Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Ładniej niż kiedykolwiek! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=152893)

Oserek 02-11-2007 18:42

:evul: na to chyba czekaliśmy : ) komu jeden domek nie wstarcza : ) może zadowolić sie 3 innymi xD

Draggy_Slayer 02-11-2007 18:43

Cytuj:

Consequently, each vocation will have certain groups of monsters which are especially comfortable for that vocation to hunt
Cytuj:

każda profesja będzie miała grupę potworów nadających się najlepiej dla tej profesji do huntu
no i prawidłowo :) bardzo mi to odpowiada, nie bede musial sorcow z d laira wyganiac :D:P

Cytuj:

A knight, for example, can carry impressive amounts of runes due to his strength, yet he does not really need to bring many.
Cytuj:

Np. knight może zabierać duże ilości run ze względu na jego siłę, chociaż nie potrzebuje nosić tak wiele
no pewnie oprócz tego, że jak bije d lair na edron to co 2h wracam do dp bo mi cap brakuje na loota

Cytuj:

Knights and Paladins can refill their hit points at a very effective rate
no chyba ich pogieło jak e gran palka wychodzi w ch*j taniej i efektywniej niz mój uh

ogólnie sie wkurzam tylko bo piszą tak jakby w tę (tą?) grę nigdy nie grali :P

Wypas 02-11-2007 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Schneider (Post 1725194)
Ooo nareszcie cos dla sorcow :D Bo juz naprawde mnie w*****alo, ze 60-70 palek moze szybciej expic i z mnieszym waste niz 100 sorcerer. I w koncu pomysleli ile trzeba kasy wyjebac zeby expic sorcem. Moze tym razem wykazą sie rozumem...

Tak tak tobie się pewnie podobało jak przed upkiem expił sobie 100 knight na dragach i podbiegał do niego 60 ms vis vis i drag padał.

Tore 02-11-2007 18:51

haha mówiłem że zdążę zagrać dwie mapki w postalu a tibia.pl nie przetłumaczy tego tekstu :D

Mornlox 02-11-2007 18:54

Teraz udało mi się zainstalować super tłumacza i wyszło to:
Cytuj:

2.4 obrona

) Aktualna Sytuacja
Jedna z starych zasad dotycząca bilans między powołaniami zawsze była, że, jeżeli powołanie ma silniejsze władze ataku niż inny, to powinno mieć mniej obrony. To jest powód, dlaczego klasy maga zawsze miały słabszą obronę niż rycerze i paladins i oczywiście, to nie zmieni w przyszłości. Jednakże, jako szpara w ataku władza została zmniejszona w ostatnim uaktualnieniu, szpara w władzy obrony teraz wydaje się nieproporcjonalny.

b) Rozwiązanie
To nie jest nasz zamiar, by zmienić system obrony w sobie. Też nie planujemy znacząco powiększyć władzy obrony klas maga. Jednakże, zaprojektowaliśmy samym jakimś nowym cechom, które obdarzą głównie klasy maga z zdolnością, by zagracić w obronie trochę lepszego przeciw określonym typom ataków od pewnych typów potworów.

2.5 ryzyka śmierci

) Aktualna Sytuacja
Rozważając dużą różnicę w całkowitych punktach uderzenia między powołaniami jak również korzyść w obronie, którą powołania z więcej punktami uderzenia cieszą się, to jest ogólnie bezpieczne, by powiedzieć, że klasy maga stają się wobec wyższego ryzyka śmierci przeciw podobnym potworom i innym graczom niż paladins i rycerze.
Potwory, które mają więcej niż jeden magiczny atak w ich repertuarze mogą, w najgorszym przypadków, używanie ataku wszystkie te okresy równocześnie. To wywołuje niezmiernie wysokie szczytowe uszkodzenia w jednym dookoła tego są bardzo mocno, by uzdrowić, specjalnie, jeżeli połączone uszkodzenie jest więcej niż maksymalnymi punktami uderzenia ofiary.
Rycerze i Paladins mogą uzupełnić ich wskazywać uderzenia na bardzo efektywne tempo. Magowie często nie mają wystarczająco całkowitych punktów uderzenia, by wziąć ryzyko bez manashield i oni nie mogą wyzdrowieć, że szybko wystarczająco zrobić różnicę. To ma nawet silniejszy wichrujący skutek kiedy to przychodzi do PVP. Odkąd produkcja uszkodzenia magów znacząco została zmniejszona kiedy uzdrawiająca pojemność rycerzy i paladins pozostali tym sam, sytuacja PVP stała się bardzo bezpieczny dla rycerzy i paladins.
W końcu, rycerze i paladins mogą użyć ich najważniejszych ataków i uzdrowić równocześnie kiedy klasy maga muszą zdecydować, które z dwóch użyć w jednym zaokrąglić.
Mówcie czy mam kontynuować czy skończyć

Xsi 02-11-2007 19:04

Nom kontynuuj.
To w koncu co sorc i drut bedzie szybciej umieral czy wolniej xD?

Nyksus 02-11-2007 19:06

Re:

No jestem ciekawe, gdzie te farmy z polami i trzema budynkami postawią. Tak samo z tymi rezydencjami nad morzem. Co to ma być? Basen, molo, krowy i świnie? Może jeszcze sklep mięsny zróbmy.

Przyjmując, że jedna farma będzie mieć załóżmy jedno pole (~15sqm) + trzy budynki i same miejsce, żeby przejść to można liczyć na jakieś 300sqm? Pewno więcej. BARDZO jestem ciekaw, gdzie oni to umieszczą.

CipSoft ma wiele głupich pomysłów. Brakuje tylko, żeby zrobili hawaje i biura turystyczne. Zapewne w następnym uptadzie letnim będą już na ulicy chodzić dziwki, za 200gp dadzą Ci dupy i odnowią MP i Hp.

Wracając do tych nowych domków. Ciekawe ile ich łącznie na servie będzie, bo wnioskując, że jeden będzie mieć MINIMUM 200sqm, to ~10 na server, jak nie zrobią nowych terenów (czyt. Hawai, wysp owczych czy co tam jeszcze).

Brawo CipSoft za niszczenie Tibii.

<.< 02-11-2007 19:07

@3Up: Tłumaczenie translatorem = gówno treści zawinięte w język polski.
Cytuj:

W końcu, rycerze i paladins mogą użyć ich najważniejszych ataków i uzdrowić równocześnie kiedy klasy maga muszą zdecydować, które z dwóch użyć w jednym zaokrąglić.
Pwnt.

Rohas 02-11-2007 19:10

To wejscie do jaskini na 1st zdjeciu mi Diablo II przypomina ;d
A co do domkow - pewnie kupia sobie sami najwyzsze lvl'e i ceny pojda w gore jak ch.j ;P
*Mornlox
Daj se siana dziecko ;>

Michoss 02-11-2007 19:10

@Nyksus
Ale wiesz, że gdyby nie "ten durny cipsoft" to by kurde twojej ukoffanej tibii w ogóle nie było -.= ?

PS. Naprawdę nienawidzę tekstów typu "cipsoft niszczy tibię" czy, "To przez cipsoft tibia jest taka dziadowa" -.-

Mornlox 02-11-2007 19:12

Cytuj:

b) Rozwiązanie
To bardzo blisko związane jest byłe do obronnych miar, które każde powołanie ma dyspozycji do jego. Dlatego, to powinno wystarczyć, by powiedzieć, że my jesteśmy, oczywiście, planując zwrócić do wszystkiego powyższe wspomniane aspekty z zarówno zmianami istniejących systemów i nowymi cechami. Faktycznie, dużo miar opisała powyższy zmniejszą różnice w ryzyku śmierci dla każdego powołania jako mila widziany skutek uboczny.

Teraz a propo capu:

Cytuj:

Aktualna Sytuacja
Czas charakter może pójść na polowaniu zanim potrzebowanie wrócić zasadniczo jest ograniczone przez jak wiele, że potrzeb charakteru, by przelecieć, by oscylować i jak dużo ten charakter właściwie może przelecieć. Rycerz, na przykład, może nieść imponujące ilości run dzięków jego sile, jednak on nie robi naprawdę potrzebować przynieść dużo. Mag, z drugiej strony, jest uzależniony od jego run i płyny mana, jednak on zwykle nie może przelecieć wystarczająco do ostatniego dla więcej niż tylko kilka godziny polowania.

b) Rozwiązanie
Jedna droga, by zająć się tym problemem miałaby zmienić faktyczną pojemność każdego powołania. Od, jednakże, uważamy to za naturalne, że klasy maga nie mają nadzwyczajnej fizycznej siły kiedy rycerze, na przykład, są mięśniem spakowanym bohaterów, czujemy, że zmiana pojemności zaprzeczałaby definicję powołań.Każde powołanie jednakże ma pewne zapasy, że inne powołania mają mały czy inaczej użycie dla. Dlatego, wolimy zmienić własności tych zapasów. Wprowadzimy nowe takie powołanie określone zasoby i zmienimy parametry takie jak użycia, waga i skuteczność istniejących. Ta droga, będziemy zdolni, by zmuszać rycerzy wziąć przerwy uzupełnić ich zapasy częściej jak również pozwolić magów, by pozostać w ich polowany na ziemie dla dłuższych okresów czasu.

Hellraiser 02-11-2007 19:12

To z tym rolnictwem, punktem obserwacji wodnych jest jedynie nice ; o

Użytkowników czytających ten temat: 126 (zarejestrowanych: 37, gości: 89)

rush, rush baby ; o

ennie 02-11-2007 19:23

Myślałam, że coś więcej nam powiedzą. No cóż. Te farmy i nne głupoty pewnie jak zwykle będą dla pacc... Czekam na tekst o balansacji. Ja z knighta nie zrezygnuje. Dajcie wy mu spokój- dobry jest :):D

Mornlox 02-11-2007 19:23

Ostatni tekst:

Cytuj:

Rozwiązanie
Ogólnie mówiąc, koszt ataku, który nakazuje zasoby muszą stać w związku z kosztem wszystkich innych rodzajów ataków to też potrzebować zasoby. Żeby dotrzeć do pięknej dystrybucji cen, to jest konieczne do pierwszy listy wszystkie własności definiujące atak. Następny krok ma określić pasowany na wartość dla każdej własności i jak cena powinna zmienić kiedy wartość zmian własności. Te rozważania będą odniesione się do wszystkich starych i nowych run, okresy, amunicja i rzucając bronie.Kiedy rozważając wszystkie te czynniki, są liczne drogi, by dotrzeć do skuteczności. Zasadniczo, jeżeli pewny atak okazuje się zbyt dobry albo zbyt zły w jakiejś drodze, to może zostać poprawiony do dostosowywania tylko jednego z powyższych czynników. Na przykład, jeżeli widzieliśmy, że włócznie były zbyt dobre dla ich ceny, moglibyśmy po prostu podnosić cenę, by poprawić to. Alternatywnie, moglibyśmy też, na przykład, powiększyć breakability i w ten sposób zmniejszyć przeciętne użycia jednej włóczni dla tej sam ceny, albo moglibyśmy zmienić zasięg, w którym włócznia może dotrzeć jego cel. Te rozważania są wzięte dla każdej pojedynczej formy ataku i, oczywiście, zmienimy parametry, które są logiczny, by być zmieniony. Na przykład, jeżeli rune ataku ogólnie dobrze jest zaprojektowany i pasuje do naszego pojęcia, że rune, chociaż to jest wyraźnie zbyt kosztowne, wolelibyśmy powiększyć oskarżenia dalej, że rune zmiana niż cena i tym samym ryzyko, by wpłynąć gospodarkę bez chcenia zrobić tak.

Skutek tych rekalkulacji wprowadzi polowany na koszty paladins, druidów i czarodziejów w sensowny bilans, ale to nie oddziała na rycerzy od utarczki bronie nie potrzebują zasobów., Jednakże, też zmieniamy wartości i skuteczność zasobów, które szczególnie są potrzebowane przez rycerzy i tym samym powiększamy ich koszty dla oscylowania żeby, by pasować na ich do obrazu.

Tu muszę wsadzić swojego komenta apropo tabeli na tibia.com bo tego nie przetranslatuje....

.....będzie zwiększony fast atack(czy jak to sie nazywa).Rózgi będą miały większy zasięg.

Bardzo dużo mówią o kosztach czyli nic miłego:(

Sardynka 02-11-2007 19:25

@Mornlox

ze zacytuje :

"skończ waść, wstydu oszczędź"...

Lulfis 02-11-2007 19:28

Nie czytałem poprzednich postów ale to wejście do jaskini jest w miejscu które przypomina MS, powinniście wiedzieć gdzie dokładnie.

Sardynka 02-11-2007 19:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lulfis (Post 1725326)
Nie czytałem poprzednich postów ale to wejście do jaskini jest w miejscu które przypomina MS, powinniście wiedzieć gdzie dokładnie.

Michoss już to napisał nawet podał miejsce na tibiaearth...

Track_Tour 02-11-2007 19:39

Najbardziej oczekuje balansacji profesji ponieważ chciałbym żeby każdą profesją sie zupełnie inaczej grało i każda miała zupełnie inne nowe umiejętności i słabości.

ennie 02-11-2007 19:44

Niech zrównają profesje sprawiedliwie. Tym co mają źle dołożyć, a tym co mają dobrze zostawić jak jest. Jak już po raz enty słyszę udupić knightów i pallów, to coś mi się dzieje O_o Profesje magiczne nie mają się wcale aż tak źle. Grałam sorcem i było ok. Brakuje mi tylko niektórych czarów u knighta, ale sądzę, że o tym nie mam co marzyć, bo knight nie jest powołany do czarowania :) Niestety ;P

Arka_Sath_Wielki 02-11-2007 19:46

Mornlox < kazdy glupi nawet ja moze przepuscic przez translatora. Ale posiedziec troche z slowniczkiem skleic zdania tak zeby mialy sens i byc dumnym z koncowego efektu to juz nie wielu potrafi ...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:32.