![]() |
Cytuj:
No wiec gdy znudzil mi sie main... byla separacja od tibii, na jakies pol roku. Potem jakos na nowo zaczelo mnie do niej ciagnac. Ale stwierdzilem, na maina juz niechce... chcialbym zrobic Rookstayera, i pomagac innym. No i tak zrobilem. Wbilem 8 lvl, zaczelem pomagac graczom w questach, w zdobyciu lepszego EQ. Blokowalem potworki, ratowalem ludzi z opal, dawalem food. Wszystko bylo pieknie :) I dokladnie jak w zacytowanym wyzej topicu. Chamstwo ludzi, ktorzy niepotrafia nawet podziekowac... tylko. (Uzyje tutaj cytatu): Po co n00bie siedzisz na rooku? Ty c***u nawet na maina wyjsc nieumiesz? No co jak co ale po takim czyms, az odniechcewa sie pomagac innym... od bodajze 19 lvla, niewytrzymalem... przestalem pomagac graczom, zaczely sie czeste trapy w mino hell (trwajace do dzis) Przez takich ludzi, z moich rak (wlasciwie z rak minosow) codziennie pada 5-15 osob :) a dlaczego? Bo ktos mi ladnie dziekowal za trud i starania niesienia mu pomocy. I teraz ja niewiem co niektorzy Wy tu piszecie... Bierzecie Rookstayerow, za n00bow ktorzy tylko trapuja, zbijaja potworki, i cwaniakuja na rooku... Moze i tak jest, no ale radzilbym sie dociec przyczyny... Zaczerpne tu cytatu "Traktujemy innych tak jak sami bysmy chcieli byc traktowani" - pomyslcie nad tym, gdy chcecie napisac kolejny topic z serii: Rookstayer to tylko trapuje i nic niepomaga... Pozdrawiam :) |
Co to dużo mówić czasem Rookstayler pomaga a zaś z drugiej strony przeszkadza. Kiedyś spotkałem takiego Rooksyalera(nie pamiętam nick'u bo to już było dawno) pożyczył mi 4 gp do Sabre bo chciałem kupić, i po 10 min pożyczenia chodził za mną i gadał do mnie że od dziś mam mu co 1 min dawać te 4 gp czyli 240 gp na 1 h, a że jak nie będę mu płacił "haraczu" to że na main zginę(wytnie się to że był to świat non-pvp) Niektórzy Rookstaylerzy są śmieszni ale niektórzy zaś mili.
Gilu |
Spotkałem pewnego Rookstayera który mi pomógł na mino hell itp..
ale niektórzy są Naabki blokują, trapują... |
Cytuj:
Zastanów się kto jest "naabkiem" ten kto trapuje, czy ten kto został strapowany? im posiadasz większą umiejętnoś gry tym mniejsze szanse że zostaniesz strapowany. |
15 minut temu jakiś rookslayer 21-lvlowy jak sobie trenowałem to dał mi bez niczego 9 platinów coinów:)
|
Yes
Mi pomagali zawsze i to na kilku światach.Questy wszystkie,od torcha do katany.Więc nie wiem czemu im się sprzeciwiać,oni nie expią na trollach w mieście,nigdy nie przeszkadzają.Wnerwia Was to,że oni mają takie samozaparcie i potrafią zrobić np 50 level,w miejscu gdzie jest to 100x trudniejsze,niż na mainlandzie?
|
Smoly przyznaje Ci racje, też tak sądze, że wszystkie nażekania na rokslayerów biorą sie poprostu z zazdrości. Ja osobiście mam 35 lvl na roocku i noobem nie jestem jeśli ktoś poprosi o pomoc pomagam. Nie deduje potworków jeśli ktoś był pierwszy i nie przeszkadzam innym w graniu, wręcz przeciwnie pomagam. Jeśli ktoś chce sie przekonać niech daje loga na Xantere mój nick to Brain Dragon ;) ;)
Przyjaźń nie po to jest by ze sobą walczyć, rywalizować zwyciężając sie we wszystkim lecz po to by wspierać sie pomocą swoją. |
Jest taki rookstayes Trion amegus na harmonii co pomaga wszystkim mi dał nawet chain armor i studded legi pare osub zaprowadził na quest spoko koleś:cup:
|
Nom
Mi pomogla Mondieu de'Roses [22] na Candi super dziewczyna pozdro dla niej;p;p:*:cup: :baby:
|
Ja chyba mam pecha, bo mi żaden nigdy nie pomógł =// Raz nawet miałem trapa od takiego jednego... ehhh przestaję wierzyć, że jeszcze na świecie istnieje takie coś jak rookstayer ... =//
|
Prawie za każdym razem r00kstayerzy których spotykam to n00by... Sami mnie trapują, kradną potwory, wyzywają i to dośc pokaźne levele (30, 24 itd..)
Ale raz jeden r00skatyer mi pomógł, sam go o to zapytałem, choć w sumie może miał po drodze... Był to Sunrise... (grałem na antice może z tydzien potem uciekłem). Surise zrobił dla mnie bear room (drzwi tez otworzył) i carlin sword questa, walił z łuku to dałem mu strzały z obu tych questów, potem on (nie wiem po co nawet, polubił mnie bo nie n00b?) zaprosił mnie na swojego priv chata <LOL!?> ale, aż głupio było sie odzywać. To było z jakieś 1.5 roku temu... |
mi pewien rookstayer pomógł. zrobiliśmy questy na katane legion helmet [quest z niedzwiedzim pokojem (nie pamiętam nazwy)] i jeszcze kilka. a na koniec odchodząc na main odwdzięczyłem się mu dając piórka i strzały, bo zbierał.
będąc teraz sam rookstayerem spokojnie sobie skillowałem. podchodzi jakis gosc i ja pisze: - i am skilling - OK po minucie wraca i zabija mi potwory. i jak tu być miłym? to się zaklinowałem w wąskim przejściu, postawiając z jednej strony box-a :) i poszedłem sobie herbatę zrobić :P po 10 min wróciłem i byłem całkowicie zaspamowany na privie między innymi: -you are noob -n0oOo0b -hunted by my friend he is 10 // :D |
Jeśli myślicie, że rookstayerzy to nooby to się mylicie, ich trzeba podziwiać.
Sam jestem pseudo rookstayerem 14lvl (to jest nic), najczęściej pomagam, lecz kiedy pomogę a taki chu* chce mnie zbloczyć to mi się żal robi, kiedy kogoś trapują pomagam mu (kiedyś przez to padłem), no ale sorry jak jest noob, który próbuje zabić low lvli jak tu go nie trapnąć (że przy tym są inne ofiary to druga sprawa). Nie mówcie, że rookstayerzy to nooby bo to są doświadczeni gracze, którzy lubią się zabawić lub debile co nie wiedzą co to main... |
Re: Pomógł wam kiedyś Rookstayer?
Rookstayer pomógł mi raz (26lv), jak i przeszkodził (10lv). Osobiście moją starą postacią ([char]Rookstayer'de Antica[/char], 17lv, zapomniałem passów xD) pomogłem sporej liczbie osób. Według mnie po to są Rookstayerzy, by pomagać innym :) Hail Rookstayers! :D
|
Ja gdy jeszcze daawno temu byłem Rookstayerem (13lvl:D ) to zawsze każdemu potrzebującemu bezinteresownie pomagałem - nie bloczyłem, nie trapowałem, dawalem fooda...
Uwaga! Jeżeli chcecie być Rookstayerami na świecie Aurea, to nigdy nie ufajcie dwóm Rookowym hlvlom - Aqua pal i Rihtel. To nooby bo blokują wszystkich na Mino hell:evul: |
Fortera Rulez :D
Jak ktos mnie zna BTW; Roonrex to wiecie ze zawsze pomagam chyba ze sa takie noobki co jak im pomoge a oni jeszcze wonty maja to sie wkorwiam i ich blokne ale to tylko takich ludzi pare razy nawet miale pare katan i innych rar itemow na rooku podawalem poczatkujacym ;p`na rooku narazie nie gram szukam ludzi ktorzy by grali na non pvp na mainie proponuje server `luminera ale to juz nie w tym temacie;p pozdro for all Silver Xavii Goldnes Xavii Meffiu zacisze squad Dragon Zacisze squad Mag Even Loop Troop Anna Sinixa kaerion Michal didson i wiele wiele innych Best kumple;p Pozdro wielkie dla nich ``:D |
Ja jako rookstayer pomagam jak mam dobry humoerk :D
Jak niektórzy już mówili ... to nie tylko rookstayer ,który trapuje jest winny,lecz noobosa głupota i lekkomyślność też zawinia :p Już na koniec chcę powiedzieć ,po co mamy pomagać początkowym skoro nas przezywają lub nam exp zabierają.Ja oczywiście zaieram ludziom exp za to ,że mi zakosili |
A ja nie pomagam, a jak pomagam to nie za free... moze to wredne czy cos ale fakt faktem wiecej jest noobow na rooku, ktorych celem jest zlodziejstwo denerwowanie, zabijanie tego co nie swe, niz good graczy ...
Me zachowanie jest wprost proporconalne do zachowan graczy ... |
e
Ja wam Powiem ,że odwalcie sie juz bo kazdy nowy taki temat to jest zasmiecanie forum.
Zeby nie walic offtopa Ja nie pomagam ludzia jak wiekszosc rookstayerow,te tematy na prawde nie maja sensu |
Cytuj:
Z jednej strony cieszę się że dajesz taką anty reklamę przynajmniej może fala rookstayerów z lev 10-15 się zmniejszy. Jednak pisanie że Rihekel to traper jest nie na miejscu (nie wspomnę że nawet nie potrafiłeś poprawnie napisać jego nicku -.-). Rihekel w całej swojej karierze trapował trudno tu o takowym mówić ale były baardzo odosobnione przypadki. Topic: Ja pomagam jeżeli grasz okażę się kimś normalnym. To samo tyczy sie rookstayer-ów. Więc noobki Won! z Aurei :P. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:54. |