![]() |
Jesli ta gra naprawde edzie taka jak napisal faneth to rzuce wszystkie inne gry i zaczne grac w to ;) Ale to barrdz trudne zadanie... Czy w MMF2 czy jak to tam powola temu zadaniu ?
|
Athun, nie rzucam nigdy słów na wiatr, to po pierwsze, po drugie oczywiście gra nie będzie taka od pierwszych wersji, ale z czasem i przy waszej pomocy i zaangażowaniu tak.. Więc wszystko leży w waszych ręcach..
Strona gry: http://dregasyia.ovh.org Co prawda jeszcze jest w budowie etc. Ale trailer (nie zdradzający nowej grafiki z gry) jest dostępny do pobrania bądź obejrzenia :) |
Cytuj:
|
Graj mi zawodowo postacią Hardcore jako Nekromanta bądź Paladyn ciekawe jak długo wytrzymasz.. PvP nie jest wyważone, zwłaszcza że np czary czarodziejki zadaja tyle obrażeń ile pisze a np. ciernie paladyna na graczy są bezużyteczne etc. Poczytaj, zainteresuj się profesjonalnie a nie jak fanatyk i zrozumiesz..
|
Ja bym proponowal przestac sie rozwodzic nad PvP, skoro multi narazie nie jest brane pod uwage. Narazie trzeba sie skupic nad tym, by single byl dosc dobry.
|
Radix, multi jest rozważane, ale chwilowo jak powiedziałeś chcemy się skupić na single.. Ale musimy już wyważyć gre dla jednego gracza aby po dodaniu multi nie pozmieniały się wszystkie statystyki etc.
|
Jak postepy nad projektem?
|
Postępy nad projektem całkiem dobre, mamy już większość grafik. Otoczenie jest robione przez nową osobę i jest prawie wykończone, postacie i itemki są stare lecz część grafik została poprawiona, z strony silnikowej jest bardzo dobra inteligencja przeciwnika, rozwój postaci, zmieniony silnik ekwipunku który cięgle jest rozwijany i rozbudowany. Właśnie przygotowywane jest otoczenie dla pewnego easter egg'owego questa który powinien rozbawić każdego kto go odkryje :)
|
gra będzie na peweno przynajmniej dobra :)
grałęm w jedną grę tego pana i była całkiem niezła |
Chciałbym aby gra była dobra aby ludziom się spodobała aby był sens jej tworzenia, bo obecnie nie widze za bardzo tego sensu, ale gra i tak powstanie (po opracowaniu silnika ekwipunku teraz tworze silnik wyświetlania itemków na postaci).
|
Nie czytałem całego tematu bo mi sie nei chce, ale mam pytanie, czy gra bedzie w perspektywie tej samej co tibia? Te ss ze stronki wygladaja jakby to miala byc gra na przegladarke.
|
Cytuj:
gra będzie bardzeiej przypominać takie diablo czy coś |
Cytuj:
|
Panie i Wladco szkoda, że nie przeczytałeć całego tematu. Co do grafiki jakbyś nie zwrócił uwagi gra jest wzorowana pod tym względem na FF (rzut graficzny) i Diablo (pewne rozwiązania techniczne) co zasugerował aripck.
Może będzie wersja przez przeglądarkę ale chcielibyśmy aby użytkownicy gorszych komputerów również tych szkolnych mogli pograć w naszą grę a nie tylko w Tibię :) Dlatego też grafika jest prosta, ale już tak nie wygląda :P Co do sensu.. Hmm za bardzo zainteresowania nie wzbudza bardziej ludzie są zniechęceni widząc kolejny Polski projekt robiony przez amatorów i zakładając że napewno się nie uda, a że nie ma multi to jest Be.. |
Miałeś mi podesłać materiały dot. tego, co mam robić... 3 tyg. temu. :P
|
Prawdopodobne :) Ale znając mnie zabardzo wsiąkłem w tworzenie gry :( Za tydzień napisze, bo już nieco ponad tydzień został do wydania gry, a postępy mnie nie zadawalają :/ A chciałbym aby jak najwięcej było w tej wersji prealfa :(
|
Wg. mnie Fanother już nie robi tej gry. Dlaczego? Tak pisał mi na GG jak dobrze pamiętam.
|
Mogę pomóc przy tym znam się trochę na robieniu gier.
|
No cóż, niestety 'konkurencja' czy jakkolwiek nazwać tą prowokację nie ma racji, projekt trwa i trwać będzie.. Co prawda są 2 grywalne wersje jednak są to wersje Pre Alfa, czyli totalnie nie zoptymilizowane i bardzo niedopracowane.. Ale są.
Pobierz - to jest grywalna wersja bez skrolingu z wyborem broni poprzez wpisywanie jej kategorii i ID a zatwierdza się środkowym klawiszem myszy Pobierz - to jest grywalna wersja z skrolingiem rozwijaniem statystyk na wrogach, wchodzeniem do budynków etc. Jednak ostro przycina bo jest nie zoptymilizowana :( No, ale to się naprawi bo teraz nie jesteśmy gonieni terminami więc spokojnie niedługo stanie strona, potem forum i wszystko się rozwinie z czasem, więc za bardzo nie krytykujcie, bo wiem co jest źle i to naprawię :) Zamieńcie gwiazdki na kropka zip bo zwalona moderacja tegoż forum takie cudo wprowadza :/ |
Czy wiadomo już kiedy ta gra będzie miała premierę?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:03. |