![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
A propos pesymizmu nie zgodzę się, tutaj w modzie bardziej jest realizm albo minimalizm. Może jeszcze sceptycyzm, ale pesymizm jest w zdecydowanej mniejszości. |
Cytuj:
|
Religia to sprawa wyboru. To tak, jak by 95 % ludzi w Polsce lubiło jabłka, a 5% gruszki(ateiści) i z tego powodu protest robić? Uświadamiacie ludzi, że ateiści też istnieją, ale kogo to obchodzi? Istnieją wielbiciele gruszek, jabłek i ananasów, a co ludzi to obchodzi? Co do dyskryminacji. Sam jestem ateistą i ludzie rzadko pytają o wyznanie, a jak już, to nie robią z tego powodu wielkiego halo. To jest tak, jak się za dużo Dawkinsa czyta :)
|
Cytuj:
|
Dziwny przykład podałeś. Rząd nie zabrania Ci lubić/nie lubić gruszek, bo to jest sprawa prywatna i gówno to innych obchodzi. Tak samo z tymi homosiami.
|
Religia katolicka jest nauczana w publicznych szkołach. Krzyż wisi w sali sejmowej, nie w prywatnym mieszkaniu jakiegoś posła.
|
No tak, z tymi lekcjami Religi w szkołach, to jest jednak problem. Lepiej, gdyby odbywały się w kościele. Natomiast co przeszkadza krzyż w sali sejmowej?
|
Sorki, ze odbiegam od tematu, ale od dluzszego czasu nurtuje mnie jedno pytanie, a wiec: 1. jestes ateista (mowie do wszystkich), powiedzmy jestes na granicy smierci lub ew. w innej scenie masz raka, ktorego da sie wyleczyc. Nie chcesz szukac wsparcia w ludziach, tylko w czyms bardziej przekonujacym i tym co daje duze wsparcie w walce z zostaniem na tym swiecie lub choroba. Co wtedy robisz? Modlisz sie do Boga (kazdego) lub co? 2. Jezeli byscie byli juz starzy to nie szukali byscie oparcia w kosciele? Jak to jest?
I jak to jest... ze w jednym temacie na forum znajde 1264713643 ateistow i agnostykow, a na ulicy i w gronie znajomych nikogo o takich pogladach... duzo ludzi ukrywa ateizm i agnostycyzm? |
Cytuj:
Cytuj:
|
Takie marsze powinny zwrócić uwagę rządu ,że tacy ludzie istnieją i nie powinno by tak ,że katolicy obchodzą jakieś nie wiadomo jakie święto i przez to nie mogę chleba kupić.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Chyba lepiej zaczac prownywac smierc do czegos nam znanego w dodatku nieodczuwalnego niz modlic sie do bozka do ktorego tak naprawde istnienia nie ma nikt pewnosci (dosc trudno mi uwierzyc ze nikomu nigdy przez mysl nie przelecialo ze bog moze nie istniec) |
Cytuj:
|
Cytuj:
Po 2gie- No można to nazwać muzyką, jeśli tak bardzo ci to przeszkadza to możesz zawiadomić policję. Przecież nawet było coś o tym głośno, że głupi buc typu lasioh zadzwonił na policję bo dzwony biły za głośno. Nie wiem czy coś wskórał, na debila wyszedł napewno. Po 3 nie myle Ciebie z nikim. Sam zaczynasz wyzywać więc po pięknym za nadobne odpowiadam tobie głupi bucu. Po 4 Ale to już nie do ciebie łanabi. Taak płacą więcej za niedziele i święta. To fikcja bo tak może jest w niektórych zakładach pracy, ale nie we wszystkich. |
Fakt , ale oni ta "moralnosc" dla wszystkich ,ksztaltuja na podstawie swojej religii , niech katole sobie sie mecza (jak chca) , a ateiscie nie (chyba ze chca)
Cytuj:
|
Cytuj:
Co do krzyża na sali urzędowej. Można tam powiesić, tak jak mówisz symbole innych religi - np. bogów z każdego afrykańskiego plemienia, tyle tylko, że to nic by nie zmieniło. Trochę dystansu. Cytuj:
|
@Psychotata
To jeśli ja jestem ateistą to już nie mogę się pomodlić/pójść do kościoła? Bóg wolałby mnie takiego zamiast napuszonego ateistę/agnostyka/betonowego katola. A wsparcia potrzebuje każdy, nikt nie może mieć do ciebie pretensji, że starasz się je uzyskać. Na pewno nie Bóg. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:19. |