![]() |
Nie istnieje takie cos, bo nie ma sensu. A jak istnieje to bawia sie w to dzieciaki 10 letnie.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Musicie sie klucic w moim pro temacie >.< xD?
|
Powiem szczerze że sie troche wystraszyłem tym....nie które to już jest bełkot i jak patrzymy na tekst to słyszymy co chcemy...ale inne są całkiem zrozumiałe
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Oceniać człowieka po samym fakcie popełnienia przez niego samobójstwa? Kiedyś myślałem, że Ryłek to inteligentny kolo jest. Re.Down Sam fakt popełnienia samobójstwa IMHO dowodzi tylko choroby, braku fundamentalnego instynktu przetrwania. To tylko szczegół. Dużo bardziej wolałbym poznać motywy. Nie lubię, kiedy ktoś nie znając moich argumentów, punktu widzenia z góry mnie ocenia. |
Jeśli dla Ciebie samobójstwo jest pojedynczym szczegółem, powinieneś iść się leczyć.
Odnośnie oceniania człowieka po fakcie zabicia siebie, nie mam właściwie zdania, ale raczej jestem na nie. |
Szczegół czy nie, stwierdzenie, że ktoś był idiotą tylko dlatego, że popełnił samobójstwo jest co najmniej nadużyciem.
|
Cytuj:
|
wracając do tematu...
Cytuj:
pogrubiłem jeden nisamowicie wyraźny i poprawny tekst. Jeśli te zdanie ma być zbiegiem okoliczności to wysiadam. shit, nie przeczytałem drugiej strony tematu.. a tam już to podali, no nic.. Moje zdanie jest takie, że to nie są żadne zbiegi okoliczności.. w piosence + i - występuje zbyt wiele poprawnych rzeczowo zdań żeby tył zbieg okoliczności. Śmieszą mnie opinie że to sam bełkot.. wsłuchajcie się. |
To jest sam bełkot. Przeczytaj sobie to co sam napisałeś - ma to niewiele więcej sensu niż to, co faktycznie słychać. Każdy język składa się z bardzo ograniczonej liczby głosek i zwłaszcza krótkie wyrazy, jeśli słyszymy je od tyłu, mogą przypominać jakieś inne słowa. Teraz wystarczy tylko, że się "dobrze wsłuchamy" (czytaj: bardzo chcemy coś tam usłyszeć) i już na pewno zacznie się to układać w jakąś w miarę sensowną całość. Jeżeli jeszcze skojarzymy to z jakimiś szczegółami z życia autora (a zawsze coś się znajdzie), to już mamy gotowy mit...
|
Cytuj:
Cytuj:
Jak dla mnie ukrywanie tekstow w piosenkach jest tylko chwytem, dzieki ktoremu dana piosenka moze byc na dluzej zapamietana. Tak czy siak - to tylko tekst. |
Cytuj:
Ale ja i tak obstaję przy swoim.. i dyskusja na ten temat nie ma snesu. Dla Ciebie to bełkot i zbieg okoliczności a dla mnie to coś więcej.. mamy inne zdanie i żadna ze stron się nie przekona do innych racji. Cytuj:
btw. zalecam posłuchanie "psychodeli" a dokłądniej zwrotki maga od tyłu. jejku, jej.. dostałem żółtą kartkę :( |
Ukrycie jakiegoś tekstu w piosence, tak żeby utwór słuchany i od tyłu, i od przodu był zrozumiały, musiałoby być bardzo trudne. Po co więc ktoś zadawałby sobie tyle trudu, skoro prawie nikt tego i tak nie wychwyci? Można by to jeszcze zrozumieć, gdyby były to przekazy namawiające do czegoś - może akurat autor wierzył, że to zadziała. Ale takie rzeczy jak np. w kawałkach Beatlesów to albo dzieło przypadku, albo naprawdę dziwaczna fanaberia...
|
Tak, bardzo trudno jest umyślnie ułożyć tekst tak, żeby w obu kierunkach miał sens i był zrozumiały (w obu, bo choćby w którejś piosence Floydów od tyłu słychać gratulacje odnośnie ich odkrycia, a od przodu jest bełkot).
|
@up
no ta ale tamto to byl normalny glos to gratz ~~~~~~ xd |
Cytuj:
Dla mnie ukrycie sensownego tekstu w piosence od tyłu jest NIEMOŻLIWE. Oczywiście jeśli to chcemy zrobić celowo. Inną sprawą jest to, że może być to robione podświadomie. Postaram się wytłumaczyć jak ja to rozumiem.. Rozmawiam z kimś i mam coś na myśli, coś co chciałbym z siebie wyrzucić.. lecz tego nie mówie. I wtedy działa właśnie backmasking Byłą sytuacja że jakaś matka zamordowanej dziewczyny w wywiadzie mówiła że tylko morderca wie kto zabił jej córke.. ktoś to puścił od tyłu i wyraźnie było słychać że kobieta się przyznaje do tego że to ona zabiła. Nie sądze aby świadomie ukrywała taką wiadomość.. po pierwsze jak miałaby to zrobić, po drugie.. PO CO? |
Wiekszosc jest przez przypadek, moze siedem w historii swiata bylo takich utworow, ktore by ktos specjalnie zrobil.
|
@up
jak mozna napisac piosenke i wiedziec jak brzmi od tylu.. ? |
po porstu nie ma takiego nagrania... ludzie poprostu na kazdej plycie probowali cos znalesc w nadzieii ze bedzie to sensowne zdanie.. ponoc byly takie plyty gdzie puszczajac je od tylu mozna bylo normalne zdanie uslyszec ale to tylko plotki... no i oczywiscie szukano tej mowy odwrotnej tylko i wylacznie na plytach zawierajace nagrania o klimacie hardcore i byly one traktowane jako przekaz od samego szatana... kiedys byl chyba nawet o tym reportarz. No ale to tak naprawde sa dzisiejsze mity:p
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:18. |