofonika i La Magra Grupy operacyjnej też są dobre, ale i tak obstawiam Staszewskiego. ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:53.