Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Rookgaard Update 2008. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=198194)

Luker's 07-12-2008 12:17

Te tak zwane 1k ma wystarczyć na usprzentowanie po wyspie przeznaczenia (plate set , jakieś tam miecze). Bo wcześniej zdarzały się przypadki ludzi co zdobywali po 60-70k na rooku a potem przekazywali wszystko na nowego hara.
I tak latali z C setem i 3bp HP.

Aae 07-12-2008 12:52

Racja ; /

Przecież nie każdy Rookstayer to botter.

Psują gre na maxa !!!

Gratz.

Marcin24 07-12-2008 13:05

Cytuj:

Psują gre na maxa !!
Sądzę, że na siłę próbują coś zrobić, nie myśląc o uczciwych graczach. To nie idzie w dobrą stronę.

Luker's 07-12-2008 13:10

Niestety masz rajcie Marcin. Zamiast zrobić dobrze robią gorzej...
NP.
SHP za 20gp (nooby stały się nieśmiertelne) :(

Aae 07-12-2008 13:17

: <

ja tam bym wolał Tibie 7.6.

ona była the best.

Res Khmer 07-12-2008 13:18

Cytuj:

Mała korekta: Nie można trzymać więcej niż 1k w bp (ręce, ...) kiedy wychodzi się na maina, a dokładnie od momentu gdy podamy kapitanowi nazwę miasta, do którego chcemy się udać.
To rozumiem że jest furtka dalej dla botterów otwarta, bo po nazwie miasta chyba trzeba jeszcze napisać yes, w między czasie zabierając kase z ziemi. Dobrze rozumiem?

Cytuj:

Racja ; /

Przecież nie każdy Rookstayer to botter.

Psują grę na maxa !!!

Gratz.
Prawie każdy, to jest tak jak z ek na non-pvp

Cytuj:

Wszyscy mówią o tym 1k w banku, ale zauważcie iż nie można trzymać więcej niż 1k w postaci. W związku z tym aby przetrzymać 20k musisz mieć 20 depocharów... bez przesady, ludzie
W ręce/plecaku to będziesz mógł trzymać ile dusza zapragnie. Ale do banku będziesz mógł wpłacić tylko 1k, a poza tym na main wynieść będziesz mógł czysto teoretycznie tylko 1k, bo wnioskuje z wypowiedzi Akkorin, że jest luka. Poza tym kiedyś nie było banku, i co jakoś każdy sobie z tym radził, z tą różnicą że nikt nie miał kristalek, a miał dwa- trzy depa więcej.

A jak jest luka, to zaspamuje forum na tibia.com, żeby coś z tym zrobili, bo nic z walki z bottami nie wyjdzie.

@down:
A o której grałeś? między 12-20? Zajrzyj po północy, i nie patrz przez pryzmat osób stojących na rynku. Moze nie wiesz gdzie bocą? Otoż: kanały pod miastem, kanały pod Al'Dee, Poison Cave, Bear Cave+Wolf Cave, Kurczaki itd itd, wszędzie tak jest.

A ponadto słyszałeś o cheatach? Jak Autolooter, alarmy itd, tylko przez to nie wiemy, że ktoś boci bo potrafi to ukryć. Ale wystarczy przyjść noob charem popatrzeć jak koleś chodzi i wiesz, że to bot lub nie, tylko, że czuwa przed kompem, uczy się itd.

Aae 07-12-2008 13:25

@up

Ja tam grałem na rooku na Iridii i wcale tak dużo botterów nie było. Napewno nie "większość"

ZapodajMuze 07-12-2008 13:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nugget (Post 2365878)
NIE KAŻDY ROOKSTAYER JEST BOTEREM.

Do 20 lvla owszem max 30a pozniej koncza gre albo zapoznaja sie z kolega ng tudziez blackd.

Ameriov 07-12-2008 13:39

Cóż, luka zapewne jest taka, że przed wyprawą można się obładować manasami na które prędzej czy później i tak byśmy wydawali fortune...
Ale z ograniczenia cap ile tak można wynieść... 6k w manasach max. +1k +1k bank, no w sumie widać różnice.
Czyli zakładam, że ilość botterów na ratach itd. nię nie zmieni, a na bearach przybędzie dla "lekkiej kasy". Gratz Cipsoft.

<hmm> 07-12-2008 18:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nugget (Post 2365878)
....
Po co ten bank???
Niech go też zlikwidują....

Bank powstał jako odpowiedz na szerzącą się plagę głupkowatych trapperów, i miał służyć jako bezpieczne miejsce do przechowywania pieniędzy dla 'normalnych' graczy.
Jako że teraz jest jednym z wielu powodów dla których rookgaard stał się bott-farmą, będzie ograniczona jego funkcjonalność. Okazał się w pewnym sensie niewypałem, i teraz będzie to naprawione. Spełni swoją funkcję – nauczy obsługi banku, i zabezpieczy graczy przed utratą pieniędzy. Czego chcieć więcej?

A co do chickenów.. to najlepszy przykład, że dziesiątki maili do Cipsoftu w koncu przyniosły skutek.
Swoją drogą, dla pozostawienia klimatu mogli by po prostu usunąć pióra z loota kurczaków na terenie rookaardu ;)

Aae 07-12-2008 18:29

@up

ja wole Rookgaard z addonami niż bez. :\

Hakuoh 07-12-2008 18:35

Swoją drogą zwiększy się popyt na Carlin Swordy - idealna luka na wyniesienie z maina +1k...
@edit
...co daje w sumie +3k.

Aae 07-12-2008 18:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2366620)
Swoją drogą zwiększy się popyt na Carlin Swordy .

Dlaczego ? ? ?

Luker's 07-12-2008 19:01

cena jednego Carlin sworda wynosi 115gp w carlin , jego waga wynosi 40 oz.
czyli można zaopatrzyć się w tego tyle ile można unieść.

Aae 07-12-2008 19:06

No tak. Nie pomyślałem -.-'

BaniuPPL 08-12-2008 16:14

Mógłby któryś z tutorów zobaczyć czy da się na TS zdeponowac wiecej niz 1k i czy jezełi na ofie mam 30k np. to czy one mi zostanie czy zrówna mi się do 1k ?

Akkorin 08-12-2008 16:35

Przecież ciągle o tym mówię... Zostanie Ci, ale nie będziesz mógł więcej wsadzić, a jeżeli nic nie masz (lub poniżej 1k), to będziesz mógl zdeponować tylko do 1k.

Pan Klocek 08-12-2008 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HubertPol (Post 2368383)
Eragog, ni da rady bo czikenuff nie bedzie na faccu : < Nie pobotujemy sobie no ;D

Hubert, weź wypalaj do swoich rówieśników na forum o pokemonach. Jeszcze nie zauważyłeś, że nikomu tu nie imponujesz? Jesteś daremny.

EDIT
Dziękuje modkowi za pozbycie się tego dzieciaka :) ten przycisk do raportowania to najlepsza rzecz na świecie :)

Luker's 08-12-2008 23:01

ok. 1k . Lecz czy jest jakiś sposób by oszukać ten system?

jakieś pomysły?

Ameriov 08-12-2008 23:10

<@up No dobra, nie będe taki jak ty, deleted>

@tutorzy

A ten TS jeszcze się trzyma czy już off? I jeśli jest, to CM jeszcze się bawią w miastach czy sobie odpuścili?
Hm, ciekawe czy jest coś, czego jeszcze nie odkryliście na tym rooku, schowanego niczym tarantula. W końcu coś odjęli, to i może coś doszło...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:38.