![]() |
Smoczek ma jakąś taką za przyjazną twarz.
|
fajoooskie more plaxior ^^
|
Radix Ja sądzę że ten smok ma taką twarz bo myśli że ten rycer to samobójca ;D
|
Dragon
No i nareszcie skonczony.
Sporo czasu zajeło mi stworzenie tej scenki :p Rys. jest 100% wytworem mojej wyobraźni. Nie ma tu zaczerpnietych konceptów... "wzornictwa" itp. Dlatego jestem z niego zarąbiscie dumny :cup: Z całosci, najbardziej podoba mi sie rycerz...byly rozne koncepcje... lucznik, kusza, z mieczem, oburąk... albo topór. Wygrała pika. http://foteka.pl/full/e33c577c2f1add...e2646b8db6.jpg tutaj troche mocniejsze zblizenie: (po kliknięciu na miniaturkę) http://foteka.pl/mini/0388914889cfff...5f4282e8a5.jpg W obrębie lewej ręki smoka jest spore niedopracowanie. Pomylilem w tym miejscu warstwy, dlatego nie moge na czysto usunąc tam "szkicu" nie usuwając warstwy z kolorem. Jak bede mial troche więcej czasu to naniose tam poprawkę. @Radix A dlaczego wszystkie smoki muszą być przerażające...? o.O @Kaszkai Ten smok sobie kpi z tego rycerza. ;) Zwykle nie prosze o komentarze... :confused: z racji jednak ze malo osób komentuje moje prace... chcialbym prosic o wyrazenie swojej opinii na temat tego rysnku. |
Cytuj:
|
To jest (czytaj up) Bardzo ładnie posługujesz się światło - cieniem. Niezłe pomysły... Naprawdę tak trzymaj... Powodzenia
|
Oj człowieku jesteś wielki piękna praca nie widzę nic do poprawki ;) Masz talent jak mało kto czekamy na dalsze rysunki :)
|
IMO trochę za bardzo się to wszystko błyszczy ;) rozumiem, że używasz rozjaśniania w PS? Szkoda, że pierwszy wzór rycerza nie przeszedł. Co do straszności - uśmiechający się smok kojarzył mi się zawsze z bajkami dla dzieci, może stąd ten uraz ;). Trochę dziwnie mu wychodzi ten ząb z pyska. No i skąd pada światło, bo trochę się nie mogę zorientować? Łeb Ci fajnie wyszedł, reszta IMO za jasnawa. Jednak nie zmienia to faktu, że praca ładna i cieszy oko. Czekam na kolejne.
|
Up. nie uzywam rozjasnienia... do tego typu prac stosuje opcje w której najpierw nachodz czarnobialy szkic... a potem zamieniam to na kolor i dodaje kolory pochodne. + "odblask" w postyaci bialego koloru. i czern by podkreslic cienie.
Swiatlo niestety w tej prace nie pada z zadnej konkretnej strony :confused: Chodzi o to... zeby pogodzic rysunek "detalami" z ogolem... nad czym calyczas parcuje. Zeby zrobic detale musze pracowac na przyblizeniu... a wtedy ciezko zlapac ogólny zarys (w tym padanie swiatla). Co do dokładnosci glowy smoka, to prawda jest taka ze z poczatku mam zawsze za duze ambicje... stad jej dokladnosc. (bo od niej zaczynalem), po jakis 4-5 godzinach rysowania, zaczyna cie juz to męczyc... a po 2 dniach masz juz totalnie dosc tego rysunku i ci sie zygac chce jak na niego patrzysz. Caly czas cwicze nad "cerpliwoscia" ktorej brakowalo mi od zawsze. Obiecuje, ze z kazdą nastepną pracą bedzie coraz lepiej ;) |
jak jzu sie usmiecha i jak ma juz palce ustwione w "L" to mogles narysowc ta lape przy glowie =p przynajmniej bylby humorystyczny rysunek ;s
rycerz wyszedl calkeim fajnie,grzywa jest ihmo swietna przynajmneij sprzodu glowy no i glowa smoka tez daje rade choc wciaz nie do konca dopracowana widac ze cierpliwosci i dokladnosci mimo wszystko jeszcze brak. |
Wszystko pięknie, wszystko ładnie, ale widze dwa problemy:
W tym smoku zbyt wiele sie błyszczy, a światło pada chyba z pięciu stron (tych pięciu nie bierzcie dosłownie). Poza tym, tem smok ma pysk jak małpa... Ale jak by na to nie zwraccać uwagi to jest bardzo ładnie i cieszy oko :) |
Szkic. praca wyobrazni nad perspektywą postaci w ruchu.
non comment. ;) http://foteka.pl/full/3532e176bf986d...75597b167a.jpg |
To co? Teraz ten z lewej przywali kijem w łeb temu w prawej? :P
xD |
Co nie zmienia faktu, że praca jest dość mało czytelna i niewyraźna. Rzekłbym, że jest to szkic przedwstępny. Jeśli ta postać po lewej uderza kijem od golfa, to jest źle ustawiona i ogólnie jakaś taka nijaka. Co do postaci po prawej - gdzie to ma przód? Na koniec takie pytanie ode mnie - co to są te kreski takie koło tej postaci?
|
nie no swietne:flaga_pl:
|
Jedyne co w tym szkicu wyszlo ci dobrze to wloski u jednej postaci i czapka u drugiej xD A tak to żaaaaaal ;p;p hehe
|
Chlopaki... nie gorączkujcie sie... to jest szkic. Czemu jak napisze "non comment" to wszystkim sie zachciewa walnąc komentarz? 8o
nowy szybki rys. (nikt konkretny) hmm... szkic "przedswtepny jak to okreslilby Radix :p http://foteka.pl/full/cfe43d407ae859...8b249985b8.jpg zaczynam prace nad czyms mocniejszym.. zajmie mi to pare dni. Do tego czasu aktualizacjii nie bedzie xd |
Odpisz mi na deviancie, Nelo ;)
|
ojc, sorry,... wchodze na devianta.. i patrze "no messages" i wylaczam xD
to mini forum na głownej stronie nie zapisuje sie w rejestrze otzrymanych wiadomosci. Juz ci odpisalem. |
Nelo...
A co to za dupa? :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:57. |