Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Homo, Bi ? Normalne? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=158836)

spider-bialystok 27-12-2007 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1809868)
Primo, nie można zachorować na coś co nie jest chorobą, i póki homo nie jest na tej liście, wypada się do tego stosować...

Czyli wg ciebie o tym, czy cos jest choroba decyduje jakas lista napisana byc moze w celach propagandowych jakiejs grupy ludzi. Mowimy, jak rozumiem, o WHO. Jesli uwazasz ta organizacje za wiarygodna to gratuluje ;]

Cytuj:

Inne podejście do twojej odpowiedzi - czy chrzest dziecka w wieku miesiąca jest dobry? Może dziecko wykształci później swoje własne zdanie i katolicyzm będzie dla niego nieodpowiednią religią?...

Nie, nie jest dobry ale nie o tym jest ten temat.

Cytuj:

Taka drobna dygresja... Średniowiecze i ówczesny kościół to były dwie zmory naszej cywilizacji... Jeszcze przed narodzeniem Chrystusa, w Imperium Rzymskim była kanalizacja, rurociągi dostarczające bieżącą wodę i inne tego typu rzeczy. W antycznej Grecji biseksualizm był wręcz oznaką kultury, Platon nie tylko nauczał swoich uczniów ale ich "kochał" i czy przez to dzieła Platona są mniej ważne, epickie? Potem pojawił się kościół w formie Pullmanowskiej Magistratury który obrócił w pył zarówno Grecką tolerancję jak i Rzymskie osiągnięcia techniczne... Czy możecie sobie wyobrazić, jak daleko posunięta była by technika gdyby nie ten ciemny okres średniowiecza w Europie?...

Co ma piernik do wiatraka, tez jestem zdania, ze chrzescijanstwo cofnelo Europe wieki wstecz, ale biseksualizm na pewno nie byl czynnikiem wspomagajacym rozwoj swiata antycznego ;]

Vil 27-12-2007 15:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1810000)
Czyli wg ciebie o tym, czy cos jest choroba decyduje jakas lista napisana byc moze w celach propagandowych jakiejs grupy ludzi. Mowimy, jak rozumiem, o WHO. Jesli uwazasz ta organizacje za wiarygodna to gratuluje ;]

a ty, negujac to, opierasz sie na ?

spider-bialystok 27-12-2007 15:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1810016)
a ty, negujac to, opierasz sie na ?

Wlasne przemyslenia, budowa ciala czlowieka + zdanie wielu lekarzy.
Zdaje sobie sprawe, ze zawsze bedzie pewien odsetek homosiow w spoleczenstwie i traktuje ich jak najbardziej normalnie, i jesli nie robia wielkiego halo ze swojej dewiacji to nie zamierzam ich traktowac inaczej niz innych ludzi.

Vanhelsen 27-12-2007 15:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1810000)

Co ma piernik do wiatraka, tez jestem zdania, ze chrzescijanstwo cofnelo Europe wieki wstecz, ale biseksualizm na pewno nie byl czynnikiem wspomagajacym rozwoj swiata antycznego ;]

1. Już bardziej opieram się na zdaniu lekarzy i specjalistów z WHO niż opinii 17sto latka ;)
2. Napisałem, że to lekka dygresja była, ale czy rozpowszechniony w Grecji bi/homoseksualizm wpłynął twoim zdaniem negatywnie na ówczesną kulturę?...

A skoro już uważacie homoseksualizm za chorobę to dlaczego nie ma tutaj głosów w stylu "chorzy na raka won z polski!!!"; "Nie ma miejsca w polsce dla schizofreników!!!"... Przecież oni też są chorzy... :baby: Czy to, że nie chcą się leczyć to jedyny powód do dyskryminacji? :baby:

spider-bialystok 27-12-2007 15:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1810061)
1. Już bardziej opieram się na zdaniu lekarzy i specjalistów z WHO niż opinii 17sto latka ;)

Jak bede mial czas to wieczorem podam linki do prac naukowych odnosnie homoseksualizmu, bo wcale nie uwazam sie za autorytet w dziedzinie zaburzen seksualnych ;]

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1810061)
A skoro już uważacie homoseksualizm za chorobę to dlaczego nie ma tutaj głosów w stylu "chorzy na raka won z polski!!!"; "Nie ma miejsca w polsce dla schizofreników!!!"... Przecież oni też są chorzy... :baby: Czy to, że nie chcą się leczyć to jedyny powód do dyskryminacji? :baby:

Jakbys czytal dokladnie moje postu to wiedzialbys, ze nie zamierzam nikogo dyskryminowac ze wzgledu na homoseksualizm i nie kaze im sie leczyc, bo nie mam zwyczaju wchodzic komus z butami w zycie prywatne o ile nie krzywdzi innych. Niech sobie zyja, nic do nich nie mam, o ile nie robia propagandy homoseksualnej. Chyba, ze dla was kazdy, kto nie chce parad homosiow jest homofobem.

Patton 27-12-2007 15:54

Cytuj:

Jak bede mial czas to wieczorem podam linki do prac naukowych odnosnie homoseksualizmu, bo wcale nie uwazam sie za autorytet w dziedzinie zaburzen seksualnych ;]
Pewnie to jakis klecha napisal?

Martka 27-12-2007 16:01

Albo działacz LPR.

Slay 27-12-2007 16:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1810085)
Niech sobie zyja, nic do nich nie mam, o ile nie robia propagandy homoseksualnej.

Precz z chorymi na AIDS, bo szerzy sie propaganda gosci z czerwonymi wstazeczkami. Precz z kobietami z rakiem piersi, bo szerzy sie propaganda z rozowymi wstazeczkami.
Precz z tOBA, bo szerzysz propagande heterycka.

spider-bialystok 27-12-2007 16:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patton (Post 1810091)
Pewnie to jakis klecha napisal?

Nie wiem co gorsze, klecha, czy jakis lewak z WHO :)
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay

Nie biore udzialu w paradach heteryckich i nie nazywam gejow heterofobami :)
AIDS i raka piersi ludzie chca sie pozbyc, a propaganda homoseksualna chce wmowic ludziom, ze homoseksualizm nie jest dewiacja. A to zasadnicza roznica :)

Atimcia 27-12-2007 16:13

uważam iż PL jest bardzo nietolerancyjnym krajem.
Gnębicie homo a może zacznijcie gnębić rodziny patologiczne?
Bo jak narazie to gej ma gorzej niż ojciec pijak katujący własne dzieci i żonę.
To kto co robi w domu to jego prywatna sprawa. Pan lubi pana? i niech się kochają.... jeśli ja tego nie widzę i mam wybór co oglądać a co nie to mi to rybka:)

Eivrel 27-12-2007 16:15

@spider
A tak poza tymi sloganami, to jakie jest Twoje zdanie w stosunku do konkretów (adopcja, śluby)?

@topic
śluby - tak
adopcja- raczej nie, ale nie mam wyrobionego zdania.

spider-bialystok 27-12-2007 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Atimcia (Post 1810121)
Gnębicie homo a może zacznijcie gnębić rodziny patologiczne?
Bo jak narazie to gej ma gorzej niż ojciec pijak katujący własne dzieci i żonę.

Przesadzasz. Moze ludzie w Polsce podsmiewaja sie z gejow itp. ale nie bija ich na ulicach i nie rzucaja w nich kamieniami.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Atimcia (Post 1810121)
To kto co robi w domu to jego prywatna sprawa. Pan lubi pana? i niech się kochają.... jeśli ja tego nie widzę i mam wybór co oglądać a co nie to mi to rybka:)

Z tym sie zgadzam :) Dlatego dla parad - nie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eivrel
A tak poza tymi sloganami, to jakie jest Twoje zdanie w stosunku do konkretów (adopcja, śluby)?

Adopcja, sluby - nie.

Patton 27-12-2007 16:25

Paradoksalnie to w rodzinie patologicznej dziecko moze nabyc wiecej zlych nawykow,miec zryta psyche,byc wytykane w szkole?

Tiligus 27-12-2007 16:26

Nie i tyle, i nie chodzi o jakieś kościelne pierdolenie. Tylko Homo i Bi u mężczyzn mnie brzydzi i zdecydowanie mi to nie odpowiada. U dziewczyn też nie jestem za legalizacją takich związków ale jeśli chodzi o łóżkowe sprawy to całkiem ciekawe urozmaicenia.Aha i nie mam zamiaru gdybać co by było gdybym sam był gejem itp. Nie jestem i nie mam zamiaru się nad tym zastanawiać.

Milan ognia 27-12-2007 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1810134)
Przesadzasz. Moze ludzie w Polsce podsmiewaja sie z gejow itp. ale nie bija ich na ulicach i nie rzucaja w nich kamieniami.

Wiesz kim są radykalni skinheadzi? Tak, tak, Ci po chemioterapii w obuwiu terapeutycznym.

spider-bialystok 27-12-2007 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milan ognia (Post 1810193)
Wiesz kim są radykalni skinheadzi? Tak, tak, Ci po chemioterapii w obuwiu terapeutycznym.

A wiesz co to policja? ;o \o/ Jakos nie widze, zeby skini rzucali w dzien kamieniami w ludzi.
Tak btw nie myslcie, ze wszyscy geje to takie 'cioty' ;] Niedawno znajomy skinhead - 60kg chlopak, ale bije sie za trzech, wyladowal w szpitalu po starciu ze 120kg, napakowanym gejem ;]

Milan ognia 27-12-2007 16:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1810218)
A wiesz co to policja? ;o \o/

Nie, litości bo padnę. Czy Ty aby dobrze się czujesz? Halo, uUu... Mowa o Polsce. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie skini są prawie nietykalni. A po filmiku o Stilonowcach mnoży się ich jak cholera.

O, edit:
Nie, nie dzień w dzień. Ale starczy, że się dowiedzą o Twojej "inności" i im jakoś podpadniesz (ot, krzywo na któregoś spojrzysz).

Ashlon 27-12-2007 17:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 1810097)
Precz z chorymi na AIDS, bo szerzy sie propaganda gosci z czerwonymi wstazeczkami. Precz z kobietami z rakiem piersi, bo szerzy sie propaganda z rozowymi wstazeczkami.

Tylko jest pewna zasadnicza roznica - chorzy na AIDS/raka tworza jakies marsze itp rzeczy po to, aby uswiadomic spoleczenstwo i naklonic je do samobadania itd. A homoseksualisci? Co ich marsze robia dobrego dla spoleczenstwa? Czy to, ze ja jestem heteroseksualista oznacza, ze musze wyjsc na ulice z tabliczka i krzyczec jakies glupie hasla? Nie interesuje mnie, czy jakis pan X jest gejem, czy nie, o ile robi to w swoim domu - jego prywatna sprawa. Jestem przeciwny natomiast wszystkim paradom rownosci itd, bo takie cos do niczego nie prowadzi.

Martka 27-12-2007 17:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1810085)

Niemcy Żydów uważali za podludzi i również publikowali pseudonaukowe prace na potwierdzenie swoich teorii. Czekam na linki.

Eivrel 27-12-2007 17:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1810134)
Adopcja, sluby - nie.

A jak argumentujesz śluby?
@down
Kto?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:30.