Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Muzyczne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=280)
-   -   Polski Hip-Hop (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=203141)

-Thug- 07-01-2009 16:17

@2up/up
Jimson – Goraca Ofiara 1 godzinę temu
Jimson – Goraca Ofiara 2 godziny temu
Jimson – Goraca Ofiara Słucha teraz

Inaczej: Również polecam.

Emcess 07-01-2009 16:32

a tak apropo andergrandu - dinal i tet <33 czekam na lp tetrisa : D

Odyniasty 07-01-2009 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2412492)
jol jol doniu i mieszko muj kolerzko. a dge zaznaczylem bo jakos jego styl mi sie nie podoba. piosenki nie sa takie zle (ale te staarsze : P) ale styl na teledysku do np. el polako, probuje pokazac ze jest polskim murzynem?

Z tym dge to prawda prubuje udawac 50centa;)

Komarek 07-01-2009 17:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yakky (Post 2412662)
Jak TPWC 2 jest na poziomie ''Rapu z celi i wolności''.

Mówisz o komercji, a lubisz prosto.
Prosto - muzyka dla blokowisk, chyba tych strzeżonych. No bo uwierz mi na bloku mało którego 16+ latka stać na bluze za 279 zł.

Kurwa a kto powiedział, że 16 latek słuchający Sokoła ma kupić jego bluze za 280 zł ?! Prosto to firma, która jak każda musi zarabiać.

"Ja sam uczynię siebie tutaj siebie bogatym
nie dostałem firmy w prezencie od taty.
Masz ale ? Lepiej zajmij się własnym życiem
wciąż boli cię, że ktoś do przodu idzie ?
Ludzie kochali by mnie bardziej jak bym stał pod sklepem
prosił piątkę na piwo, wtedy czuli by się lepiej.
Sokół był by porzciwy, w porządku, najlepszy jako nieudacznik
leczył bym ich kompleksy. (...)"

Kawałek z nowej płyty tpwc.

Granteon 07-01-2009 18:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2412884)
komercyjnymi szmatami bo... chcą zarobić i godnie żyć?

Zarobić inna drogą, ale zarabiać jak najwięcej się da?

Fintex 07-01-2009 18:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2413207)
a tak apropo andergrandu - dinal i tet <33 czekam na lp tetrisa : D

dinal taaaaak. mistrz!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Granteon (Post 2413338)
Zarobić inna drogą, ale zarabiać jak najwięcej się da?

jeżeli to robią w sposób uczciwy przy czym nie sprzedają swojej osoby to ok.
wiesz.. zawsze mogliby zrobić bit i napisać tekst jaki narzuci im radio/tv czy nie wiem kto. tego ani tede, ani sokół nie robią.

K.Jay 07-01-2009 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HGcom (Post 2412545)
no chuj jasny mnie strzeli.. człowieku myślisz że te cizie na teledyskach z usa to są po univerkach? są tak samo puste jak polskie,wloskie,niemieckie..
2.powiedz mi o czym śpiewają na kawałkach których ty słuchasz?hoods,drugs,clubs,G's,chicks,cars człowieku teraz to co śpiewają to ko-mer-cha

tyle z mojej strony :)

odnośnie tematu:
PFK,Fokus,Molesta,Eldo,HEMP GRU (ogólnie PROSTO.)

elo

"Człowiek był inteligenty, potem poszedł do szkoły." ;) Odnośnie lasek. Wystarczy popatrzeć na to jakie laski występują w ich klipach. Chociażby Chanta Patton. Wpisz w Google, a zobaczysz ile stron jest o niej. Albo teledysk do "Big pimpin'" Jaya-Z. A u nas? Np. teledysk "W Aucie". Ta dziewczyna co stoi koło auta. Taka ładna że jej żebra widać. Praktycznie w ogóle w żadnych klipach nie pojawiają się dziewczyny. A jak się już pokażą, to trzeba się zastanawiać nad zmianą orientacji.
O czym śpiewają w amerykańskim rapie? Np. Naughty by Nature. Wystarczy popatrzeć na ich klipy i porządnie wsłuchać się w teksty. W "Hip Hop Hooray" świetnie jest pokazane że można się bawić bez względu na wiek. A u nas np. takie Hemp Gru, jakieś 15-letnie szczyle palące papierosy i "kozacy" jeżdżący na tanich składakach w kółko krzycząc "TO JEST TO!!!111". Takie są polskie klipy. Czyli jedno wielkie gówno.

K.Jay

NecroLukas 07-01-2009 19:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K.Jay (Post 2413499)
Praktycznie w ogóle w żadnych klipach nie pojawiają się dziewczyny. A jak się już pokażą, to trzeba się zastanawiać nad zmianą orientacji

taki mały offtop, dziewczyny z klipu boys- figo fago miotą ; D

Koszyk 07-01-2009 21:42

Cytuj:

"Człowiek był inteligenty, potem poszedł do szkoły." ;) Odnośnie lasek. Wystarczy popatrzeć na to jakie laski występują w ich klipach. Chociażby Chanta Patton. Wpisz w Google, a zobaczysz ile stron jest o niej. Albo teledysk do "Big pimpin'" Jaya-Z. A u nas? Np. teledysk "W Aucie". Ta dziewczyna co stoi koło auta. Taka ładna że jej żebra widać. Praktycznie w ogóle w żadnych klipach nie pojawiają się dziewczyny. A jak się już pokażą, to trzeba się zastanawiać nad zmianą orientacji.
O czym śpiewają w amerykańskim rapie? Np. Naughty by Nature. Wystarczy popatrzeć na ich klipy i porządnie wsłuchać się w teksty. W "Hip Hop Hooray" świetnie jest pokazane że można się bawić bez względu na wiek. A u nas np. takie Hemp Gru, jakieś 15-letnie szczyle palące papierosy i "kozacy" jeżdżący na tanich składakach w kółko krzycząc "TO JEST TO!!!111". Takie są polskie klipy. Czyli jedno wielkie gówno.

K.Jay

Nie rozumiem po co wciaz porownujesz 2 rozne swiaty. USA gdzie jak raper wyda h**owa plyte zarabia 10 razy wiecej niz polski raper co wyda bestseller.

O czym spiewaja w amerykanskim rapie?

"I’ll take you to the candy shop" ! Ambitne w h.
"she said i lo-lo-look like a lollipop" ! Tez ambitne w h.

Co do HG to sie zgdodze... nie lubie ich :S
20 trackow na plycie 19 o jaraniu zielska, elo.

K.Jay 07-01-2009 22:08

@up
Cytuj:

USA gdzie jak raper wyda h**owa plyte zarabia 10 razy wiecej niz polski raper co wyda bestseller.
I ten raper zarobi na jednej "ch~" płycie więcej, niż wszyscy polscy raperzy razem wzięci.

"Jak ktoś się dzieli to tylko forty-forty
20% pobiera tutaj kasa
Ruda Grażyna - ty jesteś ekstraklasa
Szpan na max, ja ostro jeżdżę
Chodź na parking przejedziemy przez zaplecze
"
Ambitne że hoho.

K.Jay

piramjida 07-01-2009 22:17

Z pamieci - Soulja Boy, 50 Cent (i cale G-unot) Lil Wayne - raperzy, ktorych zadna piosenka nie dotyczy czegos konkretnego, ale robia niezle hajsy.

Ze'To 07-01-2009 23:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K.Jay (Post 2413741)
@up

I ten raper zarobi na jednej "ch~" płycie więcej, niż wszyscy polscy raperzy razem wzięci.

"Jak ktoś się dzieli to tylko forty-forty
20% pobiera tutaj kasa
Ruda Grażyna - ty jesteś ekstraklasa
Szpan na max, ja ostro jeżdżę
Chodź na parking przejedziemy przez zaplecze
"
Ambitne że hoho.

K.Jay

Nie no sorry ale masz ostro nasrane w bani... czemu podałeś w przykładzie piosenkę zrobioną totalnie dla jaj :? nie porównuj nigdy amerykańców do Polaków bo różnią Nas lata świetlne... przyjmij do wiadomości, że Polski hh ma sens a amerykański komercyjny shit nie...

-Thug- 07-01-2009 23:07

@up
Nie cały amerykański rap 'jest komercyjnym shitem', tak jak w/w G-unot, Lil'wayne etc.

Rankor 07-01-2009 23:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K.Jay (Post 2413741)
Ambitne że hoho.

Wyobraz sobie, ze muzyka moze byc takim ciekawym narzedziem sluzacym do parodiowania obranego tematu. A ocenianie tego, czy cos jest ambitne czy nie, opierajac sie na 1 kawalku to czysty debilizm ;)

Poogladaj sobie wywiady z Sokolem na youtubie, to moze alapiesz o co mi chodzi.

K.Jay 08-01-2009 06:50

Jak już powiedziałem, polski hip hop to jedno wielki gówno.
@Ze'To
Cytuj:

przyjmij do wiadomości, że Polski hh ma sens a amerykański komercyjny shit nie...
Piosenki np. Hemp Gru mają sens? :D:D:D

K.Jay

Emcess 08-01-2009 15:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ze'To (Post 2413806)
przyjmij do wiadomości, że Polski hh ma sens a amerykański komercyjny shit nie...

amerykanski komercyjny shit rzeczywiscie nie ma, ale nie caly amerykanski rap taki jest.

Ulrikk 08-01-2009 15:47

K.jay

Jeżeli nie zrozumiałeś, że piosenka po polsku 'w aucie' jest zrobiona całkowicie dla jaj, to jakim cudem rozumiesz sens piosenek po angielsku? :<

Yoh Asakura 08-01-2009 16:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ze'To (Post 2413806)
nie porównuj nigdy amerykańców do Polaków bo różnią Nas lata świetlne... przyjmij do wiadomości, że Polski hh ma sens a amerykański komercyjny shit nie...

Bluźnierca i buc.
Relapse cię zmiażdży.

Granteon 08-01-2009 16:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2413402)
jeżeli to robią w sposób uczciwy przy czym nie sprzedają swojej osoby to ok.
wiesz.. zawsze mogliby zrobić bit i napisać tekst jaki narzuci im radio/tv czy nie wiem kto. tego ani tede, ani sokół nie robią.

A od kiedy radio/TV narzuca jaki robić bit i tekst? Nigdy tak nie było. Albo sie sprzedajesz albo nie...

Po za tym nam wszystkim się wydaje, że amerykański rap to komercyjny syf. Widzimy tylko to co się pojawia w mediach, więc skąd mamy wiedzieć czy tam nie ma jakichś niezależnych grup?

Fintex 08-01-2009 17:49

Cytuj:

Np. teledysk "W Aucie". Ta dziewczyna co stoi koło auta. Taka ładna że jej żebra widać. Praktycznie w ogóle w żadnych klipach nie pojawiają się dziewczyny. A jak się już pokażą, to trzeba się zastanawiać nad zmianą orientacji.

Cytuj:

Teledysk utrzymany w klimacie dansingu z lat 80-tych
skoro z lat 80 to chyba nie dadzą ci wyuzdanej panienki z klipu fifty centa.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2413703)
O czym spiewaja w amerykanskim rapie?

"I’ll take you to the candy shop" ! Ambitne w h.
"she said i lo-lo-look like a lollipop" ! Tez ambitne w h.

to jest mainstreamowe. podchodzi pod pop nawet. jeżeli z amerykańskiego rapu słuchasz tego co ci puszczą w radio no to proste, że tak myślisz.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Granteon (Post 2414166)
A od kiedy radio/TV narzuca jaki robić bit i tekst? Nigdy tak nie było. Albo sie sprzedajesz albo nie...

h@h@h@ toś mnie ubawił. owszem, że narzuca. nie puszczą w swoim radyjku byle czego... jeżeli zaśpiewiewasz super tekst o miłości na wpadającym w ucho bicie to puszczą. hot nastolaki będą słać smsy aż miło! poza tym, żeby wzieli twój kawałek to sprawy musisz czasem załatwić pod stołem [ostr kiedyś o tym mówił]

Cytuj:

Po za tym nam wszystkim się wydaje, że amerykański rap to komercyjny syf. Widzimy tylko to co się pojawia w mediach, więc skąd mamy wiedzieć czy tam nie ma jakichś niezależnych grup?
a od czego masz internet?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:49.