Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Michael Jackson nie żyje (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=216219)

Mr. x) 26-06-2009 13:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2579188)
Ja mam dopiero 18 lat i już mam być na "ustach wszystkich"? Gdyby każdy tak szybko mógł... :o

MJ tego dokonał i to w o wiele wcześniej, niż mając 18 lat.

Jeśli dla ciebie jego śmierć nic nie znaczy to spoko, ja to szanuję, ale także uszanuj innych, gdy opisują swój smutek.
Z tym że "lejesz" na niego, to już przesadziłeś, miej choć trochę szacunku do zmarłego.

Ja siebie nie uważam za fana Michaela Jacksona. Nie śledziłem jego życia, nie byłem na żadnym koncercie. Pamiętam jak byłem mały, to słuchałem jego utworów z kaset magnetofonowych. Dziś lubię posłuchać np. Billie Jean. Wieść o jego śmierci mnie zasmuciła. Myśl, że osierocił trójkę dzieci - pomyślcie, straciły swojego ojca. Wiem zaraz ktoś napisze, że na świecie ludzie umierają codziennie i kogoś zostawiają. Każdy człowiek jest równy, ale nie w sposób powiadamiać całego świata o śmierci Kowalskiego, czy Smitha.

MJ był wielkim piosenkarzem. Nie na darmo nazwali go królem popu. Dzięki swojej muzyce tworzył ówczesne trendy. Nie zapominajmy również, że robił bardzo wiele charytatywnie - specjalne klipy, zbiórki, zbudował nawet ZOO i zapraszał min. niepełnosprawne dzieci.
To tylko kilka przykładów Rocket, że MJ był wielki.

Rocket Slayer 26-06-2009 13:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mr. x) (Post 2579328)
MJ tego dokonał i to w o wiele wcześniej, niż mając 18 lat.

Jeśli dla ciebie jego śmierć nic nie znaczy to spoko, ja to szanuję, ale także uszanuj innych, gdy opisują swój smutek.
Z tym że "lejesz" na niego, to już przesadziłeś, miej choć trochę szacunku do zmarłego.

Ja siebie nie uważam za fana Michaela Jacksona. Nie śledziłem jego życia, nie byłem na żadnym koncercie. Pamiętam jak byłem mały, to słuchałem jego utworów z kaset magnetofonowych. Dziś lubię posłuchać np. Billie Jean. Wieść o jego śmierci mnie zasmuciła. Myśl, że osierocił trójkę dzieci - pomyślcie, straciły swojego ojca. Wiem zaraz ktoś napisze, że na świecie ludzie umierają codziennie i kogoś zostawiają. Każdy człowiek jest równy, ale nie w sposób powiadamiać całego świata o śmierci Kowalskiego, czy Smitha.

MJ był wielkim piosenkarzem. Nie na darmo nazwali go królem popu. Dzięki swojej muzyce tworzył ówczesne trendy. Nie zapominajmy również, że robił bardzo wiele charytatywnie - specjalne klipy, zbiórki, zbudował nawet ZOO i zapraszał min. niepełnosprawne dzieci.
To tylko kilka przykładów Rocket, że MJ był wielki.

Twoja wypowiedź mi się już bardziej podoba niż reszty. Masz rację, przesadziłem. Człowiek jak człowiek - przykro mi, że umarł. No ale cóż poradzić? Ja nie klasyfikuję ludzi w ten sposób, na królów muzyki czy jedzeniu hamburgerów czy innych. Patrzę, jak faktycznie pomogli ludziom poprzez czyny (on bodajże zaadoptował wiele sierot, nie? To się chwali). Zwisa mi to, że był przez ludzi nazywany królem popu.
Cytuj:

Każdy człowiek jest równy, ale nie w sposób powiadamiać całego świata o śmierci Kowalskiego, czy Smitha.
Agree. Głównie zamknięte grono obchodzi się z taką śmiercią..

Cytuj:

Zrozumcie już, że Rocket zawsze jest na przekór wszystkim, a dyskusja z nim po prostu nie ma najmniejszego sensu.

Szkoda człowieka, media go zniszczyły.
Wciąż czekam na wyjaśnienie.

@Dr.O
Mnie się przyczepiłeś a jego nie.

CytrynowySorbet 26-06-2009 13:44

Róbcie sobie żałoby, opłakujcie - mi to rybcia, tylko błagam, niech nie robią przez tydzień artykułów w Faktach na temat MJ...........

Dr.Unknown 26-06-2009 13:45

@Rocket Slayer
Skoro tak Cię jebie "opłakiwanie przez Internet" (czego sam nie rozumiem i nie popieram), to dlaczego zachowujesz się dokładnie tak samo, tyle, że z odwrotnym zamiarem (jaki to zmarły nie był chujowy i jak bardzo Ci to lata)?

Cytuj:

Dr.Unknown Ta wiadomość została usunięta przez Ashlon.
Oby nikt nie zrozumiał tego nieopatrzenie - nie napisałem nic złego wobec istoty tematu, tylko wyraziłem mniej jednoznacznie swój stosunek do wypowiedzi użytkownika.

Dark Sven 26-06-2009 13:47

Dobra, skończcie już, bo to śmiesznie wygląda. Na siłe staracie się pokazacie, jacy to wy nie jesteście inni od wszystkich. W każdym artykule w internecie, gdzie jest podane, że ktoś zmarł wszczynacie burdy, że chuj was to obchodzi? I tak wam to przeszkadza, że ktoś daje te kretyńskie świeczki? Widocznie ma potrzebe i czuje się po tym lepiej. Tak cie to boli?

@down
Biedactwo.

Rocket Slayer 26-06-2009 13:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2579348)
Skoro tak Cię jebie "opłakiwanie przez Internet" (czego sam nie rozumiem i nie popieram), to dlaczego zachowujesz się dokładnie tak samo, tyle, że z odwrotnym zamiarem (jaki to zmarły nie był chujowy i jak bardzo Ci to lata)?

Bo przesadziłem i to przyznałem. Zmarły to zmarły. Odrobinka szacunku każdemu się należy. Zmieniłem swoją perspektywę.
Cytuj:

Tak cie to boli?
"Zniesmacza"

@down
Czułem, że to się kupy nie trzyma, czułem...

@up
No cóż ja na to, nie mam takiej mocy.

http://dance.michaeljackson.com/

Dr. Omader 26-06-2009 13:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2579346)
Róbcie sobie żałoby, opłakujcie - mi to rybcia, tylko błagam, niech nie robią przez tydzień artykułów w Faktach na temat MJ...........

Powiedz to faktom... Nie wiesz jak działają media? ;-)

Rocket:
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. On mówi o Jacksonie, nie o tobie.

Proponuję wszystkim wrócić do główne wątku tematu...

sphinx123 26-06-2009 14:30

Przeczytałem nazwę tematu "Vasudanin nie żyje" =D

Czarna_Mamba 26-06-2009 14:55

A mi jakoś tak dziwnie jest, śmierć MJa zamknęła pewną epokę. Epokę, która może mnie nie dotyczyła osobiście, ale moje o wiele starsze rodzeństwo, które szalało, gdy Jackson miał koncert niedaleko i płakało, gdy nie mogło dostać biletów. Szkoda.

Z drugiej strony, jako, że wszędzie widzę spiski... Dopóki nie zobaczę ciała, to nigdy do końca nie uwierzę. A że nigdy go nie zobaczę, to zawsze w mojej głowie będzie pałętała się myśl, że być może był to jeden z najlepszych chwytów marketingowych w historii.

Hovvner 26-06-2009 14:59

Szkoda. Pozostała po nim tylko wspaniała muzyka :(

R.I.P MJ

neopostman 26-06-2009 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarna_Mamba (Post 2579423)
A że nigdy go nie zobaczę, to zawsze w mojej głowie będzie pałętała się myśl, że być może był to jeden z najlepszych chwytów marketingowych w historii.

Chwytem marketingowym jest większość tego, co słyszymy w mediach. A że media lubią sobie pomaczać palce w czyjeś śmierci to inna sprawa.
Cytuj:

Swoją droga, na innych forach, które odwiedzam codziennie podobnie jak to - nigdzie nie ma tematu o śmierci Majka, nikt nawet w żadnym poście o tym nie wspomina :>
No widzisz? Żadne forum nie jest tak zajebiste jak to ; >.

Vixor 26-06-2009 15:13

Król popu dead :( a tak chciałbym jego twarz zobaczyć jakby miał z 80 lat ;/
[*]

Pan i Wladca 26-06-2009 15:18

Swoją droga, na innych forach, które odwiedzam codziennie podobnie jak to - nigdzie nie ma tematu o śmierci Majka, nikt nawet w żadnym poście o tym nie wspomina :>

Tibijczyk222 26-06-2009 15:46

Tu nie chodzi o to ile zarabiał czy coś.
Był wielkim człowiekem podobał się milionom ludzi dlatego jego śmierć jest tak rozgłaszana. A pieniądze to tylko jego nagroda za to.

Alanus Lutinum 26-06-2009 16:12

Jego śmierć nie jest rozgłaszana dlatego, że był wielki i wszyscy go lubili (mimo, że tak było). Nie dowiedzieliśmy by się o jego śmierci, gdyby nie nasi informatorzy - media, którzy tylko czekają, aby nabić jak najwięcej szmalcu na nas i na śmierci jacksona. Jak dla mnie to już brak szacunku do jego osoby. Za chwilę będzie można kupić jego biografie, nakręcą o nim biograficzne filmy, różne gadżety z MJ i opaski z napisem "pokolenie Michała Jaceksona". To tylko początek. Z JP2 też tak było, czemu taki opłacalny biznes miałby się nie sprawdzić ponownie?

Wracając do tych internetowych świeczek to nie widzę do cholery nic złego w tym. Zamiast pisać długie wypowiedzi opowadające o szacunku dla zmarłych, wielkości MJ'a, jego legendzie i innych pierdołach, można napisać[*] i po sprawie. Z resztą po co ja się tak produkuję?
[*] R.I.P. Michael Jackson

Vermilion 26-06-2009 16:25

Już nie będzie więcej moonwalka sob sob =/. Dobrze, że Van Halen jeszcze ciągnie.

Snopeczek 26-06-2009 16:57

Co do przyczyn to oczywiście serce, w radiu usłyszałem też, że jedną z przyczyn było jego uzależnienie od środków przeciwbólowych.
To co stworzył naprawdę stawia go wysoko w rankingu gwiazd.. Słysząłem porównania z Madonną - nazywaną zresztą czasem 'królową'. Jackson stworzył kawał dobrej muzyki plus to za co go cenię - sceniczny show, zajebisty show.
Po jego śmierci będzie tak samo głośno jak po śmierci np Johna Lenona, nie ma się co dziwić.

Miałem nikogo nie cytować bo po co, ale... Rocket Slayer:
Cytuj:

Ale nie na mnie. Może jeszcze jako tako bym miał do niego większy szacunek gdyby całym swoim życiem pokazywał, że jest go wart.
Może źle zrozumiałem tą wypoiwedź, ale powiedz mi, jak długo trzeba pracować na Twój szacunek? I jak w ogóle rozumiesz pojęcie ''szacunek''?

Dr. Omader 26-06-2009 17:08

O reklamach googla możnaby wiele pisać...

http://img91.imageshack.us/img91/9544/jackh.jpg

Xevez 26-06-2009 17:34

@Alanus~
Prawdą jest, że media to nakręcają, ale nie widzę nic złego w tym, żeby poinformować ludzi o śmierci... Zwłaszcza, że miał już planowane w Anglii koncerty i pomyśl co by było, gdyby organizatorzy na dzień przed koncertem poinformowali "koncert się nie odbędzie, MJ zmarł pół roku temu".

K.Jay 26-06-2009 17:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hovvner (Post 2579430)
Szkoda. Pozostała po nim tylko wspaniała muzyka :(

R.I.P MJ

Tylko? Po nim pozostało coś, czego nie da się opisać. Nie mam tu na myśli muzyki.

K.Jay

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:00.