Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Zdajesz czy nie? Czyli Oceny/Zachowanie na koniec roku (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=177628)

Rethfing on Aldora 07-06-2008 11:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zoliax (Post 2099819)
W Układzie Słonecznym iloraz(lub po prostu stosunek) sześcianu promienia orbity(średnia odległość od Słońca) i kwadratu okresu obiegu wokół Słońca jest stały.
r3
T2
lub
T2
r3

:P Ja to zrobiłem

oooooo dokladnie :d

neopostman 07-06-2008 11:40

@ Up. No czo, zwykłe prawo Keplera : D.

Sesja za 4 dni, cza sie jeszcze douczyć, ale chyba jednak mimo wszystko zdam : DD.

Voon 07-06-2008 13:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 2099616)
Ludzie z własnym zdaniem obrywają i zwykle mają słabe zachowanie.

Czyli ja byłem milusi ;O Miałem bdb ale z adnotacją że zawsze ''staje okoniem'' cokolwiek by to znaczyło.

ripper 07-06-2008 13:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor
Ludzie z własnym zdaniem obrywają i zwykle mają słabe zachowanie.

Nie, dopóki nie mają niewyparzonego ryja.
No ale do tego trzeba trochę doświadczenia i pomyślunku, a trudniej mieć to niż 'własne zdanie'.

Snopeczek 07-06-2008 14:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 2099616)
Ja Wam powiem, że zachowanie nie zależy od tego jak się zachowujesz, tylko jak podpadasz z poglądami u wychowawcy. Ludzie z własnym zdaniem obrywają i zwykle mają słabe zachowanie.

Signed. Osobiście mam właśnie ten problem i to w 60% składa się na ocenę ndp. Dość niesprawiedliwe, no ale.

@ripper
zdaje mi się że i Korektor i Ty mówicie o dwóch różnych zachowaniach. Np ja nie jestem takim typem człowieka, który sam zaczepia, ale za to zawsze odpowiadam na zaczepki. Czy to słowne, czy też inne. Taki charakter. W przypadku nauczycieli, gdy taki po prostu ma złe podejście do ucznia i stara się go np. jakoś upokorzyć na tle klasy za to, że przykładowo nei potrafi czegoś zrobić, to moim zdaniem uczeń nie powinien siedzieć cicho i dogryźć jeszcze bardziej. Takie coś raczej nie ma miejsca w innych sytuacjach, bo i po co. Ot, moje podejście.

Korektor 07-06-2008 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 2100529)
doświadczenia

A teraz pacz. Ja wzbudzałem w pokoju nauczycielskim strach. Bawiłem się rozmową z nauczycielem, który miał tak debilny światopogląd, do momentu aż on się kapnął, że jest w ślepej uliczce i nie wybrnie. Więc wstawiał mi uwagę, sygnując swoje niższe IQ. Takich uwag miałem w każdym roku ze 30. Jak już chce uczyć kogoś, to niech uczy tego co umie, a podejście do różnych rzeczy itp. zostawi lepszym od ucznia. Bo czego ja mam się nauczyć od nauczyciela głupszego (nie z przedmiotu, ale tak ogólnie) od siebie? Oprócz tego, że jest starszy to niczym mnie nie przebija. No chyba, żeby liczyć przedmiot, którego uczy. A podejście, że wychowawca to jakiś bóg, prowadza w młodym człowieku, który może dojść do czegoś więcej niż uczenia w publ. podstawówce, od razu wrażenie podporządkowania każdemu kto tylko jest starszy. Musisz mówić, że to nauczyciel ma rację, że to Ty się mylisz i, że nie ma opcji, żeby n-l nie miał racji. I to daje jednocześnie ogólne podporządkowanie w życiu pseudo-autorytetom, np. policji, mimo, że Ty jesteś inżynierem, a on ledwie opanował wiązanie sznurówek. I taki człowiek jest stłamszony, nie potrafi pokazać swojego zdania. Jest słaby psychicznie i ma się za gorszego od innych.
Tak, więc jeśli masz takie 150 IQ i duży zasób wiedzy, a n-l jest po WSP i musisz się mu podporządkować pod KAŻDYM względem to tracisz szanse na wybicie się. Bo ot tak po prostu musisz przyjąć jego światopogląd jako lepszy, jego opinię, jako słuszniejszą i ogólnie jego jako mądrzejszego.
Wszyscy w moich szkołach twierdzili, że jestem skończony, że nie mam przyszłości i jestem debilem, bo np. twierdzę, że wynagrodzenie za kwalifikacje a nie za stanowisko jest lepsze, to ja dziękuję. Takie jest moje zdanie, a teraz ja kończę studia, będę inkasował kilkanaście kawałków miesięcznie, a moi nauczyciele nadal uczą tam gdzie uczyli i zbierają może 200 zł więcej niż te 10 lat temu. Może potraktujecie mnie jako materialistę, ale na prawdę, własna opinia i silna wola jest źle widziana w szkole, więc się nie dajcie. Zachowaniem się podetrzyjcie i skończcie lepiej niż ci niby bogowie z pokoju nauczycielskiego. Dziękuję.

Duke Dran 07-06-2008 18:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 2101081)
A teraz pacz. Ja wzbudzałem w pokoju nauczycielskim strach. Bawiłem się rozmową z nauczycielem, który miał tak debilny światopogląd, do momentu aż on się kapnął, że jest w ślepej uliczce i nie wybrnie. / CIACH / CIACH/ BO ZA DŁUGIE / Może potraktujecie mnie jako materialistę, ale na prawdę, własna opinia i silna wola jest źle widziana w szkole, więc się nie dajcie. Zachowaniem się podetrzyjcie i skończcie lepiej niż ci niby bogowie z pokoju nauczycielskiego. Dziękuję.

Amen + + + +

Rethfing on Aldora 07-06-2008 20:52

Ja osobiście mam zachowanie bardzo dobre, a na każdym kroku nabijam się z nauczycieli, dogaduje im. Tylko trzeba mieć do tego podejście, no i oczywiście nie pyskować tym chujowym nauczycielom.

Ojciec Dyrektor 08-06-2008 01:03

hehehe, 19 czerwca przeskanuje świadectwo i wyniki z egzaminu ;) średnia +- 5.0, egzamin 75-80, łącznie 150+ pkt. Bez zaliczeń, nawet Dst nie ma :D Cud, a dwa razy miałem 4,73 :PPP

Sesef 08-06-2008 01:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2100300)
@ Up. No czo, zwykłe prawo Keplera : D.

I jedyne które występuje w tablicach :P

Co prawda ja już od ponad miesiąca na wakacjach, ale zachowanie bdb średnia jakieś 3,4x

Co do fizyki te wszystkie zadanka są na przestraszenie i prawda niektóre są trudne inne do rozwiązania w 5 min, ale i tak jak ktoś się rzuci na maturę z fizyki to jest ona dużo prostsza niż te wszystkie zadanka wystarczy tylko odpowiednio używać kartę wzorów i znać podstawowe pojęcia (zasada zachowanie energii i pędu, to że praca = zmianie energii potencjalnej itd)

Slythia 08-06-2008 01:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sesef (Post 2101982)
Co do fizyki te wszystkie zadanka są na przestraszenie i prawda niektóre są trudne inne do rozwiązania w 5 min, ale i tak jak ktoś się rzuci na maturę z fizyki to jest ona dużo prostsza niż te wszystkie zadanka wystarczy tylko odpowiednio używać kartę wzorów i znać podstawowe pojęcia (zasada zachowanie energii i pędu, to że praca = zmianie energii potencjalnej itd)

Masz rację. Maturę z fizyki można zdać dosłownie nic nie umiejąc - wystarczy odrobina logiki i matematyki (oczywiście, podstawową).

Lasooch 08-06-2008 02:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ojciec Dyrektor (Post 2101955)
(...) średnia +- 5.0, egzamin 75-80 (...)

Toś lama, ja przy średniej 3,86 na koniec gimnazjum miałem 96 pkt z egzaminu. Ot, różnica między wiedzą a umiejętnościami ;]

Sesef 08-06-2008 02:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2101987)
Masz rację. Maturę z fizyki można zdać dosłownie nic nie umiejąc - wystarczy odrobina logiki i matematyki (oczywiście, podstawową).

Zależy od profilu , ja po 3 latach nauki matmy na poziomie rozszerzonym miałem nieraz problemy z zadaniami z poziomu podstawowego. Na siłę próbowałem znaleźć w nich haczyki bo były "za proste" i za szybko się rozwiązywały. Dla jednego rozszerzenie może być proste dla innego kosmos nie do przebycia. Nie zmienia to faktu że chyba? wszystkie matury techniczne czy to podstawowe czy rozszerzone można zdać przy pomocy karty wzorów, logicznego myślenia i jakiegokolwiek pojęcia w danej dziedzinie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2102008)
Toś lama, ja przy średniej 3,86 na koniec gimnazjum miałem 96 pkt z egzaminu. Ot, różnica między wiedzą a umiejętnościami ;]

:/ ja miałem tylko 83 i średnią 4.0 :/

Slythia 08-06-2008 02:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2102008)

Wszystko zalezy od egzaminu... I podejsciu do niego ; P.

Lasooch 08-06-2008 02:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2102010)
Wszystko zalezy od egzaminu... I podejsciu do niego ; P.

No, generalnie ja do niego podszedłem jak do wszystkiego, czyli 'będzie, co ma być'. Może nie powinienem, bo pewnie gdzieś, w którymś punkcie ucierpię na takim podejściu, ale cóż... jeszcze nie ucierpiałem, a jak wiadomo Polak mądry dopiero po szkodzie xd

Rethfing on Aldora 08-06-2008 10:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sesef (Post 2102009)

:/ ja miałem tylko 83 i średnią 4.0 :/

No widzicie (Ty, i inni z tymi niskimi średnimi w gimnazjum). A ja miałem w gimnazjum średnią 3.6 w trzeciej klasie, egzamin napisałem na 64 punkty a miejsce w liceum załatwił mi tato po znajomości z dyrektorką. A teraz co? Ledwo jedną dwójke będę miał na świadectwie w 2 LO. Jakbym miał piątki z przedmiotów takich jak PO, PP i innych takich durnych to średnia by mi podeszła pod 4.0. Tak to będzie 3.6-3.7.

Podsumowując: średnia i punkty w gimnazjum nie mają NIC do liceum, tam dopiero wychodzi czy jesteście bystrzy, mądrzy, czy potraficie się uczyć. Bo w gimnazjum nauczyciel trzyma tempo najgorszego ucznia, a w liceum nauczyciel ma to w dupie bo musi po prostu zrobić materiał.

DeOne 08-06-2008 10:58

Średnia 3.44~ || Zachowanie: dobre :p

Johnny121 08-06-2008 11:46

Średnia 4.2, zachowanie: dobre. Mimo codziennych bójek na korytarzu xd

Rybzor 08-06-2008 12:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johnny121 (Post 2102456)
Średnia 4.2, zachowanie: dobre. Mimo codziennych bójek na korytarzu xd

Wagi piórkowej chyba nie uwzględniają w uwagach ; /

Slythia 08-06-2008 13:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2102017)
No, generalnie ja do niego podszedłem jak do wszystkiego, czyli 'będzie, co ma być'. Może nie powinienem, bo pewnie gdzieś, w którymś punkcie ucierpię na takim podejściu, ale cóż... jeszcze nie ucierpiałem, a jak wiadomo Polak mądry dopiero po szkodzie xd

Ja podobnie... Zero jakichkolwiek przygotowan, dzien wczesniej przypomnialam sobie o jego istnieniu. Nawet wyniku nie pamietam... Nie byl jakis genialny, ale czego moglam sie spodziewac ; ).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:52.