![]() |
Cytuj:
zaczynajac od 10 do 85 potrwa to z dobre 500h. przy slabym srednim expie 25k/h mozna przez ten czas wbic z 12kk expa czyli 90+lev i skile 75-80 to niech sproboje doganiac |
wielu z was nigdy nie mialo 80 skilla i na 20 lvl macie skille po 50 i waszym "zalozeniem" miec skille na 30 lvl 75-80, a znaczna czesc nawet nie wbije tego lvl bo sie znudza a tym bardziej skilli :) Podstawowe skille trzeba miec ale skillujac do 80 na mniej niz 60 lvl to waste czasu i tak bijecie to samo co typ z 50 skilla co z tego ze gdy juz sie wyskilicie to szbszy exp, ale gdy padniecie wieksza rozpacz i wasz konkurent jest 20-25 leveli + nawet jezeli padl juz x2 razy
|
Wychodzi na to, że nie warto mieć konkurentów.:p
63/60 |
Ja tez nie jestem za morderczym skillowaniem (80/80 na 8 lvl :|), ale wiadomo ze nie mozna myslec o efektywnej grze bez zrobienia umiarkowanych skilli.
W tej chwili gram paladynem (20lvl i 63dist- skilluje do 65), i moj sposob jest nastepujacy: 8lvl - 55 dist (2-3dni roboty) 20lvl - 65 dist (mozna sobie rozlozyc powiedzmy na skillenie jednego dista co lvl-czego nie polecam-, ale przy wbiciu tych 12 lvli samoczynnie wbije sie 4-5 distow i zostaje nam wbic te nastepne 5 - 2-3dni roboty) 30lvl - 70 dist (tutaj raczej proponuje rozlozenie np na 25 lvl 68 dist i na 30 lvl wbicie 70) I potem calkowicie mozna olac skillowanie. Wyzej podany schemat pokazuje ze mozna wbic porzadny skill nie wysilajac sie zbytnio... A co do knightow to popieram artykol o tym zeby nie skillowac bo te skille ida masakrycznie wolno a nie zwiekszaja zbytnio perspektywy na przyszly exp... |
Cytuj:
|
?
Mam teraz 30 knighta z 64/63 i moje pytanie brzmi czy lepiej będzie mi expić nadal na dc czy tez dobić to 71/70+ i iść expić na dwarf guardy. Przeczytalem większość postów i ktoś napisał ze duże skille przydadzą się w sumie m.in na guardy a myślę że tam własnie powinienem expować. Proszę o radę btw. wiem że to nie ten temat ale mam nadzieję że mi wybaczycie ;)
|
No dobra. Skusil mnie ten temat do zrobienia sobie knighta i zrobilem go. Tylko teraz moje pytanie gdzie expic ta nieskillowana postacia, zaznaczam ze mam zamiar na pocztek wbic skille 50/50, moze 55/55 ;), ale gdzie potem expic...?
Prosze o podawanie miejscowek i potworow do ok. 40lvl Z gory dzieki-Lipus |
Przed 25 lev będziesz moim zdaniem skazany na dwarfy (zwykłe i soldy), dc -1, mino mount (bez wierzy) i ghoule pod mount sterrum. Po 25 lev wbijasz skile ~60/~60 i można dodać do tego co napisałem wyżej cyce i pojedyncze guardy (można oczywiście lecieć na full resp ale to na 75% waste będzie).
A co do skili jakie zamierzasz wbić na początek to uważam że dobrze wybrałeś ;) @edit Aha jeszcze miejscówki :P 8-25 lvl Napisałem wyżej 25-40 Dc -1 i -2 (poniżej 30 lvl na -2 może być hardo), cyklopy wszelkiej maści, guardy, FACC tomb, elf fortress obowiązkowo :P i mino mount dla kasy na 40+ ze skilami 70/70 możesz się już nawet pokusić o OF ale kasy na + raczej nie oczekuj (to raczej dla "zrywów" expa :P |
Ja cie koles nie rozumiem,nie lubisz/nie chcesz skilowac to nie skilluj,nie wiem czy ty chcesz ludzi odwrocic od skilowania,jesl tak to zycze powodzenia, jak ktos tu napisal ze wbije 50 lvl 64/64 a 25 85/85 to go szybko dogoni,i ma racje, ale ja mysle ze 80/80 od 50 - 80lvl starczy pozniej mozna jeszcze poskilowac do 90/90 a w ciagu expienia i tak ci kilka skili w leci ktore beda juz strczyly do konca gry.SKILLE SA WEDLUG WLASNEGO UZNANIA . wolisz expixc to idz expic tylko ze jak bedziesz mial h..owy skill to do konca tibijskiego zycia bedziesz skazany na cyce.A jeszcze ktos sie pytal czy wbijac 70/70 i isc na guardy, ja mysle ze lepiej by bylo wbic 67/67 i isc na cyce mimo ze z guardow lepszy loot leci ale na cycach jest tez dobrze ja wynosilem 3 halbardy i ok 2k w 2godziny jak bylo pusto, Guardy maja dobra obrone i mi sie zle expi z 75+/75+. Ja wole mumie bo maja malo zycia, slaba obrone i Leci z niej duzo kasy ok. 50 gpz jednej i nie musisz miec kosmicznych skilow.Zrobisz jak chcesz ja ci tak radze
\•/ ¬_• ziomus ! | |\ to jest napad ! /'\ /'\ dawaj itemki wlej to w tibi i podejdz napisz do h lvl na pvp |
Wiecie co jest najważniejsze? Aby czerpać zabawę z gry, czyli jeśli ktoś nie lubi skillować niech nie skilluje, wbije marne 50/50 i niech sobie gra. Teraz Tibia jest dla ludzi, którzy szukają łatwej gry. Wszystkie te boskie gildie na światach PvP popisują się jakie to oni mają PvP, a tak naprawdę są słabi, ale w erze hotkeyów, nowych broni, ulepszaczy i innego ścierwa są potężni.
Kiedyś liczył się refleks, umiejętności, a teraz? Dobry BOT i sprawne palce na Hotkeyu. |
Niechce zasmiecac forum wiec napisze tu. Mam taka sytuacje:
13 knight skile 54/53, eq:blue robe(z dawnego sorca:D), knight legi, serpent sword, steel helmet, dragon shield, niewiem czy teraz mam isc skilowac na slmach(za wczesnie na slimy?) czy zaczac expic. co radzicie? |
ja bym wbil do 55/55 i bym poszedl expic do 20 lvl,na slimach ci duzo fooda zejdzie, ja bym radzil na rotach albo na mino do 60/60,pozniej mozna na slimach tylko musisz miec b dobre eq
|
Cytuj:
|
odświeżam , z edytowałem :)
|
Chciałbym się spytac czy na 25 lvlu skile 65/65 są dobre czy jeszcze skilac. W tibie nie grałem od 0,5 roku. Proszę o sensowne odpowiedzi. Jak by co nie działa mi "ci" przez sterowniki ati
|
Kurna znowu to samo. Nas się pytasz? Ja mam na 42 lvlu 65\65 i mi dobrze. Leć poexpić i sprawdź czy jest good, a jak niedosyt to spadaj skilić. Proste kurna X(
|
dokładnie , zaraz ktoś następny się spyta czy jak ma 2 skile mniej to co ma robić .... Przeczytaj post sobie jeszcze raz , i powiedz jak myślisz co ci doradze ? Ja bym na twoim miejscu nie skilował, ale jeśli wolisz skilować ...
|
Moze powiem jak było u mnie.
Zawsze skilowałem postacie, ale ostatnio wrociłem na Celestę (server no-pvp) i ze skilowaniem był mały problem - noobki wybijały roty, slimy etc. Przy skilach 50/50 sobie odpuściłem skilowanie. Po pięciu tygodniach od założenia postaci mam 71 level skile 73/68, full EQ. Spokojnie bije dragony, dragon lordy... Na 20 lvl miałem troszkę ponad 50 skila, kumpel miał 20 lvl, 63 skila i duzo lepsze eq ode mnie (prawie full set+ softy) i skilował do 70/70. Jak on wbił 50 lvl miał skile ok 72/72, ja w ym samym czasie miałem jakies 68/63 ale ponad 10 leveli więcej i dogoniłem go z EQ. Warto zauważyć ze byliśmy mniej więcej tyle samo online każdego dnia. |
Chyba mało kto tu rozumie że tibia jest dla funa i przyjemności, to przecież nie jest jakiś cel w życiu ... ja osobiście mam polew jak widzę kalekich knightów jak taki ostatnio, co na 40 lvl męczył się z mino guardem (hity szły podobne) przy czym ja kiedyś na 13 lvl łatwiej go biłem ... albo jak typ co też na mino guardzie zwastował 3 potiony 21 kinem ... nie mówię tu o szalonym skilowaniu, ale te 55\55 na 10 - 11 lvl (trudno mi powiedzieć ile to zajmie) knightem albo 60 dista pallem to podstawa, by gra dawała frajdę i w ogóle. Nigdy nie chciałbym mieć postaci która na 40 lvl ma 55 skilla. Ale to tylko moja opinia.
|
A ja nie skillowałem wogole i jakos w przyszłości też nie zamierzam, i tak z full setem dla rp mam 105 dist
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:07. |