Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Zmiany w regulaminie forum (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=137397)

Aneviv 03-07-2007 20:40

w końcu, gz tibia.pl

Kusy_Kazakov 03-07-2007 20:54

@up: Masz czego pogratulować...

@topic: Przypomina mi to kolejne update'y Tibii... jeśli ma być dobrze, to będzie źle ;]

Sorcer_Pips 03-07-2007 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mati8dwa (Post 1528343)
Dzisiaj na gg, pisała do mnie nieznajoma osoba:
9488827 8:54:51
hej Mati, kiedys chciales moja fotke, wiec prosze
9488827 8:54:55
[link]
9488827 8:54:55
:)
Ja 11:59:27
eee ktoś Ty?
Ja 12:00:22
i dlaczego w koncowce jest ***** ;]

Teraz dam taką rade, jeśli ktoś nieznajomy przesyła wam link patrzcie na końcówkę;).

Ja nawet nie odpisuje odrazu ban xP

Maamba 03-07-2007 21:32

Podobają mi sie takie zmiany ;))

Pzd ^^

Raynold 03-07-2007 21:39

Ogólnie - nie jest to coś, co ma powstrzymać plagę idiotów, ale jest to narzędzie, które pozwoli nam na efektywniejsze wykorzystanie naszego czasu i większego porządku na forum. Jest to także ostrzeżenie tych normalnych użytkowników, bo - jak już ktoś stwierdził - idioci i tak to zlewają równo, bo nie obchodzi ich, czy dostaną bana - wtedy założą kolejne konto.

Powiem jeszcze tylko, że na naszym forum ciągle prowadzimy dyskusje na temat usprawnienia działania forum i implementowania mechanizmów pomagających powstrzymać dzieci, które niszczą to forum. Wszelkie sensown propozycje przedstawione przez Was będą także dyskutowane.

Bjoern Shu 03-07-2007 21:42

ale propaganda stron
"zaufana strona" dobreprogramy
dobre! przeskanujcie se programy wrzucane tam typu bearshare etc i zobaczcie jakie piekne keyloggerki sie tam kryja:)

ALE OK PRZECIEZ TO ZAUFANA STRONA!!!!!!!!!!!!11

Snagoth 03-07-2007 21:55

Naprawde najlepszym zabezpieczeniem jest wlasny rozum.

Gram w Tibie ponad 3 lata, od zawsze mam darmowego avasta i sygate personal firewall pro i NIGDY nie mialem haka a od zawsze sciagam filmiki itd. I NIGDY nie mialem haka. Dziwne? Nie, poprostu:
- zawsze czytam komentarze na temat filmiku
- zawsze sprawdzam link najezdzajac myszka na niego czy oby to ten sam link
- nie sciagam zadnych rarow, exekow, zipow, nawet jesli tam nie ma keyloga patrzac po komentarzach
- zwracam uwage na date stworzenia konta uzytkownika ktory zrobil topic (co wcale nie znaczy ze jesli zrobic dzis to odrazu jest skreslony, poprostu jestem ostrozniejszy)
- oczywiscie durne topici 'MdW HaCkEd, fRi ItAnS w CaRliN,,,,mPa mam!!oneoneeleven' odrazu skreslam bo nie ma co zawracac sobie dupy
- i najwazniejsze, ze jesli sciagasz jakis program do tibii... chociazby UOSU to ja zawsze sprawdzam takie pliki na tej stronie http://virusscan.jotti.org/ . Niewazne ze jest to z downloadu Tibia.pl.. i tak sprawdzam bo przeciez ostroznosci nigdy za wiele.
Kierujac sie tymi zasadami ktore narzuca zdrowy rozsadek NIGDY nie mialem haka. Starajcie sie tymi zasadami kierowac to po 1 takze bedziecie bezpieczni a po 2 to haxorom sie znudzi wkoncu.

@topic
Co do topicu to w sumie dobrz bo byc moze szybciejim sie znudzi jak beda dostawac bany... ale mam pytanie.. na jakiej w takim razie stronie oprocz tibicams. mozna hostowac filmiki? Powinien zostac stworzony (jesli juz nie ma) topic w ktorym zostana podane takie linki i lajcik.

pozdro ;]

Szekelebongo 03-07-2007 21:59

offtop
Czuję się tak jakby Raynold nie zauważył mojego posta - ostatni na stronie 6

Pragnę jeszcze raz zamanifestować stanowisko, że dobry pomysł to ograniczenie wprowadzanych linków, dzięki czemu nie trzeba by reportować, usuwać tematów z linkami, bo takowych nie dałoby się założyć.

//brak podpisu...

Tomak 03-07-2007 22:47

Porażka !!!! Jeżeli ktoś jest na tyle głupi żeby wierzyć we wszystko co napiszą userzy to jest jego problem. Do tego nie potrzeba jakiegoś nie wiadomo jak wysokiego poziomu ilorazu inteligencji, żeby wiedzieć że połowa tibijczyków to nooby które robią wszystko co mogą aby się wzbogacić czyimś kosztem.

Skurka 03-07-2007 22:51

Jeszcze tylko blokada przed umieszczaniem od zaraz linków do stron z nowych kont (dopiero po upływie czasie/ilości postów) i macie spokój z debilnymi plikami

PoDsIaD 03-07-2007 22:56

KoFfAm TaKiE zMiAnKi
Na TiBi:):):):):):):)

.Ghandar 03-07-2007 23:00

rzeczywiście, pomysł z wprowadzeniem wyrażenia regularnego, które sprawdza poprawność linku przed wysłaniem, jest imo dobry. nie wiem tylko, jak to forum funkcjonuje. aczkolwiek, można by wyeliminować wszelkie "złe" rozszerzenia i zastosować wyjątek dla np. tibianetwork.net.

Gtyk 03-07-2007 23:17

idiotyczne ;> usunac dzial filmy z tego forum i juz pracy bedzie o 3/4 mniej ;>

Gofin 03-07-2007 23:21

Apropo topicu:
Idiotyzm! Kto tak upadł na łeb, że coś takiego wymyślił? Super- ochrona przed różnymi śmieciami jest potrzebna, ale nie w taki sposób -,- Jak ktoś uważa, że coś jest zainfekowane to niech ni ściąga, proste! Najpierw te ostrzegające wykrzykniki przy linkach (które psują estetykę np.: poradników i artykułów), a teraz coś takiego. Gratz osobie, która to wymyśliła- niech się leczy.

Jak "hacker" jest w miarę kapnięty to i to pseudo zabezpieczenie ominie.

PS.: Dobrze że interesuje mnie tutaj tylko dział "Tajemnice Rookgaardu"... W razie czego mogę coś pokazać na rookgaard.pl tamta stronka, przynajmniej jeszcze nie zeszła na psy...

Harpun 03-07-2007 23:33

Userów potracicie.

Skazani na rapida do końca życia, to jest to.

matekk fst bolt 04-07-2007 00:10

Grono Aminów i Mondatorów

JESTEM ZA :) popieram aminów i mondatorów

Tristo 04-07-2007 00:49

lol.. niby co to zmieni??dzieci neo dalej beda mogly zakladac dziesiatki kont na forum dziennie i wklejac linki z niespodziankami.. wystarczy ze w danej chwili nie bedzie adminow/modkow w danym dziale, a za to beda noobki ktore zafascynowane teamtem typu"1lvl blokuje demona"(ironia) sciagnal nieopatrznie film nie skanujac go i BUM:P jestem jednak dobrej mysli iz takie wybryki pseudo "hackerow" oraz ich czestotliwosc zostana zmniejszone..

Vanhelsen 04-07-2007 01:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tomak (Post 1529356)
Porażka !!!! Jeżeli ktoś jest na tyle głupi żeby wierzyć we wszystko co napiszą userzy to jest jego problem. Do tego nie potrzeba jakiegoś nie wiadomo jak wysokiego poziomu ilorazu inteligencji, żeby wiedzieć że połowa tibijczyków to nooby które robią wszystko co mogą aby się wzbogacić czyimś kosztem.

Tak, każdy sam ściąga pliki, ale wiedz, że liczy się również ogólne wrażenie jakie jest wywierane przez dany portal na userach a ja nie chciał być użytkownikiem forum, gdzie 2/3 tematów to keyloggi...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Skurka (Post 1529360)
Jeszcze tylko blokada przed umieszczaniem od zaraz linków do stron z nowych kont (dopiero po upływie czasie/ilości postów) i macie spokój z debilnymi plikami

Jak już pisali, założenie kont na zapas to nie problem... tak samo jak ograniczenie postowe...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gofin (Post 1529443)
Apropo topicu:
Idiotyzm! Kto tak upadł na łeb, że coś takiego wymyślił? Super- ochrona przed różnymi śmieciami jest potrzebna, ale nie w taki sposób -,- Jak ktoś uważa, że coś jest zainfekowane to niech ni ściąga, proste! Najpierw te ostrzegające wykrzykniki przy linkach (które psują estetykę np.: poradników i artykułów), a teraz coś takiego. Gratz osobie, która to wymyśliła- niech się leczy.

Jak "hacker" jest w miarę kapnięty to i to pseudo zabezpieczenie ominie.

PS.: Dobrze że interesuje mnie tutaj tylko dział "Tajemnice Rookgaardu"... W razie czego mogę coś pokazać na rookgaard.pl tamta stronka, przynajmniej jeszcze nie zeszła na psy...

Ci wszyscy co narzekają, niech ktoś z was mi powie, ile plików ściągacie/uploadujecie na forum?... To jedt do diabła forum a nie magazyn plików!... Ile osób z was tworzy własne programy których nie można znaleźć na oficjalnych stronach producentów!
A nawet jeżeli tworzycie jakiś program czy to problem stworzyć przed downloadem stronę indexową zakończoną .htm ?!!

Xeremon 04-07-2007 01:38

Eh... Słyszałem, że kiedyś ktoś zbindował keyloggera do pliku *rec, tak, że tego replaya można było normalnie odtworzyć8o

BeneQ 04-07-2007 02:03

10 znakof...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:44.