![]() |
Cytuj:
Co do angola to może po prostu www.ang.pl? Cytuj:
|
Po zerwaniu tych żółtych naklejeczek usłyszałem z końca sali "ja pierdole" :p
Sorki za wyrażenie. Tekst o hipnozie prosty, gorzej miałem z Chłopami bo nie bardzo pamiętałem. |
Cytuj:
Widzę, że nikt nie porwał się na temat 2, który przecież był znacznie prostszy. Obie bohaterki można było scharakteryzować wyłącznie na podstawie fragmentów tekstu, właściwie nic nie trzeba było z "Pana Tadeusza" pamiętać. Warto było tylko wiedzieć, że to akurat był romantyzm i jakie poglądy na temat rozumu i uczuć się z tym wiązały. |
Ja wziąłem 2 temat, ale do romantyzmu nic nie odnosiłem. Kazali oprzeć się na tych fragmentach, to po samych fragmentach poleciałem. ; )
|
Cytuj:
W mojej klasie, spośród osób, które wyszły przede mną, wszyscy zajęli się właśnie drugim tematem. ;p |
Ja jednak mam poważne wątpliwości co do polecenia - trudno mi uwierzyć, że w ogóle nie oczekiwano odwołania się do tekstu utworu. Nie zdziwiłbym się wcale, gdyby w kluczu odpowiedzi jednak tego wymagano, to by było "w stylu" CKE.
|
Cytuj:
I na próbnych i na maturze właściwej pisałem rozprawki - opowiadania są spoko, ale nie dawałem rady się skompresować, a recenzję pies trącał - otrzymywałem zadowalające wyniki (91, 93, 89 %). Co nie zmienia faktu, że na dzienne nie wystarczyło ;0. |
Cytuj:
|
Ma ktoś arkusze i odpowiedzi z dzisiejszej matury??
|
CKE obiecało po południu opublikować...
|
Cytuj:
Ja tak jak Rothes powiedział, wybrałem chłopów ze względu na prozę. Po prostu po to, żeby niepotrzebnie nie ryzykować. A i jeszcze: proszę o to samo co Litawor, jeśli ktoś byłby łaskaw. |
Cytuj:
Jakbym w tym roku pisal, wybralbym temat 2. Swoja droga, zauwazylem, ze leca po takiej samej linii oporu, jak rok temu - trzeba sie postarac, zeby nie zdac podstawowego, ale rozszerzony to juz niezla jazda jest :) |
Pisalem drugi temat.
Co do odnoszenia sie do calosci tekstu. W zeszlym roku rowniez nie bylo tego w poleceniu, a jednak bylo to punktowane. Dlatego lepiej bylo sie odwolac do calosci. Troszke wiecej roboty, a mozna bylo zyskac pare punktow :) Btw. http://img10.imageshack.us/img10/329...531500x500.jpg |
Rozszerzony angielski był piękny... banał nad banałami, z 90% jak w banku.
|
Najfajniejszym elementem matury z angielskiego było opowiadanie o spodku do herbaty, którego inny fragment... czytaliśmy kiedyś na lekcji angielskiego w szkole. :D
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...byt_latwa.html |
Cytuj:
@Rozrywanie naklejek: Wystarczy użyć dowodu. |
Cytuj:
|
|
no matury do tej pory proste. zobaczymy jak wyniki..;p dowala jakis obsrany klucz z polaka i moze byc roznie, ale polak to tam malo wazny.
ang. wazniejszy a byl prostyyy. jutro wos ;] |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:49. |