Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Tworzenie nowej "starej tibi"? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=203836)

Charin 10-02-2009 14:30

Post do kasacji

shoq 10-02-2009 15:16

Nie ma i nie będzie. Dlaczego?
Cytuj:

Zobacz sobie sockety, to ci się odechce
Tak więc każdy, kto ma chociaż nikłe pojęcie o tym, czym są sockety, niech sobie trochę o nich poszuka. Tym, którzy nie mają pojęcia, czym są owe zagadkowe sockety, powiem tylko, że są one cholernie trudne do zaprogramowania.
EOT.

qwertyxxx 16-01-2011 12:09

Projekt starej-nowej tibi w pełni po polsku jest i za niedługo wystartuje. Mowa o legendarnym bo chyba można go tak nazwać Altaronie!
Zapraszam na stronie www.altaron.pl i zabrania udziału w TS!

SoulHunter 24-01-2011 10:57

Przejrzałem stronkę projektu. W założeniu pomysł jest niezły - NAPRAWDĘ NIEZŁY. Jest tylko jedno ale... już wielu było takich, którzy próbowali "wskrzeszać" stare RPG - nie tylko MMO. i zazwyczaj kończyło się klęską :)
Przykład: w Guild Wars był swego czasu serwer nazywany "klimatycznym" (nie wiem czy to oficjalna nazwa) - odgrywanie roli, wczuwanie się w klimat, nawet próby stylizacji języka.
Miało to swoje dobre strony, nawet mimochodem - np. wyeliminowanie żebractwa (żadnego "1000k gold pliz" itp).

Ale z tego co wiem pomysł albo już padł albo właśnie pada. Powód?
Młodsi gracze nie posmakowali starego klimatu więc maja go w poważaniu - często wolą po prostu robić na zwykłym serwerze albo zwyczajnie tłuc levele niż bawić się w odgrywanie roli.
A starsi gracze... cóż dorastają, pracują, mają rodziny i zwyczajnie wykruszają się z braku czasu.

Niemniej życzę powodzenia i trzymam kciuki... i duże palce u nóg też :)

janek@ 26-01-2011 12:07

Precz z górnikami.

SoulHunter 27-01-2011 15:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez janek@ (Post 2799036)
Precz z górnikami.

Sorry... ale co to ma do rzeczy. Sugerujesz, że tylko górnicy nie mają czasu na grę, czy może po prostu wpisałeś cokolwiek, gdzie popadło.

qwertyxxx 28-01-2011 15:18

Mogę zapewnić, że w Altaronie będziemy robić wszytko by wyeliminować "graczy-neo". Sami Mistrzowie Gry, jak i gracze założyli, że wszytko co będzie psuło klimat będzie "usuwane" w taki czy inny sposób. Co do powodzenia projektu, samo to, że jest tworzony od kilku (5?) lat, oraz robią go ludzie, którzy znają się na rzeczy, i to, że tak wielu jeszcze na niego czeka świadczy o tym, że nie jest to byle co. Swoją drogą sam bosal (właściciel hunted.pl i tibiawiki) jest sponsorem serwera i forum. A Ci, którzy raz zobaczą wykończenie i wygląd mapy, oraz dopracowane do każdego szczególiku wypowiedzi NPC, jak i całej fabuły już nigdy nie wrócą do Tibi!

Acha, i Janek co złego w tym, że "odkopuje" stary temat?
Założę się, że dużo ludzi słyszało o Altaronie, i z chęcią zobaczą jak to wszytko się potoczyło :).

SoulHunter 31-01-2011 14:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez qwertyxxx (Post 2799376)
Mogę zapewnić, że w Altaronie będziemy robić wszytko by wyeliminować "graczy-neo". Sami Mistrzowie Gry, jak i gracze założyli, że wszytko co będzie psuło klimat będzie "usuwane" w taki czy inny sposób. Co do powodzenia projektu, samo to, że jest tworzony od kilku (5?) lat, oraz robią go ludzie, którzy znają się na rzeczy, i to, że tak wielu jeszcze na niego czeka świadczy o tym, że nie jest to byle co. Swoją drogą sam bosal (właściciel hunted.pl i tibiawiki) jest sponsorem serwera i forum. A Ci, którzy raz zobaczą wykończenie i wygląd mapy, oraz dopracowane do każdego szczególiku wypowiedzi NPC, jak i całej fabuły już nigdy nie wrócą do Tibi!

Acha, i Janek co złego w tym, że "odkopuje" stary temat?
Założę się, że dużo ludzi słyszało o Altaronie, i z chęcią zobaczą jak to wszytko się potoczyło :).

qwertyxxx wydajesz się bardzo pewny swego :)
Powiem Ci, że mocno Ci życzę, żebyś miał rację. Ale tak czy siak 70% graczy w Tibię to ludzie młodzi - myślisz, że chętnych do gry na tym serwerze zbierze się tylu e będzie to opłacalne???

Większe projekty upadały już z powodu zwykłego braku zainteresowania, że wspomnę choćby tylko Richard Garriott's Tabula Rasa - gra MMO stworzona przez twórców Ultimy Online. A mimo to padła po pół roku, bo była zbyt skomplikowana dla większości.
A wielu chce po prostu sobie expić, nabijać skille i zdobywać nowe przedmioty, żeby chwalić się przed kumplami.

A co do samego projektu - powiem Ci, że trzymam kciuki. Oglądałem stronkę i muszę powiedzieć, że jako gość co na starych singlowych cRPG-ach zęby zjadł muszę pochylić czoło przed klimatem jaki stworzyliście,

souldare 01-02-2011 10:48

Zagralbym sobie na takim otsie ale jak juz zaczolem skillowac na rl to dupa zbita

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:34.