Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Update-Palkowie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=203601)

--Cienius-- 15-02-2009 22:19

W sumie elf z warbota stal sie wszechstronny... i tak z czasem beda ludzie bocic afk na demcach

Eikozlan 17-02-2009 10:11

Postacie są prawidłowo zbalansowane, z tymże hity kina ciężko wchodzą, palek lepiej bo praktycznie nie wastuje i dobry exp, a sorc i drut najlepszy exp ale waste, no i magiczne zawsze z czaru trafią, balansacja została dobrze przeprowadzona, więc nie mam pojęcia dlaczego zakładane są takie tematy, BTW. Idź na Otka -.-

Astilinek 17-02-2009 11:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eikozlan (Post 2467464)
Postacie są prawidłowo zbalansowane, z tymże hity kina ciężko wchodzą, palek lepiej bo praktycznie nie wastuje i dobry exp, a sorc i drut najlepszy exp ale waste, no i magiczne zawsze z czaru trafią, balansacja została dobrze przeprowadzona, więc nie mam pojęcia dlaczego zakładane są takie tematy, BTW. Idź na Otka -.-

no właśnie żeby expienie magikiem miało jakiś sens to albo trzeba przez tydzien lootbagować na minosy na darashi albo tydzień robić runy pod depo a i tak możesz wyjść na zero, a taki rp może expić do usranej śmierci i będzie miał +...

*Carlsberg 17-02-2009 16:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Astilinek (Post 2467508)
no właśnie żeby expienie magikiem miało jakiś sens to albo trzeba przez tydzien lootbagować na minosy na darashi albo tydzień robić runy pod depo a i tak możesz wyjść na zero, a taki rp może expić do usranej śmierci i będzie miał +...

Pokaż mi JEDNO miejsce w którym taki 130 ms ma waste.

ZapodajMuze 17-02-2009 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez *Carlsberg (Post 2467778)

Po za demonami pokaz mi miejsce gdzie 130 ms ZAWSZE nie ma waste . Tylko nie mow mi roty w venore albo assy bo nie w tym rzecz.

Juzefek 17-02-2009 18:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez *Carlsberg (Post 2467778)

Tak mi sie zdaje, że powie byś próbował lac dragi z exori flama

*Carlsberg 17-02-2009 23:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZapodajMuze (Post 2468022)
Po za demonami pokaz mi miejsce gdzie 130 ms ZAWSZE nie ma waste . Tylko nie mow mi roty w venore albo assy bo nie w tym rzecz.

Hffy mogą być ?

ASSY, crystal spajdery, GSY , djiny,dragi w każdym tym miejscu idzie zrobić lekko 80k/h expa.

Mała możliwość wejsta jest na fro, behe..

Vil 17-02-2009 23:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eikozlan (Post 2467464)
Postacie są prawidłowo zbalansowane

nie sa zbalansowane, dziwnie rozumiecie pojecie balansu.

ZapodajMuze 18-02-2009 09:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez *Carlsberg (Post 2468442)
Hffy mogą być ?

ASSY, crystal spajdery, GSY , djiny,dragi w każdym tym miejscu idzie zrobić lekko 80k/h expa.

Mała możliwość wejsta jest na fro, behe..

80k/h to sie wyciaga 35 ms/ed z lekkim wastem a nie 130 msem .

@zbalansowane postacie
Jak postacie sa zbalansowane to ja jestem Naruto z krainy fasoli i dobrobytu , Sorc / Druid nie dosc ze wyciagaja astronomiczne ilosci expa bez zadnych bzdurnych skillowan , to miazdza wszystko co sie rusza w paro osobowym teamie. A Paladyn czy knight? Prosze was , koles mi dal ostatnio 34 pallka z skillem 82 zebym poszedl mu na stone tombe chwile poexpic . Oczywiscie wzialem passy i poszedlem .Wchodze w tp zabilem jednego scaraba na 3 hity a na drugim 4 missy . Tak wlasnie skonczyla sie moja historia z pallkiem na zawsze . Co do knighta to zycze wyciskania 50k/h to 999 lvla a pozniej jeszcze jestes pierogiem ktorego pare druidow z ogarem zdejmie .

siamano tyle na ten temat.

*Carlsberg 18-02-2009 17:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZapodajMuze (Post 2468651)
80k/h to sie wyciaga 35 ms/ed z lekkim wastem a nie 130 msem .

No cóż, jeśli chcesz robić 130 msem 500k/h bez waste to nie moja wina.

Astilinek 18-02-2009 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez *Carlsberg (Post 2469061)

dobra 130 MS może i będzie miał 300k/h ale dla przykładu 50 ED i 50 RP: podajcie mi JEDNO expowisko gdzie ED nie będzie miał waste, przy w miarę przyzwoitym expie (50k/h). A taki 50 RP pójdzie na piraty i wbij z 80k i będzie miał profit 5k...

*Carlsberg 18-02-2009 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Astilinek (Post 2469182)
dobra 130 MS może i będzie miał 300k/h ale dla przykładu 50 ED i 50 RP: podajcie mi JEDNO expowisko gdzie ED nie będzie miał waste, przy w miarę przyzwoitym expie (50k/h). A taki 50 RP pójdzie na piraty i wbij z 80k i będzie miał profit 5k...

Jedno? Tylko 50k/h? Asy, dragi, gsy, djiny?
na piratach to ty masz może 40k/h, 50 rpkiem.

Decade 18-02-2009 19:18

Magiem jest lepiej niz palem, jak sie nie jest skonczonym debilem to kasa to nie problem.

ZapodajMuze 18-02-2009 22:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Astilinek (Post 2469182)

Workery cisne 120-150k/h na 4 hunty 2 mi sie zwrocily 1 waste i 1 profit ? Jak wycisniesz 150k/h 50 pallem bez blokera to zrobie kapliczke z twoim zdjeciem w domu i wyryje sobie na klacie twoje inicjaly.

@
Assy cisne 80k-100k/h bez wastacza.
Cytuj:

ty chyba mnie nie zrozumiales.

Mevalo 19-02-2009 16:31

Re

Nie czytalem wszystkich postow i nie jestem pro elo mastah gracz ale gram od ok. 7.6 nawet wczesniej ale to byly czasy mojego noobienia tzn przechodzenie rooka trwalo tydzien a na red hp puszczalem exita ale to nie o tym rzecz. Ktos tu powiedzial ... ze czasy sorca to czasy od 7.6 do 7.92 o ile sie nie myle tibia 8.0 to kompletny czas palladynow dlaczego? ludzie zmieniajace prof to tzn dzieci updatu.... pallek i knight w czsach 7.6 - 7.92 to byla kompletna masakra, pallek ktory z bolta walna w draga na ok. 100 lvlu hit. 150- to bylo cos:) sorc w draga z visa po 200+ to bylo nic:) dla niego ofc. Ogladalem niegdys film nemtora lub kogos z jego teamu wtedy mial ok. 220 ms podszedl do 100 rpka nacisnal swoj pro elo hotkey z ue i bylo po nim gdy knightowie i palkowie biegali za nim po calej mapie nie mogac go zlozyc. 8.0? palladyn najlepsze profesja- royal speary mialy cala odleglosc i wlasnie wtedy walniecie 250+ z rsa ktory kosztuje 25? czy 15 gp w sklepie (nie pamietam juz bo w tibie nie gram, na rlu ofc:P) to bylo nic, sorc w draga z visa ledwo po 150 wjezdzal:>> a teraz? teraz wg mnie jest balans profesji, faktem jest iz sorc moze wbic troszke wiecej expa niz pall czy knight ale to nie sa takie wielkie "sumy expa". Jak i gdzie? sorc- frosty ue, drud- wrle z sd, knight-forsty exori gran z sio lub bez, pallek to samo na frostach z assow + exori san. W pvp nie ma rowniez az takie duzej roznicy. Faktem jest ze pallek niestety ma najslabsze leczenie jednak mysle ze cipsoft to jakos poprawi i dla knighta nowe lub o wiele lepsze potiony:))

Frezko 22-02-2009 17:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mevalo (Post 2470107)
Nie czytalem wszystkich postow i nie jestem pro elo mastah gracz ale gram od ok. 7.6 nawet wczesniej ale to byly czasy mojego noobienia tzn przechodzenie rooka trwalo tydzien a na red hp puszczalem exita ale to nie o tym rzecz. Ktos tu powiedzial ... ze czasy sorca to czasy od 7.6 do 7.92 o ile sie nie myle tibia 8.0 to kompletny czas palladynow dlaczego? ludzie zmieniajace prof to tzn dzieci updatu.... pallek i knight w czsach 7.6 - 7.92 to byla kompletna masakra, pallek ktory z bolta walna w draga na ok. 100 lvlu hit. 150- to bylo cos:) sorc w draga z visa po 200+ to bylo nic:) dla niego ofc. Ogladalem niegdys film nemtora lub kogos z jego teamu wtedy mial ok. 220 ms podszedl do 100 rpka nacisnal swoj pro elo hotkey z ue i bylo po nim gdy knightowie i palkowie biegali za nim po calej mapie nie mogac go zlozyc. 8.0? palladyn najlepsze profesja- royal speary mialy cala odleglosc i wlasnie wtedy walniecie 250+ z rsa ktory kosztuje 25? czy 15 gp w sklepie (nie pamietam juz bo w tibie nie gram, na rlu ofc:P) to bylo nic, sorc w draga z visa ledwo po 150 wjezdzal:>> a teraz? teraz wg mnie jest balans profesji, faktem jest iz sorc moze wbic troszke wiecej expa niz pall czy knight ale to nie sa takie wielkie "sumy expa". Jak i gdzie? sorc- frosty ue, drud- wrle z sd, knight-forsty exori gran z sio lub bez, pallek to samo na frostach z assow + exori san. W pvp nie ma rowniez az takie duzej roznicy. Faktem jest ze pallek niestety ma najslabsze leczenie jednak mysle ze cipsoft to jakos poprawi i dla knighta nowe lub o wiele lepsze potiony:))

ta ale w tedy palkiem się lepiej grało niż teraz

Wylansowany 22-02-2009 18:43

A możecie się przestać kłócić, bo rozmowa toczy się tylko:
"XX sorc wyciąga na XXX expowisku XXX kasy i XXX expa/h, a XX knight tylko XXX i XXX."
"Tak, ale XX knight nie pokona w PvP XXX sorca"
"Ale XX sorc przegra z XX pallem!"
Itd. itp. Etc.

Lysy_Pedal 23-02-2009 00:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2468492)
nie sa zbalansowane, dziwnie rozumiecie pojecie balansu.

Dla mnie jest tak:
Rycerz - Bloker ale nie jest juz supermenem - OK
Paladyn - Dobra postac ofensywna jednak juz najczesciej bez trzymania dystansu, shielding dla palla za wysoki - do poprawy
Druid - Ma wszystko co ms plus leczenie - do poprawy
Sorc - Postac ofensywna nic do dodania - OK

mezowski86 26-02-2009 23:09

Dokładnie jak się chcecie żalić to do mamusi, a nie tu bo się komedia robi powoli. Nie podoba się = ots.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:16.