Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora
(Post 2215092)
Bo większość tych osób TWIERDZI, że ma arachnofobie. Co nie znaczy, że do końca tak jest ;]
@Shan~, Argen
Racja, moja niewiedza. Ale to nie zmienia faktu, że one raczej zajmują się swoimi pszczelimi sprawami, i są dużo mniej agresywne od os.
|
A co z osobami które ją NAPRAWDĘ mają? Należy je po prostu... zignorować?
@down
No to masz 2 osoby, które naprawdę mogły się przestraszyć przez to zdjęcie... Poza tym, pająki mogą być nawet niezbędne - lecz z dala ode mnie.
@Dragon-Fly
Ślicznie powiedziane. Lecz niestety, nie zawsze się to sprawdza. Zwłaszcza w przypadku fobii.
Cytat z wiki:
Cytuj:
Zasadniczy obraz fobii to przesadne reakcje zaniepokojenia i trwogi, pomimo świadomości o irracjonalności własnego lęku i zapewnień, że obiekt strachu nie stanowi realnego zagrożenia.
|
Fobia to nie jest zwykły strach... Polega to na irracjonalnym lęku spowodowanym... No właśnie, czym? Wiem, przyznawanie się do 5-10 fobii nie ma najmniejszego sensu. To jest normalne, że ludzie się czegoś boją, lub też brzydzą (jak w przypadku owadów). Ale wątpię, że większość osób, które napisały, że boją się owadów, uciekają z krzykiem na drugi koniec pokoju na widok latającego czegoś tam. Mimo to dawanie zdjęcia pająka w temacie o fobiach jest trochę nie na miejscu, zwłaszcza zdając sobie sprawę, że wśród wypowiadających się są osoby z prawdziwą arachnofobią...
@Emok
Jakoś nie potrzebowałam uświadamiania, dziękuję bardzo.
@Avallach
Wyobraź sobie, że naprawdę się ich boisz... Wystarczy, że spojrzysz na zdjęcie a reagujesz krzykiem/roztrzęsieniem/paniką a nawet płaczem. Ewentualnie robi Ci się słabo, zaczyna Ci się kręcić w głowie. I byłoby Ci miło, gdyby ktoś sobie ot tak z tego żartował?
|