Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Niechęć młodzieży do wuefu?! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=211046)

Xelius 09-04-2009 11:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2517413)
Koszykówka, siatkówka? Gram. Piłka nozna? Grzeje ławę. Jak wfista robi problemy to staje na bramce.

U mnie jest identycznie tylko, że ja nie gram gdy jest siatkówka ;]

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarna_Mamba (Post 2517452)
2. 98% siatkówka. 2% zajęcia odwołane.

Czyli to chyba już norma bo u mnie tak jest tak samo.

Moim zdaniem WFy powinny być i to jak najwięcej ale zawsze na ostatniej lekcji.

Thero 09-04-2009 11:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snopeczek (Post 2517714)
@zapomniałem dodać.
w*****ają mnie WFy w środku dnia.. Nie ma pryszniców w szkole przecież.. Niby jest ten antyperspirant, ale i tak do końca dnia szkoły czuję się nieświeżo.

Antyperspirant tylko zapycha gruczoły potowe, to nic zdrowego.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2517784)
U mnie jak ktos naprawde nie lubil w-fu to przynosil sobie szachy albo domino i "trenowal" z kumplem, mysle ze u was tez to powinno przejsc :PP

Kiedyś karty przynieśliśmy to nam kazali schować. : /
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2517815)
Tak, jestem ofiara losu, ktora nie chodzi na wf. Od poczatku gimnazjum zalatwiam sobie zwolnienia semestralne, a sprawnoscia fizyczna przewyzszam wiekszosc osob cwiczacych - bez problemu podciagne sie na drazku 10 razy, na klatke wyciskam 120kg, wykonam salto w przod.

Ćwicząc na w-fie robiłbyś backflipa. I to z przyklaskiem. ;)

@Topic
Skoro już wszyscy opisują swoje urzekające historie to dołączę i swoją. A ściślej historię pewnego wybitnego artysty. Wspaniały, XIX wieczny architekt projektując salę gimnastyczną w mojej szkole nie mógł sie spodziewać, że kiedyś przestanie ona być wyłącznie dla dziewczyn i 3x4m może w przyszłości nie wystarczyć... Z łezką w oku wspominam czasy w-fów w gimnazjum, które olewałem tylko dlatego, że 6 i tak miałem zapewnioną. Ech, te błędy młodości...

GargoinX 09-04-2009 11:28

Mojej szkoły nie przebijecie. U mnie są prysznice (!) jednak jest małe "ale"... prysznice są zamknięte od początku istnienia szkoły (2002r.) i nigdy nie były używane.

Vasudanin 09-04-2009 11:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GargoinX (Post 2517881)
Mojej szkoły nie przebijecie. U mnie są prysznice (!) jednak jest małe "ale"... prysznice są zamknięte od początku istnienia szkoły (2002r.) i nigdy nie były używane.

U mnie w podstawowce tak bylo. Co lepsze, byly otwarte, co jeszcze lepsze, mozna byl stanac w kabinie, ale co smieszne, nie starczylo pieniedzy na rury i w polowie sie skonczyly, wiec nie ma w nich wody.
Poza tym i tak raczej by to nie wypalilo na dluzsza mete, bo woda kosztuje.

Emlo666 09-04-2009 12:07

Tak. U mnie w szkole był basen, ale go zamknęli (powody nie znane, być może duże koszty utrzymania). Pryszniców nie ma, a co najśmieszniejsze są tylko suszarki i to zamknięte, obok szatni. Denerwuje mnie jeszcze jedna sytuacja. U mnie w szkole nie ma praktycznie żadnej wentylacji w szatni. Tylko okna które nie mają klamek...
Uważam, że ten temat jest bardzo sensowny, przynajmniej każdy może się wypowiedzieć. Zamierzam po świętach iść do wychowawcy i porozmawiać o tym, czy nie można zmienić planu. Eh... Ale moja szkoła posiada ograniczone (czyt. nie ma) pieniądze.

Ulrikk 09-04-2009 12:34

@UP
Poproś cisowiankę, może oleją studnie w Sudanie dla Twojej szkoły, bo to jakieś średniowiecze jest..

kombos665 09-04-2009 12:58

To u mnie jest tak niby mamy z wice dyrektorem wf ale srednio na 10 wfów on jest 1 raz...
Jeśli w coś gramy to albo w siate i połowa siedzi a połowa kopie piłki po ścianach i byle gdzie - wfista nic nie mówi...
Gramy w ping-ponga połowa siedzi druga połowa ( w tym ja) bawi się w ,,kto szczeli komu head shota''
W przebieralni okna są zamknięte + nie ma w nich klamek a w kiblu jest okno przez które ludzie z boiska widzą no to co chłopaki ,,wystawiają''
Jeszcze bardzo fajnie jest jak np. w 1 dniu mamy 2 sprawdziany + 2 kartkówki + na reszcie lekcji nauczyciele pytają i po tym jeszcze trza isc na 2 wf-y pod rząd a Pan wtedy ogłasza ,,no to cwiczymy i rozciągamy się 2 lekcje''...X(X(

spider-bialystok 09-04-2009 13:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2517859)
1) Program WFu powinien być taki sam w każdej szkole.

I jaki w tym sens..?
Ja np. mam w dupie pilke nozna, uprawiam sporty silowe. Ktos inny moze byc maniakiem gier zespolowych.
Ujednolicanie jest bez sensu, bo ludzie maja rozne upodobania.

Shanhaevel 09-04-2009 13:52

Kiedyś nie lubiłem WF-u. Teraz lubię sobie wyjść na lekcji porządnie się spocić i zmęczyć. Bo po prostu mam na to co jakiś czas ochotę.

Cacuss 09-04-2009 17:08

Naprawdę nie wiedziałem, że w tak wielu szkołach nie ma pryszniców. W mojej byłej podstawówce i w liceum są i działają. (w gim sportowym ćwiczyliśmy poza szkołą, więc gimnazjum odpada z klasyfikacji :))

Współczuję wszystkim, którzy nie mają w szkole pryszniców. Szczerze. Też bym kombinował jak się nie napocić;)

..::QRAS::.. 09-04-2009 17:50

Bo jestescie oblesnymi grubasami i okularnikami ktorzy maja przyrost miesniowy taki jak moja 16 letnia siostra...

Snopeczek 09-04-2009 17:59

@up
ej podaj mi jej fotke

Xelius 09-04-2009 18:05

Mi też!!! <snaczki>

Lotress 09-04-2009 18:27

Teraz nie jest zle, chociaz pamietam w-f ze starym nauczycielem. Nie jest sie czym chwalic. Czemu? Gosc nie byl zwolennikiem grania, wiec glownie cale lekcje to byly cwiczenia/sprawdziany, od czasu do czasu sie zagralo. Na domiar zlego nie bylo prysznicow, zajecia czasami w srodku lekcji. Dalej mozna sie domyslec, na szczescie ten w-fista odszedl juz na emeryture [;

Gierubesoen 09-04-2009 18:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez koles6661 (Post 2518276)
WF JEST POTRZEBNY SPORT JEST MOIM ZYCIEM I MSUI BYC W SZKOLE JAK NIE WIERZYCIE TO PO PROSTU ZOBACZCIE MOJA FOTKE ZLAMASY
www.fotka.pl/profil/kulturysta18

Hahahaha, dobre, przekonałeś mnie! : D

Dj Fara0n 09-04-2009 18:39

W gimnazjum uwielbialem wf, teraz nie przepadam. Po pierwsze i chyba jedyne co do zarzucenia mojemu liceum to gowniane warunki. Szatnia trzy na dwa metry i do niej wchodza 3 klasy typowo męskie (fizyczna, informatyczna, technikum). Mamy beznadziejna siłownie, zalosną sale gimnastyczną(budowaną za komuny albo i jeszcze wczesniej) i ubogą jak cholera salke. Mamy 2 boiska asfaltowe na ktorych gramy jak zrobi sie troche cieplej. Niestety, oba w oplakanym stanie. W jednym asfalt jest tak nie rowny i popękany, że cholernie trudno jest przewidzec tor toczącej sie piłki. W drugim brakuję siatki za bramką, żeby nie trzeba było latać daleko po każdym strzale. Także nie dziwcie sie, że nie chce mi sie cwiczć. Wole już sam z kolegami zorganizować meczyk w nogę aniżeli grać w ramach WF.

mistrz99 09-04-2009 18:43

u mnie wczoraj były 3 wf'y pod rząd...
k**** spociłem się gorzej niż świnka peppa...
ja lubię wf ale nienawidzę rozgrzewki, 10 kółek do okoła boiska żal poprostu

ruszka 09-04-2009 18:50

Rozgrzewka jest po to,że gdy grasz to jak się wywalisz To nie będzie AŁŁŁŁ BOLIII MAMO ZWOLNIENIE NA 3 TYGODNIE! Tylko wstaniesz i ew. Cię troche coś poboli ale to wszystko.

AnonimowyPowrot 09-04-2009 19:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszka (Post 2518300)
Rozgrzewka jest po to,że gdy grasz to jak się wywalisz To nie będzie AŁŁŁŁ BOLIII MAMO ZWOLNIENIE NA 3 TYGODNIE! Tylko wstaniesz i ew. Cię troche coś poboli ale to wszystko.

10 okrążeń to przesada, tak się może zawodowcy rozgrzewają, w co wątpie. Krótki bieg, żeby się po prostu rozgrzać i kilka ćwiczeń w miejscu załatwiają sprawę.

Litawor 09-04-2009 19:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2518312)
10 okrążeń to przesada, tak się może zawodowcy rozgrzewają, w co wątpie. Krótki bieg, żeby się po prostu rozgrzać i kilka ćwiczeń w miejscu załatwiają sprawę.

Zależy jeszcze, jakiej wielkości to boisko. Rozgrzewka ma trochę zmęczyć, oczywiście nie tak, żeby nie miało się już potem na nic siły, ale jednak.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:00.