Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Kulisy techniczne gier MMORPG. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=173253)

ToTaL-ek 06-05-2008 11:43

p.s. jestem ciekaw ile dissow dostane od tibijskich dzieci NEO ze obrazam ich cudowna gre :D[/quote]

Brak zagrożenia z mojej strony, w tej kwestii.

Tak w ogóle, macie pojęcie jak przedkłada sie ilośc pieniedzy ktore ida na PACC w stosunku do poprawy jakosci gry? Jesli wedlug nich poprawa tej jakosci to kolejne kretynskie update'y ktorych jedynym skutkiem jest coraz wieksze przeciazenie juz zrytych serverow to juz wyczerpal mi sie limit pytan.

neopostman 06-05-2008 15:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez FiGoO (Post 2041090)
jak niewiesz to nie nieodpowiadaj, a przynajmniej nie dawaj głupich rad.. ;/

Dziwny jesteś. To była dobra i normalna rada a że nie na twój poziom intelektu to trudno..

Thadel 06-05-2008 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez FiGoO (Post 2041593)
właśnie niewiem ;/, a on jak niewie to niech sie niewypowiada, albo przynajmniej takich głupich rad nie daje bo tylko syf na forum... ;/ o to mi chodzi

a co innego proponujesz?

k33p tryin' z tym zuym nickiem ....

Aevolana 06-05-2008 16:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez FiGoO (Post 2041593)
właśnie niewiem ;/, a on jak niewie to niech sie niewypowiada, albo przynajmniej takich głupich rad nie daje bo tylko syf na forum... ;/ o to mi chodzi

ty dziwny jesteś, jak nei wiesz to dla czego mowisz ze to zla rada? Akurat to dobry jest pomysl

alixer1111 06-05-2008 19:26

Tibia (60tys) online) LOL

Co to jest 60 tys ? i to z taka grafika i swiatem rozbudowanym jak z pudełka klocków lego...
Gralem w tibie 2 lata,chyba tylko dlatego ze kumple grali rowniez ;/

Teraz gram w World of Warcraft, zajefajna grafika wielki swiat, rozbudowany interface, nie ma booterów. Wszystko jest miodzio.

I w WoW gra bagatella ~~5 mln graczy online a kont jest aktywnych 37mln.

Cipsoft chcialby miec choc 1 server, taki jak Blizzard (tworcy WoW'a), to zmiesciłby na nim wszystkie serwery i to bez lagow....

Zamne 06-05-2008 20:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez alixer1111 (Post 2042911)
nie ma booterów.

jestes pewien?

Cytuj:

5 mln graczy online a kont jest aktywnych 37mln.

ROFTL, o ile wiem w WoW jest aktualnie 10 mln playerow...

Cytuj:

Cipsoft chcialby miec choc 1 server, taki jak Blizzard (tworcy WoW'a), to zmiesciłby na nim wszystkie serwery i to bez lagow....

no tak, ale panowie z blizza zarabiaja na tym abonamencie pol miliarda zeta rocznie, a jeszcze kasa ze sprzedanych pudelek...

zreszta jak blizz robil WoW to mial duuuzo kaski ze swoich poprzednich hitow i doswiadczenie, a Cip mial stary komputer w akademiku, gdzie studiowali(wtedy jeszcze nie nazywali sie Cipsoftem) oraz zero kasy i doswiadczenia, wiec sie nie dziw z roznic...

Aevolana 07-05-2008 08:48

@up
genialny komentarz;) wszystko co ja chciałem powiedzieć ładnie ujęte.

@tamten co tak się ślinił o WoWie

brawo stary, tylko ze bliz to profesjonaliści, popatrz na to ile kasy oni biorą rocznie (wypowiedź powyżej) . Następna sprawa to ilość gości w blizie a ilość gości w cipsofcie...

Driger 08-05-2008 09:07

Cytuj:

Co to jest 60 tys ? i to z taka grafika i swiatem rozbudowanym jak z pudełka klocków lego...
Gralem w tibie 2 lata,chyba tylko dlatego ze kumple grali rowniez ;/

Teraz gram w World of Warcraft, zajefajna grafika wielki swiat, rozbudowany interface, nie ma booterów. Wszystko jest miodzio.

I w WoW gra bagatella ~~5 mln graczy online a kont jest aktywnych 37mln.

Jaki komentarz lol :P

Blizzard

Wow i kilka dodatkow

Inne "starsze ich gry":

Diablo 1
Diablo 2
Diablo 2 LoD
Warcraft 1
Warcraft 2
Warcraft 3
Warcraft 3 : Frozen Throne
Starcraft
Starcraft : Broodwar

Cipsoft

Tibia

iii .. i nic mi jest reszta nie znana ich produkcji.

Tak wiec porownywanie Blizzarda do Cipsoftu sie rozmija z celem i jest smieszne .

Aevolana 08-05-2008 12:29

@up

no, kolejny trafny komentarz;)

@tamten co się tak ślinił o blizzie

mówiłeś że co to jest 60 tysięcy... a więc proszę ciebie, naucz się jakiegoś języka programowania (najlepiej C++ bo w nim jest tibia napisana) i zrób grę w którą będą grały 3 tysiące ludzi... ok? jak już skończysz to daj znać ;]

Bedzial 08-05-2008 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Driger (Post 2045624)
Jaki komentarz lol :P

Blizzard

Wow i kilka dodatkow

Inne "starsze ich gry":

Diablo 1
Diablo 2
Diablo 2 LoD
Warcraft 1
Warcraft 2
Warcraft 3
Warcraft 3 : Frozen Throne
Starcraft

Cipsoft

Tibia

iii .. i nic mi jest reszta nie znana ich produkcji.

Tak wiec porownywanie Blizzarda do Cipsoftu sie rozmija z celem i jest smieszne .

+Starcraft:Broodwar i Starcraft II :D

Driger 09-05-2008 09:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bedzial (Post 2046903)
+Starcraft:Broodwar i Starcraft II :D

Dzieki Ci , nie wiem jak moglem przeoczyc :p

Starcrafta 2 nie licze , bo jak na razie jest w fazie produkcji , Po za tym jeszcze do tego dochodza bodajze 3 jakies gry na konsolki ze stajni Blizzarda .

--Cienius-- 11-05-2008 11:55

Tibia to nie jest wcale zajebisty mmorpg jest przecietny ale uzaleznia

Aevolana 12-05-2008 17:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 2051365)
Tibia to nie jest wcale zajebisty mmorpg jest przecietny ale uzaleznia

chyba wątek pomyliłeś kolego

MastroDaro 14-05-2008 00:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _Cyrus_ (Post 2034362)
''Tibia jest grą, która działa płynnie'' 0.o !

;D

Z pewnością, po stronie serwera. Szumy na kablach sa nieuniknione a ujawniają się w postaci niepłynności (lagów).

Sa tu jacys gracze WoWa? Nigdy nie miałem czasu żeby pomyśleć o zainstalowaniu a ciekawi mnie czy tam też jest taki syf jak w Tibii. Biorąc pod uwagę, że Cip zwykł podkradać im pomysły, chociażby w questach :P

Aevolana 14-05-2008 17:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MastroDaro (Post 2055839)
Z pewnością, po stronie serwera. Szumy na kablach sa nieuniknione a ujawniają się w postaci niepłynności (lagów).

piknie powiedziane! ;)

Nonex 20-05-2008 09:52

Porównywanie Tibi Z Wowem mija się z celem. To dwie różne gry dwie różne firmy i CipSoft nie ma szans mierzyć się z takim koncernem. To nie zmienia faktu że Tibia i tak będzie miała swoich fanów. Tyle że z 70 % tych fanów klnie jakie Tibia jest głupia nudna że cipy psują im gre co kolejny update a dalej w to grają ;/

Aevolana 22-05-2008 12:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nonex (Post 2066101)
Porównywanie Tibi Z Wowem mija się z celem. To dwie różne gry dwie różne firmy i CipSoft nie ma szans mierzyć się z takim koncernem. To nie zmienia faktu że Tibia i tak będzie miała swoich fanów. Tyle że z 70 % tych fanów klnie jakie Tibia jest głupia nudna że cipy psują im gre co kolejny update a dalej w to grają ;/

no dokładnie;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:49.