Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mago
(Post 1520008)
Ja sie nie madrze polemizuje tylko w takim stylu co mazgier
Fakt przesadzam ale czy mazgier nie przesadza w druga strone?
|
Może, ale Ty bardziej ;)
Cytuj:
(Post 1520008)
Update dobrze wprowadzony ale troszke proporcja zle ustawiona , ale sam zamysl updatu popieram - uciecie magom szybkiego wzrostu sily wrazz levelem i zrownanie wzrostu tejze sily zaleznej od levela dla wszystkich profesji
|
Przed update, byłem jednym z tych, którzy z czałych sił bronili idei wyrównania i starali się uciszyć wszystkich "jazgoczących" przeciw. Sam zacząłem "stękać" kiedy zobaczyłem na własne oczy co "udało się osiągnąć" CIPsoftowi.
Cytuj:
(Post 1520008)
Zreszta kto magowi zabrania expic na syfach i wyciagac 80-90k/h ?
|
Może Cię zdziwię ale taki exp to moja norma. Gram w tę grę nie dla żyłowania wyników tylko dla przyjemności i wolę na moim levelu pobawić się z piratami zamiast, co dla innych może być oczywiste "solować demce". Co jednak nie znaczy, ze nie byłem dumny z osiągniętego levela i tego co ten level i m-level mi dawał. Update cofnął moją postać w rozwoju o dobre 30 leveli. Nie mam nic przeciwko temu, zeby knight bił więcej, szybciej i lepiej odemnie. Tylko, na litość boską niech to będzie knight na MOIM levelu a nie 2/3 niższym. Myślisz, że to takie zabawne kiedy nagle hity z visa ze średniej ~200 spadają do ~150 a jednocześnie możesz sobie popatrzeć jak knighcik już na ~40 levelu potrafi wpakowac trafienia po 200+? Owszem, średnią ma oczywiście niższą, tylko że on BIJE ZA DARMO a ja nie. Jeśli uważasz, że przesadzam poszukaj sobie gdzieś na forum tibia.com jest dłuuugi list zniesmaczonego knighta (tak, knighta!) z Calmery, który stracił cheć do gry po tym jak wyczyścił solo cały POH dragon lair kosztem 4 UH.
Cytuj:
(Post 1520008)
knight jeszcze traci czas na blokowanie komus a sorc na huntach i tak expi?
|
Knight już nikomu nie blokuje, nie musi skoro jest w stanie sam zsolować wszystko. Team hunty z magami obecnie zdarzają sie tylko jako "przyjacielska przysługa" a i tak knighci zgarniają na nich większość expa.
Cytuj:
(Post 1520008)
przyzwyczailiscie sie do lania wypasionych mobkow i teraz wam to odbieraja - przykre ale normalne - bo jak bylo do tej pory ? Tylko postacie magiczne okupowaly miejscowki z mobkami 3,2k + a prawie wszystkie z mobkami 2,1k+
|
Teraz są tam tylko knighci/paladyni. Zamienił stryjek siekierkę na kijek... a podobno to miało być
wyrównanie.
Cytuj:
(Post 1520008)
Teraz to sie tylko zmieni w tym sensie ze kazdemu mniej lub bardziej bedzie sie oplacalo
|
...o ile jest knightem/paladynem.
A przy okazji jeszcze jedno: CIPsoft spełnił swoją zapowiedź co do zwiększenia roli skilli w walce - czego wiekszośc (jeszcze) nie zauważyła, dotyczy to nie tylko ataku ale i obrony. Magowie, nie dośc, ze zadają mniejsze obrażenia to jeszcze, ze swoim mizernym shieldingiem, częściej i mocniej obrywają. Co oznacza, ze częściej muszą się leczyć, co oznacza ze rzadziej uderzają, co oznacza, ze ich hunt kosztuje JESZCZE drożej i jest JESZCZE bardziej niebezpieczny.
@EDIT
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
(Post 1520077)
Mazgier, liczac ze teraz jest 1% za lvl i 4 % za mlvl to MDW dalej nie schodzi ponizej 1000 dmg z sd....
|
Jesteś pewien? Bo, o ile mi wiadomo nie znan jest aktualna dokładna formuła. Co wiem napewno to to, że ED na 228+ levelu z 81 m-lev nie wychodzi z SD powyżej 600. Jakos nie wierzę, żeby MDW miał o 400 więcej.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
(Post 1520077)
BTW: porównaj czas bicia demona przez takiego 300+ sorca/druta do 300+ knighta, a wyjdzie ci ze knight nawet nie ma po co tam expic bo bedzie mial waste + h**wy exp, co do kosztów- taki MDW to praktycznie ma zerowe koszty leczenia, bo zanim zejdzie mu te 10k many na e-granach albo e-sio to minie dosc duzo czasu... (nie wspominajac o tym ze sie leczy z e-sio po ~1000)
|
Nie powołuj się na graczy 300+ bo jak narazie stanowią ułamek promila całej populacji. Mówmy o "środku krzywej Gaussa" a tu fakty są takie, że praktycznie zamieniono obrażenia między profesjami przy pozostawieniu wszystkich, pozostałych cech. Efekty widać choćby na erigu w tabeli Top100 dziennego expa.