![]() |
Oczywiście że chciałbym żeby powróciła stara tibia np. 7.5 żeby zrobili z 3 servery pod 7.5. Teraz to w 1 dzien można sobie 30 lvl zrobić wtedy tak łatwo nie było trzeba było wycelować z runek itp
|
To nie tibia sie zmienila, tylko ludzie w nia grajacy.
|
Cytuj:
Teraz, no cóż są zmiany na plus i na minus. Ja z chęcią pograłbym w starą tibię najlepiej 7.5. Czy ta tibia jest lepsza czy gorsza ciężko powiedzieć. Na pewno grają w nią mniej kulturalni ludzie, którzy patrzą tylko na własny czubek nosa. Trzeba również dodać, że kiedyś nie było takiego handlu postaciami, który teraz kwitnie i za który powinny lecieć bany raz za razem. Sądzę, że dyskusja jest bezprzedmiotowa bo nie można powiedzieć, która Tibia jest lepsza dla mnie obie miały swoje plusy i minusy. P.S. To co u góry to tak naprawdę OT, ja chciałbym żeby wrócił choć jeden serwer ze starą Tibią:) |
"Chcem" (lol) dawnego klimatu i tyle. Ta tibia też ma swój klimat, ale kiedyś grało się inaczej.
|
Takie ankiety i tak niczego nie wniosą, ani nie zmienią. Tibia stale będzie rozwijana, bo bez tego grałoby mniej ludzi i Cipy by se mniej zarobiły. Smutna prawda. Nie wiem po co wciąż zakładacie tego typu tematy.
P.S. Na pocieszenie są przecież otsy 7.1 - 7.6 :P |
Tibia 7.6? A co bez "ruszczek" juz grac nie umiecie?
Bajos........ |
co za idiota wymyslil to zeby stara tibia wracala
masz kurwa otsa to na nim graj ustaw se expa 1 mapke zrob i masz rl tibie... bylo grac 4 5 lat temu byc widzial jak bylo gowno bylo to samo tylko z gorsza grafa a pamietacie jakie w tibii 7.6 tereny byly ? gowno bylo nie bylo bossow tylko orsz (z lepszych) i kochanych frost dragow nie bylo kiedys to kurwa depo-exp depo-exp depo-exp depo-exp depo-exp teraz to przynajmniej wyglada ta tibia bardziej przypomina rl niz kiedys Cytuj:
zreszta wtedy tez istnialy boty ktore cie manasowaly uhaly gdyby cipy zrobily servera 7.5 to byscie za 2 lata nie mieli gdzie expic... wtedy byscie domagali sie zeby wprowadzili updaty 7.5-7.6-7.7-7.8-7.9-8.0-8.1-8.2 a jak juz na tym servie 7.5 bedzie 8.2 to rzesza noobow ( 5 lvli) beda domagaly sie zeby znowu przywrocic im tibie 7.5 |
@up:
Po pierwsze: uspokój się. Po drugie: Wtedy było coś, czego teraz nie ma - był KLIMAT. Ludzie nie grali tylko dla expa, ale głównie dla zabawy. Teraz to nie to samo - 90% graczy to banda idiotów, którzy grają na botach, żeby szpanować wysokim levelem przed kolegami. |
tibia 7.1 - 7.4 tak, 7.5 i 7.6 nie, czemu?
7.5 - rozwalenie gospodoraki przez loot z hydry ( w 2-3h dalo sie 500-600k wyniesc) 7.6 - wandy / rody |
Moja przygoda z Tibią rozpoczeła się w 2004/2005 roku. Kwadratowa grafika, niedużo czarów, i wogóle beznadziejnie. Mimo wszystko - ta gra miała klimat, razem z kuzynem biegaliśmy dookoła Veno, hunciliśmy roty, zbieraliśmy eq (jakaż to była radocha gdy się kupiło Studded Legsy w Venore, ahh =]). Świetne akcje z amazonkami, gra była świetnia - nigdy niemyślałem że się coś może w niej zmienić.
Pierwszy update który pamiętam to ten kiedy wprowadzili soule - pamiętam że WSZYSCY rozpaczali że jest beznadziejnie, że po*****li system run, i że wogóle Tibia to komercha bo jak masz PACCa to 2x souli, i wogóle wszystkiego. Ja miałem to w dupie, bo co moim 15 druidem mogłem zdziałać? No co? Robiłem z kuzynem hmmy, młodszy kuzyn zrobił palka, który zadziwił mnie możliwością ataku z dystansu. Niedługo potem wprowadzili łamiące sie speary - kuzyn 18 lvl ja 19, bardzo ubolewaliśmy nad tym, a w miedzyczasie bardziej doświadczony kolega podarował mi P-Seta, ah, jakaż to była radocha. Chyba w tym samym upie wprowadzono Wandy i Rody - gdy dostałem mojego Volcanica to myślałem ze oszaleje - mana mi się szybciej odnawiała, a za każdą turę 35 hita, to BYŁO coś. Dostałem hacka, przestałem grać. Tibia to był syf, który teraz sie przepoczwarza i się zamieni w pięknego motylka, zobaczycie =] |
Moim zdaniem serwery powinny byc podzielone na te na ktorych bedzie update robione i te na ktorych nie bedzie update, albo np bedzie aktualizowana tylko grafika a caly silnik pozostanie bez zmian.
|
Cytuj:
zastanow sie, czemu to nie ma sensu |
Jak pomyślę, że miałem 30lvl (nabijany w 3 miesiące) i skille 45/42, a i tak się świetnie bawiłem, to tak teraz bym chyba postać skasował, wkońcu "to wstyd mieć takie małe skille na tym lvlu!11oneoe".
Przywrócenie starego klienta nic nie da. W 70% to ludzie zniszczyli Tibie. |
Głosy są podzielone starzy weterani tibii głosują na tak a dzieci neo.newby,nooby itd na nie :D a tak z innej beki to kiedy ten update 8.2 ?? szukałem nie znalazłem. jaki dzień, plz ;]
|
Brakuje mi tych starych klimatów :) lecz gdyby nawet stara tibia powróciła to gracze którzy ją zepsuli pozostaliby nadal.
|
Pamietam te czasy , to bylo jakies 4 lata temu , kolega pokazal nam i moim kolegom ta gre , klocilismy sie o rata , bo dowiedzielismy sie ze mozna je sprzedawac...Nie wiedzialem nawet jak wyjsc przez drabinke , i siedzialem na quescie na doublet armora z 2 dni...
Pamietam rowniez , te sd od 15 lvla , hmmy bodajze od 9 a uhy od 10 lub 11... mozna , bylo robic to calymi dniami , bo souli nie bylo , teraz se tak mysle , co by bylo , jakbym gral przez te 4lata , bo przez 2 zmienialem postacie co chwile... ale w ankiecie zaznaczylem ostatnia opcje , gdyzponiewaz ta tibia mi sie bardziej podoba :) |
eee, tam mi ta tibia co jest pasi!
|
Cytuj:
Cytuj:
|
7.1 lub 7.2 to jak najbardziej tak!
|
A ja nie chciałbym starej Tibii, po co powracac do stanu sprzed kilku lat? ^^
Niezbalansowane profesje, przestarzały wygląd, jakby powstały serwery 7.1-7.6-Znowu 0 klimatu, bo każdy 10 letni dzieciak by mógł wbić... Nie widzę w tym nic lepszego. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:14. |