Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Ufo (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=164437)

Siviertez 17-01-2010 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ozurtes (Post 2721369)
A poza tym ropa niedługo się skończy.

Zanim się ropa skończy będzie już tyle odnawialnych i bardziej opłacalnych źródeł energii, że nie będzie sensu wydawać bilionów na 'kolonizację kosmosu'.

Ozurtes 17-01-2010 22:36

Jesteś pewny?
Z tego co wiem to ropy wystarczy na góra 40 lat. Przez ten czas aż tyle się zmieni?

Beh0lder 17-01-2010 22:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2721242)
to ze nie jestesmy sami jest na 99,9 % pewne , ale mysle ze sa oni na tyle daleko lub ani nam ani im nie pozwala technologia na spotkanie.

Jak to im technologia nie pozwala ? Przecież każdy wie , że ziemia to znana autostrada u nich [skrót A50 , najprawdopobniej A od twojego nicku a 50 od ilorazu twojej inteligencji {(Sorry zawsze jak widze , twój post to musze napisac cos glupiego na twoja miare) Kur*a znowu to zrboiłem!}]
Cytuj:

a jak my do nich to zdobywamy kolejne terytorium , surowce i mamy niewolnikow. ]
Ty to byś chciał cały swiat zniewolić , tylko dlatego bo nie są twoimi klonami... :P
Cytuj:

Lecz mysle ze to wszystko bedzie sie dzialo za jakies 100-200 lat , bo watpie czy ja dożyje czegos takiego.
Na szczescie dla nich i dla nas - raczej nie :).

Lasooch 17-01-2010 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2721242)
Lecz mysle ze to wszystko bedzie sie dzialo za jakies 100-200 lat , bo watpie czy ja dożyje czegos takiego.

50 lat temu spodziewano się podboju Marsa przed 2000, minęło 50 lat a my dalej niż na Księżycu nadal nie byliśmy. Same odległości w kosmosie są tak wielkie, że pomysł na podróż w 200 lat jest śmieszny.

inb4 wormhole, bo nawet nie wiadomo, czy toto istnieje.

X-Zero 17-01-2010 23:00

Yey, pamiętam ten temat XD
Tylko większość obrazków nie działa ;\

Cytuj:

a jak my do nich to zdobywamy kolejne terytorium , surowce i mamy niewolnikow. ]
A jak stanie się na odwrót? ;p

Oerciak 18-01-2010 12:20

Omg, "co by było gdyby", jak ja lubię takie tematy ;d.

UFO na pewno gdzieś tam w kosmosie sobie istnieje- patrząc na ilość gwiazd we wszechświecie to gdzieś taka planetka a'la ziemia druga musi sobie istnieć.

Podróże międzygwiezdne- bardzo chciałbym ich dożyć, ale nie dożyję. Nie łudzę się że będzie inaczej. Pierw to nasz system trzeba skolonizować, a na razie nawet załogowej misji na Marsa nie było ;-P.

A czy było na ziemi?
Albo sprytnie się przed nami chowa jeśli było, lub ma nas gdzieś. Stawiam na to drugie.

Rafayen 18-01-2010 13:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oerciak (Post 2721582)
Omg, "co by było gdyby", jak ja lubię takie tematy ;d.

UFO na pewno gdzieś tam w kosmosie sobie istnieje- patrząc na ilość gwiazd we wszechświecie to gdzieś taka planetka a'la ziemia druga musi sobie istnieć.

Podróże międzygwiezdne- bardzo chciałbym ich dożyć, ale nie dożyję. Nie łudzę się że będzie inaczej. Pierw to nasz system trzeba skolonizować, a na razie nawet załogowej misji na Marsa nie było ;-P.

A czy było na ziemi?
Albo sprytnie się przed nami chowa jeśli było, lub ma nas gdzieś. Stawiam na to drugie.

Dożyjesz w następnym życiu!! nie wszystko stracone \m/

Oerciak 18-01-2010 13:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafayen (Post 2721613)
Dożyjesz w następnym życiu!! nie wszystko stracone \m/

Toż ja się zahibernuję i będę na to czekał :-D

Eipiq 18-01-2010 14:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oerciak (Post 2721614)
Toż ja się zahibernuję i będę na to czekał :-D

Inna sprawa, czy potem zdołają cię odmrozić bez "uszczerbku" na zdrowiu. ;)

Ufo? Jest dużo stron o tej tematyce, na których można znaleźć naprawdę ciekawe i nieraz trudne do wyjaśnienia zdjęcia i filmy. ;)

Oerciak 18-01-2010 14:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eipiq (Post 2721627)
Inna sprawa, czy potem zdołają cię odmrozić bez "uszczerbku" na zdrowiu. ;)

Ufo? Jest dużo stron o tej tematyce, na których można znaleźć naprawdę ciekawe i nieraz trudne do wyjaśnienia zdjęcia i filmy. ;)

A tam, ja jestem niezniszczalny :-D

Aż chce się powiedzieć "Może to jej urok, może to fotoszop" :-D

Eipiq 18-01-2010 14:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oerciak (Post 2721631)
Aż chce się powiedzieć "Może to jej urok, może to fotoszop" :-D

Fakt, jest sporo podpuch zrobionych photoshopem. Ale nie wszystko można tak wytłumaczyć. I nie wszystko jest obrobione tym programem. ;)

Oerciak 18-01-2010 15:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eipiq (Post 2721633)
Fakt, jest sporo podpuch zrobionych photoshopem. Ale nie wszystko można tak wytłumaczyć. I nie wszystko jest obrobione tym programem. ;)

No to coś innego:
"Może to ufo, może to latający śmietnik" :-D?

janek@ 18-01-2010 21:55

Mały paradoks.

Jest tak wiele dowodów na to że ludki zielone istnieją, jest tyle zdjęć i filmów tylko hmmm czemu to się wszystko pojawiło dopiero po pierwszym ukazaniu się filmu z ufo na tv? A wcześniej ni słuchu ni głuchu?

A na marginesie.
Albertus pomyśl, skoro ktoś miałby technologię pozwalającą do przemierzenia pół świata w krótkim czasie, to czemu dzięki takiej nie mógłby stworzyć sobie od tak sto trylionów ton żelaza? W takiej sytuacji jedyną wartością jaką zapewne ceniliby tacy "ludzie" byłaby wiedza o tym co się znajduję w wszechświecie i wątpie że ktoś taki chciałby niszczyć wiedzę o kulturzę innych dla parę surków których zyska za pstryknięciem palców. :P

To tak jakbyś zabił i zjadł nauczyciela mimo że masz całą lodówę zapchaną parówami. :D

X-Zero 18-01-2010 22:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez janek@ (Post 2721836)
To tak jakbyś zabił i zjadł nauczyciela mimo że masz całą lodówę zapchaną parówami. :D

Nie wszyscy lubią parówki, a lodówa zapchana parówami = nic innego do jedzenia ;\\
W każdym razie, to nic dziwnego...

Cytuj:

Zawsze możliwe jest, że ktoś dokona jakiegoś większego odkrycia, które pomoże w lotach nie tylko w naszym systemie, ale też między systemami... No, ew. odkrycie jakieś nieznanej technologii XD... Ale mimo wszystko to trochę mało możliwe, nie ma co mieć nadziei na takie "cuda"...

Thero 19-01-2010 08:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez janek@ (Post 2721836)
A na marginesie.
Albertus pomyśl, skoro ktoś miałby technologię pozwalającą do przemierzenia pół świata w krótkim czasie, to czemu dzięki takiej nie mógłby stworzyć sobie od tak sto trylionów ton żelaza? W takiej sytuacji jedyną wartością jaką zapewne ceniliby tacy "ludzie" byłaby wiedza o tym co się znajduję w wszechświecie i wątpie że ktoś taki chciałby niszczyć wiedzę o kulturzę innych dla parę surków których zyska za pstryknięciem palców. :P

To raczej nie takie proste. xD Wprowadzić dwóch graczy do gry i to już troszku komplikuje sprawy, nie? Poza tym, tehcnologia kolonizatorów mogłaby się okazać uboższa etc.
Zresztą, ilu jest ludzi zamożnych, którzy wykorzystują każdą małą szansę na zarobienie? sporo

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:50.