Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Test Server - Opinie, Nowości (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=19253)

Dan the Automator 12-12-2004 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul
@up
Czy ja wiem. Załóżmy, że wracasz z jakiegoś hunt'u, już bez UH'ów żadnych z ciężko zdobytym sprzętem. Przechodzisz prze bramę miasta i nagle się pokazuje, że jakiś najazd na miasto i atakuje Cię z 7 Dwarf Guard'ów i padasz. -.- To nie byłoby przyjemne.

Nie przecze, ale m.in na tym polegają RPGi. Niczego nie można być pewnym na 100%... Pozatym z tego co zauważylem, najazdy będą poprzedzane ostrzeżeniem, więc pozostaje troche czasu na ukrycie się/uleczenie się...

Fido 12-12-2004 15:02

Ja jestem za najazdami. Na normalnym srvie beda zadsze wiec takie przypadki beda sporadyczne. I warto pomyslec jaka bedzie przyjemnosc pomyslec ze sie nie dedlo w czasie najazdu GS :D

Vanhelsen 12-12-2004 15:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo
Czyli co? Nowy update uznajemy za oficjalną datę śmierci klimatu w tibii? ;-)

Hmm zato na + zaliczyłbym najazdy, zapowiada się fajna zabawa ;-)))

O.o A ja myślałem, że w tibi klimat upadł dawno temu :P
Ale teraz to można mieć nareszcie przepiekne hatki :)

Siergiey 12-12-2004 15:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul
@up
Czy ja wiem. Załóżmy, że wracasz z jakiegoś hunt'u, już bez UH'ów żadnych z ciężko zdobytym sprzętem. Przechodzisz prze bramę miasta i nagle się pokazuje, że jakiś najazd na miasto i atakuje Cię z 7 Dwarf Guard'ów i padasz. -.- To nie byłoby przyjemne.

I wtedy przychodze ja wyposazony w sprzet do zabijania dwarfow. Oczyszczam miasto z tego scierwa i biore loot z cial, ewentualnie lootbagi ^^

Vanhelsen 12-12-2004 15:10

Apropo, na tibia.com pisało coś o "zebraniach" takich strasznie żadkich i niewiadomo na którym serverze i gdzie. Dokładniej:

Cytuj:

20) On each game world special events will occur on rare occasions. These events are triggered randomly by the game servers. Please note that gamemasters cannot influence or initiate events.
Oco w tym biega ??

Dan the Automator 12-12-2004 15:13

re.up
Chodzi o to że eventy mogą się "pokazywać" bardzo rzadko, całkowicie losowo, będą zaczynane przez sam server i GMowie nie beda mieli na niegoo wpływ.

Vanhelsen 12-12-2004 15:16

Eventy czyli te najazdy czy co ??

Wordi 12-12-2004 15:32

Test server. Czyli co nas czeka na Święta ...

Jestem jednym z tych szczesliwcow co udalo sie wbic na testa kilka razy ... :) , sam bylem w glebokim szoku jak udalo mi sie wbic.
A teraz zaczne juz od opisywania Plusow i Minusow :P

Na poczatek minusy.
Nieprawidlowe dzialanie "Trzymajacego Kolejke" - ale wiadomo ze po aktualizacji wszystko wroci do normy.
Problemy z logowanie sie niektorych Pacc - Sam tego doswiadczylem , mam Pacc i nie umialem sie wogole zalogowac do listy moich postaci , caly czas pisze zle haslo po 3 probach "Konto zawieszone na 5 minut" i tak w kolko.
Ale ze mam jeszcze Facc sprobowalem z nim i co sie okazalo ze jakims cudem na 4 logowania , 1 skakuje mi do gry :) :) :) Nie wiem od czego to zalerzy , wedle mnie to szczescie ...
Kolejny minus to poprawienie "Grafiki" potworow - GS wyglada teraz jak "Wykokszony Zwykly Spider" , i czasem mozna samemu sie w p[ierwszej chwili zastanawiac co to :P , BH wyglada conajmniej mdlo zeby nie powiedziec Wodorost.
Kolejny minus to dziwne Hity potworow - mysle ze to jest uwarunkowaniem Test Servera. Mianowicie poszedlem sobie na GS w POH chcac zobaczyc ile wytrzymam (Rycek 33 lev 4 mlev skille 55/55)(Rycek testowy sluzacy do sprawdzania terenu dlatego taki max slaby :(). Na poczatku kilka Minoskow roznej Masci. Ide dalej Cycklopy ... Po chwili widze w okienku Battle "GS". Szykuje sie i lece ... Walczymy Walczymy Walczymy (mialem 3 BP UH) i odziwo moj rycek zaczol radzic sobie z GS solo . Gs walil smiesnie tzn raz po 10 hp raz po 78 nigdy wiecej niz 80 hp mi nie zabral. By bylo wszystko jasne powtarzalem to 4 krotni i efekty mialem zawsze te same ...
Jeszcze smieszniejsze bylo to jak wchodzac do podziemi nieopodal Thais , potwory ktore powinny na mnie sie zucic poprostu najzwyczajniej w swiecie nie zwrocily na mnie uwage ;/ , zdazylo mi sie to 3 krotnie ...
Nowe przedmioty optycznie wygladaja jak by zajmowaly wiecej niz jedna kratke (chodzi tu np o krzeslo czy tez fotel , zajmuje jedna kratke a na oko nie miesci sie w tej jednej)

A teraz kolej na Plusy.
Uleprzenie grafiki - nowa grafika w Tibi (przedmioty , eq nio i niech beda potwory) jest poprostu olsniewajaca , zwala z krzesla , niektore przedmioty wogole nie przypominaja swych poprzednikow graficznych. DSM wyglada nieco hmm stracil swoj wspanialy wyglad lecz moze to kwesia przyzwyczajenia.
Skill Bar - to to na co wiekszosc graczy glownie czekala. Sprawdza sie w 100% nic dodac nic ujac.
Calkowicie nowe przedmioty - powstaly bardziej dla szpanu niz dla ulatwien (lustra , zaslony , kubki , globus itp). Coprawda dla kolekcjonerow jest to nielada gradka i zabawa ... Sam sie do takich zaliczam. Gram na Pacerku , mialem domek w Thais okolo 74 metrow zaplacilem za niego 67 k gp (jak na ten server to duzo) zeby po jakis 2 miesiacach kupic sobie okolo 150 metrowy domek (Najwiekszy w Venore) za ponad 200 k gp (jak na ten server to bardzo duzo). Nie ukrywam ze kupilem go glownie ze wzgedu na mozliwosc Ekspozycji mych zadkich (narazie skromnych) zbiorow.
Kolejnym plusem jest nowy teren & zamek-twierdza - uchwyca nas swoja autentycznoscia jak i osobowoscia , jest jedyny w swym rodzaju poprostu unikatowy ( Zwiedzalem go juz Pacc jakims cudem udalo mi sie wbic , wpisujac caly czas te samo haslo , ktore raz bylo dla test servera zle a raz dobre :) ) Zwiedzajac ten nowy kawalek Tibi spotkalem GM i ku memu szczesci oprowadzil mnie po calej nowej okolicy. Mowie wam ludzie Ten teren to kolejnu CUD tibii.

Ogolnie mowiac.
Nadchodzaca aktualizacja niektorych zachwyci innych wprawi w zaklopotanie.
Aczkolwiek trzeba przyznac efekt jest conajmniej piorunujacy jak nie Idealny.

Marshal 12-12-2004 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo
Czyli co? Nowy update uznajemy za oficjalną datę śmierci klimatu w tibii? ;-)

Hmm zato na + zaliczyłbym najazdy, zapowiada się fajna zabawa ;-)))

A nie rocznicę tego wydarzenia? :baby:

Mam nadzieje, że z tą kolejką coś zrobią... ja po restarcie byłem 77, a po 2-ch godzinach stania 104 -.-

Mateusz the vampire 12-12-2004 15:44

wszystko możebyć oprucz najazduw na potworki

jusz dawno niewchodziłem na tibia.pl ale ok nowy udpade sie dowiedziałem od kumpla mego zajrzałem tu
nowe przedmioty ok :)
nowe stworki ok :)
najazdy potworuw<<<wielka kicha>>> ;(

czekam asz swieta nadejda a sie zapytam bedzie mozna grac na serwie Celesta bo mam tam 15lvl i 14 mlvl i dobre summonki moge czarowac

Hegemmon 12-12-2004 16:03

do diabła z testem! Ja tam chce już upek, żeby przystroić swoją chacjendę :)
To co dali w tym upie jest naprawdę niezłe. Muszą jeszcze popracować nad tą kolejką itp (lub w razie konieczności z niej zrezygnować)

UP: co ty chcesz od najazdów? przecież w normalnej grze będą rzadkie a jak już to nic szczególnego ot szczury etc. Nie wwalą inwazji smoków, chyba że z kilkudniowym wyprzedzeniem bo tak to by gracze nieźle zaczęliby się buntować. Te eventy to chyba podprowadzili z HB, tam to dopiero najazdy robili aż się można było nieźle napocić, żeby własne cztery litery ocalić :)

Lord Godvan 12-12-2004 16:26

@Marshal & Dobo:

Tak, klimat tibi zginal dokladnie rok temu gdy zgraly sie dwa przykre wydarzenia: wprowadzenie wuest systemu oraz straszna ekspanasja powergamingu (tego zlego :P )

Magiczny kruk 12-12-2004 16:39

pytanie

czy na test servie jest save albo restart serva ?? bo proboje wbic od 6 godzin i ciagle stoje w tej je***** kolejce :( X( :evul: ;(

Lenin komunista 12-12-2004 18:05

A czy podczas najazdu tych potworów bedzie mozna sie schronić w depo lub świątyni?

i czy potworki moga tam wejsc?

PiXik 12-12-2004 18:07

Kur de.Kolejka działa.. i sprawuje się b.dobrze nie kierujcie się tym co było 3 dni temu teraz idzie się do przodu wyłączasz kompa przychodzisz za kilka godzin jesteś:>
Ten update mi się podoba w 100% nie widze żadnej złej cechy

Yolek 12-12-2004 18:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RzArUwA
ja w sobote zcekalem do 2 w nocy bo mialem 10 miesce a tu ani rusz ale za pol godzinki mialme jusz 3 i wlazlem i bylo po prsotu wypaśnie, a pozatym waiting list zalezy od tego jak szybko giną ludzie :P

Ta.Raz byłem 50 w kolejce i weszlem;P.Musialo troche pozdychac.Ogolnie demony jeszcze nie solowalem ale widzialem jak mnie bily do czerwonego zycia :] Tylko jedno mnie wkuża.....Czemu ludzie wyżucaja za free ringi dajoce niwitke.....(ja tez zucalem:p)

NIRee 12-12-2004 18:15

Restart serwera jest 2x dziennie o godzinie 9:00 i 21:00 naszego czasu.

Yolek 12-12-2004 18:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lenin komunista
A czy podczas najazdu tych potworów bedzie mozna sie schronić w depo lub świątyni?

i czy potworki moga tam wejsc?

Tak można wejść do depo i swiątyni by się skryc przed demonami itp.Za tobą one nie wejda :berserk: Ale zawsze można je zabić :p

Gusior 12-12-2004 19:46

Ludzie! Nie bójcie się tych kolejek! Po updacie nie będzie takich bo tu na test serva wpycha się cały świat! A tak normalnie na serva wpychać się będzie max. 30 osób! :D :D :D

Zozelez 12-12-2004 19:50

heh

z tego co widzialem na screnach to niezly jest ten up date ale beho jakis kupawy:-) ;( jeszcze jedna sprawa napiszcie mi prywatna wiadomosc kiedy serv jest otwarty

-------------------------------
z góry thx

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:25.