Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Harajuku (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=175172)

Corgar Frizz 08-07-2008 10:14

Opanować kanji..... kosmos, 1950 używanych znaków. Ja miałem problemy żeby się kany nauczyć. Co dopiero kanji. Kiedyś się chciałem uczyc japońskiego, ale w empiku kurs podstawowy kosztuje ~~1k zł, a sam się prawie tyle co na kursie nauczyłem.

Mam kumpla którego największym marzeniem jest wyjazd do japonii. W sumie to ma już wszystko zaplanowane xD. Ma zamiar jechać koleją transsyberyjską, potem jeszcze trochę autokarem i prom do japonii xD za podróż jak liczył wyszło mu poniżej 1k zł/w jedną stronę. Do tego zwiedzi sobie jadać koleją kilka innych państw.
Kurcze chciałym tak pojechać, ale jakoś się boję jechać prawie 12k kilometrów z dala od domu, z minimalną znajomością języka i kultury.

Corgar Frizz

Nadrill 08-07-2008 10:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2167251)
Opanować kanji..... kosmos, 1950 używanych znaków. Ja miałem problemy żeby się kany nauczyć. Co dopiero kanji. Kiedyś się chciałem uczyc japońskiego, ale w empiku kurs podstawowy kosztuje ~~1k zł, a sam się prawie tyle co na kursie nauczyłem.

Mam kumpla którego największym marzeniem jest wyjazd do japonii. W sumie to ma już wszystko zaplanowane xD. Ma zamiar jechać koleją transsyberyjską, potem jeszcze trochę autokarem i prom do japonii xD za podróż jak liczył wyszło mu poniżej 1k zł/w jedną stronę. Do tego zwiedzi sobie jadać koleją kilka innych państw.
Kurcze chciałym tak pojechać, ale jakoś się boję jechać prawie 12k kilometrów z dala od domu, z minimalną znajomością języka i kultury.

Corgar Frizz

Heh, inaczej niż samolotem praktycznie nie da się dostać do Japonii. Fakt, że taka podróż koleją transsyberyjską kosztuje 70$, ale trzeba liczyć jeszcze gorzałę dla sfrustrowanych rosjan ;). Ciekawe jak będzie się chciał przedostać przez Mongolię... autokarem? :E
Niestety, nie jest tak różowo jakby się wydawało... mimo to ciągnie mnie tam.

eerion 16-07-2008 08:24

Cytuj:

A dokładniej?
Tłumacz :P

Cytuj:

Teraz podstawowy kursik jest za 55 zł + 8 przesyłki od firmy Matsumi :P
Co do Kanji - bywało gorzej. Polska gramatyka jest o niebo trudniejsza od 2k kanji

Cytuj:

A wizy do Rosji ma? Za dużo zachodu, na samo załątwianie wiz wyda więcej niż się to opłaca. Bilet powrotny do Japonii zarezerwowany odpowiednio wcześniej to będzie 1500-2000 zł.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:17.