Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Lubisz czytać książki ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=186009)

Fred_Flintston 26-07-2008 16:49

Ja kilka dni temu skończyłem czytać "Zew Cthulhu" H. P. Lovecrafta. Wnioski? Czytanie e - booków męczy w trzy d**y.

Emok 26-07-2008 16:52

Cały czas przypominam o grupie publicznej dot. książek:

http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=85

Thebill 26-07-2008 19:31

Polecam sciagnac sobie ksiazke w txt i odpalic na syntezatorze typu ivona. W przeciwienstwie do idiotycznych przerobek z tym glosem, ksiazek milo sie slucha...

Killer1996 26-07-2008 19:33

Ja ksiązek nie czytam,chyba ze autor dobry. ;]

Voon 26-07-2008 21:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Killer1996 (Post 2200474)
Sam Nie Czytam Ksiązek ;]

Matka Ci czyta, a potem piszesz każdy wyraz z wielkiej litery.

Książki czytać lubie, warunkiem jest dobry autor.

zoliax 26-07-2008 22:50

o.x
Nie dobre podejście, bee... Niszczysz małych, szarych autorów wspierając tych, którzy i tak dorobili się swego. Weź czasem z półki dowolną książkę nie patrząc na autora. Wspierając tych dużych nie dajesz szans małym, ci niewielcy odpadają, giganci tracą konkurencję, czyli motor napędowy i ich poziom spada! Chyba że z całego serca piszą dla czytelników, nie dla siebie. :P

Voon 26-07-2008 23:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zoliax (Post 2200776)
o.x
Nie dobre podejście, bee... Niszczysz małych, szarych autorów wspierając tych, którzy i tak dorobili się swego. Weź czasem z półki dowolną książkę nie patrząc na autora. Wspierając tych dużych nie dajesz szans małym, ci niewielcy odpadają, giganci tracą konkurencję, czyli motor napędowy i ich poziom spada! Chyba że z całego serca piszą dla czytelników, nie dla siebie. :P

Dobrym autorem może być równie dobrze ktoś, kto dopiero zaczął. Mówiąc ''dobry autor'' miałem na myśli kogoś kto w książce trzyma poziom, kogoś kto potrafi pisać dobrze, nie tylko fragmenty a reszte wypełniać beznamiętną sytuacją, kogoś kto całą książke potrafi napisać zwięźle ale i treściwie. Takich autorów jest niewielu ale ich książki rzeczyiście są godne uwagi.

nock keciron 26-07-2008 23:18

Dobry kryminał nie jest zły ;]

ripper 26-07-2008 23:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nock keciron (Post 2200820)
Dobry kryminał nie jest zły ;]

Ale mordercą zawsze jest szofer.

Żyłka 27-07-2008 14:50

Jeśli chodzi o książki bazujące na fikcji, to nie czytam ich wcale i raczej nie zanosi się na jakiekolwiek zmiany, ale też nie mam z tego powodu kompleksów i nie czuję się gorszy od ludzi, którzy czytają. Najzwyczajniej odpowiada mi taki stan rzeczy.

Bad Angel 28-08-2008 20:15

Ja uwielbiam książki autorstwa Margit Sandemo :) Zwłaszcza Sagę o Ludziach Lodu :)

zoliax 28-08-2008 20:52

A czytał ktoś "Kongres futurologiczny" Lema? To lepsze niż Matrix! :D

Yakky 28-08-2008 21:29

Czytam ksiażki, ale wole ciekawsze zajecia. Jednak sa tytuły które mnie wciągnely i przeczytałem od deski do deski.
Klub Patriotów-Christopher Reich
Harry Potter / wszystkie 7 (6 i 7 najlepsze)
Pani mecenas ucieka-Sophie Kinsella
A lektór to już wcale nie czytam, ale bedzie trzeba bo matura w tym roku.:baby:

Exodus 03-09-2008 14:14

Ja ostatnio po przesluchaniu piosenki zwiazanej z wiedzminem postanowilem przeczytac ksiazki o wiedzminie. Uwazacie ze to dobra ksiazka/i?

Rothes 03-09-2008 15:04

Świetne. Powiedziałbym nawet genialne, arcydzieło, <bla bla bla>, ale przyjdzie zaraz Slay i mnie pojedzie. ;p Mamy nieco odmienne zdanie w tej kwestii.

Generalnie nie spotkałem się jednak z przypadkiem ażeby ktoś, kto przeczytał Sagę Wiedźmina z własnej woli, tego potem żałował.

Shanhaevel 03-09-2008 15:38

Świetne opowiadania, świetna saga, świetna gra.

@up
Slayus eunt domus. = ]

SHAKUTO 03-09-2008 21:09

Ostatnio czytam: Mroczne Materie P.Paulmana i Winnetou Karola Maya(mój ulubiony autor)

Kubon 03-09-2008 21:41

Ostatnio czytalem sage o wiedzminie, zostala mi Wieza Jaskolki i Pani Jeziora, musze zakupic. Niedawno u brata zapoznalem sie z ksiazka Pilipiuka "Kroniki Jakuba Wedrowycza", pozycja bardzo dobra, wciagajaca, smieszna, jest to zbior krotkich opowiadan o cywilnym egzorcyscie mieszkajacym w okolicach wsi Wojsławice (nie, nie Wajsławice) k. Chelma. Naprawde polecam.
Teraz trzeba sie zabierac za Quo Vadis - lekturka >.>

Nari 03-09-2008 22:03

A ja ciągle pochłaniam Legendę Drizzta (cała saga) jednego z moich ulubionych autorów- R.A. Salvatore'a.

Arlsen 03-09-2008 22:10

Bede szczery- nie czytam ksiazek. Powodow jest kilka: brak czasu, brak jakichkolwiek chęci..poza tym jak dla mnie to ''marnotrawstwo'' czasu...

ta jestem analfabeta, nieukiem i mam srednia 2.XX

not

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:51.