![]() |
Tak sobie odgadywałem te pytania na tym "średnim poziomie" i jedyne co mogę stwierdzić, to to, że panowie oraz panie z korporacji muodyh patriotuf raczej nie znajdą uznania wokół zwykłych ludzi, których średnica pieczęci interesuje tak samo jak dłubanie w nosie... ; o
Nie zdziwiłbym się, gdyby w przyszłości zadali pytanie o ilości piórek orła białego na polskim godle. _/ |
Cytuj:
PS: na 2 roku miałem egzamin z tych pieczęci, i znajomość ich średnicy była obowiązkowa |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Co do stosunków międzynarodowych. |
Cytuj:
Ale teraz mam wakacje i siedzę w Polsce od 2 tygodni. |
Cytuj:
|
Cytuj:
PS: Oczywiście, myślę, że jak ktoś nie interesuje się takimi rzeczami to się zniechęci, ale jeżeli interesuje się i jest ambitny to będzie z determinacją poszukiwał odpowiedzi i poszerzał wiedzę. |
Cytuj:
|
Cytuj:
A jeżeli odczytałeś w ten sposób to, co ja napisałem, to nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. "(...) ale jeżeli interesuje się i jest ambitny to będzie z determinacją poszukiwał odpowiedzi i poszerzał wiedzę." "(...) jeżeli ktoś się interesuje i jest ambitny. Widzisz gdzieś tutaj równoważność, że zainteresowanie wynika z ambicji, a ambicja z zainteresowania, lub implikację, że ambicja wynika z zainteresowania? Zastosowałem tu pewną alternatywę. Jeżeli ktoś się nie interesuje, to nie ma chęci (ambicji) wyszukiwania informacji na dany temat, ale jeżeli się interesuje to ma chęć (ambicję) poszukwania informacji. |
@Jerkov Thundersword
Skoro studiujesz taki kierunek i masz takie plany życiowe, to ten test może i jest dla Ciebie. Na pewno jednak nie jest on dla "zwykłych" ludzi, to są pytania rodem z teleturniejów, które nie sprawdzają żadnej ogólnej "wiedzy o świecie współczesnym", tylko wiedzę specjalistyczną, nic nie wartą (trudno mówić, że jakiekolwiek informacje "zaśmiecają" głowę, ale ich wpajanie jest stratą czasu), jeśli się daną dziedziną profesjonalnie nie zajmuje. Nie pomaga w rozumieniu świata czy procesów historycznych, to tylko wiedza encyklopedyczna. Nie dziw się więc, że na tym forum padają takie a nie inne komentarze. Może na historycy.org znajdziesz więcej zrozumienia. |
Twój wynik: 3/25
Dziękujemy za wypełnienie testu. Twoja pozycja: 342 |
Poprawne odpowiedzi
Już zapodali poprawne odpowiedzi i oficjalmne rankingi, jak ktoś chce luknąć, to tutaj: http://www.mlodainteligencjapolska.f...c8143e7fcec677
|
Ha, drugie miejsce ;D (zaawansowany)
|
Cytuj:
Litawor - 12,0 p. (7,74193%) [1] hi - 12,0 p. (7,74193%) [1] i wszystko jasne. :p Szczerze mówiąc podziwiam takich ludzi jak Jerkov Thundersword. Choć obecność takiego człowieka na tym forum z lekka mnie dziwi |
Twój wynik: 3/25
Dziękujemy za wypełnienie testu. Twoja pozycja: 444 Podstawa _/ |
W ogole mi sie wydaje, ze ten 2gi test byl latwiejszy, albo po prostu mialem wiecej szczescia. Z 1 mialem chyba 5 pkt i miejsce odlegle, a z tego trudniejszego chyba 5 miejsce o ile dobrze pamietam swoj nick. Oczywiscie bez szukania odpowiedzi w necie.
|
Cytuj:
|
nie wiem czy ktos to pisal ale polska =/= swiat wspolczesny
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:43. |