Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Człowiek równy Bogu ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=192531)

Fred_Flintston 15-09-2008 18:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2268781)
A co jeśli ludzie zrobią bombę i wysadzą całą planetę ? Jak się wtedy odrodzimy ? Gdzie ?

Pan którego cytujesz chyba katolikiem nie jest, bo wierzy w reinkarnację. Poza tym, kto powiedział, że zawsze mamy inkarnować się w ciele człowieka, na Ziemi?

@EDIT
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poldek_p (Post 2268785)
To oczywiste ze demokracja jest ustrojem ateistycznym ale nie jest ustrojem , w ktorym tepi sie ludzi za przekonania.

A o Davidzie Irvingu słyszałeś?

Yoh Asakura 15-09-2008 18:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fred_Flintston (Post 2268786)
Pan którego cytujesz chyba katolikiem nie jest, bo wierzy w reinkarnację. Poza tym, kto powiedział, że zawsze mamy inkarnować się w ciele człowieka, na Ziemi?

No to jeśli będziemy wysadzać każdą planetę, na której jest życie ? W końcu nie będzie gdzie się odrodzić - co wtedy ?

Vavi 15-09-2008 18:34

Piłsudski.
Śmiesznie porównywać okres przed II, a po II WŚ. Reszty nie skomentuję.

Voon 15-09-2008 18:48

Cytuj:

To oczywiste ze demokracja jest ustrojem ateistycznym

No to dobiłeś. Przejrzyj na oczy, tylko tyle.

.Matrik. 15-09-2008 18:58

Kiedyś na bodaj Canal + którymś był jakis dokumentalny o pewnym szamanie, który opowiadał dzieje świata na swój sposób, do tego dodano materiały które to ilustrowały, a to, co sam szaman robił w kociołku stojącym przed nim też wyglądało l33t ; d

Niestety nie pamiętam tytułu.

Khalan Blitzhammer 15-09-2008 19:08

Cytuj:

Czy ty chcesz porownywac Pilsudzkiego do zbrodniarzy typu Stalin, lenin, chruszczow. Pilsudzki robil to dla kraju i przynajmniej tak mozna usprawiedliwic te zbrodnie

A Stalin i Chruszczow robili to, bo się nudzili w domu. Bo jeszcze nie było Tibii.
Poza tym - Lenin zbrodniarzem? Chyba coś przespałem...

Vasudanin 15-09-2008 19:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2266974)
(...)że jestem jakimś ateistą, który za wszelką cenę chce obalić kościół i w ogóle głosić diabelskie nauki...

Dowiedz się kto to ateista = ]
@
Przejmujecie się tym, czy bóg istnieje czy nie, mnie to rybcia czy to prawda, czy wymysł jakiegoś gościa, który to nie wiedzial jak wyjaśnić deszcz.

Erhion 15-09-2008 19:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2268791)
No to jeśli będziemy wysadzać każdą planetę, na której jest życie ? W końcu nie będzie gdzie się odrodzić - co wtedy ?

Czemu zakładasz, że odrodzisz się w formie ludzkiej? Lub formie cielesnej?;)

Fred_Flintston 15-09-2008 19:35

@UP
O, właśnie o to mi chodziło. Nie istnienie nie istnieje, jakkolwiek by to brzmiało :)

LookamZzaRogu 15-09-2008 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2268134)
Wszyscy mówią, że taki dobry człowiek i wiele zrobił, ale nie potrafią wymienić tych rzeczy. Dla mnie to kolejny papież z nielegalnej linii, nie wywodzącej się od Piotra de Luny.

Przeczytaj choćby to, co pisze na wikipedii >.< JPII Był na prawdę wspaniałym człowiekiem, złączył wiele narodów, Gdyby nie on, pewnie (imo) nie byłoby dziś takiego pokoju jaki jest. Ale to tylko moja opinia ;-) Ja wierzę w Boga, ale nie chodzę do kościoła. Z resztą piszczcie sobie co chcecie.

poldek_p 15-09-2008 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon Arculin (Post 2268813)
No to dobiłeś. Przejrzyj na oczy, tylko tyle.

Opadaja rece jak czytam takie komentarze.
Zeby nie bylo uwazam , ze powinien byc rozdzial religi od panstwa i to pod tym wzgledem demokracja to ustroj ateistyczny . Bardziej kapujacy ludzi powinni zrozumiec o co mi chodzi. A chodzi mi to , ze demokracja nie potepia religi jako takiej (tak jak robila to komuna), ani nie jest proreligijna , jest bezstronna

ripper 15-09-2008 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poldek_p (Post 2268909)
Opadaja rece jak czytam takie komentarze.
Zeby nie bylo uwazam , ze powinien byc rozdzial religi od panstwa i to pod tym wzgledem demokracja to ustroj ateistyczny . Bardziej kapujacy ludzi powinni zrozumiec o co mi chodzi. A chodzi mi to , ze demokracja nie potepia religi jako takiej (tak jak robila to komuna), ani nie jest proreligijna , jest bezstronna

Zastrzeliłeś mnie. A dlaczego rozdział religii od państwa = ateizm? Powiedziałbym raczej, że demokracja z założenia nie narzuca żadnej religii, ale to się nijak ma do ATEIZMU.

poldek_p 15-09-2008 20:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 2268934)
Zastrzeliłeś mnie. A dlaczego rozdział religii od państwa = ateizm? Powiedziałbym raczej, że demokracja z założenia nie narzuca żadnej religii, ale to się nijak ma do ATEIZMU.

Czy logiczne myslenei boli ? .Wiadome ze demokracja z zalozenie nei narzuca zadnej religi czyli w tym temacie jest bezstronna. "ateistyczny" to moze zle slowo ale ktos rozumny powinien zrozumiec o co chodzi

Shanhaevel 15-09-2008 20:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poldek_p (Post 2268945)
Czy logiczne myslenei boli ? .Wiadome ze demokracja z zalozenie nei narzuca zadnej religi czyli w tym temacie jest bezstronna. "ateistyczny" to moze zle slowo ale ktos rozumny powinien zrozumiec o co chodzi

Ateizm to odrzucanie pojęcia Boga. Państwo nie powinno się po prostu utożsamiać z jakąkolwiek religią. Fin.

Cytuj:

"ateistyczny" to moze zle slowo ale ktos rozumny powinien zrozumiec o co chodzi
Błąd merytoryczny.

Promil 15-09-2008 20:45

Człowiek , człowiekowi nierówny:( a co dopiero Bogu.

Człowiek nie może porównywać się do boga. Człowiek robi to z martwej materii , a Bóg zrobił coś z niczego. Mam nadzieje że rozumiecie różnice?

Oerciak 15-09-2008 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Promil (Post 2268972)

Człowiek nie może porównywać się do boga. Człowiek robi to z martwej materii , a Bóg zrobił coś z niczego. Mam nadzieje że rozumiecie różnice?

Zadam Ci pytanie-
Jak obiekt A zrobił obiekt B, bez obiektu C?(Wyjaśniając- A=bóg, B=świat, C=materia)
To jest nielogiczne.
Bzdurna teoria.

I boga nie ma.

.Ryuuzaki. 15-09-2008 21:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Promil (Post 2268972)

Dowody plax. Skąd wogóle ta pewnosc , że ten cały Bóg istnieje? Pojawił się taki z nikąd kiedy jeszcze niczego niebyło i zrobił pstryk jest ziemia człowiek etc? Jak już "bogiem" można anzwać to z czego powstał wielki wybuch ;x Są dowody na to, że człowiek powstał w procesie ewolucji itp. A co do Boga uwieże jak zobacze.

brakuje mi Mystlicha on zaraz by tu wyskoczył z jakimiś arrgumentami i elo romeo _/

sphinx123 15-09-2008 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LookamZzaRogu (Post 2268903)
Przeczytaj choćby to, co pisze na wikipedii >.< JPII Był na prawdę wspaniałym człowiekiem, złączył wiele narodów, Gdyby nie on, pewnie (imo) nie byłoby dziś takiego pokoju jaki jest. Ale to tylko moja opinia ;-) Ja wierzę w Boga, ale nie chodzę do kościoła. Z resztą piszczcie sobie co chcecie.

Owszem, będę pisał. Odzywa się w Tobie polaczkowość, dlatego uważasz papieża Polaka za najwspanialszego w Galaktyce. Liczy się to że kontynuował farsę zaczętą 600 lat temu <3 Zresztą, nie będę burzył Twej wizji Krystalicznego Człowieka bez Skazy, bo zaraz będzie kolejne "wielkie odejście z forum"...

Promil 15-09-2008 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .Ryuuzaki. (Post 2269006)
Dowody plax. Skąd wogóle ta pewnosc , że ten cały Bóg istnieje? Pojawił się taki z nikąd kiedy jeszcze niczego niebyło i zrobił pstryk jest ziemia człowiek etc? Jak już "bogiem" można anzwać to z czego powstał wielki wybuch ;x Są dowody na to, że człowiek powstał w procesie ewolucji itp. A co do Boga uwieze jak zobacze.

brakuje mi Mystlicha on zaraz by tu wyskoczył z jakimiś arrgumentami i elo romeo _/

Tak to wytłumacz mi skąd się wzięła materia (która zrobiła Big Bang) która zapoczątkowała (że tak to napisze) wszechświat. Też pstryk i już jest?

Oerciak 15-09-2008 21:16

Promil:
Wetnę się.
To wytłumacz mi skąd się wziął bóg?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:41.