![]() |
Ja sie najbardziej boje matmy.
Polski podstawka to tylko zeby zaliczyc. Do angielskiego przygotowywac sie nie musze bo i tak jest dobry przelicznik na studia. Geografie ogolnie umiem, duzo wynioslem z liceum, a co najwazniejsze, zawsze mozna napisac cos na logike. No i zostaje matma... Jest wiele zadan, z ktorymi mam jeszcze problemy wiec chyba czas zaczac sie uczyc :D |
Oby nie dali Dziadów ani innego ustrojstwa. :(
|
Powodzenia wszystkim piszącym w tym roku mature życzę ;^)
|
Ja mam nadzieje, ze dadza Dzume lub Lalke. 2 ksiazki, ktore czytalem :D
|
"Dżuma", "Lalka" lub nawet inne, byle pozytywistyczne ustrojstwo nader wskazane ;)
Odnośnie samej matury to będę zdawał:
|
polski-podstawowy
j.ang-rozszerzony biologia btw. 'Nie matura, a chęć szczera zrobi z ciebie oficera' to tak jakby kotś nie zdał :p |
Ja pamiętam, kiedy to zdawałem- biol rozszerzone, chem rozszerzoną i fiz rozszerzoną (:F). Jak zdajecie fiz to taka mała rada- bez ściągania nie zdasz ; D.
|
No coż o 9 zaczynamyz koksem do tego dla osłody jeszcze 7 ustna z polaka a ja polwe prezentacji umiem dopiero:)
Sam zdaje: - polski podstawowy - angielski podstawowy - geografia podstawowa - matematyka rozszerzona - fizyka rozszerzona (wiem jestem masochistą) miała być jeszcze informatyka ale chyba już bym nie dał rady mam zamiar potem wybrać się na politechnikę warszawska na wydział Informatyka - programistyka PS. Niech będzie Potop w temacie wypracowania :) veri plisssssxxxx!!!!!!!!111111 oneonejedenpjeden Edit Widzę, że jako jedyny rzuciłem się na fizykę rozszerzoną z osób wypowiadających się :/ ach gdzie ta myśl techniczna Polski, chyba wszystkich skutecznie odrzuca matura z tego przedmiotu :/, ale co tam jak kiepsko pójdzie to zawsze jest technologia drewna czy papiernictwo i poligrafia. |
Ee... Wy zdając polską maturkę macie luźno... 3 przedmioty na podstawowym... co to jest. A ci co chcą więcej mogą więcej.
Ja muszę zdać ze wszystkich przedmiotów które wybrałem. Polski - podstawowa Hiszpański - podstawowa Geografia - podstawowa Angielski - rozszerzona Matematyka - rozszerzona Fizyka - rozszerzona Nie wiem czy SL to dokładnie to samo co podstawowa, ani czy HL to to samo co rozszerzona. Powiedzmy, że to coś w tym stylu. Ale za to miejsce na uniwersytecie już przygotowane, nawet zanim zacząłem zdawać. |
ja zaraz ide spac, a zanim sie obudze to wiekszosc z was bedzie juz miala z glowy mature z polskiego.
Bede trzymal kciuki przez sen ;-) Have fun, don't do drugs |
Ja juz po polskim. Na podstawowej byly dosc proste tematy.(moim zdaniem)
1. Oda do mlodosci i Jakis wiersz K. Przerwy- Tetmajera - trzeba bylo opisac ich stosunek do wczesniejszych pokolen i ogolnie cos o utworach/epokach. 2. Sen tej dziewki z lalki, w ktorym snila o Wokulskim i ojcu. Doklandie nie czytalem. Wybralem temat 1, cos na sciemniealem o mickiewiczu jako wieszczu i o tym drugim napisalem, ze ludzi byli zmeczeni juz walka i poddawali sie itd. Mysle ze bedzie git, jak wasze wrazenia? : P |
Ja tez po.
Napisalem na temat snu panny Izabeli :) Ogolnie oba tematy mi sie nie podobaly. Cala matura zajela mi 2h. Tekst do pierwszej czesci matury byl fajny (o blogach). |
HAHAHAHA , dziś rano przeczytałem opracowanie lalki , dzięki bogu :*
czytanie ze zrozumienim całkiem fajne , przyjemnie się to czytało a i odpowiedzi łatwe z testu licze na 12-15 punktów z pracy na 10?:baby: teraz już z górki ^^ |
Też wybrałem Lalkę, choć kompletnie temat mi się nie podobał. Tekst łatwy, ale pewnie zrobiłem parę głupich błędów. : p Jak dostane 50% to będzie dobrze...
: p |
Na rozszerzonej pisalem analize "Lolo" Sławomira Mrożka. Utwór mający wiele podtekstów, więc nie wiem czy uchwyciłem wszystkie - ale powinno byc nieźle. Kiedy CKE udostępni klucz do matur?
|
również wybrałem Lalke tylko teraz odczuwam że trochę zjebałem po wyjściu kumple ciągle gadali że pisali o Wokulskim a ja tylko wspomniałem o tym że ten człowiek co się pojawił to prawdopodobnie Wokulski o czym świadczą czerwone ręce, a całą resztę napisałem o tym jakie ma podejście do ojca i tego człowieka (chyba uznają to że opisując podejście Izabeli do tego człowieka opisuję podejście do Wokulskiego, wcześniej wspomniałem że to jest Wokulski). Zobaczymy jak to będzie 30 czerwca.
|
@Gimlos
Kluczy nie będzie, będą upublicznione przykładowe rozwiązania o godzinie 15.00 - zarówno chyba na CKE jak i na onecie ;) @ad. matury Tekst o blogach był rzeczywiście przyjemny do czytania, pytania jednak tyczyły się w sporej części języka polskiego niż wyczytania wiadomości ale i tak nie były jakieś szczególnie trudne :P Co do wyboru tematów to poleciałem Lalką. Utwór znam dosyć dobrze (lekture przeczytałem całą, oglądałem film, mnóstwo opracowań i streszczeń), mimo wszystko temat wypracowania mnie zaskoczył. O tym śnie Izabeli rzadko się wspomina na lekcjach, a widać że miał on dosyć głębsze przesłanie.Odnośnie tych dwóch wierszyków, to były raczej łatwe, ale wymagały umiejętności dokładnej analizy tego typu utworów. @Sesef I tu się właśnie kłania pisanie na temat. Według mnie napisałeś jak najbardziej prawidłowo, wyraźnie jest zaznaczone żeby pisać na podstawie podanego fragmentu tekstu a nie to co wiem. Pisałem podobniem, z odwołaniami do lektury. |
Ja rowniez napisalem, co na podstawie danego fragmentu mozna wywnioskowac.
Tylko raz (albo 2 razy) sie odwolalem do znajomosci otworu. Ogolnie licze na ponad 50% :P |
A co było synonimem do sążystych (dobrze piszę?) komentarzy? O.o
Heh, no to 1 punkt w plecy... : ( |
Ja napisałem sążnisty - obszerny i w sumie trafiłem częściowo.
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:49. |