Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Testy gimnazjalne (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=212273)

Xelius 26-04-2009 19:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kenixia (Post 2531242)
[...]jakieś bzdety[...]

Noo ja będę miał 49pkt z mat-przyru i zakopie ten wynik w ogródku
human? prosty tylko debile będą miały poniżej 49pkt
Niemiec? 50pkt prościzna dla takiego kolesia jak ja!

IRONIA W CH*J!

Exodus 26-04-2009 19:50

Co do 'czucia' angielskiego to i tak mysle, ze nie jest tak zle. Ja moze jakims specem od angielskiego nie jestem, jakos sobie radze, ale dla porownania angielskiego sie uczylem tylko w liceum, no i moze teraz troche fizyke robie po angielsku, natomiast niemieckiego od 4 klasy podstawowki i praktycznie nic z niego nie umiem. Oceny z niemieckiego mialem zawsze 3-4, wiec tez nie tak tragicznie. Ogolnie wedlug mnie angielski dosc szybko sie wpaja, pewnie przez media, nalezy tez dodac, ze gramatyka jest bardzo prosta i jedynym problemem jest znajomosc slowek, komu sie chce ich uczyc?

Litawor 26-04-2009 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2531392)
nalezy tez dodac, ze gramatyka jest bardzo prosta i jedynym problemem jest znajomosc slowek, komu sie chce ich uczyc?

Gramatyka niemiecka jest jeszcze prostsza. To jedyna część tego języka, jakiej się w pewnym stopniu nauczyłem. Natomiast to właśnie słówka są w niemieckim strasznie i nie sposób się ich nauczyć. Nauka słówek angielskich... nie wiem nawet, jak to wygląda, nigdy się ich nie uczyłem, bo przecież one same wchodzą do głowy :) Są aż przyjemne dla ucha.

K.Jay 26-04-2009 20:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2531398)
Gramatyka niemiecka jest jeszcze prostsza.

Pwnt. Niemiecka gramatyka to stajnia Augiasza... A w angielskim wszystko ładnie i przejrzyście.

K.Jay

Litawor 26-04-2009 20:41

Oj tylko na pierwszy rzut oka się tak wydaje.

Dr.Unknown 27-04-2009 00:21

W języku niemieckim masz zaznaczone końcówki ze względu na przypadek (język angielski przypadki ma aż trzy, ale jak każdy wie, nie zmieniają one końcówek słów)?

@Down
Pomijając fakt, że tak na prawdę w języku angielskim masz dwa czasy, które (przy wystarczającej znajomości języka) stosujesz bezbłędnie na wyczucie.

Litawor 27-04-2009 13:03

Podstawy gramatyki są w angielskim proste, ale jak się w ten język zagłębisz, to okazuje się, że jest on bardzo nieregularny pod względem składni, a i czasy są dosyć trudne w użyciu.

Shanhaevel 27-04-2009 14:31

@up
W praktyce używasz może czterech czasów (amirite?).

Grocix 27-04-2009 14:58

@Up
Porozumiesz to sie nawet za pomoca 2 ;> Kwestia jak to bedzie wygladac.

@Litawor
Najwiecej trudnosci w gramatyce niemieckiej sprawia wlasnie odmiana czasownikow przez przypadki, a do tego rodzajniki przy rzeczownikach. Jezyk angielski jest tego pozbawiony, a nauka czasow i struktur przychodzi sama, wiekszosc z nich jest podobna do siebie i co najwazniejsze wydaje sie logiczna.

Lasooch 27-04-2009 15:11

Niemiecki jest zdecydowanie trudniejszy od angielskiego. No i angielski ładniej brzmi. I nie kojarzy się z 'arbeiten, Polnische schweine, arbeiten!'.

Lechista 27-04-2009 15:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kenixia (Post 2531242)
Human - Dla mnie był dość prosty, chociaż uważam że ten test jest żałosny, bardziej trzeba było odpowiadać tak 'jak myśleli tamci', bo były przypadki gdzie można było mieć inne zdanie niż Ci, którzy układali test. Najgorsze było podanie z tego względu, że nigdy tego nie pisałam, ale myślę, że nie będzie tak źle :P Rozprawka miała przyjemny temat, jako przykłady z literatury dałam: Małego Księcia, Bilbo Bagginsa z Hobbita, Santiago ze "Stary człowiek i morze" i Syzyfa. Praktycznie pod ten temat można było podciągnąć każdą lekturę. ;d

Hmm podaj zadanie bo ja takiego nie zauważyłem.
A co do rozprawki to trzeba było podac jeden argument z arkusza a ty podałaś...?

Juzefek 27-04-2009 16:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2531845)
Niemiecki jest zdecydowanie trudniejszy od angielskiego. No i angielski ładniej brzmi. I nie kojarzy się z 'arbeiten, Polnische schweine, arbeiten!'.

"Żarty" ze świniami nie są teraz zbytnio taktowne :P
Ale co do reszty masz rację ;P

Kenixia 27-04-2009 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xelius (Post 2531376)
Noo ja będę miał 49pkt z mat-przyru i zakopie ten wynik w ogródku
human? prosty tylko debile będą miały poniżej 49pkt
Niemiec? 50pkt prościzna dla takiego kolesia jak ja!

IRONIA W CH*J!

Heh, wiesz , nie mówię, że to jakiś słaby wynik, zresztą jakbyś przeczytał te "moje bzdety" to byś przeczytał: "Czyli jest lepiej niż przypuszczałam", co oznacza, że jestem zadowolona z wyniku, tylko mam trochę do siebie żal (no może nie żal, ale nie mam innego słowa) o to, że potknęłam się na dość prostych zadaniach. Zresztą nie wyżywaj się na mnie za to, że chciałam mieć więcej punktów. A z Angielskiego to moja porażka, bo ucze się angielskiego i po prostu liczyłam na większą ilość punktów. Masz w tym jakiś problem, że mam jakieś tam swoje ambicje?

@ Lechista
Chociażby patrząc na zadanie ze światłem na obrazie.
A z tekstu wzięłam o Emigrantach.

Lasooch 27-04-2009 23:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2531888)
"Żarty" ze świniami nie są teraz zbytnio taktowne :P

Ha, masz rację, nawet się nie zorientowałem : p

Xelius 10-06-2009 09:13

A więc możecie się zalogować na stronie: https://www.oke.krakow.pl/sio/login_form.php

Moje wyniki:

Human: Wynik: 70%(35,0/50,0)
Matma którą przespałem -.- : Wynik: 36%(18,0/50,0)
I Niemiec: Wynik: 62%(31,0/50,0)

Ogólnie to jestem zadowolony. Zajebiście by było jak bym nie zasnął na tym mat-przyr :(

DzejDzej 10-06-2009 12:11

Dobrze imho poszło

Hum - 42
Mat - 42
Ang - 49

Średnia klasy ~34
Średnia okręgu chyba ~26-28

Juzefek 10-06-2009 12:36

Heh, ja też jestem całkiem zadowolony :P
Human~ 40
Mat-przyr~ 34
Niemiecki~ 48

Articuno 10-06-2009 15:20

Hum - 40
Mat - 46
Ang - 35
do tego, dzis 5 z historii, a za ponad 40 pkt z matmy awans z 3+ na 4. Jest świetnie. :)

Tharion 10-06-2009 17:17

Human - 42
Mat - 29
^Oba lepiej niż myślałem
Ang - 46
^Się spodziewałem.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:54.