Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Update a rookgaard. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=175250)

Hynu 28-05-2008 02:46

Huh...nie będę sie wypowiadał na temat zmian bo to studnia bez dna (i bez sensu...),
mimo to mam zastrzeżenia do jednej wypowiedzi:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TaTaskers
70% Rookstayerow to bootery, 25% to ludzie co chca miec wszystko najlepsze, a pozostałe 5% to ludzie tacy jak ja co maja 30 lvl, lecz nie maja zadnej kolekcji, ani zadnej kaski, PONIEWAŻ WSZYSTKO DALI NEWBIE I NOOBOM, BO PRZECIEŻ TO JEST ZADANIE ROOKSTAYERÓW!

Z skąd ci sie wziął pomysł że zadaniem rookstayerów jest poświęcanie się dla "nowo przybyłych",
kosztem swojej kolekcji, kasy, i ogólnie spędzanego czasu?
Ktoś na tym forum kiedyś napisał że: wolną wolą jest wybranie czy się pomaga,
czy też nie - zgadzam się z tym bo w słowie "Rookstayer" nie ma nic o pomaganiu,
nie ma także żadnej oficjalnej strony Rookstayera,
w której pisze że kwestia pozostania "dobrym" jest obowiązkowa.

Btw. Powodzenia w gdybaniu. ;)

Aqua 28-05-2008 10:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mystlich (Post 2081336)
Na 99% wycofają life fluidy no bo nie może być magii na rooku ;p

@offtop
Czemu The Oracle jest pig-iem ????????

Life fluidy, to nie magia tylko alchemia...

Topic.Niech zrobią że jeżeli ktoś straci premmium, to nie może już zostać na premmium area, tylko tp do temple ^^.

TaTaskers 28-05-2008 20:28

Ukryty tekst:

@2x up
Ukryty tekst:

W takim razie po co są rookstayerzy?! Tylko przeszkadzają innym nowym graczom, wyjść z rooka (juz nie raz to zauważyłem gdy chciałem sobie zrobić nową postać... Wszystkie expowiska były zajęte przez -+25 lvl'e na bocie...) Tylko biją potwory innych, przeklinają, blokują kradną... Na dodatek nie można takiego zabić bo to Rookgaard... Niedawno mo przyjaciel, po tym jak nie mógł przez tydzień wyexpić 8 lvl przez boterów, przestał grać...

W prawdzie lubie se porozmawiać na rooku z innymi rookstayerami ale co tu zrobić jak 70% wszystkich rookstayerow to boterzy, którzy nawet mi nie odpowiadają? Dobrze by było jakby w końcu znaleźli jakiś sposób by zniszczyć takich booterów (stamina np. na 6h a nie na 60)

Jeśli chodzi o raporty to gówno to daje, jak mają taki prgram do stopowania bota jak Gm przyjdzie. Już z kolegami nie raz blokowaliśmy/raportowaliśmy/pisaliśmy na boardach booterów... Ale co to daje jak Gm'y albo na to nie patrzą, albo nawet nie mogą złapać ich bo odrazu bot się wyłącza?

Na te niepomaganie można jeszcze przymknąć oko ale jeśli chodzi o boty to aż wytrzymać nie mogę X(

To jest moje zdanie
Ukryłem je, żeby nie zaśmiecało forum

Sory za Offtopa, ale większość tylko komętuje moje posty... więc ja tez coś skomętowałem. :P Na temat testu nie będę się wypowiadał, bo nie warto, zawsze znajdziecie jakąś lukę w moich słowach, którą zaczniecie wyciskać...

A jeśli chodzi o temat to fajnie byłbo by jakby dodali jakiś nowy element, którego jeszcze na rooku nie było (nie chodzi o nowy wygląd, ani o trochę większy teren, tylko o coś nowego)

Hynu 29-05-2008 00:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tataskers
W takim razie po co są rookstayerzy?!

Nie ma celu, Rookstayerzy to zwykli gracze i nie trzeba błogosławieństwa od Innosa aby zostać na Rookgaardzie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tataskers
Tylko przeszkadzają innym nowym graczom, wyjść z rooka...Wszystkie expowiska były zajęte przez -+25 lvl'e na bocie...

Przesada, poza tym nie mówisz teraz o Rookstayerach którzy nie mają takiego "powołania jak ty", tylko o noobach.

Jeśli chodzi o raporty to czasem pomaga więc warto choćby kliknąć te ctrl+r i napisać co trzeba...

Co do idei tematu to nadal życzę wam powodzenia w gdybaniu.

RookeR 29-05-2008 18:15

@topic

Hmm... Wiecie co bym chciał żeby dodali do rookagaardu (ale to tylko moja wyobraznia nie mająca szans z rzeczywistością) ? Ok, już wam mówie... Chodzi mi o dodanie AREN ! Mogły by być w Venore, Thais itp oraz na rooku ! Pewnie powiecie mi teraz że są areny na mainie w których się robi questy, ale mi chodzi o Areny w stylu pewniej gry( Fable dokładniej =d ). Ale ok, ok już pisze o rooku.
Na rookgaardzie w taką arene mogli by zamienić traning room ! Tzn. nic w wyglądzie nie musiało by być zmieniane tylko wystarczyło by dodać NPC ( w wygląd Babarian ) który by zajmował się areną. U niego można by było kupić bilet na walkę (w której my byśmy walczyli) i przykładowo byś my wybierali poziom trudności np. easy (1-3 level) to walka z 2 Bearami, normal (4-7) 2 Orc, hard (8lvl +) 1 mino i 1 wolf, oraz ostatni poziom trudności imposible (9lvl+) 2 Mino w części pierwszej i 2 roty w drugiej. Nagrody były by symboliczne (np. za poziom easy 50 gp, normal 100gp, hard 150, imposiblle 300 gp). No i ważna uwaga na arenie żaden uczestnik (oprócz potworów) nie mółby zginąć (np. potwory znikają poniżej 30 hp. a my nic nie wygrywamy.).
Teraz ktoś komu się pomysł spodoba, powie a czemu by na rooku nie walczyć między sobą ? Odpowiem nie dało by się, tzn. walka trwała by baaardzo dłuuugo ponieważ na rooku mamy za słabe skille i broń żeby się przebić przez blok przeciwnika.
Ok koniec marzenia i tak tego nie zrobią ^^. Ale sami musicie przyznać że było by ciekawie ? :d

TaTaskers 29-05-2008 19:03

@Up...
Nie :P Lekko bezsensowne, po co walczyć z takimi zwierzakami na rooku na arenie!? Moim zdaniem jest to nie potrzebne... Bardziej za to by się przydało coś w stylu Banshe questa lub czegoś dłuższego, potrzebnego na kilka osob, długiego questa z nagrodą w kształcie wszystich broni do wyboru. (tzn. topór jakis, mace jakiś, sword i strzały do łuku lub royal spear).

Chociaż jakby zrobili arene, tylko z trudniejszymi potworami bylo by świetnie :] (na końcu ostatniej byłby przykładowo Elf Scout!)

@Down
Taa... Wiem, ja też tak podałem przykładowo banshe, bo jest on długi i wymaga troche od wykonujących. :]

RookeR 01-06-2008 11:09

@up

Potwory które podałem na poszczególnych poziomach były tylko przykładami. Mogli dać na każdy inny poziom zaróno Rota jak i dwarfa (z zablokowanym lootem)... A co do questów ... Wątpie by jakiś dodali i to w stylu Banshe questa jak na mainie ^^.

Pozdrawiam

Instynkt 11-06-2008 15:43

Heyah

Jak donosza plotki z Forum tutorow w przyszlym tygodniu zostanie uruchomiony Test Serwer ......

Kolejny raz jestem w plecy - trudno, moze za 6 mc'y sie uda -.-'

W kazdym badz razie zycze szczesliwcom udanej zabawy i mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos, kto podzieli sie z Nami swoimi odkryciami i uwagami nt przyszlych zmian Rookgaard'u ^^'

PS Czy moglibiscie z laski swojej napisac, ktory z Was ma tuta/s tuta? Ciekawi mnie kto tam zawita.

Hail tibia.pl . . . . .

PeZet Dr. =]

TaTaskers 11-06-2008 19:34

Niestety jak wyżej powiedziałem, ja ni mam tuta (ale moze za 2 miechy...) :P

RookeR 13-06-2008 18:48

Od dziś na www.tibia.pl możemy zobaczyć nowe screen shoty i kolejne informacje dotyczące updatu. Powiem jedno ! Moim zdaniem to będzie najlepszy update ^^. Dlaczego ? Hmm... Na rooku nowi NPC, na maine zaś szkoły dla początkujących magów, knightów itp (co ma związek z rookiem ^^).

Ps. Dla mnie to najlepszy update, bo nie moge ocenić starszych, gdyż jestem stosunkowo "młodym" graczem =] (zaczynałem z tibią7.9 bodajże ^^)

Pozdrawiam

CycuRookslayer 13-06-2008 23:54

Ciekawe czy powiedzieli o wszystkim co dodadzą lub zmienią ?

Carbon 14-06-2008 09:48

A ja tylko czekam kiedy będzie trzeba płacić za połączenie się z grą.
Uptade CipSoftu z dnia na dzień są coraz lepsze / gorsze ... Może w tym roku uda im się pomyśleć o nowych potworach , terenach dla facc...

Carbon

SquintZebra 14-06-2008 10:19

Już ktoś to pisał i to popieram
update Rookgardu pojdzie w kierunku ułatwienia
a ponieważ już wiadomo że nie wywalą rookstayerów
to na pewno zwiekszą expowiska
nie będzie spajków, nie będzie minomagów, nie będzie ghouli, nie będzie nic ;)
pewno tylko lifting, bo rook wygląda jak wioska Rumunów na Slowacji
pozdrawiam
Freckled

Carbon 14-06-2008 10:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SquintZebra (Post 2113605)
Już ktoś to pisał i to popieram
update Rookgardu pojdzie w kierunku ułatwienia
a ponieważ już wiadomo że nie wywalą rookstayerów
to na pewno zwiekszą expowiska
nie będzie spajków, nie będzie minomagów, nie będzie ghouli, nie będzie nic ;)
pewno tylko lifting, bo rook wygląda jak wioska Rumunów na Slowacji
pozdrawiam
Freckled

Raczej nie zdziwiłbym się gdyby wywalil Rookerów ;)
Nie lubie ich chociaż sam nim byłem , są oni wwielkimi noobkami jezeli potrafią robić trapa na 4 lvl żeby wylootować studded armor...

SquintZebra 14-06-2008 11:22

a pewno że sa i tacy tylko czy nazwałbym ich rookstayerami
dla mnie rookstayer to nie taki co ma 100 lv i wbija 100-110 w ciagu miesiaca
tylko taki co idzie sobie pohuncić przez godzinę, pogada z kumplami a na końcu pozbiera to co zostawił na ziemi i rozrzuci na placu
każdy kiedys zaczynał i juz zapomniał jak to jest ocknąć się w światyni i zgłupieć

a jak sie komuś nie podoba pomoc newbiesom to niech nie bierze itemów z ziemi i sam wszystko zdobywa, na szczęście jest jeszcze wybór w tej grze

Carbon 14-06-2008 11:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SquintZebra (Post 2113704)
a pewno że sa i tacy tylko czy nazwałbym ich rookstayerami
dla mnie rookstayer to nie taki co ma 100 lv i wbija 100-110 w ciagu miesiaca
tylko taki co idzie sobie pohuncić przez godzinę, pogada z kumplami a na końcu pozbiera to co zostawił na ziemi i rozrzuci na placu
każdy kiedys zaczynał i juz zapomniał jak to jest ocknąć się w światyni i zgłupieć

a jak sie komuś nie podoba pomoc newbiesom to niech nie bierze itemów z ziemi i sam wszystko zdobywa, na szczęście jest jeszcze wybór w tej grze

Możliwe że i tak ale rookstayer to i tak jest zawsze noob ... ; )
no raz był jedne miły i dał mi full seta na 1 lvl ale często oni blokują młodych graczy

Cod o upa jestem za tym ze jeżeli ktoś wbija 9 lvl na roku automatycznie teleportuje go do klatki gdzie musi wybrać profesję

Dindsuk 14-06-2008 12:01

nie ogarniam was rookstayer gracz jak gracz, a co na mainie wam moze daja itemy? xD ale nie! teraz to sie zmieni itemki za free hura!!! teraz czekam na exp za samo bycie online!!! wtedy to bedzie dopiero supcio gra...

Gofin 14-06-2008 19:45

Czy test serwer będzie udostępniony dla wszystkich tutorów czy tylko tak jak poprzednio dla wybrańców?

Elder-poskramiacz-katany 14-06-2008 20:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dindsuk (Post 2113766)
teraz czekam na exp za samo bycie online!!! wtedy to bedzie dopiero supcio gra...

nie no fajny pomysl! jestem za! :D
btw rook juz nie bedzie takim samym rookiem :( jak zrobie chara to juz nie bede musial paterzec na Cipfrajera tylko na jakiegos San costamB)
no ale nie bedzie moze w koncu tak duzo ( nuby pozostana nubami:confused:) ,,plax fri ajtynz"

.hobnail 14-06-2008 22:24

Myślę, że ktoś dobrze się poczuje, jeśli pomoże nowemu, jednak nie noobowi... Jeśli rolą rookstayerów nie jest pomaganie nowym, to ich rolą jest jedynie przeszkadzanie nowym/szpanowanie, jaki to ja jestem fajny bo mam 30 lewel na rukgłardzie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:34.