Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Hip Hop/Rap z przekleństwami. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=192083)

Yoh Asakura 20-09-2008 10:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 2262995)
Eminem- Świetny Raper,ale dla wszystkich.. Jest tak dobry,że dają go nawet do kawałków z nazwami "nigga" ... ; p Ale niestety dla wszystkich.. Ogólnie promowany przez bravo. Jarają się nim tak samo ziomki z biednych osiedli,jak i różowe dziewczynki no sorry..

Kiedyś nawet o tym rapował. Jeżeli jesteś świetny, każdy ci to przyzna. Niezależnie od tego, czy cię lubią czy nie. I dlatego każdy uważa, że Eminem jest super. A różowe dziewczynki jarają się Mockingbirdem czy inną 8 milą. Puść im Rock Bottom, to nie będą wiedziały, kto to.

Cytuj:

Polscy raperzy- Są Genialni. Ale nie dla wszystkich. Trzeba zrozumieć tę zajawkę. I to mi się podoba bardziej,niż opcja pana "Slim". Im więcej ludzi będzie mnie uważać za głupiego za Polski rap,tym bardziej będzie mnie jarać to wszystko : P Jest tylko dla wybranych,ja jestem wśród nich i Pozdro dla tych,którzy wiedzą,co dobre! : )
Jak grafomani mogą być genialni ?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Freezy Eddie
Tylko, ze Bravo slucha piosenek na poziomie When I am gone, czyli praktycznie nie sluchaja Eminema.

Ale When I'm Gone jest bardzo dobre. Chociaż słuchanie tylko takich utworów "bo ja słucham Eminema" jest głupie.
Cytuj:

Eminem jest slaby na forum bo sluchaliscie tego typu kawalkow albo trzeba troche wiecej niz udawac, ze sie zna angielski.
Ano. Mnie tam zawsze śmieszyły osoby, które słuchają np. Eminema, a angielskiego w ogóle nie znają.

Koszyk 20-09-2008 10:48

Ło jej, poczytalem sobie troche i normalnie szczena opada.

Kazdy raper w polsce nagral kawalek z przeklenstawi i mysle ze nie ma co sie spierac w tym temacie.

@Peja

Hmm, kiedys sie jaralem jego rapem, ale zmienil sie wciaz mowi ze "reprezentuje biede" jezdzac nowym BMW. Nie slucham juz i nie wiem czy zaczne. Zaczynal z niczym, dorobil sie, okey nic mi do tego ; ).

@A co do ludzi ktorzy mowia ze polski rap nie ma przekazu i wogole są denne teksty.

Polecam posluchac:
Łona - wszystkie plyty, geniusz polskiego rapu.
Pezet, Onar, Płomien81
Molesta
Grammatik - wszystkie plyty
Elegans - naprawde dobry raper, piosenki nastawiaja na pozytywny nastroj
OSTR - no wiadomo.
WWO
Fenomen
Małolat & Ajron
Skazani na Sukcezz.

Moglbym jeszcze wymieniac sporo, a zwlaszcza wielu artystow z polskiego podziemia, ale nie bede juz meczyl.
Nie wymienilem Pfk//Pokahontaz/k44 bo mysle ze to klasyki ktore i tak kazdy slyszal.

Gelt 20-09-2008 11:01

Imo ostatnia płyta Pezeta w ogóle mi się nie podobała. Co do reszty się zgadzam i dodam do tego Eldo; ) Nie jestem jego wielkim fanem, ale posłuchać lubię.

@down

Afronowi mówimy tak.!: d

Xantro 20-09-2008 11:06

A co myślicie o Afrontach ? Zespół który wyszedł spod skrzydeł O.S.T.R ego i imho całkiem nieźle rapują. Co do waszej kłótni - nie będę się wtrącał - są gusta i guściki (co nie zmienia faktu że peja ssie pauke).
@up i 2 up:
Popieram, ale Pezet bardziej podobał mi się kilka lat temu niż dzisiaj. No i dodałbym jeszcze ze 3 kawałki WZR-a.

Walekifa 20-09-2008 11:49

Piosenka "Gdyby miało nie być jutra" Strasznie się wkręca; D . To ja dodał bym jeszcze Fisza, oraz TenTypMesa ,albo i 2cztery7 . I jest dobra lista : D

Snopeczek 20-09-2008 12:38

Afronci są bardzo dobrzy, wszedłem na ten topic a w głośnikach właśnie Afront - Historia :P Ogólnie reprezentują w większości pozytywne flo' co mi osobiście bardzo odpowiada. To może pójdę dalej, niezupełnie dotyczy to tematu, ale jetsem poprostu ciekaw. Co sądzicie o Bakflipie? polski rapcore, początkowo zabawa, teraz wg mnie świetny zespół. A na wokalu członek Afrontu.

Koszyk 20-09-2008 12:44

Nie znam obu zespołów, może czas nadrobić straty :P

Fintex 20-09-2008 13:27

Afront jak najbardziej OK. Bakfilp też fajne..mi się podoba i pewnie wielu osobom też, ale sukcesu jako takiego nie odniosą bo to nie jest takie łatwe i przyjemnie wpadające w ucho.

Erhion 20-09-2008 13:34

Rap z przekleństwami. Jeje bądźmy ziomki, pełen laaans ZIOM ELO YO!

Jak ktoś słucha rapu dla przekleństw to lepiej by nie słuchał.

Dark Sven 20-09-2008 13:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2273135)
Rap z przekleństwami. Jeje bądźmy ziomki, pełen laaans ZIOM ELO YO!

Jak ktoś słucha rapu dla przekleństw to lepiej by nie słuchał.

Tak Ci to przeszkadza?

Gelt, pouczasz kogoś o interpunkcji, sama tworząc nowe zasady ;s...

Erhion 20-09-2008 13:55

Cytuj:

Tak Ci to przeszkadza?
Tak, bo to wypacza to czym tak naprawdę jest Rap.

KrEmAs KAc 20-09-2008 18:23

http://peb.pl/albumy-hip-hop-and-rap/53817-dissy.html
Są to dissy różnistych raperów. To jest bardziej wyzywanie się i pokazywanie jakim to jest się elo. Nu ale są wulgaryzmy ;)

Walekifa 20-09-2008 23:15

Nie znałem wcześniej Afront (znaczy coś tam na płycie ostrego było. jakiś obrazek ich płyty) i włączyłem sobie piosenkę "nie zamulaj" .. Mistrz. Królestwo. Dzięki za nowe dźwięki do słuchawek ; D

rafv 21-09-2008 09:52

Cytuj:

Jak grafomani mogą być genialni ?
Zapoznaj się może z albumami Eldoki/Grammatika/Łony/Fisza zanim zaczniesz pieprzyć takie głupoty.

Emcess 21-09-2008 14:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 2273831)
Nie znałem wcześniej Afront (znaczy coś tam na płycie ostrego było. jakiś obrazek ich płyty) i włączyłem sobie piosenkę "nie zamulaj" .. Mistrz. Królestwo. Dzięki za nowe dźwięki do słuchawek ; D

Wuajaz - przemistrzostwo ^^

Kulikos 21-09-2008 18:14

A mi Pih o którym wspomniał znawca Freezy Eddie całkowicie się nie podoba. Ale Afront nie znałem a wpada w ucho. Dziax wam ;>

Gextor 21-09-2008 19:44

Tede - Drin za Drinem :baby:

Faytah 21-09-2008 20:06

Pare stron wczesniej ktos cos przebakiwal o przekazie,nie wymienienie tam Eldo jest grzechem,ktory jestem odpowiednikiem wieszcza narodowego polskiego rapu dla mnie.Generalnie temat jest beznadziejny bo w powaznych produkcjach "bluzgi" sluza podkresleniu emocji a nie zeby byly dla samego istnienia i zeby 7latki popisywaly sie jeden przed drugim kto wiecej przeklenstw zna,szukajac takich utworow tworzysz sobie "gustowa" trumne w ktorej bedziesz siedzial dopoki nie przesluchasz prawdziwej tworczosci.Wbrew pozora polska scena rapowa nie jest dnem dna,a takie teksty sie widuje od nietolerancyjnych sluchaczy innych gatunkow muzycznych dodam tylko ze g***o wiedza i lecza tym kompleksy.O.S.T.R.,Zipera,DGE,Molesta,Eldo,Pezet(. ..). A jezeli chcesz juz sluchac niezliczonej liczby przeklenstw to prosze,ale to nie jest rap. \/ hidden bo juz sam link zawiera wulgaryzmy
Ukryty tekst:
http://patrz.pl/mp3/huj-kurwa-dupa-cipa

Freezy Eddie 22-09-2008 15:52

W takim razie polecam:
Ulice bez jutra.
Czarny Kruk (mi sie 101 Decybeli rmx podoba, ale jak kto woli)
Nie potrzebuje byc kims kim nie jestem.
Wlasnie tu (Beztwarzy rmx jest niezly).

Jezeli po przesluchaniu dalej ci sie nie podoba to raczej nie zmienisz o nim zdania, dla mnie koles ma najlepsze porownania i najglebsze teksty w polskim hh.

Koszyk 22-09-2008 17:37

co do Pe I Ha to polecam

http://www.youtube.com/watch?v=VcLPGMRZYSc

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:11.